Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המגברים בקישורים הם מיבוא מקביל, אחריות שנה.

היבואן הראשי זה ס.ג.אלקטרוניקה, אחריות 3 שנים

תחפש מיבואן ראשי ותראה איך העלות עולה ב 800-1000 שח.

כמו כן רק ה 685 זה מגבר של השנה, השאר משנים קודמות.

סדרה 5 קצת חלש לרמקולים רצפתיים.

גם ה6 גבולי אבל מתקבל.

הוא מקביל ל denon avrx 2500 שיש בו את כל הפיצרים ומחיר הרבה יותר נמוך כי המוצר פחות מוזיקלי ולא כוכב באמינות כמו ימהה.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אין כזה דבר 'חלש לרצפתי'. דרישות הזרם של רמקול לא תלויות בגודל. יש רמקולי ענק שמזיזים מגברים של וואטים בודדים ויש מדפיים שצריכים מגבר מפלצת

כמה עוצמה צריך זו פונקציה של עוצמות האזנה וגודל החדר.

בכל מקרה, אין סיבה לקנות אף לא אחד מאלו.

ובו לא נתחיל עם מגברים 'מוסיקלים'. מגבר זה לא כלי נגינה.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ברוב השרשורים בנושא אין דרישה ספציפית למערכת היקפית. פה ברווז הקפיד לציין שימוש די אינטנסיבי במערכת היקפית.

מה שכן, אני לא מצליח לגשר על הפער בין מגבר רב ערוצי לבין סידור של שני רמקולים רגילים ושני רמקולי סנטר (???) או שזה סתם ניסוח לא ברור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה מוזמן אלי לשמוע ימהה ודנון עם ספיקר סלקטור בינהם ותראה מה ההבדל בסאונד.

2 חברות שונות/הגברה שונה/מעבד צליל שונה וכו'

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אחרי שנים עם אותו רסיבר JVC (נקנה ב $200 בדיוטי פרי) עברתי לרסיבר ימאהה ישן (RX396) שקיבלתי מתנה ואחריו הרמן קרדון AVR-135 שקניתי בסכום מצחיק, וגם יש דנון (לא זוכר כרגע דגם) בחדר שינה - לכל אחד צליל משלו (על אותם רמקולים) ובלי קשר לגיל או למחיר, ל- JVC (אולי לא במפתיע) צליל מתכתי וצורם, ולימאהה הצליל העמוק ביותר.

:turn-l:
פורסם

ברווזי האם חוץ מהחשמל לרסיבר ניתק עוד משהו ממנו?

לא שידוע לי. בכל מקרה, חוטי הרמקולים יעברו חיווט מחדש- כבל+בננות (פרוייקט שהיה מתוכנן לביצוע אבל נדחה, ונדחה, ונדחה...)

מה שכן, אני לא מצליח לגשר על הפער בין מגבר רב ערוצי לבין סידור של שני רמקולים רגילים ושני רמקולי סנטר (???) או שזה סתם ניסוח לא ברור.

מאיפה להתחיל?

לפני שנים רבות, עת הייתי ברווז צעיר יותר, בדירתי השכורה הראשונה, היה לי מקום נוח ופשוט לסדר את הרמקולים בצורה טובה יותר. 2 גדולים (אחרים מאלו של היום, מתנה יד שנייה מדודי), 2 קטנים שולחניים שמשמשים אותי עד היום כסנטר (הגדולים לא מעבירים דיבורים בצורה טובה במיוחד- גם הם מתנה מאותו הדוד), 2 שחילצתי ממערכת אודיו ישנה של AIWA שהייתה לי כנער ששימשו אותי בתור אפקט אחורי (ויש לי עוד זוג שרק מחכה להזדמנות להפוך להיות רמקולי אפקט נוספים), והמגבר הזה שהרים את כולם (אני אשאיר לכם לנחש איזה דוד נתן לי אותו במתנה). כמובן שניתן ורצוי לשדרג אותם בעתיד למשהו טוב... היה מתוכנן גם סאב- נקנה רמקול, נבנתה קופסא (עם התייעצות קלה בפורום הזה- אני די וותיק פה),אבל לא השכלתי להפנים את נושא ההגברה לרמקול טרום המגבר והרעיון נגנז (לא באמת נגנז, רק נדחה. לתמיד). הקופסא עברה כלאחר כבוד להיות בית לחתול.

בינתיים, עברתי כמה דירות, שבכולן אין את הנוחות לתליית האפקט אחורי (בנוכחית, לאחר התייעצות בזמנו בפורום, המליצו לי על כבלים שטוחים שניתן להדביק לקירות וזו רכישה מתוכננת למתי שהוא :roll: ). אולי אז אוסיף גם סאב קנוי באותה הזדמנות.

בינתיים כרגע פעילים רק 2 גדולים + 2 סנטר (מקונפג על "סנטר רחב" או משהו בסגנון).

אז כן, אני רוצה את האפשרות ללכת על זה ולהיות עם סראונד מלא, ורק מחכה שהתקציב יאפשר את זה בנוחות. החיים שלי קצת בירווזו אותי בשנים האחרונות, כך שכל דבר שהוא לא קריטי נדחה (אין זמן. אין תקציב חופשי. אין כח להתעסק. תבחרו 3 מתוך שלושת האפשרויות הנ"ל. כל 3, לא משנה איזה. :cry: )

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סבבה, תודה על ההסבר, אבל עדיין לא הבנתי איך הצלחת להגדיר ברסיבר ששני רמקולים יתפקדו כסנטר.

אתה מחבר אותם בטור? משמיע בו-זמנית את a+b?

אם זה הכיוון אז נא לדפוק ברקס, לעזוב הכול ולהתחיל כמו שצריך מהרמקולים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא זוכר איך הם מחוברים. כשאנתק את החוטים לטובת החיווט מחדש, אבדוק את העניין.

A+B בכל מקרה מושמעים בו זמנית עקב בעייה באחד הפורטים. רמקול ימין מחובר ל A, שמאל ל-B. מגבר ישן ומשומש...

מקווה שהבעייה היא למעשה בחוט ולא בפורט.

כמו שאמרתי אחרי החיווט מחדש, אהיה יותר חכם.

פורסם

אם להשקיע,תתחיל מקדמיים ששומעים בהם דיבור באופן ברור,כי זה המבחן הכי אלמנטרי של רמקול. אם הוא לא עובר אותו, הרמקול לא טוב.

פורסם

הניתוח הצליח.

החולה מת.

חיווטתי מחדש את כל הרמקולים שמחוברים אצלי למגבר, הפעם עם בננות ולא עם המגע המעצבן הזה של חוט חשוף מתחת לתפס.

המגבר עדיין מוציא קולות של מכונת יריה בשנייה שהפעלתי לו את BASS EXTENTION. לפני כן לפחות היה אפשר להפעיל אותו והוא אפילו עבד לכמה שניות כמו שצריך (דומני. שמעו מוזר אך לא הספקתי לבדוק למה וממה זה נובע).

שורה תחתונה?

אני חושב שאתחיל ממגבר חדש שירים את הרמקולים הקיימים, משם לאט לאט אקנה רמקולים טובים וארכיב את כל העסק כמו שצריך.

פורסם

משעשע, אצלי עברתי אט אט מבננות לחוטים חשופים (עבים! 1.75 - 2.5 מ"מ). אבל לא משנה.

הבעיה שלך מורכבת, רמקולים רעים עם מגבר מת. איך שלא תסובב את זה, על מנת להגיע לתוצאה ראויה תיאלץ לשלם.

פורסם

האמת שהיום יש מדפיים מעולים.

ברור לי שהם לא יגיעו לנמוכים של רצפתיים מסדרה טובה, אבל יכול להיות שהוספת סאב קטן תפתור לך את החוסר הזה.

אני למשל עם T15 של Polk audio, שמשודכים ל Onkyo כלשהו מסדרת הכניסה שלהם.

מרוצה ממה שיוצא שם.

(ולמגבר הרבה יותר קל להניע אותם בהשוואה לרצפתיים שהיו מחוברים אליו לפני).

פורסם
הניתוח הצליח.

החולה מת.

חיווטתי מחדש את כל הרמקולים שמחוברים אצלי למגבר, הפעם עם בננות ולא עם המגע המעצבן הזה של חוט חשוף מתחת לתפס.

המגבר עדיין מוציא קולות של מכונת יריה בשנייה שהפעלתי לו את BASS EXTENTION. לפני כן לפחות היה אפשר להפעיל אותו והוא אפילו עבד לכמה שניות כמו שצריך (דומני. שמעו מוזר אך לא הספקתי לבדוק למה וממה זה נובע).

שורה תחתונה?

אני חושב שאתחיל ממגבר חדש שירים את הרמקולים הקיימים, משם לאט לאט אקנה רמקולים טובים וארכיב את כל העסק כמו שצריך.

הפוך.

בתקציב שהקצבת למגבר, אתה קונה זוג רמקולים מוגברים, ושיישמעו בהם מצויין.

בכלל... מתאימים מגבר לרמקולים, ולא להפך.

עם אילו אתה לא צריך סנטר:

https://www.kley-zemer.co.il/jbl-305p-mkii

לאילו יש יותר באס

https://www.kley-zemer.co.il/%D7%96%D7%95%D7%92_%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D_jbl_lsr_308

(המחיר הוא לבודד).

והכי טוב, אתה יכול לשלוט בעוצמת הבאס/מיד מהרמקול.

הנה סט-אפ על בסיס הרמקולים האלו:

https://www.hometheater.co.il/vp2208740#2208740

• תוכן חדש...