Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני רוצה להתייעץ איתכם על סיפור שקרה לי בשבוע וחצי האחרונים בחנות:
יום שישי, מגיעה גברת לא בסדר בראש ומנסה ל'פלח' לי אופניים מבחוץ. אני שם לב ויוצא אליה. היא אומרת שהיא מחפשת אופניים לאחיינית שלה, בת  7 וחצי.
מביאה לי אשראי 'מהר מהר אני ממהרת מהר תעשה לי'
האשראי לא עובר כתוב לי לפנות לחברת אשראי.

מתקשר לחברת האשראי, ממלא פרטי אשראי ולבסוף נדרש לרשום מס' תעודת זהות. היא לא הייתה מוכנה לתת לי את המספר. מנתק את השיחה
אומר לה מצטער אין לי דרך.
לוחצת עליי שאנסה שוב ושוב עד שבסוף מכרתי לה זוג אחר, זול יותר, בעבור כסף מזומן.
היום, שבוע וחצי אחר כך היא חזרה אליי, הפעם היא רוצה אופניים לאחיין שלה בן 13.
בגזרה הזו זה כבר אופניים יקרים יותר, היא גם רצתה 2 קסדות. ושוב הביאה לי אשראי עם אותו שם עליו, אך הפעם של בנק אחר.
אמרתי לה שאני אבדוק אם אני יכול לעשות לה הנחה ובנתיים התקשרתי למשטרה וסיפרתי להם את הסיפור. 

התקשרתי גם בגלל שהיא ניסתה לגנוב לי אופניים בפעם הקודמת, וגם בגלל שכל הסיפור עם  האשראי מריח לי לא טוב, ובלי קשר אני מרגיש שאין לה שיקול דעת ברכישה של מוצר בסדר גודל כזה.
כעבור 5 דקות מגיעים זוג שוטרים, לוקחים אותה הצידה ומאמתים לי + מציגים לי במסוף שאכן היא בעלת הכרטיס והכל בסדר פה ( כמובן חוץ מהעניין שהיא עם פגיעה מוחית כלשהי.)
עוד אמר לי אחד השוטרים שאין לה בכלל אחים, כך שזה מוזר שהיא קונה אופניים לאחיינים שלה.
אמרתי טוב, זה שהיא לא בסדר זה לא אומר שהיא לא יכולה לקנות דברים, אני לא יכול לעשות מעבר לזה.

היא יושבת לי בחנות כבר 40 דקות ומתעקשת לקנות אופניים. ניסיתי להוריד אותה מזה, אמרתי לה שזה יקר ואולי כדאי שתקנה משומשים או בחנות אחרת שמוכרת בזול יותר, אך היא התעקשה.
הרכבתי והעברתי את האשראי, הכל עבר והכל תקין. החתמתי אותה על הספח אשראי והיא הלכה.
בדיוק כשסיימתי הגיעה לקוחה ואמרה לי 'אמא שלה יודעת שהיא קונה?' (מדובר באישה בת 60 בערך, לא אישה צעירה)
אמרתי לה שאני לא יודע, אני לא מכיר אותה, היו פה משטרה ובדקו הכל ואישרו שזה האשראי שלה.

שעה וחצי לאחר מכן הגברת חוזרת שוב ומנסה לגנוב לי 2 קסדות, בזמן שאני עם לקוחות בחנות, 'גירשתי' אותה בצורה נחמדה והיא הלכה שוב.
האם נהגתי כשורה?  אולי הייתם נוהגים אחרת?

• רעיון טוב! 5
פורסם

עד כמה שאני יכול להבין את הסיטואציה שתיארת - התנהגת הכי בסדר שבעולם -

ניסית כל מה שביכולתך כדי למנוע את הקנייה.

השלב ההוא שבו נודע לך על קיומה של אימא קרה רק אחרי שמיצית את כל האפשרויות ורק בתום האירוע.

כנראה שאתה צפוי לקבל שיחה מהאימא מתי שהוא...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 שעה, EliC25 כתב:

עוד אמר לי אחד השוטרים שאין לה בכלל אחים, כך שזה מוזר שהיא קונה אופניים לאחיינים שלה.

אולי היא מוזיקאית אוונגרד שעובדת על היצירה הבאה שלה?

https://www.youtube.com/watch?v=izDvYokFU7U

• מעניין 1
פורסם

נהגת נכון, אבל אם היא קנתה את האופניים אחרי שהזמנת לה משטרה כנראה היא באמת לא 100% שכלית. מה שמטריד זה אולי מישהו מנצל אותה כספית (מה היא עושה עם אופניים וקסדות)

• רעיון טוב! 1
פורסם

תגיד לה שיש לך בעיה באשראי ושתביא לך לדבר עם אמא (היא בת 60? האמא או הלקוחה?)
בכל מקרה אתה בסדר נהגת ברגישות למרות שיכלת לשאול אותה בלי לקרוא למשטרה (האנשים האלו גם כך חיים בתחושה שכל הזמן מסתכלים עליהם כאאוטסיידרז אז משטרה יכול להלחיץ)
צריך להיות מישהו מהרווחה שמטפל בהם, לא?
* שכחתי שהעו״ס קורסים בארץ 

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 4 דקות, maxcher כתב:

(היא בת 60? האמא או הלקוחה?)
בכל מקרה אתה בסדר נהגת ברגישות למרות שיכלת לשאול אותה בלי לקרוא למשטרה (האנשים האלו גם כך חיים בתחושה שכל הזמן מסתכלים עליהם כאאוטסיידרז אז משטרה יכול להלחיץ)

האישה בת 60, אמא שלה כנראה יותר מזה.

נהגתי ברגישות ב3 פעמים הראשונות שהיא הגיעה. היום היא הגיעה פעם נוספת ולמרות שניסיתי  'להוריד' אותה מהקניה, וניפחתי מחיר בכוח של המוצרים (ובסוף כמובן הורדתי וגם נתתי הנחה, כשראיתי שהיא באמת מתעקשת לקנות), אז היה לי מאוד חשוד ורציתי לדעת האם האשראי אכן שלה.

בסופו של דבר אני מבין שאני לא יכול לקחת עליה אפוטרופסות, ואם יש מישהו שרוצה או אמור, הוא צריך להחזיק את האשראי שלה אצלו או מלכתחילה לא לתת לה לצאת עם כרטיס אשראי מהבית אלא רק עם מזומן.

היא חזרה אליי שוב הפעם וביקשה שוב קסדה, הפעם לילדה בת 15 שטענה שהיא ביתה. לא ברור לי מה היא עושה עם המוצרים וגם זה לא אמור לעניין אותי בעיקרון,  בהחלט לא בעיה שלי.

אעדכן בהתפתחויות, כי אני בטוח שיגיעו.

לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

נהגת נכון, אבל אם היא קנתה את האופניים אחרי שהזמנת לה משטרה כנראה היא באמת לא 100% שכלית.

היא מן הסתם לא הבינה שאני זה שהזמין משטרה, כפי שציינתי יש לה איזושהי מוגבלות והCOMMON SENSE לא ממש יכול לעבוד.

מעדכן שהרצתי חיפוש של השם בגוגל, מסתבר שזה הכרטיס של אמא שלה ואולי הן דומות ולכן השוטרים חשבו שזו היא.

אני צופה בעיות, איזה כיף.

פורסם (נערך)

כל הכבוד על ההתנהלות - מהתחלה ועד הסוף נשמע שנהגת ברגישות הראויה ובאיכפתיות.

איפה חנות האופניים שלך? שנדע...

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

תשמע, נהגת יותר מבסדר וטוב שיש אנשים כמוך. 

אתה בדקת, שמרת על כבודה ועשית כל מה שניתן.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 שעות, Fazer כתב:

כל הכבוד על ההתנהלות - מהתחלה ועד הסוף נשמע שנהגת ברגישות הראויה ובאיכפתיות.

איפה חנות האופניים שלך? שנדע...

מגדיאל 59 בהוד השרון.

אני מעדכן שהיא חזרה עם אמא שלה והפעם גם עם האחיינים המדוברים.

החזירה לי את האןפניים, והתאמנו להם אופניים שישבו עליהם בול.

משפחה מקסימה מאוד.

• אהבתי 4
  • מעניין 2
פורסם

צריך להיות מאד עירניים כשעושים עסקאות.

כשהייתי בן 18 עבדתי תקופה ארוכה בחנות של טלפונים סלולאריים. ימי שישי היו ימים עמוסים במיוחד ולעתים חיכו לי בתור למעלה מ10 אנשים, ככה שהרצון לתקתק כמה שאפשר כל לקוח גבר על ההיגיון הבריא שלי ועל הזהירות הכללית.

נעמדה מולי בחורה מוסלמית צעירה וביקשה לרכוש שלושה מכשירי אייפון 5s (בתקופה שהמכשיר הזה עלה 5000 ש"ח ליחידה, ככה שמדובר בסכום עסקה לא פעוט, אבל לא סכומים שלא ראיתי מכיוון שמדובר בחנות שנמצאת באיזור אמיד של הארץ. קרה לי גם להעביר עסקאות בשווי 40 אלף ש"ח עם כרטיס Amex centurion שעשוי ממתכת ושוקל איזה 100 גרם.)

היא ביקשה לחלק את העסקה ל-12 תשלומים, הסברתי לה את סכום העסקה הסופי תוך הוספת קרדיט על החלוקה לתשלומים, הבינה והכל בסדר.

כנהוג בסכומים גבוהים ביקשתי לראות רישיון נהיגה, היא הציגה בפניי רישיון והייתי מעט טיפש כי- שכחתי שצריך לוודא שהשם על הרישיון הוא השם על האשראי 😳

שכחתי מקיומה של האישה כאשר לאחר כשלושה חודשים קיבלתי דרישה לבירור עסקה. עליתי לשיחה עם בעלת הכרטיס שטענה בתוקף שהיא לא הייתה במקום ומעולם לא רכשה בסכום כזה. העליתי את הקבלה והבטחתי לחזור אליה עם תיעוד ממצלמות האבטחה.

מסתבר שהבחורה המוסלמית הצעירה היא עוזרת הבית של אותה בעלת הכרטיס. אני מניח שהיא פוטרה מעבודתה.

דפקתי את העסק כי העסקה בוטלה והיינו צריכים להגיש תלונה במשטרה, לא נעים. 

אני מחשיב את עצמי בחור אחראי אבל לפעמים תחת עומס ולחץ אפשר בטעות לעבוד על אוטומט.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

טוב, מסתבר שאת האח שלה אני מכיר, והוא לקוח שלי. יצרתי איתו קשר והוא הודה לי על  הדאגה, סיפר שהיא עברה פגיעת ראש בתאונת דרכם לפני כמה שנים, אבל שהקנייה היא אכן עבור ילדיו (האחיינים שלה) והאמא שלהם מודעת להכל. אז כנראה שיש סוף טוב לסיפור.

אלי, כל הכבוד לך. ממש. 

• תוכן חדש...