Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוברול לחיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

בזמן הקרוב הנני מתכוון לרכוש חיפושית למטרת שיפוץ כללי

בין היתר כמובן סביר להניח שאצטרך לעשות אוברול למנוע

כמה שאלות יש לי בנושא כדי להחכים קצת,

1. קראתי שאחד האתרים שהסתובבתי בהם שניתן לעשות אוברול ללא צורך בחריטת הבלוק. נכון הדבר?

2. נניח ושאלה מספר 1 נכונה, האם אדם עם ידע בסיסי עד בסיסי פלוס יצליח לעשות את זה לבד?

3. עלות החלקים לאוברול כזה ומקומות בהם ניתן לרכוש אותם.

בנוסף, אם יש לכם אתרים שמפרטים בין עם תמונות ובין עם הסברים שיפוץ של חיפושיות ישנות, אשמח אם תשימו לינקים.

תודה מראש, אלון.

פורסם

אתה יכול לעשות את זה לבד אני עשית לפני שנה וחצי עלות כולל לין למנוע 3500 שח בהצלחה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

ומה עושים לגבי שחיקת הבלוק עצמו?

במנוע חיפושית ישנם סליבים בגליל הבוכנה או שזה בלוק חתיכה אחת?

פורסם

שהבלוק נשחק עושים ליין

וסליבים אפשר להחליף

פורסם

ב99.9% מהמיקרים צריך לעשות ליינינג לבלוק TYPE1 בחיפושית , והסיבה היא שהבלוק הזה עשוי מסגסוגת מגנזיום רכה יחסית , הקראנק בתנועת הסיבוב שלו גורם לעיווט של אותם תושבות מיסבים וגורם להם במקום להיות עגולים להיות אובליים ואז נוצר מצב שהמיסבים החדשים לא יושבים טוב דבר שמצריך עבודת ישור(ליינינג).

כל שאר חריטות וחלקים שתצטרך לקנות בדרך זה תלוי במצב של המנוע שלך כרגע , אם ניתן להשתמש בחלק מהחלקים שלו או שאתה תצטרך לקנות חדש , או אתה מתכוון לשפר אותו.

יש ספר שאני אישית מאוד ממליץ לעבוד איתו כשבונים מנוע :

HOW TO REBUILD YOUR VW ENGINE

פורסם

אתה בטוח שהבלוק עשוי סגסוגת מגנזיום ??? - אני חושב שאתה טועה ומדובר באלומיניום

כך או כך לא מדובר במתכות קשות או חזקות במיוחד

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם
ב99.9% מהמיקרים צריך לעשות ליינינג לבלוק TYPE1 בחיפושית , והסיבה היא שהבלוק הזה עשוי מסגסוגת מגנזיום רכה יחסית , הקראנק בתנועת הסיבוב שלו גורם לעיווט של אותם תושבות מיסבים וגורם להם במקום להיות עגולים להיות אובליים ואז נוצר מצב שהמיסבים החדשים לא יושבים טוב דבר שמצריך עבודת ישור(ליינינג).

כל שאר חריטות וחלקים שתצטרך לקנות בדרך זה תלוי במצב של המנוע שלך כרגע , אם ניתן להשתמש בחלק מהחלקים שלו או שאתה תצטרך לקנות חדש , או אתה מתכוון לשפר אותו.

יש ספר שאני אישית מאוד ממליץ לעבוד איתו כשבונים מנוע :

HOW TO REBUILD YOUR VW ENGINE

והאם ניתן לקנות את הספר הנ"ל בארץ או שצריך להזמין מחו"ל?

פורסם

אלון שלום

מספר הנחיות לרוכשי חיפושיות פוטנציאלים.

1. קודם כל תחפש חיפושית במצב חיצוני מעולה (יש כאלה) ללא רקבונות ללא ק"ג של שפכטל

בלי חורים ליד המצבר בקיצור קווים נקיים.

2.אל תתפתה לקנות גרוטאה ב-500 ש"ח, נשארו עוד כמה שמוכנים למכור במחיר הזה ובד"כ הם

יודעים הם מבקשים כזה מחיר.

3.מניסיון אישי-להחזיר לכביש חיפושית שעמדה שנים זה בכלל לא זול :

אני בחיפושית שלי החלפתי

משאבה מרכזית,4 משאבות ,4צינורות ברקס,כבלי הנד ברקס וקלאץ,ניקוי קרבורטור,קלאץ,חריטת

4 צלחות,תיבת הגה ומוט צלבים,תפוחים,בול גוינט,4 בולמים,בולם הגה וכו.....

רק חלפים בעלות 3000 ש"ח ועדיין לא עשיתי פחחות.

4.אחרי שתמצא את הכלה המיועדת תבדוק לה את המנוע,יש הרבה חיפושיות עם מנועים מעולים .

לסיכום חיפושית זה רכב אידיאלי לאחזקה

אל תבנה על אוברול זה דבר יקר (6000 ש"ח אם אתה נותן את המנוע לבעל מקצוע וכל אחד שיטען

אחרת לא יחליף לך את כל אבל כל המכלולים הנעים).

כדאי לשלם יותר על רכב מושקע (8000 ש"ח ומעלה).

החיפושית האידיאלית לדעתי היא המקורית בנפחים 1200-1600 כל שידרוג אחר שתעשה יכאב לך בכיס.

בהצלחה

המשתמש נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

למכירה חיפושית לשיפוץ שנת 70 דגם 1200 בודי מעולה בלי טסט 3 שנים

פורסם
אתה בטוח שהבלוק עשוי סגסוגת מגנזיום ??? - אני חושב שאתה טועה ומדובר באלומיניום

כך או כך לא מדובר במתכות קשות או חזקות במיוחד

כן אני בטוח , שזה סגסוגת מגנזיום ועוד כמה חומרים, בגלל זה ברוב המיקרים לא ניתן לתקן סדק בבלוק כי אי אפשר לרתך אותו לאומת זאת TYPE4 עשוי אלומיניום ובגלל זה נדיר שתצטרך בשבילם ליין.

את הספר לא ניתן להשיג בארץ אבל בכל אופן שווה להזמין , אני לא הייתי מעיז לעשות אוברול בלי לקרוא אותו קודם.

פורסם

המנוע בחיפושית עשוי ממגנזיום,ומורכב לגמרי שונה ממנועים אחרים.הצילינדרים מיתפרקים מהבלוק,אחרי שמורידים ראשים,וזה לא בעייה.מה שכן,חצות את המנוע לשניים זוהי פעולה מורכבת יותר שדורשת ידע,ובנוסף לצערנו אין הרבה בעלי מקצוע שיודעים לחרוט מנוע כמו שצריך(בחיפושית...).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נכון היה פעם תו מנועים בתל אביב והם סגרו לפני חודש בערך

אבל אני עשיתי כזה דבר ויצאתי בנזק של 3500 שח בלבד

את העבודה אני עשיתי

• תוכן חדש...