Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
השני שקלים שלי...

בן דוד שלי מכר היום קליאו 2016 יד ראשונה פרטית מנוע 1.2 קולקשן(הדגם הכי מאובזר) אוטומטית ללא תאונות ומטופלת רק במורשה עם 75 אלף ק"מ ב51 אלף ש"ח.

הוא קנה אותה מהסוכנות ב110..

מכר אותה למישהו בן 40 פלוס..

לקח לו למכור אותה חודשיים וחצי..

ירידה חדה אבל מצד שני אני מסתכל על עצמי ולא הייתי קונה רכב שכבר הגיע ל 75 אלף ב 3 שנים.

אם הוא היה מתקרב למחירון של הרכב אז בוודאות היו אופציות יותר טובות מאותו השנתון אז הוא צריך לתמחר את זה בצורה שתתן לו את היתרון.

בתור בעלים של אחת כזאת בליסינג פרטי - לטעמי זה בגלל שזה רכב לא מוצלח.

או פחות מוצלח מהמתחרות.

איכות חומרים נמוכה. הרבה דגמים לא מאובזרים. מרווח פנימי די קטן.

גיר לא משהו. לא נוראי אבל לא מדהים.

בקיצר רכב מאוד בינוני מכל הבחינות.

208 עדיפה בהחלט.

בליסינג רמות האבזור באמת לא משהו אבל בגרסה הידנית מדובר ברכב הכי מאובזר בקטגוריה ובאוטומט מהסוכנות היא מאובזרת אחלה.

מאחור די צפוף אבל סביבת הנהג מרגישה ממש אחלה.

להביא את ה 208 כדוגמא לא מחזק בדיוק את הנקודה שלך, הרכב לא בדיוק עף מהיד 2 כמו לחמניות...

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דווקא איכות החומרים בקליאו די ממוצעת לקטגוריה, אמצע הדשבורד רך והכול השאר פלסטיק קשיח.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע מה זה ממוצע. הI20 ב-2 הדורות האחרונים הרגישה איכותית יותר. ה-208. כמובן פולו ומזדה 2.

אפילו האיביזה בדור האחרון מרגישה טוב יותר. בכל מקרה הרכב פשוט מרגיש זול כזה. לדעתי לפחות. אני לא מרוצה כל כך.

כחבילה היא מכונית שלדעתי פחות טובה מהרבה מתחרות בקטגוריה לכן גם במחיר נמוך לנתונים טובים היא לא תחטף.

בליסינג רמות האבזור באמת לא משהו אבל בגרסה הידנית מדובר ברכב הכי מאובזר בקטגוריה ובאוטומט מהסוכנות היא מאובזרת אחלה.

מאחור די צפוף אבל סביבת הנהג מרגישה ממש אחלה.

להביא את ה 208 כדוגמא לא מחזק בדיוק את הנקודה שלך, הרכב לא בדיוק עף מהיד 2 כמו לחמניות...

לא מכיר את שוק הידניות מספיק טוב, אבל באוטומטי ראה את תגובתי מעלה.

אם זה רכב לנהג בלבד - אוקיי. אבל זה לא. צריך להסיע עוד אנשים והרכב הזה צפוף. נדיר שאני כותב את זה על רכב, תאמין לי.

ה-208 רכב הרבה יותר טוב ואגב 208 עם נתונים טובים תמכר. די מהר. מניסיון של חברים.

פורסם

אני חושב שהכל עניין של טעם אישי.

השאלה היא אם הרכב לא התאים לך בצורה שאתה מתאר למה לא בדקת לפני שלקחת בליסינג פרטי אחת? נשמע שמה שמפריע לך איתה הוא דיי משמעותי.

אישית אני חייב להגיד שהיא בול לטעמי, המנוע-גיר שלה הם באמת אחלה(כן קצת רעידות בנסיעה עירונית אבל כל גיר כפול מצמדי והשטויות שלו בכביש עירוני) המושב נוח ולמרות שהיא ברמת גימור נמוכה יש לי BT במערכת המקורית של היצרן+ שליטה מההגה+בקרת שיוט(שבחלק מהסופר-מיני זה בכלל לא מובן מאליו) - אז כן, שנתיים+ שאני ממש נהנה מהרכב למרות שאיכות החומרים לא מושלמת ולדעתי במחיר הנכון היא אחלה חבילה(היו לי בעבר קיה ריו 2014,סיאט איביזה 2014 ו208GTI שלא נספרת לזה ממש).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לא יודע מה זה ממוצע. הI20 ב-2 הדורות האחרונים הרגישה איכותית יותר. ה-208. כמובן פולו ומזדה 2.

אפילו האיביזה בדור האחרון מרגישה טוב יותר. בכל מקרה הרכב פשוט מרגיש זול כזה. לדעתי לפחות. אני לא מרוצה כל כך.

כחבילה היא מכונית שלדעתי פחות טובה מהרבה מתחרות בקטגוריה לכן גם במחיר נמוך לנתונים טובים היא לא תחטף.

לא מכיר את שוק הידניות מספיק טוב, אבל באוטומטי ראה את תגובתי מעלה.

אם זה רכב לנהג בלבד - אוקיי. אבל זה לא. צריך להסיע עוד אנשים והרכב הזה צפוף. נדיר שאני כותב את זה על רכב, תאמין לי.

ה-208 רכב הרבה יותר טוב ואגב 208 עם נתונים טובים תמכר. די מהר. מניסיון של חברים.

השאלה אם בדקת כמה קל למכור קליאו עם נתונים טובים, ולא 75 אלף ב 3 שנים זה לא נחשב בעיניי לנתון טוב.

כאמור אני יכול להעיד עם הידני שזה רץ טוב.

בלי קשר קצת לא הוגן להשוות את הדור האחרון של האיביזה שיצאה 5 שנים אחרי הקליאו כשזה מגיע לאיכות הגימור והחומרים, אם תשווה דורות קודמים שיצאו במקביל אל גרסת הקולקשן של הקליאו האם עדיין היא תהיה בנחיתות משמעותית מהבחינה הזו? לא בטוח.

אם אתה מתייחס לנוחות הנסיעה אז אין ויכוח שהקליאו נוקשה יחסית אבל מצד שני היא בין היותר מתנהגות בקטגוריה, מי שזה מדבר אליו יהנה מהאספקט הזה.

מסכים איתך בגדול שזה לא רכב למשפחה שמונה יותר מ 3 נפשות שצריך להסיע באופן קבוע אבל תתפלא כמה אנשים בקטגוריה הזו לא מחפשים באמת רכבים כאלו, לרוב הם נוסעים לבד או עם בת הזוג ובאירועים מיוחדים שמצטרפים עוד 2 חברים אז מצטופפים קצת ושיחנקו :lol: אבל כל עוד אין להם משפחה אז הריווח במושב האחורי מעניין אותם כקליפת השום ולרוב הוא ישמש כעוד מקום אחסון לשקיות מהסופר, לא יותר.

פורסם

לא זכור לי שביונדאי הקודמת היה משהו רך.

גם בפיגו 208 יש חלק קטן שהוא רך והשאר פלסטיק פשוט וקשיח.

הפולו היחידה שמציעה דשבורד רך האמצע ועד השמשה.

גם באיביזה אחרי מתיחת פנים איכות החומרים ממוצעת, דווקא בדור האחרון יש נסיגה באיכות החומרים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הקליאו אכן צפופה (לא ברמה של מיני אבל צפופה) מצד שני היתרונות מגמדים את החסרון BY FAR.

אף פעם לא נהנתי מרכב כמו שאני נהנה מהקליאו שלי, שנתיים וחצי אחרי הרכישה.

נכון צפופה.

נכון מתרסקת.

נכון איכות חומרים.

ונכון רעשי רוח צמיגים ומנוע.

ועדיין, האמינות, הטורבו, צריכת הדלק, האפשרות לחנות בכל מקום, מתנהגת בפניות, הביטוח והטסט זולים, כמו שאמרתי, הרבה יתרונות.

בגרסה הידנית כמובן, אתה גם נמנע מהמוח גיר ושאר מריעין בישין.

פורסם

הוצגה מחליפה לקליאו. הדגם הנוכחי כבר לא רלוונטי.

המחליפה אמורה להגיע במרץ, טובה יותר ומאובזרת יותר: אוטונומיה, בטיחות, מולטימדיה וכו..

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

ומן הסתם תעלה טונות יותר ואם לשפוט מההיסטוריה מי שיקנה אותה בגל הראשון עוד יבכה כשיגיע המבצע הראשון הקבוע שחותך אלפים של שקלים מהמחיר ששילם.

אבל כל אחד, והעדפותיו, אין ספק שמבחינת אבזור ואיכות חומרים היא כרגע בליגה משל עצמה, מצד שני אותי מבאס שהם הלכו על בטוח עם העיצוב החיצוני.

פורסם
לא זכור לי שביונדאי הקודמת היה משהו רך.

גם בפיגו 208 יש חלק קטן שהוא רך והשאר פלסטיק פשוט וקשיח.

הפולו היחידה שמציעה דשבורד רך האמצע ועד השמשה.

גם באיביזה אחרי מתיחת פנים איכות החומרים ממוצעת, דווקא בדור האחרון יש נסיגה באיכות החומרים.

אין קשר בין קשיחות או רכות ואיכות.

היכן שצריך יותר עמידות כמו באיזורים הנמוכים יותר עושים פלסטיקה קשיחה.

היכן שפחות מועד לפגיעות אפשר לעשות רך כי זה נעים יותר בעיקר למי שאוהב למשש את הדשבורד ולפי זה לאמוד את איכותו (סטייה נפוצה, נובעת אולי מהיותם של רוב כתבי וחובבי הרכב גברים).

יצרן שמחליט לעשות פלסטיקה נוקשה בחלק העליון מביא את העמידות הזאת גם למעלה. יכול להיות שהוא גם חוסך, זה מן הסתם עלות או חיסכון שמתגלגלים לצרכן.

מה שבאמת אנו צריכים מכל ערימת הפלסטיק הזאת זה שתחזיק את הזמן, השמש, והשימוש במינימום שברים וקרקושים. ובין זה ובין רכות הפלסטיק אין יחס ישר

פורסם
ומן הסתם תעלה טונות יותר ואם לשפוט מההיסטוריה מי שיקנה אותה בגל הראשון עוד יבכה כשיגיע המבצע הראשון הקבוע שחותך אלפים של שקלים מהמחיר ששילם.

אבל כל אחד, והעדפותיו, אין ספק שמבחינת אבזור ואיכות חומרים היא כרגע בליגה משל עצמה, מצד שני אותי מבאס שהם הלכו על בטוח עם העיצוב החיצוני.

חוששני שיש מות מותגים סויימים שהתדמית שלהם בארץ כה נמוכה, ששידרוג באיכות ובאבזור לא יספיקו להרים אותם.

תמיד חשבתי שהדור הנוכחי של הקליאו ראוי בזכות עצמו להיות ממובילות הקטגוריה, אבל היא תקועה עם השם הלא נכון.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

אני לא בטוח שהקליאו דור נוכחי קרובה למושג כישלון בארץ. נכון שהיא לא מוכרת בצורה מדהימה כמו באירופה אבל היא מאוד נפוצה בכבישים ונראה שלאורך רוב הזמן היא הדגם הראשון או השני הנמכר ביותר של רנו פה.

וכן גם הרבה נמכרות בליסינג אבל אם לא נחשיב ליסינג אז היונדאי איוניק תרד למקום האחרון בערך...

פורסם

שחרר אותי מהרך. רך לא שווה איכות. זה חלק קטן מזה ומהמראה הכללי.

נוקנוק - הרכב לא נורא וזה לא סבל. פשוט לא מהמוצלחים. זה הכל. יש מתחרות עדיפות. לקחתי אותו כי בליסינג הוא זול.

פורסם (נערך)
אין קשר בין קשיחות או רכות ואיכות.

היכן שצריך יותר עמידות כמו באיזורים הנמוכים יותר עושים פלסטיקה קשיחה.

היכן שפחות מועד לפגיעות אפשר לעשות רך כי זה נעים יותר בעיקר למי שאוהב למשש את הדשבורד ולפי זה לאמוד את איכותו (סטייה נפוצה, נובעת אולי מהיותם של רוב כתבי וחובבי הרכב גברים).

יצרן שמחליט לעשות פלסטיקה נוקשה בחלק העליון מביא את העמידות הזאת גם למעלה. יכול להיות שהוא גם חוסך, זה מן הסתם עלות או חיסכון שמתגלגלים לצרכן.

מה שבאמת אנו צריכים מכל ערימת הפלסטיק הזאת זה שתחזיק את הזמן, השמש, והשימוש במינימום שברים וקרקושים. ובין זה ובין רכות הפלסטיק אין יחס ישר

אם ככה למה ככול שהרכב יקר יותר יש יותר חומרים רכים?

מפגש בין שני חומרים קשיחים יגרום לקירקוש, חומר רך לא.

פלסטיק קשיח ישרט בקלות מאשר פלסטיק רך.

אם אין קשר בין פלסטיק רך לאיכות אז גם במרצדס היה פלסטיק כמו בסוזוקי אלטו.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

תשמע, אתה כנראה מתישהו החלטת/קראת/למדת שאיכות = פלסטיק רך ותו לא.

אז זה לא נכון. גם אם הפלסטיק רך באמצע הדש בורד וקשה בשאר האיזורים בכל הרכבים, האיכות היא לא אותה איכות. אתה חוזר על המנטרה הזאת, אבל בסופו של יום הפנים של הקליאו מרגיש זול יותר מזה של מתחרות שבהן אותו יחס של פלסטיק רך/קשה.

כי אם פלסטיק רך שווה איכותצאז אין הבדל בין פולקסווגן מרצדס ובמוו לא? גם לא בין הסדרות שלהם.

• תוכן חדש...