Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
QUOTE=nit_zan]א.אני אמרתי

ב.הלחץ שנגרם כתוצאה מפליטת גזים לא חופשית ממכסה השסתומים היא שולית כיוון שמתחת למכסה במנוע SOHC או DOHC מה שיש מתחת למיכסה זה הקמשפט שמתחתיו יושבים השסתומים

שאמורים להיות אטומים למעבר גזים לכיוון הקמשפט(בעזרת גומיות השסתומים והמובילים בין היתר).

להמחשה:

http://auto.howstuffworks.com/engine3.htm

כנראה שגומיות השסתומים אצלך יבשות וגורמות למעבר לחץ לכיוון הקמשפט,הלחץ דוחף אדי שמן לכיוון בית פילטר האויר ומשם לתוך סעפת היניקה ולשריפה עם התערובת.

במידה קטנה(כמות אדי שמן קטנה) זה תקין ואף מתוכנן כך אך לא במידה רבה.

אם היתה בוצה באזור מכסה השסתומים הדבר היה מפחית לחץ מאזור נשם מכסה השסתומים ומפנה אותו לאזורים אחרים(אטמים אחרים במערכת השימון).

יכול להיות שצינור הנשם יבש וסדוק ואם תחליפו זה יפסק(גם אצלי היתה אותה תופעה של הזעה מצינור נשם קראנק אשר נגרמה עקב צינור יבש וסדוק ונעלמה לאחר החלפתו).

(תשתמש בשמן טוב ולא תצטרך את הפילטרים וה"ננסים" למיניהם-למרות שאצלי במכסה השסתומים יש פילטר שדומה בהרכבו ל"ננס" מובנה-מקורי).

ניצן

ניצן ידידי שלום וברכה!

את השואל המקורי אני מכיר משרשורים קודמים שלו, לכן כפי שאתה יודע אני בדרך כלל לא יורה לכל הכוונים, לפני שאני בודק הסטוריה של השואל, ורק לאחר שיש לי את רוב המידע , על ההיסטוריה של רכבו של השואל , רק אז אני מתחיל "להפגיז" !

ולכן תרשה לי לעדכן אותך בקצרה לגבי ההיסטורייה של רכבו של עמי 123, מדוכר ברכב

מסוג סיאט איביזה שנת 95, אשר בוצע בו החלפת שמן +מסנן שמן עצמית על ידי השואל, הבעייה התחילה , בסגירה של פקק השמן בתוספת טפלון על ההברגה, +שדרוג השמן ממינרלי לחצי סינטטי, על מנת להנות מיתרון השמן , ומ" הנאה בנהיגה" הבעייה היא שהשואל לא היה מודע לחיסרון ולתופעות הלוואי המיידיות של מעבר משמן מינרלי לחצי סינטטי, וכמובן שהנזילות וההזעות הגיעו מהר מאד, ואז

הוא ביקש אתעזרת חברי הפורום, אשר הציעו לו שלל של עצות מגוונות, אשר רובם לא היו במקומם, כמו להחליף פתאום אטם לאגן השמן ולמרוח סיליקון אדום ועוד ועוד!

לכן לדעתי ההזעות שישנם כעת הם נורמליות וסבירות ביחס למה שנעשה ברכב, ואין להם שום קשר

לגומיות שסתומים !

בברכה

ידידך

צביקה

שבת שלום צביקה,

מה שלומך? מזמן לא יצא לי לענות לך מעל גבי הפורום לכן אנצל הזדמנות זו.

אינני מתכוון לכך "שירוץ יחליף גומיות שסתומים"-זו היתה רק התיחסות לאפשרות של עודף לחץ תחת מכסה השסתומים,סה"כ הרכב בן 10 עוד מעט וישנה אפשרות שהאטימה אינה מושלמת.

גם אני עוקב מזה זמן אחר השירשור של AMI123 בנושא ההזעה מהנשם הנזילות ומעברו לשמן חצי סינטטי-וגם נתתי לו מספר עצות המבוססות על ניסיוני האישי בשמנים "דקים" על "רכבים ישנים"(שלי...).

פשוט לאורך השירשור היו מספר אי הבנות ואי דיוקים לגבי ההזעות והנזילות ברכבו.

גם אצלי יש הזעות ממקומות שונים אך הן מינוריות-למעט הזעה רצינית מנשם הקראנק עקב התקשותו והתיבשותו,לכן הוחלף.

ברכב שהוא 8-10 שנים על הכביש הדבר טבעי.

קל וחומר ברכב שהוחלף בו שמן לפחות צמיגי-

בשורה התחתונה אני חושב שניתן להחליף לשמן סינטטי אפילו ,כמו שאני עשיתי ובאמת ישנו שיפור מורגש בכח המנוע ובעבודה השקטה והעגולה שלו, יחסית אפילו לשמן חצי סינטטי.

לגבי הנזילות וההזעות אם הן מפריעות ומשמעותיות ,ניתן יהיה לעשות "ישור קו" של האטמים , הצינורות והמחזירים למיניהם במידת הצורך בלבד.(זה גם מה שאני עשיתי לאורך זמן).

לגבי הבעיה הספציפית של צינור הנשם-לדעתי מה שיפתור את בעית ההזעה מהצינור היא החלפתו.

בברכה

ניצן

• תוכן חדש...