Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיוני המזגן בשנה של הרכב שלי (2018) הוא סביר ועושה את העבודה, לא מקפיא בשום רמה אבל כן קר מספיק והיו מקרים של אנשים שביקשו ממני לכבות או להנמיך (בימים לא מאוד מאוד חמים מן הסתם)

מה שאני כן מרגיש אצלי זה כשהמזגן עובד אז תגובות המצערת קצת יותר עצלות, כבר למדתי איך להסתדר עם זה אבל זה כן טיפה מרגיז בנסיעה עירונית בעיקר כשמאיצים ובולמים לעיתים תכופות (בבין עירוני זה פחות מורגש) , לדעתי זו לא תופעה שקיימת בגרסה האוטומטית אבל.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באוטומט אין הבדל בסחיבה במזגן, אבל המזגן כן יכל להיות טוב יותר - בימים חמים שהאוטו חונה בחוץ לוקח לו קצת יותר מידיי זמן ממה שצריך כדי שיהיה נעים באוטו.

מה גם שההבדל בקור בין רמה 3 לרמה 4 הגבוהה ביותר לא מורגש אבל הרעש שיוצא מהמזגן פשוט איום ונורא ואי אפשר לשבת איתו באוטו ליותר מ2 דקות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

Ynet זה לא באמת ייצוג לעם ישראל, אם זה היה ככה אז ביבי לא היה נבחר כבר מעל לעשור (תמיד הטוקבקים שם קוטלים אותו), בטח שמדור הרכב היחסית נישתי הוא לא ייצוג. עדיין נחמד לפעמים לקרוא את השטויות שאנשים כותבים.

פורסם
אין לי ספק שכשמדובר בניהוג ברכב, הרבה מהדברים יכולים להיות סובייקטיבים ועל כן אין ויכוח.

אם אני לא אמור לגעת בכפתור שלמטה , למה הוא קיים? ובכלל, למה צריך להחביא כפתור "מכני" כדי לכבות ולהדליק קרוז-קונטרול? כשאישתי אספה את הקליאו היא התקשר אליי בדרכה הביתה והדבר הראשון שהיא התלוננה עליו בפניי זה שהיא לא מצליחה להפעיל את הקרוז קונטרול - היא לא חשבה לחפש כפתור כיבוי/הדלקה ליד בלם היד. למה הפקדים של הקביעת/שינוי מהירות יושבים על ההגה ואילו הכיבוי והדלקה חבויים ליד הבלם יד ? אין שום הסבר הגיוני לדבר הזה בעיני, הנדסת אנוש לקויה.

בפיגו 208 המולטימדיה נשלטת מההגה ואילו הקרוז קונטרול מידית די דומה לידית ששולטת במולטימדיה בקליאו- רק שהידית נמצאת "בדיוק במקום", נופלת ליד של הנהג, לא צריך לחפש אותה או למתוח אצבעות או להוריד יד מההגה, בשונה מהקליאו. בעיני הידית שליטה בקרוז קונטרול בפיג'ו היא אחת המוצלחות , מתעלה ב10 דרגות על ה"פטנטים" שפגשתי בקבוצה VAG.. וכנראה גם ברנו :)

אגב, בקליאו הקרוז קונטרול קופץ במהירויות זוגיות בלבד אם זכרוני אינו מטעני,לא שזה משנה למישהו כנראה :)

נראה לי שפשוט לא הבנת איך משתמשים בזה.

הכפתור שלמטה זה פשוט כפתור שבוחר בין קרוז קונטרול למגביל מהירות.

לא משתמשים בו אף פעם. בגלל זה הוא במקום לא מרכזי.

הכפתור הזה קיים בכל רכב מודרני שיש לו קרוז קונטרול, בגלל תקינה אירופאית שמכריחה את היצרנים לשים את שתי האופציות.

השליטה על הקרוז קונטרול עצמו זה הכל מההגה וזה מאוד נוח.

לא צריך להוריד את הידיים מההגה.

בצד ימין אתה לוחץ כדי לבטל או כדי להחזיר למהירות האחרונה של הקרוז קונטרול לפני שכיבית אותו, ובצד שמאל אתה בוחר את המהירות.

באמת שאין יותר קל מזה.

9151d0a4447a2808761f596a0239f1cb.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
נראה לי שפשוט לא הבנת איך משתמשים בזה.

הכפתור שלמטה זה פשוט כפתור שבוחר בין קרוז קונטרול למגביל מהירות.

לא משתמשים בו אף פעם. בגלל זה הוא במקום לא מרכזי.

הכפתור הזה קיים בכל רכב מודרני שיש לו קרוז קונטרול, בגלל תקינה אירופאית שמכריחה את היצרנים לשים את שתי האופציות.

השליטה על הקרוז קונטרול עצמו זה הכל מההגה וזה מאוד נוח.

לא צריך להוריד את הידיים מההגה.

בצד ימין אתה לוחץ כדי לבטל או כדי להחזיר למהירות האחרונה של הקרוז קונטרול לפני שכיבית אותו, ובצד שמאל אתה בוחר את המהירות.

באמת שאין יותר קל מזה.

9151d0a4447a2808761f596a0239f1cb.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

יוסי, מבין את דבריך ומסכים כי הכפתור לא צריך להיות בשימוש תכוף ופה אולי באמת התקטננתי מידי, אך מיקום הכפתור עדיין הזוי בעיני, כמו שאר הנדסת האנוש באוטו.

לחבר'ה האחרים שכתבו כמה שכפתור הS&S נגיש ושמיש להם מספר פעמים בנהיגה(מכבים ומדליקים מספר פעמים בנסיעה, קצת קשה לי לדמיין מי מאפשר S&S בקיץ, אבל שיהיה ), המיקום של הביטול S&S תמוה לי, הוא מוסתר מאחורי ההגה בעוד כמה ס"מ ממנו יש כפתור DUMMY בDASHBOARD באותו הגודל, זהה לו , שאינו מוסתר לעין. אני שונא את מערכת הS&S, בשילוב עם מזגן לא מבריק זה סבל-על. מאחר והכפתור לא מול העיניים אני שוכח לכבות את הS&S ברגע שאני עולה לאוטו ונזכר לכבות אותו ברמזור הראשון, ואז אני צריך להתחיל לחפש אותו עם היד מאחורי ההגה, ברור לי שבסוף אתרגל והאצבע תפגע בכפתור בניסיון הראשון, אך העובדה שלא הסתגלתי כבר אחרי הנסיעה הראשונה מעידה על בחירת מקום גרועה.

בסופ"ש חוויתי משהו נוסף עם הקליאו, מתקן הכוסות, ממוקם מתחת למשענת היד שאפשר להתלונן גם עליה קצת, קצרה מידי לטעמי. בשביל לשלוף פחית ממתקן הכוסות יש להעביר את היד מעל משענת היד ולבוא מצד הנוסע בזווית לא טבעית, הדבר נובע מהעובדה שמשענת היד תלויה על משענת כיסא הנהג לא יוצאת מהקונסולה המרכזית.

לגבי גודל השלט, אני עדיין דבק בגרסתי, הייתי מעדיף שלט קפיץ כמו של VAG/פיג'ו ולא את הבדיחה הרעה הזו שבגללה התחלתי להסתובב עם תיק צד, עד שימאס לי. אגב, רק אצלי הרכב ננעל בכזו פזיזות כשאני יוצא ממנו ? אני סוגר את דלת הנהג, עובר מאחורי האוטו בדרכי אל הצד השני לשלוף את הילד ממושב הבטיחות....ואופס, האוטו ננעל לי בדרכי לשם כי ככל הנראה השלט התרחק מספיק מהאוטו, בדיחה רעה בעיני. האם זה בר שינוי ? קידוד כלשהו ? משהו שאני יכול לעשות בעצמי או שחייב לשלוח את הרכב למוסך ?

המזגן אכן חלש, לא קטסטרופלי, אבל חלש(הרכב שלנו לבן, אם זה משנה משהו). אישתי ישבה מאחור עם הילד בדרכנו מהמרכז דרומה, לקח לא מעט זמן עד שיכלתי להוריד את המזגן מאוורור מקסימלי שמייצר הרבה רעש.

המראות אצלי לא מתקפלות אוטומטית כשאני נועל את הרכב, זה משהו בר קידוד ? טרם יצא לי לחטט בספר הרכב.

יש לנו אפשרות להחזיר את הקליאו למעסיק בעוד כחודשיים, אין לי ספק שנעשה זאת ויפה שעה אחת קודם.

פורסם

את האמת שהמיקום של בקרת השיוט היה דומה מאוד בקליאו ובמגאן 3 שהייתה לנו והייתי מרוצה מאוד מהמיקום הזה.

במאזדה 3 או במיצובישי אטראז' על ההגה - גם בסדר.

אבל ב-5008 וב-308SW ששכרתי בחו"ל, לדעתי הרבה פחות נוח שזה נמצא מאחוריי ההגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מאחר והכפתור לא מול העיניים אני שוכח לכבות את הS&S ברגע שאני עולה לאוטו ונזכר לכבות אותו ברמזור הראשון, ואז אני צריך להתחיל לחפש אותו עם היד מאחורי ההגה, ברור לי שבסוף אתרגל והאצבע תפגע בכפתור בניסיון הראשון, אך העובדה שלא הסתגלתי כבר אחרי הנסיעה הראשונה מעידה על בחירת מקום גרועה.

אולי בשבילי זה לא קריטי כי אני נוהג על אותו אוטו כבר 6 שנים (החלפתי ב2016 לאותו אוטו אבל חדש).

אני יכול להבין למה זה מציק, למרות שאני רואה את הכפתור תמיד. בטח בגלל תנוחת הישיבה שלי.

בסופ"ש חוויתי משהו נוסף עם הקליאו, מתקן הכוסות, ממוקם מתחת למשענת היד שאפשר להתלונן גם עליה קצת, קצרה מידי לטעמי. בשביל לשלוף פחית ממתקן הכוסות יש להעביר את היד מעל.

נכון. מתקן הכוסות מציק לי כל יום מחדש.

הוא ממוקם 15 סנטימטר אחורה מדי וקשה להשתמש בו.

את האמת שהמיקום של בקרת השיוט היה דומה מאוד בקליאו ובמגאן 3 שהייתה לנו והייתי מרוצה מאוד מהמיקום הזה.

במאזדה 3 או במיצובישי אטראז' על ההגה - גם בסדר.

אבל ב-5008 וב-308SW ששכרתי בחו"ל, לדעתי הרבה פחות נוח שזה נמצא מאחוריי ההגה.

נהגתי כמה חודשים על 2008 ושם גם זה היה נורא.

• תוכן חדש...