Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי תבדוק אם מגיע בשנה הבאה דגם פלאג-אין שמתאים לך, אז תחכה. אם לא, תיקח הברידית.

אישית, לא מוכן לחשוב על מכונית חשמלית עד שטווח מוצהר יהיה לפחות 800 ק"ם (ואני חולם על לנסוע במכונית חשמלית). עם עדיפות ל-1000 ק"ם. להערכתי כרוכש יד שניה דגם כזה יהיה זמין לי בעוד כ8-7 שנים מעכשיו. לתקופה זו מתכנן לקחת הברידית (שהטווח שלה למיכל אחד בערך 900 ק"ם). אם אתה רוכש חדש, מאמין שבעוד 3-4 שנים תהיה לך אופציה כזו של רכב חשמלי עם טווח 800-1000.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שהקונספט של החלפת סוללות היה עובד בתנאי שהתנאים היו זהים לתדלוק רגיל.

דהיינו אם תוך 5 דקות היית מקבל טווח של 500 ק"מ, או לחילופין היה לך זול מספיק כדי לחפות על הפסד הזמן ו/או טווח.

ויכול להיות אפילו שקונספט של החלפת סוללה באופן רובוטי היה עובד יופי, שוב באותם תנאים.

אבל כל עוד זה ברמת רעיון - זה נחמד, לא שמיש.

ברגע שניסו להפוך את הרעיון למימוש לקחו את הפלואנס במקום רכב שתוכנן להיות חשמלי, שמו לו את הסוללה בתא המטען, כי זה המקום הזמין ביותר לסוללה כזו גדולה, דפקו את הדינמיות של הרכב, את מרכז הכובד, ועל הדרך צריך מערכת הרבה יותר מתוחכמת להחלפת הסוללה.

לצורך העניין אם הסוללה בטסלה הייתה מיועדת להחלפה מהירה זה היה פרפקט לקונספט, עולים על מערכת שמקבעת את הרכב, מנתקת קונקטור, פותחת כמה ברגים, הסוללה מורידה את הסוללה, מעלה סוללה אחרת, מבריגה חזרה, מחברת קונקטור ומשחררת את הרכב, אין הרבה חלקים נעים (כמו זרוע שפותחת תא מטען ונכנסת אליו), בסה"כ סוג של גלגלת שתחליף בין הסוללות ואוסף מברגות חשמליות במיקומים ספציפיים, וכמובן תכנות של פו"ש שעושה את הכל בזמן הנכון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עמדת טעינה גם לא בתנאים זהים לתדלוק רגיל. הלוואי וזה היה ככה.

נכון להיום ניתן לקבל טעינה מ-0 ל-80% ב-30 דקות בתנאים מיטביים.

זה המון זמן בשביל עמדת טעינה ציבורית.

כולנו יודעים שישראלים לא בדיוק ישבו ברכב ויזזו בשנייה הראשונה שהטעינה תסתיים.

הולכים להיות הרבה מאוד פיצוצים סביב העמדות האלה.

פורסם

לכן חשוב שיהיה רכב עם טווח נסיעה גדול. שיספיק שימוש בעמדת הטעינה פרטית לכל הנסיעות, גם הספונטניות ולא רק למסלול בית-עבודה-בית היומיומי. אם זה הרכב הראשון כמובן.

פורסם

אם מדברים על קונספט של החלפת סוללות אז עמדת טעינה זה לא תחליף לתדלוק, אלא יכולת נוספת (כלומר להטעין כשאתה בעבודה או בבית, או אפילו בקניון), ואמנם היא איטית יותר מתדלוק אבל הפריסה רחבה בהרבה.

אם משווים את זה - זה זהה לכך שאתה תחנה את הרכב בנזין שלך בחניה מסוימת, ותקבל 10 ליטר בשעה או משהו כזה.

המקבילה לתדלוק זה החלפת הסוללה, ושם אין תחרות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שיטת המיסוי החדשה פוגעת למעשה באטרקטיביות של רכישת רכב חשמלי. אומנם כרגע שיעור מס קניה עומד על 10%, אך החל מהשנה הקרובה רף הטבת המס צפוי לעמוד על 75,000 ש''ח,(קודם לכן לא הייתה מגבלה).

את ההשלכות ניתן להרגיש כבר עכשיו.

לפני כחצי שנה התעניינתי על רכישת פורשה טייקן החשמלית ונאמר לי כי המחיר יעמוד על כ 600 אלף ש''ח. עתה המחיר צפוי לעמוד על יותר ממיליון ש''ח.

פורסם
איזה חברות הודיעו שבקרוב ייצרו רק מכוניות חשמליות? שואל ברצינות.

זה מחיפוש קצר בגוגל:

אסטון מרטין:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001203814

וולוו:

https://cars.walla.co.il/item/3078606

רנו - ניסן מציבים יעד: 20% מהרכבים עד 2022 יהיו חשמליים:

https://www.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7%9B%D7%91/%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A6%D7%A8%D7%9F_%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F_%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%9D_%D7%90%D7%AA_%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A9/

אם אני זוכר נכון גם פיגו פרסמו משהו דומה. כאמור, הכיוון ברור - עולם הרכב עובר לחשמלי ולאף אחד שם לא ממש אכפת אם הרגולציה בישראל תאמץ את זה או לא. זה יכול לקחת 5 שנים או 10 אבל זה יעבור לחשמלי ולישראל לא תהיה שום ברירה.

כתבה בCNN עד 2040 יותר מ57% מכל המכירות של כלי רכב בעולם יהיו חשמליים:

https://edition.cnn.com/2019/05/15/business/electric-car-outlook-bloomberg/index.html

פורסם
בארץ יש בעיה של רגולציה ותמיכה ממשלתי לכל טכנולוגיה חדשה למרות שאנו אומת ההיטק, לא רק שיש בעיה של תמיכה אלה גם גורמים כלכליים שמשמרים את המצב הקיים. לשימוש פרטי נרחב צריך הרבה נקודות טעינה וכרגע פשוט לא קיימים, הקמה של נקודות במרחבים הציבוריים של בתים כנראה תתקל בלא מעט מתנגדים. לדעתי האישית מכוניות חשמליות זה העתיד אבל כרגע בארץ הוא ישים רק לאנשים די עמידים ובעלי בית פרטי, אם אתה כזה, ממליץ.
מילה במילה.

Polo 9N 1.4

פורסם
בישראל קצב פריסת עמדות טעינה בחיים לא יעמוד בקצב עליית רכבים חשמליים עלה הכביש.

אנשים ידקרו אחד את השני בגלל עמדות טעינה.

תזכור מה שאני אומר.

תהיה חכם.

תעמוד בצד ותן לאנשים לרצוח אחד את השני. אחרי שיפרסו מספיק עמדות אי שם בשנת 2030 תעלה על העגלה החשמלית. באותה תקופה יהיו הרבה יותר רכבים חשמליים במחירים הרבה יותר נמוכים.

ושוב פעם, מילה במילה.

Polo 9N 1.4

פורסם

לגבי קופסת הריגול - העובדה היא שאפילו בגרמניה, עם חוקי הפרטיות הנוקשים שלה, תיבה כזו מותקנת בכל רכב מעל 3.5 טון ואין פוצה פה ומצפצף, ויש סבירות שבעתיד יידרש בכל רכב, אם יוחלט על הטלת אגרת כבישים מהירים גם על רכב קל.

מי ימנע מבעל רכב פרטי לבטל או לחילופין להוציא את התיבה הזו משימוש?

Polo 9N 1.4

פורסם
לדעתי תבדוק אם מגיע בשנה הבאה דגם פלאג-אין שמתאים לך, אז תחכה. אם לא, תיקח הברידית.

אישית, לא מוכן לחשוב על מכונית חשמלית עד שטווח מוצהר יהיה לפחות 800 ק"ם (ואני חולם על לנסוע במכונית חשמלית). עם עדיפות ל-1000 ק"ם. להערכתי כרוכש יד שניה דגם כזה יהיה זמין לי בעוד כ8-7 שנים מעכשיו. לתקופה זו מתכנן לקחת הברידית (שהטווח שלה למיכל אחד בערך 900 ק"ם). אם אתה רוכש חדש, מאמין שבעוד 3-4 שנים תהיה לך אופציה כזו של רכב חשמלי עם טווח 800-1000.

למה את חייב כזה טווח? גם בארה״ב אתה לא יכול לסוע ברציפות כאלו מרחקים בלי לעצור אלא אם כן אתה מצוייד בחיתול. אבל אל תדאג, אילון מאסק חשב עליך ולרודסטר 2 אמור להיות טווח בתחום שהגדרת.

פורסם

אנחנו לא רגע לפני הגעת רכבים חשמליים.

הרגולציה האירופית מדברת על 100% חשמלים בשנת 2030.

כשנהיה רגע לפני השתלטות החשמליים, באמצעות רגולציה או דרך אחרת, זה הזמן לקנות רכב בנזין חדש ולשמור אותו עד אספנות.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
למה את חייב כזה טווח? גם בארה״ב אתה לא יכול לסוע ברציפות כאלו מרחקים בלי לעצור אלא אם כן אתה מצוייד בחיתול. אבל אל תדאג, אילון מאסק חשב עליך ולרודסטר 2 אמור להיות טווח בתחום שהגדרת.

זה הטווח שייתן לי שקט נפשי , כי זה יהיה הרכב היחיד במשפחה. שלא יכאב לי הראש שאני חייב להטעין פתאום את האוטו כי אני לא אוכל להגיע לאיזה מקום. לא רוצה להטעין אותו כל יום גם, כמה שפחות טעינות - הסוללה תשרוד יותר. עם הזמן גם הטווח יתקצר, אני כאמור ארכוש יד2 מתישהו בעתיד הרחוק. בקיצור, יש סיבות..

פורסם
אנחנו לא רגע לפני הגעת רכבים חשמליים.

הרגולציה האירופית מדברת על 100% חשמלים בשנת 2030.

כשנהיה רגע לפני השתלטות החשמליים, באמצעות רגולציה או דרך אחרת, זה הזמן לקנות רכב בנזין חדש ולשמור אותו עד אספנות.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

רגע לפני מבחינת שחשמל מתאים לי ספציפית. גם אם יעלה כמה אלפים יותר אעדיף אותו.

ולא הבנתי את ההערה שלך לרכב בנזין.

פורסם (נערך)
שיטת המיסוי החדשה פוגעת למעשה באטרקטיביות של רכישת רכב חשמלי. אומנם כרגע שיעור מס קניה עומד על 10%, אך החל מהשנה הקרובה רף הטבת המס צפוי לעמוד על 75,000 ש''ח,(קודם לכן לא הייתה מגבלה).

את ההשלכות ניתן להרגיש כבר עכשיו.

לפני כחצי שנה התעניינתי על רכישת פורשה טייקן החשמלית ונאמר לי כי המחיר יעמוד על כ 600 אלף ש''ח. עתה המחיר צפוי לעמוד על יותר ממיליון ש''ח.

באוצר מתכננים לשנות את שיטת המיסוי מהיסוד. במקום למסות בעלות על רכב (רכישה) המיסוי יהיה על השימוש ברכב (מס נסועה).

לדעתי צורת מיסוי יותר הוגנת. אנשים צריכים להיות ממוסים על השימוש שהם עושים במוצר מזיק ולא על עצמם הבעלות עליו.

לגבי קופסת הריגול - העובדה היא שאפילו בגרמניה, עם חוקי הפרטיות הנוקשים שלה, תיבה כזו מותקנת בכל רכב מעל 3.5 טון ואין פוצה פה ומצפצף, ויש סבירות שבעתיד יידרש בכל רכב, אם יוחלט על הטלת אגרת כבישים מהירים גם על רכב קל.

כבר היום יש קוספת ריגול בשם "איתוראן". במקום איתוראן תהיה קופסת ריגול רשמית של משרד התחבורה. לא מבין למה עושים מזה ביג דיל. פרטיות מתה לפני הרבה שנים. חברות כמו גוגל, אפל, פייסבוק יודעות כל הזמן איפה אנחנו נמצאים ומה אנחנו אוהבים/עושים. משום מה לאנשים קשה לקבל עובדה זו.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85

• תוכן חדש...