Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לפותח השרשור, איזה רכב יש לך עכשיו?

אם הרכב הנוכחי שלך ממלא את צרכיך בצורה סבירה לפחות ואתה יכול ״למשוך״ איתו טווח של בין חצי שנה לשלוש שנים, אז תמתין עם החלפת הרכב מאחר וככל שהזמן יעבור התמונה תתבהר לגבי אילו כלי רכב חשמליים יימכרו בישראל, באיזה מחיר, למקרים שתצטרך לבצע נסיעות ארוכות- מה יהיה טווח הנסיעה שלהם, מה יהיה זמן הטעינה שלהם, מה יהיה מצב פריסת תשתית הטעינה בישראל, מה תהיה תקופת האחריות שלהם, מה תהיה מידת ההתאמה שלהם בשבילך, מה תהיה מידת ההצלחה של החדירה שלהם לשוק והאם יוטל מס נסועה בתקופה זו או יהיה צפוי שיוטל מס כזה.

אם נשאיר רגע את החישובים הקרים, מבחינת ההנאה מיחידת ההנעה החשמלית שווה מאד לחכות, זה פשוט עולם אחר, קפיצה מטאורית לעומת יחידות ההנעה בעלות מנועי הבעירה הפנימית (מניסיון שלי מנהיגה ברנו זואי חשמליות צנועות).

אם אתה לא יכול ״למשוך״ עם הרכב, קנה כבר עכשיו רכב שמתאים לך, זאת לא תהיה טעות נכון לזמן זה, כניסת הרכב החשמלי בכל מקרה תהיה איטית והדרגתית ותמיד תוכל למכור רכב משומש שאינו רכב חשמלי בקלות, שכן הוא יהיה זול יתר משמעותית מרכב חשמלי חדש ויהיו כמויות קטנות מאד של רכבים חשמליים משומשים שיימכרו במקביל אליו, כך שלא תהיה תחרות לרכב שלך מצד רכבים חשמליים משומשים ויהיה לדעתי בכל מקרה חשש גדול יותר מרכישת רכבים חשמליים משומשים. כמו כן לאנשים רבים לא תהיה אפשרות להתקין עמדת טעינה ביתית והסתמכות על טעינה ציבורית בלבד לא תהיה אפשרית בשנים הקרובות עד שקצב הטעינה לא יירד לכמה דקות ספורות בלבד, ולכן אנשים אלו ייצרו ביקוש קשיח וגדול רק לרכבים רגילים שאינם חשמליים.

למיטב זכרוני לגבי רכבים חשמליים עממיים:

רכבים חשמליים שכבר נמכרים בישראל הם רנו זואי, ניסן ליף ויונדאי איוניק.

רכבים חשמליים שצפויים להימכר בישראל מטווח של חודשיים אחדים ועד כשנה לערך הם קיה נירו ויונדאי קונה והרכבים הסיניים שיבואן טויוטה יתחיל לייבא ואולי גם הג׳יפון של mg.

רכבים חשמליים שיימכרו ישראל בטווח של כשנה- שנתיים וחצי הם פיז׳ו 208 ו- 2008 ופולקסווגן id.

יהיו כנראה עוד רכבים חשמליים שיימכרו בישראל בסוף התקופה הנ״ל ולאחריה.

טווח הנסיעה של הרכבים החשמליים שיימכרו בישראל במחיר של סביב 165 אלף ₪ יהיה כ- 300 ק״מ.

אולי ייבאו גרסאות של רכבים חשמליים עממיים עם טווח נסיעה גבוה יותר במחיר יקר יותר (בספק).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
מי ימנע מבעל רכב פרטי לבטל או לחילופין להוציא את התיבה הזו משימוש?

Polo 9N 1.4

מכיר את השיטה השויצרית? נתפסת בלי וינייט - אתה משלם לשוטר 150 פרנק ועוד מחיר וינייט (40 פרנק). באוסטריה זה יכול להגיע בתנאים מסויימים ל-3000 אירו.

אז מעמידים עמדת בדיקה בצד הדרך ובודקים רכבים. אין קופסה או הקופסא לא פעילה - הרכב מורד מהכביש ויש קנס של 5000 ש"ח. לא יצטרכו לבצע יותר מדי בדיקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רגע לפני מבחינת שחשמל מתאים לי ספציפית. גם אם יעלה כמה אלפים יותר אעדיף אותו.

ולא הבנתי את ההערה שלך לרכב בנזין.

אסביר לך: יש אנשים כמוני, שמודאגים מכך שיאלצו אותנו להחליף את רכבי הבנזין האהובים במכוניות חשמליות ו/או אוטונומיות. תודה, אבל לא תודה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

^^

בוא עבור לשרשור הרב קו וכרטיסי האשראי. אתה תשחק את מרק10 ו-outnex אותי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מחכה ליום שבו הרכבים החשמליים / אוטונומיים יישתלטו על השוק. מתוך שיקולים הנאתיים העניין לא מדבר אליי.

לא הכנסתי למשוואה את ענייו הרגולציה, העמידות של הטכנולוגיה החדשה בעתיד, ואת הפריסה של עמדות ברחבי הארץ.

מי יודע? הזמן יעשה את שלו.

פורסם
^^

בוא עבור לשרשור הרב קו וכרטיסי האשראי. אתה תשחק את מרק10 ו-outnex אותי.

תגיד לי רגע...היית במקרה ילד כאפות ? :-P

כול מה שמפילים עלייך מלמעלה מבלי להתחשב ברצון שלך וגם שלי אתה בלית ברירה מסכים וגם מצדיק את השיטה הפסולה והבזוייה שמשרתת אינטרסים כלכלים של אינטרסטים שמבצעים כול פעם מהלך קטן כמו חתול טרף ובסוף אתה כבר לא יכול להשתחרר ?

דחפו לך מובילאיי ברכב חדש מבלי שאתה רוצה יאללה נסכים איתם זה באמת עוזר בחיים.

עוד מעט לא תוכל לרכוש רכב 4 פעימות אלא רק רכב חשמלאי בלבד בגלל סיבות זיהום אוויר/חסכון באנרגיה יאללה נזרום איתם ועל הדרך גם נצדיק אותם.

תשאל את עצמך מה עומד מאחורי ההחלטות ומי הנהג מאחורי היוזמות האלה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא.

מספיק עם התרפקות על העבר. הטכנולוגיה מתקדמת והרגולציה עוקבת אחריה. ובעניינים אחרים הרגולציה מתקדמת והתעשיה מתאימה את עצמה.

כמובן שאפשר להמשיך להשתש בחשבוניה ובמגדלי סמאפור. אני מעדיף מחשב ואימייל.

פורסם
תשאל את עצמך מה עומד מאחורי ההחלטות ומי הנהג מאחורי היוזמות האלה.

תשאל אתה את עצמך מה עומד מאחורי זה שרכבים חשמליים לא נכנסו חזק כבר לפני עשור או שניים. התשובה היא תעשיית נפט כמובן.

מנוע בעירה פנימית צריך מזמן היה להיכחד, אבל רק עכשיו זה התחיל לתפוס תאוצה. מצב זיהום אויר בהרבה מטרופולינים כבר היה משתפר פלאים. אל תשכח שהמון אנשים מתים מזה.

פורסם (נערך)

ארקו, אני מסופק האם הניתוח שלך נכון, בגלל מגבלות הטכנולוגיה החשמלית שדובר בהן רבות בפורום זה. אבל התהליך ברור, הרכב החשמלי יתפוס מקום נכבד בכלכלה העתידית. עד כמה נכבד? ימים יגידו. בנורווגיה (מדינה שחיה על תעשיית הנפט!!) הוא מגיע לאחוזים גבוהים מאד המכרות. אצלנו זה איטי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
אני מחפש להורים, כרגע אין רכב ואני צריך להחליט מה קונים עד סוף שנה.

בכל מקרה את לתגובה שלך חכיתי, תודה.

עד סוף השנה סביר להניח שלא יגיחו רכבים חשמליים חדשים ובטח שלא עמדות טעינה מספקות. צריכת דלק זה ממש לא העלות הגדולה של רכב. תתרכז בלמצוא רכב שמתאים לצרכי המשפחה.

פורסם

מפריע לי שקוראים לרכב חשמלי קדמה.

גם רכב חשמלי וגם רכב עם מנועי בעירה פנימית הומצאו בסוף המאה ה19. הרכב החשמלי נזנח מהר מאוד כי הוא לא היה יעיל.

מנוע הבנזין פותח במשך 130 שנה, ואילו רק ב20 שנה האחרונות מנסים לפתח את טכנולוגיית ההנעה החשמלית בשל לחץ של השוק והרגולטורים בלבד.

יש לרכב החשמלי עוד דרך ארוכה מאוד עד שיגיע לרמת שימושיות במחיר נמוך כמו רכב בנזין, אבל ככל הנראה יאלצו אותנו לעבור לפני שיגיע הזמן.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...