Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופני הרים - בקשת ייעוץ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דווקא ממליץ על 26".

אנשים לא רוצים אותם, ולכן השוק מוצף באופניים טובות במחירי רצפה.

אחיין שלי קנה אתמול טרק שיכוך מלא ב1700 שח.

לגבי מתקן לרכב, אם דגם הרכב שלך נמכר באירופה, חפש באיביי הגרמני גגון מקורי משומש של יצרן הרכב עם מתקן לאופניים.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

לא מוכרים 26" יותר שנים (להוציא אופניים מאוד ספיציפיים)

אח שלך קנה ענתיקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחיין, לא אח..

לדעתי עדיף "ענתיקה" ברמה גבוהה ומתוחזקת על חדש וזול.

אני גם רוכב ונוהג כך.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תודה על העזרה חברים. שהייתי נער, הייתי באותו גובה ואופניה 29 היו מצויינות עבורי, אז אלך גם הפעם על המידה הזו.

כמובן, שנים לא רכבתי אז לא יודע להגיד בדיוק מה הרמה שלי תהיה אחרי ההיסתגלות הראשונית. אבל באמ תשכנער הייתי רוכב המון והייתי רוכב מאד חזק בשבילים על קפיצות וכדומה. אני זוכר שהחלפתי 2 זוגות של ג'נטים ועוד אחד אחורי בגלל הקפיצות בעיקר. דברים שאת האמת לא יודע אם יהיה לי אומץ היום לבצע.

מה שכן, אכן אופציות ביד 2 משמעותית רחבות ורבות יותר כאשר מגבילים לזנב קשיח. כנראה שאלך על האופציה הזו ומקס' אם אראה שאני ממצא אותם אמכור ואקנה שיכוך מלא.

אגב, בקשר למנשאים לרכב, ראיתי שיש הבדלים משמעותיים במחירים האם יש הצדקה?

לגבי ציוד מגן, אקנה הכל חדש כמובן.

פורסם

מכיוון שיש לך נסיון קודם ברכיבת שטח וידוע לך שאתה אוהב את התחום הייתי ממליץ לנסות למתוח את התקציב לאזור ה3000-3500 ש"ח ולנסות למצוא אופני ז"ק קשיח 29 או 27.5+ עם גאומטריה מודרנית ואגרסיבית יחסית (אופניים ארוכים, זווית ראש חדה יחסית...), לדוגמה Merida big trail, Kona Honzo. זה עלול להיות בעייתי כי אופני ז"ק אגרסיביים לא פופולריים בישראל אבל לדעתי כדאי לנסות.

כמו כן ממליץ לפנות לחנויות אופניים שונות ולבדוק האם נשארו במלאי אופניים משנתונים קודמים, דגם שעלה לפני שנתיים-שלוש 5000 ש"ח יכול להימכר היום ב3000 למרות שמדובר באופניים חדשים לחלוטין שלא שונים מהותית מדגם 2020.

בנוסף אמליץ לקחת קורס טכניקת רכיבה על מנת שתלמד לרכב נכון יותר, יציב יותר ובטוח יותר ובנוסף גם יקטן הסיכוי שתשבור חלקי אופניים.

לגבי המנשא, מהמנשאים ב200 שקל שנמכרים במקומות כמו רוזנפלד הייתי מתרחק. החל מ350 ש"ח אפשר לקנות מנשא כדוגמת peruzzo verona, זה מנשא פשוט אך מסיבי ואם מאבטחים אליו את האופניים כמו שצריך אז אין שום סכנה לאיבוד האופניים. המנשאים היקרים יותר בעיקר עשויים מחומרים אחרים וקלים יותר (פלסטיק) ויש להם מערכות רצ'ט נוחות לרצועות. אם מחברים את האופניים בצורה נכונה המנשאים היקרים כנראה לא בטיחותיים יותר מהזולים. אם מותקן לך במקרה וו גרירה אז אפשר למצוא מנשאים לוו גרירה החל מ500-600 ש"ח- זאת אפציה מצוינת.

מנשאי גג הם הנוחים ביותר אבל הם יקרים ומעלים את צריכת הדלק של הרכב גם בלי האופניים.

אני אישית ברוב הרכיבות מפרק את הגלגל הקדמי ומכניס את האופניים לתוך האוטו, אם האופניים מלאים בוץ אז אני משתמש במנשא (peruzzo verona).

פורסם

לאחר התלבטות דומה לשלך החלטתי לא להתעסק עם יד שניה, וקניתי Trek Marlin 6 באזור ה 2300 ש"ח - בעיני אופנים שגם נראות טוב וגם נותנות לי את כל מה שאני צריך בתור מתחיל.

פורסם

לדעתי עדיף "ענתיקה" ברמה גבוהה ומתוחזקת על חדש וזול.

בוודאי שלא.

לענתיקה אין יותר חלפים, וחלקי אופניים זה דבר מתבלה, שעלות ההחלפה שלו מאוד גבוהה, יחסית למחיר של אופניים חדשים.

בנוסף, איכות הרכיבים יחסית לעלות, כל הזמן עולה.

למי שיש לו תקציב מינימום, אין כסף לענתיקות.

פורסם
תודה על העזרה חברים. שהייתי נער, הייתי באותו גובה ואופניה 29 היו מצויינות עבורי, אז אלך גם הפעם על המידה הזו.

כמובן, שנים לא רכבתי אז לא יודע להגיד בדיוק מה הרמה שלי תהיה אחרי ההיסתגלות הראשונית. אבל באמ תשכנער הייתי רוכב המון והייתי רוכב מאד חזק בשבילים על קפיצות וכדומה. אני זוכר שהחלפתי 2 זוגות של ג'נטים ועוד אחד אחורי בגלל הקפיצות בעיקר. דברים שאת האמת לא יודע אם יהיה לי אומץ היום לבצע.

מה שכן, אכן אופציות ביד 2 משמעותית רחבות ורבות יותר כאשר מגבילים לזנב קשיח. כנראה שאלך על האופציה הזו ומקס' אם אראה שאני ממצא אותם אמכור ואקנה שיכוך מלא.

אגב, בקשר למנשאים לרכב, ראיתי שיש הבדלים משמעותיים במחירים האם יש הצדקה?

לגבי ציוד מגן, אקנה הכל חדש כמובן.

אתה חייב למתוח את התקציב, אפילו לאופניים זנב קשיח. אופניים בסיסיים ייתפרקו ברכיבה שהיא פחות אגרסיבית ממה שציינת. אתה צריך אופניים שהמחיר הבסיסי של חדשים הוא סביב ה-7-6K. ג'אנטים זה דבר יקר להחליף...

אל תפסול 27.5, לרכיבה אגרסיבית יש יתרון לקוטן.

פורסם (נערך)
הקטע שאני יודע מה קורה לאדם שאין לו מושג ברכב אשר מנסה לקנות רכב, בד''כ זה לא מסתיים טוב בשבילו...

אל תגזים אופניים זה לא רכב. מדובר בכלי מאוד פשוט שכל אדם עם כלים מתאימים ויכולת טכנית סבירה יכול לתחזק לבד ברמה מעולה.

ב-2,000 שקל אתה יכול לקנות אופניים ז"ק חדשות בסיסיות או אופניים 3-4 רמות מעל ביד 2. שוק יד 2 מוצף אופניים מכל הסוגים, כל המותגים וכל הרמות. זה מסוג התחביבים שנכנסים אליהם בסערה, משקיעים הרבה כסף ודי מהר זורקים את הציוד באיזה מחסן. קראתי פעם כתבה שרכיבה על אופניים זה אחד התחביבים הכי ננטשים בישראל. אולי אצליח למצוא קישור.

בכל אופן שוק יד 2 מוצף מציאות. פשוט צריך לחפש ולא לפחד ממשומש כי הרבה מוצרים "משומשים" בשוק הזה הם כמעט חדשים לחלוטין. אז בסדר האופניים יהיו דגם 2016-2017. בו הו. מה כבר השתנה בדגם 2019 בדיוק? הצבע? הבולם הקדמי סופג זעזועים ב-0.0521% יותר טוב בהשוואה לשנים קודמות?

תעשה מחקר, תסגר על 3-4 דגמים שנותנים יחס - מחיר טוב וחפש אותם ביד 2. תתפלא איזה מציאות תמצא.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

Falou, זה לא שאין אמת בדבריך אבל הקצנת במלאאא.

1. לי יש אפני הרים מהתקופה שהתחרתי מלפני בערך 12 שנה עם גלגלי 26, מעולם לא התקשיתי למצוא חלקים. עם זאת עדין לא הייתי ממליץ בימנו לקנות אופני 26.

2. ממש אין צורך באופניים ב6 אלף שקל לרוכב מתחיל, ומדובר בפלצנות גרידא. במשך שנים התחריתי על אופניים שעולות הרבה פחות ומה שבטוח הן לא התפרקו. הסיבה שהחלפתי היא בעיקר לקנות אופניים מהירות יותר.

פורסם

1. לך תבדוק מבחר צמיגי 26" או ג'אנט... בטח אם מסתמכים על יד2. בטח ובטח אם אתה לא ממש בקיא בתחום. כמו עניין ה-"זמן אוויר", אילו לא עצות לחובבים מתחילים.

2. כתוב, אופניים שעולים כחדשים 6 אלף. אתה התחרת על אופני ש"מ, באופני ז"ק הג'אנט האחורי חוטף יותר. דבר שני, ספר כמה חלקים החלפת במשך עונת מירוצים? נאבות? ג'אנטים?

ולבסוף, בניגוד למה שחשובים, רוכב לא מיומן הרבה יותר מעניש את האופניים מרוכב מיומן...

אופני ז"ק שעולים כשישייה חדשים, הם עמידים מאוד. לא צריך לשדרג כלום, והם מגיעים עם דרופר, שזה מאוד מאוד עוזר, בייחוד למי שרוכב יותר קרבי.

פורסם

1. בדיוק החלפתי את זוג הצמיגים 26" שהיה לי. ממש אבל ממש לא חסר מבחר או מלאי.

2. אני לא השתמשתי במונח זמן אוויר אלא משתמש אחר.

3. אני שמח לגלות שהחלטת עבורי על מה אני רוכב... אך המציאות היא שהתחריתי על זנב קשיח.

בעונת מירוצים החלפים העיקריים שהוחלפו הן שרשראות, פלטות, קסטות, צמיגים וכבלים.

4. מחיר הוא לא מדד לעמידות הרכיבים, פעמים רבות דווקא כשעולים ברמה של הרכיבים אז הם חזקים פחות בכדי לחתוך במשקל.

סך הכל רוכב מדובר ברוכב מתחיל שמחפש ליהנות ולהשתפר. כנראה שהוא לא הולך לגהץ בזמן הקרוב דרופים של מטר (שגם את זה עשיתי על זנב קשיח).

פורסם (נערך)

אולי תחכה שיגדיר מה הדרישות?

אמממ..:roll:

כאמור, התעורר אצלי החשק לאופניים. בתור נער רכבתי המון על אופני הרים עם בולמים מקדימה. לא עשיתי להם חיים קלים והן החזיקו מעמד יפה. עכשיו אני מחפש אופניים בשביל לצאת איתם לטיולי שטח, שבילים וכ'.

משהו עמיד וחזק, אני 1.80 שוקל 90 ק''ג ולא מתכוון לנסוע לאט ורגוע. אומנם אצטרך להוריד מעלי מעט חלודת רכיבה, אבל בתור נער, הייתי רוכב חזק.

לא מדובר פה ברוכב מתחיל, פותש אומר שכבר רכב על אופניים בעבר, ועשה את זה בצורה אגרסיבית.

אופני XC ב2000 שח לא יחזיקו מעמד הרבה זמן ברכיבה אגרסיבית (גם בלי "זמן אוויר" :wink:), ואני אומר את זה בתור אחד שכבר יצא לו לשבור שילדה לאופני XC. זה נורא מבאס לקנות אופניים (או כל דבר אחר בעצם) לא מתאימים לשימוש ולנסות להוציא מהם משהו שהם לא מיועדים לו מלכתחילה. א. זה פשוט לא יהיה כיף ב. כאמור, זה לא יחזיק הרבה זמן

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם
1. בדיוק החלפתי את זוג הצמיגים 26" שהיה לי. ממש אבל ממש לא חסר מבחר או מלאי.

2. אני לא השתמשתי במונח זמן אוויר אלא משתמש אחר.

3. אני שמח לגלות שהחלטת עבורי על מה אני רוכב... אך המציאות היא שהתחריתי על זנב קשיח.

בעונת מירוצים החלפים העיקריים שהוחלפו הן שרשראות, פלטות, קסטות, צמיגים וכבלים.

4. מחיר הוא לא מדד לעמידות הרכיבים, פעמים רבות דווקא כשעולים ברמה של הרכיבים אז הם חזקים פחות בכדי לחתוך במשקל.

סך הכל רוכב מדובר ברוכב מתחיל שמחפש ליהנות ולהשתפר. כנראה שהוא לא הולך לגהץ בזמן הקרוב דרופים של מטר (שגם את זה עשיתי על זנב קשיח).

1. מייצרים פחות , יש פחות מבחר מצמיגי 27.5 או 29. בוודאי שעוסקים בחלפים שתלויים בגודל הגלגל, בולמים, גלגלים, מערכות הילוכים ישנות וכו'. זה מגעיל, אבל ככה התעשייה עובדת.

2. אותו העיקרון, לתת עצה מהפוזיציה שלא מתאימה לפות"ש.

3. שוב, זה לא משנה. רוכב מתחיל מעניש את האופניים הרבה יותר מרוכב מיומן.

4. אנחנו לא הגענו בכלל לרמות התקציב בו מחיר קונה משקל ולא עמידות. זה גם תלוי בייעוד הרכיבים (XC מול Trail) יותר מאשר תאימות בין עמידות למחיר.

סה"כ מדובר ברוכב שהוא קרבי מהתחלה. דרופ של מטר אפילו אני קופץ (מגהץ זו מילה שגדולה על הטכניקה שלי).

הרבה רוכבי ז"ק עוברים מהר לש"מ, כי זה משמעותית יותר קל, ויש מציאות. אם מוצאים ב-3K אופני Trail שעלו חדשים 6K, מקבלים חבילה עמידה וחסונה, ואפשר לצאת לדרך עם פחות סיכוי לשבר או צורך בשדרוג.

פורסם

כבר הבנתי שלא נשכנע אחד את השני..

לטובת הגולשים אציין שאין שום בעיה להשיג חלקים לאופניים ישנות.

יש גם מתאמים שמאפשרים להרכיב חלקים יותר חדישים על מסגרות ישנות.

במקרה הגרוע שלא תמצא בחנות אופניים הקרובה את מה שאתה צריך, מקסימום להזמין מחו"ל. במילא קונים היום כמעט הכל באינטרנט.

לאופניים שלי שכבר הצגתי בשירשור אחר הרכבתי מערכת 1x11 ובלמי דיסק חדישים שיושבים עם מתאם. את הצמיגי קונטיננטל שרציתי הזמנתי מגרמניה.

אבל לאופניים האדומות קניתי גם צמיגים לא רעים בכלל, בארץ.

אין שום סיכוי שהייתי יכול להרשות לעצמי לקנות אופניים ברמת מחיר/משקל ביצועים כמו שיש לי כחדשות. חוץ מזה שאני ממש מעדיף לרכב על 26".

שכל אחד יהנה מהרכיבה בבחירה שלו.

WhatsApp Image 2020-01-02 at 09.05.54.jpeg

WhatsApp Image 2019-12-31 at 09.26.57.jpeg

WhatsApp Image 2020-01-02 at 09.05.54(1).jpeg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לטובת הגולשים, כמה כסף שמת על האופנים המשומשים בזול שקנית, כמה זמן וכמה ידע צריך כדי לעשות את זה לבד?

הבולם הקטן מאחור בקנונדייל, מי יודע למצוא כזה ו/או להתעסק עם המתלה?

• תוכן חדש...