Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 2008 - חשמלית או דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני מתלבט בין ה 2008 החשמלית לדיזל.

מבחינת שימוש: רוב הנסיעות המתוכננות הן בסביבה עירונית, עם נסיעות של 200 ק"מ בסופי שבוע מדי פעם. אנחנו לא נוסעים נסיעות ארוכות בד"כ כך שרוב הטעינה תהיה בבית (יש אפשרות להתקנת עמדת טעינה ביתית).

כלכלית: החשמלית אמנם הרבה יותר יקרה, אבל לפי חישובים שעשיתי החשמלית תהיה זולה יותר מהדיזל בכמה אלפי שנים לאורך 3 שנים (כמובן שירידת הערך היא נעלם גדול).

יש שיקולים נוספים שאני מפספס? אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

הסטוריה מוטורית: סיטרואן דיאן 6 >> דיהטסו קורה >> סיטרואן AX GT >> פורד פוקוס >> פיג'ו 406 >> פורד פוקוס >> סיטרואן c8 >> פולקסוואגן גולף >> פולקסוואגן טיגואן > פולקסוואגן e-Up

פורסם

החשמלית גם תחסוך לך מבחינת טיפולים ואחזקה ביחס לדיזל. 

בסביבה עירונית החשמלית תהיה עדיפה על הדיזל מבחינת מסנן חלקיקים וצריכת החשמל עדיפה, בבינעירוני עדיף דיזל.

לפי התיאור שלך החשמלית מתאימה יותר, ויש לך אחריות של 8 שנים או 160 אלף ק"מ על הסוללה. 

פורסם (נערך)

לא פיספסת כלום  מלבד מה שכתבו כאן מלבד ואולי נעלם נוסף והוא אמינות הרכב.

האחריות על הרכב היא 3 שנים ועל הסוללה 8 שנים.

למרות שרכב חשמלי הרבה יותר פשוט מכנית מרכב עם מנוע בעירה פנימית, בגלל שמדובר בטכנולוגיה חדשה ברכבים ייתכנו אולי בעיות אמינות לאחר 3 שנים שלא נוגעות דווקא לסוללה ולא תהיה אחריות.

אני גם הייתי קונה רק את הגירסה החשמלית והרכב הבא שלי יהיה גם חשמלי, מבחינתי תם עידן הרכבים עם מנועי הבעירה הפנימית החל מהחלפת הרכב הנוכחי שלי ברכב הבא (הרכב הנוכחי הוא חדש יחסית ולכן ייקח עוד זמן עד ההחלפה).

עריכה: נושא נוסף- הסוללה יכולה להיחשב כתקינה גם אם היכולת שלה יורדת עד אחוז מסוים, למשל 70 אחוז ובהתאם גם טווח הנסיעה יפחת. ברר את תנאי האחריות.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לגבי אמינות אני לא ממש מוטרד. הנעלם הגדול מבחינתי הוא ירידת הערך והביקוש לרכב חשמלי בן 3 שנים.

הסטוריה מוטורית: סיטרואן דיאן 6 >> דיהטסו קורה >> סיטרואן AX GT >> פורד פוקוס >> פיג'ו 406 >> פורד פוקוס >> סיטרואן c8 >> פולקסוואגן גולף >> פולקסוואגן טיגואן > פולקסוואגן e-Up

פורסם

אם תקופת האחזקה היא 3 שנים אז מנושא האמינות אין מה להיות מוטרד.

לאחר 3 שנים יכולים להתקלקל גם רכיבים יקרים ואפילו יקרים מאד למשל המנוע החשמלי (אפילו בטסלה הוא מתקלקל).

למרות זאת לא הייתי נותן לזה להכתיב את שיקולי הרכישה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

גם אני הייתי הולך על החשמלי בנתונים שלך. היה ברשותי רכב חשמלי לאחרונה לתקופה של שלושה שבועות וזה משהוא אחר לגמרי. ממש ממכר!!!. טעינת החשמל זולה מאוד,  הטיפולים זולים, הטסט השנתי רק 541 שח, בלמים שמחזיקים לאורך זמן רב ויש הרבה פחות חלקים מכניים שיכולים להתבלות. 

פורסם

גם לי יש נסיון טוב מאד עם רכב חשמלי - פולקסוואגן e-Up וכל מה שכתבת נכון.

כאמור, החשש הגדול ביותר שלי (שהוא לא בהכרח מוצדק) הוא מירידת ערך וסחירות כעבור כמה שנים...

• תוכן חדש...