Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מתלבט היכן עליי ללמוד-מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה,שם תנאי הקבלה קלים יותר או אווירונאוטיקה בטכניון, שם תנאי הקבלה קשים יותר, אך זו גם פקולטה פחות "נחשבת".
כמו כן, אשמח להמלצות על מגורים בסביבת כל אחת מהאוניברסיטאות בעד ונגד.

אני מתנייד בסוזוקי אלטו ידנית ושמעתי שאולי היא לא תשרוד בעליות בחיפה.

ברכות,
מייק.

נ.ב-ניסיתי למצוא תשובות ב"סטודנטים בטכניון" אך נראה שיש שם בעיקר טרולים.

עריכה אחרונה על ידי mikelitoris4ever
פורסם

ב8 השנים שלמדתי באוניברסיטת חיפה והתניידתי ברנו 11, סובארו ג'אסטי, פיאט טמפרה ורנו טווינגו דור ראשון.

סוזוקי אלטו תשרוד את זה יפה מאוד.

מבחינת מגורים והפקולטות עצמן אתן למי שיותר מעודכן לענות.

פורסם (נערך)

בתור אחד שלמד במכינה שם (וגם רציתי ללמוד אווירו, אבל לא יצא בסוף) ובמקרה היה לו חבר עם אלטו ידנית - בולשיט. לפחות לפני 5 שנים סופרמיני ומיני ידניות לא היו דבר נדיר שם. 

לגבי מדמ"ח באוניברסיטת חיפה, יש לי חבר שלומד שם , והוא ממליץ לשפר ציונים וללכת ללמוד את זה בטכניון או שתלך ללמוד אווירונאוטיקה שם. 

מגורים , רוב מי שהיה איתי גר בנשר עקב מחירים זולים יותר , או במעונות שם. 

למיטב ידיעתי חבר הפורום halperin96 סיים שם תואר לאחרונה. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)

אני לומד באוניברסיטה ובדיוק עכשיו מחפש מגורים אחרי שבשנה הראשונה גרתי אצל ההורים (בקריות).

רוב הסטודנטים בשני המוסדות גרים באזור מרכז זיו או נשר, יש מבחר דירות סטודיו ושותפים ממש נחמדות בתקציב שפוי, זה נח ונסיעה של 10 דקות גג לכל כיוון. במרכז זיו יש כמה ברים והרבה יותר מה לעשות מאשר בנשר הדיי מתה, וכמובן שהיא ממוקמת במקום טוב באמצע חיפה מרחק נסיעה קצרה מהרבה מוקדים (בערך 10 דק' בלי עומסים לים, לתחתית, לקניונים וכו'.) אם זה מעניין אותך. רוב הסטודנטים לא גרים באזור מרכז הכרמל ודניה הקרובה מאוד לאוניברסיטה פשוט כי זה יקר משמעותית. האלטו תשרוד יפה מאוד לא משנה מה תחליט (וגם הרבה יותר מזה, לא הייתי דואג מרכב חדש יחסית ומתוחזק באף כביש בארץ למען האמת).
מחברים שמעתי שהם לא מרוצים מהמעונות באוני' ובטכניון, גם מהתרשמותי לא עפתי, למרות שזול ולמי שלא מפונק זה פתרון מאוד נח.  

לגבי מדעי המחשב בחיפה - היתרונות הם עומס נמוך באופן יחסי למדעי המחשב בטכניון, אם כי המבחנים לא קלים יותר להערכתי. החסרונות הם הרבה פחות קורסים בחירה ומשאבים, בנוסף יש מרצים שהם קטסטרופה אחת גדולה, עניין של מזל.

עריכה אחרונה על ידי Iwind
פורסם (נערך)

לגבי הרכב:

אני נוהג ביונדאי i10 ידנית 1 ליטר (אותה קטגוריה כמו האלטו) מאז 2014.

גר בקריות, עובד ולומד בחיפה. מטפס את הכרמל כל יום.

אין שום בעיות.

לגבי הלימודים:

קודם כל גילוי נאות: אני לומד בטכניון. את רוב התואר הראשון העברתי במכונות (למרות שהתואר שלי בהוראת המדעים) ואני לומד עכשיו לתואר שני באזרחית.

אין שום בעיה עם אוירונאוטיקה. יש פקולטות אליטיסטיות שמבחינת הסטודנטים שבהן שאר הפקולטות "לא נחשבות" (חשמל ומדמ"ח). גם שם אני מניח שזה לא כולם.

ממה שאני מכיר, זאת פקולטה קטנה עם מעט סטודנטים בכל מחזור והיא נחמדה ואינטימית. הכרתי אנשים שלמדו שם וממה שראיתי איכות הסטודנטים דומה לזו של הנדסת מכונות.

אני חושב שבמקצועות טכנולוגיים לתואר מהטכניון יש יותר משקל מאשר לתואר מאוניברסיטת חיפה.

עם זאת, לדעתי כל האמור לעיל לא צריך להיות שיקול. אם היית מתלבט בין מדמ"ח בטכניון ובאוניברסיטה הייתי אומר לך שאולי הטכניון עדיף. אבל המקצועות שאתה חושב ללמוד מאוד שונים ולכן במקומך הייתי הולך על מה שמעניין אותי יותר וסוגר עניין.

לגבי מגורים לא יכול לעזור, תמיד גרתי בקריות.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

הנדסה אוירונאוטית היא, בסופו של דבר, ענף של הנדסת מכונות, עם דגש על תחומים הקשורים לטייס כמו זרימה והנעה, וגם בבקרה, שמתממשקת למדעי המחשב. סה"כ לימודים רבגוניים שמאפשרים התפתחות בהרבה מאד תחומים.

יש בפורום לפחות בוגר אחד של הפקולטה שיוכל לספר עליה.

לי יש בן שהמסלול שלו התחיל בסמסטר אחד במדמ"ח באוניברסיטה (במסגרת תכנית תוך לימודי התיכון). פרש אחרי סמסטר אחד. בהמשך התקבל להנדסה אוירונאוטית, השלים תואר ראשון, וושני. הרושם שלי הוא שאהב את הלימודים בפקולטה וברקע אפילו נזרק הרעיון להתקדם לתואר שלישי, אם כי בינתיים לא נעשה שום צעד בכיוון. והעבודה שלו - פיתוח תוכנה.

לגבי מגורים - אני יליד העיר וגרתי באזורים שונים בה, כולל בסמוך לאוניברסיטה. את חיי הסטודנטים אני לא מכיר מקרוב, שכן את לימודי בטכניון סיימתי לפני קרוב ל-40 שנה. ובכל זאת יש לי כמה הערות:

1. יש מעונות הן בטכניון והן באוניברסיטה. איני יודע אם אתה עומד בקריטריונים לקבלתם.

2. הוזכרו נשר ונוה שאנן ("שכונת זיו" היא חלק ממנה) - המרחק ביניהם בנסיעה הוא דקות אחדות. גם אזורים מקובלים אחרים אינם מרוחקים בהרבה.

3. החשש מהעליות של חיפה מזכיר לי את השרשור השבועי של "האם הרכב שלי יגיע לאילת". אין בעיה, כל הכבישים בחיפה עומדים בתקנים, וכל רכב שיוצר ב-60 השנים האחרונות יטפס אותם. לעומת זאת יש בעיה שנקראת חניה. בטכניון יש הקצאת מקומות ותויות לסטודנטים. באוניברסיטה אין חניה, אם כי יש אפשרות לחנות בחניון של החי-בר ולאורך אבא חושי ולצעוד. מרחקי ההליכה בטכניון די גדולים והדרכים תלולות, האוניברסיטה יותר קומפקטית ושטוחה.

4. הקמת הרכבל שיחבר את מרכזית המפרץ, הטכניון והאוניברסיטה מתקדמת. יקל על הקרייתים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, sperial כתב:

לעומת זאת יש בעיה שנקראת חניה. בטכניון יש הקצאת מקומות ותויות לסטודנטים. באוניברסיטה אין חניה, אם כי יש אפשרות לחנות בחניון של החי-בר ולאורך אבא חושי ולצעוד. מרחקי ההליכה בטכניון די גדולים והדרכים תלולות, האוניברסיטה יותר קומפקטית ושטוחה.

זה נכון מאוד - החניה בטכניון מאוד מוגבלת.

עם זאת, דווקא קרוב לאוירונאוטיקה יש חניון גדול של תוויות כחולות (פות"ש - זה צבע תווית החניה שמקבלים סטודנטים לתואר ראשון).
בתחילת התואר רוב השיעורים הם לא בפקולטה, אבל מפתחים קצת סיבולת לב ריאה ו/או לומדים איך אפשר לנצל כמה שיותר מעליות בטיפוס לכיוון הפקולטה והחניה 😅

עריכה: נראה שיש גם שאטל שעושה סיבובים בתוך הטכניון ומגיע עד אוירונאוטיקה (אולי גם עד החניון) ושאפשר לנסוע בחינם בתוך הטכניון באוטובוסי אגד (הם לא מגיעים לאוירונאוטיקה, אבל עדיין אפשר לחסוך חלק מההליכה).

נ.ב. כדי שתקבל תווית חניה, הרכב חייב להיות רשום על שמך או על שם קרוב משפחה מדרגה ראשונה.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין אווירונאטיקה למדעי המחשב? קודם תחליט מה אתה רוצה ללמוד.

בכל מקרה, חיפה נחשבת לא משהו בכלל למדעי המחשב [אפילו פחות מחלק מהמכללות], לדעתי בצדק.

בזמנו כשנגמרו לי המבחנים לתרגל הייתי מוריד מבחנים של חיפה וזה היה כמו לכוון את המשחק על Easy אחרי שאתה כבר מנצח Hard.

כנראה שיקפצו עלי כל בוגרי חיפה, אבל זה היה הרושם שלי.

• תוכן חדש...