Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רק שאם תשווה את המיסוי, הטכנולוגיה הזו, עדיין יקרה מאוד.

זהו שלא. טסלה מודל 3 עולה בארה״ב פחות ממכוניות מקבילות מתוצרת אודי, BMW ומרצדס, גם אם מתעלמים לחלוטין מהטבות המס השונות. היא גם נמכרת יותר מהן.

פורסם

באנגליה שם המכירות של החשמליות הוכפל בשנה האחרונה, מודל 3 היה הרכב השלישי הכי נמכר באוגוסט האחרון נקודה, כשרק הפיאסטה והגולף עקפו אותה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בישראל דברים יתחילו לזוז ה-ר-ב-ה אחרי שאר העולם.

אגב, מה לגבי הקרינה? למה אף אחד לא מדבר על זה? מה יהיו נזקי הקרינה כתוצאה משימוש ברכבים חשמליים?

Polo 9N 1.4

פורסם (נערך)
תכל'ס על מה בכלל הדיון? פרקטית רכב חשמלי עולה 25,000 ש"ח יותר פלוס היצע הדגמים מוגבל. נניח טעינה מלאה של 300 ק"מ וזה מספיק לשבוע בחשמלי עולה כמה (טעינה ביתית הכי זולה)? 20-30 ש"ח? עכשיו היברידי מקביל זה 30 ק"מ לליטר אז ל-300 שלנו זה 10 ליטר משהו כמו 65 ש"ח? נעגל למעלה יש לנו פער של 40 ש"ח בשבוע, כפול 52 שבועות (יוצא קצת מעל 15 אלף ק"מ בשנה - קצת מתחת לממוצע הישראלי של 17) ועוד פעם נעגל למעלה בחדות יוצא 2,500 ש"ח. אז רק אחרי עשור! אתה יוצא break on even ובדרך לרוב התפשרת על הרכב בגלל היצע לא גדול ואולי הרווחת משהו בטיפולים אבל יש יותר מדי נעלמים לגבי החשמלי ככה שיש מצב שפתאום יהיו לו עלויות החזקה לא קטנות, ירידת שווי וכו'.

החשבון שלי קצת אחר, אבל הרעיון הוא אותו רעיון: בשביל לקבל החזר, צריך לנסוע 220,000 קילומטר בשביל להתחיל להנות מהוצאות החשמל.

עשיתי השוואה בין רנו זואי (שמשתמש דיווח כאן 8.1 ש"ח ל-100 קילומטר) לבין רכב היברידי/דיזל חדש שצורך 122 ש"ח ל-100 קילמטר (לפי 6.1 ליטר בנזין, צריכה ממוצעת של 20 ק"מ/לליטר).

כלומר פריסה של 5 שנים, הרכב החשמלי צריך לנסוע 120 קילומטר ביום, בשביל שהקילומטר לאחר מכן הוא יוכל לחסוך.

אך עם זאת, עלויות האחזקה ברכב חשמלי הרבה יותר נמוכות. ולכן החישוב שלי מדבר אך ורק על הפרשי עלויות האנרגיה.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם

אגב, מה לגבי הקרינה? למה אף אחד לא מדבר על זה? מה יהיו נזקי הקרינה כתוצאה משימוש ברכבים חשמליים?

Polo 9N 1.4

מאותה הסיבה שאיש לא מדבר על ניזקי הקרינה של הסלולר. כי אין כאלו.

או ליתר דיוק, אחרי 20 שנה של שימוש אינטנסיבי, איש לא יודע להצביע על נזקים שכאלו.

יום טוב גם לך

פורסם
זהו שלא. טסלה מודל 3 עולה בארה״ב פחות ממכוניות מקבילות מתוצרת אודי, BMW ומרצדס, גם אם מתעלמים לחלוטין מהטבות המס השונות. היא גם נמכרת יותר מהן.

אתה מסתכל על מחיר הבסיס עם הטבה של $7500, בשנה הבאה הטבה זו תימחק לחלוטין בארה"ב. בשלב זה, טסלה זו עדיין חברה מפסידה כך שלא יודע עד כמה ניתן להתייחס אל התמחור שלה, במיוחד במודל 3 הפשוטה לייצור. אם יצא לך לשבת בטסלה, היא עדיין לא מתקרבת לאיכות של השלישייה הגרמנית. מה שלטסלה כן יש זו תוכנה מעולה למסך המרכזי (היצרנים האחרים כבר יישרו קו עם הדור החדש שלהם), אך אני מאלו שכלל לא אוהבים שליטה באמצעות מגע.

פורסם
החשבון שלי קצת אחר, אבל הרעיון הוא אותו רעיון: בשביל לקבל החזר, צריך לנסוע 220,000 קילומטר בשביל להתחיל להנות מהוצאות החשמל.

עשיתי השוואה בין רנו זואי (שמשתמש דיווח כאן 8.1 ש"ח ל-100 קילומטר) לבין רכב היברידי/דיזל חדש שצורך 122 ש"ח ל-100 קילמטר (לפי 6.1 ליטר בנזין, צריכה ממוצעת של 20 ק"מ/לליטר).

כלומר פריסה של 5 שנים, הרכב החשמלי צריך לנסוע 120 קילומטר ביום, בשביל שהקילומטר לאחר מכן הוא יוכל לחסוך.

אך עם זאת, עלויות האחזקה ברכב חשמלי הרבה יותר נמוכות. ולכן החישוב שלי מדבר אך ורק על הפרשי עלויות האנרגיה.

לא הבנת, קרא את ההודעה שלי למעלה.

דרך אגב למקבלי רכב צמוד מהעבודה יש הטבת שווי שימוש של 1,000 ₪ בחודש על רכב חשמלי, הטבה גדולה מאד.

נראה שהם יהיו החלוצים שירכשו רכבים חשמליים בכמויות גדולות מסיבה זו ומסיבה שאין להם דאגות של אמינות וסחירות הרכב וכמובן לאור החסכון בעלויות הנסיעה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

Polo 9N 1.4

אין שום קרינה מיננת ברכב חשמלי. אם קרינה לא מיננת מדאיגה אותך, תעבור לגור במדבר סהרה כי אתה מופצץ בקרינה של טלפונים סלולאריים ורשתות אלחוטיות כל הזמן. חוץ מזה, בנזן הוא חומר מסרטן מעבר לכל ספק. כל פעם שאתה מתדלק בתחנת דלק אתה נחשף לאדים שלו.

https://www.mako.co.il/video-blogs-specials/Article-84607046f081031006.htm

פורסם
אתה מסתכל על מחיר הבסיס עם הטבה של $7500, בשנה הבאה הטבה זו תימחק לחלוטין בארה"ב. בשלב זה, טסלה זו עדיין חברה מפסידה כך שלא יודע עד כמה ניתן להתייחס אל התמחור שלה, במיוחד במודל 3 הפשוטה לייצור. אם יצא לך לשבת בטסלה, היא עדיין לא מתקרבת לאיכות של השלישייה הגרמנית. מה שלטסלה כן יש זו תוכנה מעולה למסך המרכזי (היצרנים האחרים כבר יישרו קו עם הדור החדש שלהם), אך אני מאלו שכלל לא אוהבים שליטה באמצעות מגע.

לא, אני מסתכל על מחיר הבסיס בלי שום הטבה​. כן, יצא לי לשבת בטסלה מודל 3, קניתי אחת כזו לפני כמעט שנה.

פורסם
לא הבנת, קרא את ההודעה שלי למעלה.

דרך אגב למקבלי רכב צמוד מהעבודה יש הטבת שווי שימוש של 1,000 ₪ בחודש על רכב חשמלי, הטבה גדולה מאד.

נראה שהם יהיו החלוצים שירכשו רכבים חשמליים בכמויות גדולות מסיבה זו ומסיבה שאין להם דאגות של אמינות וסחירות הרכב וכמובן לאור החסכון בעלויות הנסיעה.

לא כולם מקבלים רכב מהעבודה, כלומר זו לא הטבה שוויונית לכלל האזרחים, ולכן אין טעם לדון בה בפירסיה.
פורסם

חצי נכון, כיוון שהרכבים האלה מגיעים לשוק היד השניה כעבור 3-4 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו לא הטבה אלה רעה חולה שמצד אחד פוטרת את המעסיק מהצורך לספק הסעות לעובדיו ו/או למקם את העסק ליד צירי תחבורה ציבורית ומצד שני נועלת את העובד בתוך המכונית. והישראלים מבסוטים כי יש להם אוטו חדש בחנייה עם מדבקות חברה.

פורסם

אני מסתכל על זה אחרת: זה חלק משכרו של העובד, והוא משלם עליו מס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מסתכל על זה אחרת: זה חלק משכרו של העובד, והוא משלם עליו מס.

זה מה שדפק את שוק הרכב בישראל והפך אותו לשמרני להחריד. בשאר העולם רכב חברה זה דבר נדיר מאוד, משהו שמקבל אולי מנכ״ל. רוצה לתת יותר כסף לעובד? תעלה לו את המשכורת.

• תוכן חדש...