Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע אמין מאוד אך זללן וקצת חלש ל1.6

לדעתי האיביזה 1600 אוטומט הגיעה עם גיר DSG 7 הידוע שלא כ"כ אמין. התקלות הנפוצות בגיר הזה הן החלפת קלאטצים ותיקון מח גיר שני התיקונים עולים בערך 3500 שקל.

סה"כ הרכב קולע ל1 מתוך 4 הדרישות שלך והרכבים האחרים שהוצעו פו מתאימים יותר לדרישות שלך מהאיביזה מה משך אותך דווקא באיביזה?

פורסם

שחכתי לציין.

אני מתחיל כבר להתפשר על גיר ידני  בגלל תחזוקת הרכב, וצריכה דלק טובה יותר.

ראיתי שרוב האוטומטיות בתקציב שלי הן 4 הילוכים ועושות כ-14 לליטר, והתחזוקה יותר יקרה.

התכוונתי לאיביזה 1.6 ידנית.

* בפוסט אחר כאן בפורום דווקא המליצו על 1.2 טורבו גיר ידני.

שניהן 105 כוח סוס לא ממש הבנתי מה ההבדל.

* רנו קליאו ידני נחשב לרכב אמין?

מבין האוטומטיות אהבתי קיה פיקנטו 1.2 LX.

פורסם (נערך)

הטורבו 1.2 מגיעה עם זמינות כוח הרבה יותר טובה ומומנט יותר גבוהה.
מה שאומר שבפועל מנוע ה1.2 טורבו 105 כ"ס יותר חזק ממנעו ה1.6 105 כ"ס
לראיה ה1.2 טורבו מאיצה את האיביזה מ0 ל100 ב9.8 שניות ה1.6 עושה את זה ב10.4 שניות.

מנוע ה1.2 טורבו מצד שני לא אמין כמו מנוע ה1.6. יש להן מחלות בטיימינג שצריך לבדוק אם הוחלף לקיט משופר ואני זוכר שהיו עוד מספר תלונות לכן לפני הקניה הייתי ממליץ לפחות לקחת את הרכב למוסך שמומחה במנועים האלו כמו מוסך רון שיעשה בדיקה לרכב.

השאלה היא למה אתה פוזל לכיוונים האלו? סה"כ מבחינת אמינות טיפולים זולים וחסכון בדלק רכבי המיני שהציעו לך פו (I10 פיקנטו ספארק) יהיו הכי זולות לאחזקה. רכב עם מנוע גדול (1600) וגיר ידני פחות מתאים לדרישות שציינת בהתחלה.

אם אתה מוכן להתפשר על ידני בשביל לקבל רכב גדול יותר ומפנק יותר אז עדיין הייתי ממליץ לפחות להישאר עם נפחי מנוע קטנים בשביל החסכון בדלק למשל סוזוקי ספלאש או סוויפט 1.2 ידנית או פורד פיאסטה 1.2 ידנית או פיגו 208 1.2 ידנית או רנו קליאו 0.9 טורבו ידנית.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 5 דקות, Gavrik כתב:

אם אתה מוכן להתפשר על ידני בשביל לקבל רכב גדול יותר ומפנק יותר אז עדיין הייתי ממליץ לפחות להישאר עם נפחי מנוע קטנים בשביל החסכון בדלק למשל סוזוקי ספלאש או סוויפט 1.2 ידנית או פורד פיאסטה 1.2 ידנית או פיגו 208 1.2 ידנית...

כן זה מה שרציתי.

אני אבדוק את זה תודה

פורסם
לפני 4 שעות, Alexkmr כתב:

יש אתר שאפשר לרשום את דגם הרכב והוא יגיד לי כמה דלק הרכב צורך?

יש את האתר הזה:

צריכת דלק

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין לך מה להלחץ מהגיר , תקלות קורות זה חלק מהחיים , יש הרבה סיפורים שתוך 7-8K KM הגיר נהרס ויש מצד שני גם אנשים שעשו 150-200K בלי להחליץ קלאצים 

פורסם

התכוונת לגיר אוטומטי?

הבנתי פשוט שהתיקון של גיר אוטומטי הרבה יותר יקר מגיר ידני.

ממש אהבתי קיה פיקנטו עד שנכנסתי לקבוצה בפייס של הרכב הזה, ואני רואה המון תגובות שהרכב זולל דלק ברמות.😕

פורסם

פיקנטו אוטומטית אכן לא חסכונית, מצד שני אם אתה לא נוסע הרבה זה פחות משפיע על עלות אחזקה.

מה שכן, יש את פיקנטו ספורט, ידנית אך עם מנוע 1.2.

כך שאתה מקבל אמינות לצד צריכת דלק עדיפה ומנוע סוחב לעומת 1.0

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכון שאני לא אסע הרבה.

אבל אני ממש לא רוצה רכב שלוקח 1 ל10. זה השתעבדות...

מינימום זה 1 ל14.

כמה צורכת הפיקנטו ספורט ידנית והסוזוקי(אוטומטית נכון?)?

פורסם
לפני 16 שעות, Alexkmr כתב:

התכוונת לגיר אוטומטי?

הבנתי פשוט שהתיקון של גיר אוטומטי הרבה יותר יקר מגיר ידני.

ממש אהבתי קיה פיקנטו עד שנכנסתי לקבוצה בפייס של הרכב הזה, ואני רואה המון תגובות שהרכב זולל דלק ברמות.😕

כן התכוונתי לאוטומטי והחלפת קלאצים בין 3-4.5 וגם מכטרוניקס בסביבות האלו. 

פורסם
נכון שאני לא אסע הרבה.
אבל אני ממש לא רוצה רכב שלוקח 1 ל10. זה השתעבדות...
מינימום זה 1 ל14.

כמה צורכת הפיקנטו ספורט ידנית והסוזוקי(אוטומטית נכון?)?
על איזו השתעבדות אתה מדבר?
רק להכניס לך פרופורציות, לפי הנסועה המיועדת שלך (204 קמ לשבוע) הפער הוא 30 שקל לשבוע ממוצע כשמשווים 1 ל10 מול 1 ל 15.
אני מסכים שמבאס לשלם יותר דלק, השאלה, מה אתה מקבל תמורת 120 ש''ח לחודש.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...