Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אתמול בערב בגלל שמישהו חתך אותי (סיפור ארוך) עברתי על פס האטה מאוד מהר עם ארבע אנשים ברכב (לא הרגשתי מכה או משהו), וכבר בערב כשחזרתי הביתה שמתי לב שיש רעידות עצבניות ברכב בעיקר בזמן נהיגה, ושהגז נשמע מאוד רועש כשלוחצים עליו.

הסתכלתי מלמטה אבל לא ראיתי שום מכה ברורה או חלק שנראה שנפגע...

למישהו יש מושג מה זה יכול להיות? חשבתי על מערכת הפליטה אבל לא הצלחתי לראות כלום, וגם כשפתחתי את מכסה המנוע אז הרעש כאילו מגיע מאיזור המנוע למטה בתחתית....

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

כן, היתה לי בעיה דומה לפני הרבה זמן בסובארו כשעליתי על מעבר פרות מהר מדי (אני לא לומד את הלקח :()

בכל מקרה - אני לא כל כך רוצה ללכת לאגזוזן שיפסוק שיש להחליף ומיד (צנרת דוד, ולא יודע מה עוד) - כשהמוסכניק שלי אולי יתקן בעזרת ריתוך וכדומה? מה כדאי?

...Carpe Diem

פורסם

אני פעם קרעתי ככה את התושבת של הגיר והרעש נשמע לי מתאים

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אכן, נשמע קשור לאגזוז. לדעתי גש לאגזוזן, ואולי אפילו למספר מכונים, בקש שיאתרו את הבעיה ויביעו דעתם לגבי צורת הטיפול והערכת המחיר. לא בטוח שישר יחליפו- יכול להיות שמדובר על תקלה קטנה כמו בורג שנפל או הלחמה קטנה.

דן.

פורסם

אם הרעש מגיע מהאגזוז(הרעידות נשמעות לי מוגזמות), תבדוק את החיבור בין סעפת הפליטה לתחילת האגזוז ואת החיבור לדוד הקידמי-אם קיים.

אם מדובר בחור קטן/סדק יש חומר שמתקשה מהר על חם ומורחים אותו עד שלא שומעים את הרעש, לא טוב כמו ריתוך/החלפה אבל עושה את העבודה.

או שפשוט תכנס למוסך, מוסכניק סביר יגיד לך ברגע מאיפה הרעש ואז תוכל להחליט .

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

אגב, קרה לי פעם בטנדר סקודה שהוו עליו תלוי האגזוז פשוט יצא מהמקום. בעיקרון בסקודה הוו נמצא בחלק האחורי ולכן זה לא מסתדר עם מה שאמרת שהרעש מגיע מקדימה, אבל אני לא יודע אם ככה זה בכל הרכבים- בטנדר סקודה הוו מחזיק את הקצה האחורי של האגזוז. הפיתרון היה פשוט מאוד: לשלוח יד,להרים את צינור הפליטה ולחבר בחזרה את הוו למקומו.

דן.

פורסם

היום הייתי אצל שייקה אגזוזים בירושלים ולאחר שהעלו את הרכב על ליפט לא נמצא שום בעיה במערכת הפליטה. הוחלפו שני גומיות שהראו סימני התישנות אלב זה לא היה קשור לרעש בכלל. המוסכניק טען שהאוטו שקט אבל זה שטויות כי אני בטוח שיש יותר רעש וגם האוטו לא סוחב בסל"ד יחסית גבוה (או שהוא עושה כל כך הרבה רעש שאני מפחד לנסות) והאוטו גם רועד ורוטט הרבה יותר מפעם - יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות???

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
היום הייתי אצל שייקה אגזוזים בירושלים ולאחר שהעלו את הרכב על ליפט לא נמצא שום בעיה במערכת הפליטה. הוחלפו שני גומיות שהראו סימני התישנות אלב זה לא היה קשור לרעש בכלל. המוסכניק טען שהאוטו שקט אבל זה שטויות כי אני בטוח שיש יותר רעש וגם האוטו לא סוחב בסל"ד יחסית גבוה (או שהוא עושה כל כך הרבה רעש שאני מפחד לנסות) והאוטו גם רועד ורוטט הרבה יותר מפעם - יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות???

תודה,

צביקה

אני אשאל שוב - את כל תושבות המנוע בדקת? משולשים? תפוחי קצה? ציריות?

פורסם

טקאמין

אני מציע לחבר ת'אוטו *** תאוטו = את האוטו *** לסקופ לבדיקה

למרות שזה נשע לי כמו משהו באיזור האגזוז

וגם תושבות אתה יכול לבדוק אם אתה רוצה יכול להיות ששם היא הבעיה.

בכל מקרה זו דעתי

בהצלחה

פורסם

מצטער על העיכוב הרב בתשובה יש לי בעיות באינטרנט...

בכל קמרה הייתי במוסך והבעיה היתה תושבת מנוע עליונה שגמרה את חייה ובגלל זה האוטו רעד ורעש..

המוסכניק אמר לי שהחלק הוא קצת פחות מ-400 ש"ח ועוד כשעת עבודה (עוד לא קיבלתי חשבון מדויק) - האם המחירים נשמעים סבירים?

בכל מקרה, הרכב נוסע חלק עכשיו.... :)

עריכה: שכחתי לשאול איך אמורים לבדוק את התושבות לבד? במוסך העלו את הרכב על ליפט ואז הורידו לאט לאט עם בוק מתחת למנוע - וכשהמנוע עלה בזווית מוזרה הם ראו שהתושבת הלכה...

...Carpe Diem

פורסם

400 ש"ח לתושבת זה מחיר סביר לצערי....

ואני הרמתי את האונו שלי על בוקים, ומתחתיה הרמתי את המנוע עם ג'ק הידראולי לאט לאט, וכשהמנוע הגיע לזווית מוזרה.... (פשוט היה רק אוויר בין החיבור של התושבת לתושבת העליונה)

פורסם

אני לא יודע אם זה שייך

לפיאט אונו שלי לקחו על החלפת תושבת גיר קרועה + עבודה 160 ש"ח

אז 400 ש"ח לתושבת מנוע?

פורסם

ל NAGA

תושבת מנוע יקרה יותר מפני שמנוע גדול וכבד יותר מהגיר לכן יש צורך בתושבת חזקה יותר

מתושבת גיר ולכן גם יקרה יותר...

עוד דבר: קראתי כאן בפורום שכשר נוסעים לאט על פסי האטה אם שומעים מין חריקות מקדימה מכיוון

המנוע זה אומר שיש כנראה תושבת או כמה שהלכו

איך בודקים: באוטו מומלץ לשים D וללחוץ על הברקס אבל אפשר גם בהילוך ניוטרל או פארקינג,

ובידני בניוטרל

איך יודעים:אם אין רעידות והאוטו שקט התושבות טובות,

מומלץ להסתכל על הפנסים כשהם דלוקים (בלילה) אפשר לשים לב לרעידות

או פשוט לשבת באוטו עם חלונות סגורים ללא מוזיקה או כל רעש אחר (מומלץ עם מזגן עובד)

ופשוט לשים לב אם האוטו רועד.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...