Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי כמה המלצות על קורסי רכיבה/נהיגה מתקדמת לאופנוע ורכב שיכולים "להציל את חייך" ממש, והחלטתי להתייעץ איתכם.

יש לי וותק על ההגה קצת פחות מעשור, וותק אפסי כמעט על אופנוע,

ההתלבטות הראשונה: האם אחרי כל כך הרבה שנים על רכב שווה קורס נהיגה מתקדמת? יתרום לי משהו? ראיתי שהמחירים מגיעים לאלפי שקלים, השאלה היא יחס של עלות מול תועלת.

ההתלבטות השניה: קורס רכיבה מתקדמת למישהו שיהיה בעיקר בשטח וקצת בכביש שווה? אם כן האם עדיף קודם כל לצבור קצת ניסיון על אופנוע משלי להיות פחות בוסרי ואז להירשם לקורס, או ללכת לקורס כזה לפני כדי להטמיע הרגלים נכונים כבר בהתחלה?

פורסם

לגבי קורס נהיגה מתקדמת על רכב - התשובה היא כן. חד וחלק.

תדאג ללכת למקום עם אוריינטציות דומות לאן שאתה רוצה להגיע (נהיגה יומיומית או ספורטיבית לדוגמא) כדי להפיק את המקסימום - או להדרכה אישית.

יש כמה וכמה מדריכים מדהימים בארץ לנהיגה מתקדמת.

אני יכול להגיד לך שזה לגמרי שינה את איך שאני נוהג בכביש (בצד של הנהיגה היומיומית) והפך אותי מצד שני במסלול לנהג מ ש מ ע ו ת י ת יותר מהיר ובטוח! (בארה״ב יש קונספט של מדריך בימי מסלול - 4 סשנים של 20 דקות , ובמיוחד כשמהשהוא בראש שלך ועם רכב דומה לך מדריך אותך -אתה חותך שניות ומבין מה אתה לא עושה נכון בצורה שלבד פשוט אי אפשר)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי דו גלגלי, חד משמעית כדאי לעשות את הקורס, לדעתי יותר חשוב מברכב כיוון שהלימודים לרישיון דו"ג לא ילמדו אותך שום דבר פרקטי ולא מלמדים לרכב נכון. עשיתי בזמנו את אופנוען מאומן 1 ו- 2, ממליץ מאוד, תתחיל מהראשון כמובן. כן הייתי צובר כמה חודשים של ניסיון עם דו"ג לפני הקורס.

פורסם

מסכים לגמרי עם הנאמר מעלי.

בזמנו אחרי שהוצאתי רישיון A וקניתי אופנוע, הרגשתי במשך כמה חודשים שאני לא לגמרי מסתדר עם העסק, שמשהו לא זורם לי באופנוע (שליטה, תנוחת רכיבה וכד').

עשיתי את הקורסים של אופנוען מאומן, וההבדל היה עצום לאחר מכן. לא מלמדים אותך שום דבר רלוונטי בלימודי הרישיון, והקורסים הללו זה מאסט ברמה שהרגשתי כאילו קניתי אופנוע חדש ושונה לגמרי מזה שרכבתי עליו לפני כן.

לאחר מכן עשיתי עוד שני קורסים- דו"שים (שלא הסתדרתי איתו, בדיעבד כנראה בעיקר בגלל האופנוע המעאפן שהיה לי), ו"פרו סלייד" שנתן לי הרבה ביטחון בשליטה על האופנוע, אבל לטעמי אלו קורסים יותר ממוקדים ולשלב מתקדם יותר (שניהם של פרו ריידינג).

פורסם

מצטרף להמלצות. גם חשוב וגם מהנה.

פחות מעשור זה לא כל כך הרבה שנים כדי ללמוד דברים חדשים ולהשכיח הרגלים ישנים ולא נכונים, ובנוסף, קורסי נהיגה לא עולים כל כך הרבה. ברור שאם תעשה 6 קורסים אחד אחרי השני זו הוצאה של כמה אלפי שקלים, לעומת קורס אחד בשנה , שזו הוצאה סבירה בהחלט לדעתי.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...