Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לפני שנה קיה ריו 2003 התחילה פעם בכמה רמזורים להוריד טורים (עולה ויורד והרכב קופץ). זה לא קרה כל נסיעה, וגם אם קרה ברמזור מסוים זה לא בהכרח היה קורה ברמזור הבא. זה הפסיק לתקופה וחזר עכשיו. אני חושב בדיעבד שזה לא באמת הפסיק, אלה שזה בעבר היה קורה שהמזגן היה דולק בלבד, ועכשיו זה החמיר יותר וקורה גם שהמזגן דולק וגם שלא (קורה גם שההילוך Neutral). בעבר היה מדובר על גמגום חד פעמי לרמזור. עכשיו זה קורה כמה פעמים ברצף באותו רמזור, ולפעמים כשאני לוחץ על הגז לאחר עצירה. לא מורגש בנסיעה רק בעצירות מלאות. - ועדין לא עקבי לחלוטין - יש נסיעות שבהם זה קורה ויש שלא - אבל שזה קורה, זה יותר מורגש מלפני שנה בכמות הירידת טורים.

בדקתי בפורום פה ולקחתי את הרכב לעשות ניקוי מצערת במוסך. פירקו אותו, ניקו. הבעיה לא השתפרה. רעיונות נוספים?

הרכב עובר טיפולים שוטפים (עבר טסט לפני כחודשים) ועשיתי טיימינג לפני כשנה.

תודה.

פורסם

מה עלות התיקון בערב של דבר כזה? ויכול להיות שזה פשוט פלאגים? הוא יד שניה ובכמה שנים שהוא אצלי לא החלפתי פלאגים. כל כמה שנים צריך להחליף פלאגים?

פורסם

האם שאתה נוסע במהירות שיוט קבועה אתה מרגיש חיתוכי מנוע או קרטועים קלילים או החסרת פעימה? האם התופעה של טורים לא יציבים קורית במצב סרק בלבד ללא מגע של הגז?

פורסם
האם שאתה נוסע במהירות שיוט קבועה אתה מרגיש חיתוכי מנוע או קרטועים קלילים או החסרת פעימה? האם התופעה של טורים לא יציבים קורית במצב סרק בלבד ללא מגע של הגז?

היי מאור.

לא, שאני נוסע במהירות שיוט קבועה, אני לא מרגיש שום דבר. זה קורה רק במצב סרק, אבל במקרים יחסית נדירות הרכב יקפוץ קצת שאני שם את הרגל על הגז לאחר שהוא עמד. יכול להיות שהוא היה בדרך להוריד טורים, ובדיוק נתתי גז וזה רק מקריות שלא קשורה לגז עצמו (זאת אמרת הרכב היה מגמם גם אם לא הייתי לוחץ על הגז באותה שניה). 90% מהירידות טורים זה במצב סרק - וגם זה כמו שציינתי - לא קורה בכל רמזור (אבל שזה קורה, זה יכול להופיע כמה פעמים ברצף באותו הרמזור).

פורסם (נערך)
יכול להיות שיש זיוף כלשהו ממערכת ההצתה. ברגע שהתופעה קורית כדאי לבדוק שאין פיספוס הצתה ולא בעיה לבדוק זאת.

איך אני בודק את זה? הרכב נדלק בקלות ובשקט.

עריכה אחרונה על ידי SYpde
פורסם

ברגע שהתופעה קורית ויש גמגום שלא ניפסק אתה מנתק את סלילי ההצתה כל סליל בתורו ומחזיר עד אשר לא יורגש שינוי בעבודת המנוע... תפסת את הצילינדר המזייף ..תצליב בין סלילים לראות אם התקלה נודדת לצלינדר אחר איתו הצלבת ואז תהיה לך דיאגנוזה וודאית איפה הבעיה.

פורסם
ברגע שהתופעה קורית ויש גמגום שלא ניפסק אתה מנתק את סלילי ההצתה כל סליל בתורו ומחזיר עד אשר לא יורגש שינוי בעבודת המנוע... תפסת את הצילינדר המזייף ..תצליב בין סלילים לראות אם התקלה נודדת לצלינדר אחר איתו הצלבת ואז תהיה לך דיאגנוזה וודאית איפה הבעיה.

נשמע שזה קצת מסובך לדברים שאני עושה בדרך כלל עם הרכב עצמאית (טיפולים קצת, ניקוי). כמה תיקון כזה צריך לעלות בערך במוסך? הרכב עם קילמוטרז יחסית נמוך (70 אלף), אבל עדין 2003. אני לא מאמין שיהיה שווה להחזיק אותו עוד 2-3 שנים כאשר הוא יכנס לסבב ה 2 טסטים בשנה.

מאחר וזה לא קורה כל הזמן, האם אפשר פשוט "לחיות" עם הבעיה הזאת? או שהתעלמות ממנה יכולה לגרום לבעיה במנוע עצמו? לא הייתי רוצה להכניס את הרכב לבדיקה פולשנית במנוע במסוך - שאולי יגרום לבעיות קשות יותר, אם עניין הקפיצה ברמזור הוא לא רציני ואו מזיק. מה את חושב?

תודה!

פורסם
מוסך מקצועי ומומלץ בפורום לא יגרום נזק לרכב ויתקן רק את מה שצריך- מצתים /סליל /חוט הצתה -אחד או יותר מהשלושה חשודים ומדובר במשהו פשוט ולא חריג.

מעולה. הרגעת אותי. אם התיקון פשוט וזול יחסית, אני אקח אותו לתקן למרות גילו המפולג של הרכב והתוחלת חיים הקצרה שנשארה.

תודה לשניכם על העזרה!

פורסם
תעדכן רק מה ניסגר בסוף.

מעדכן. הבעיה רק החמירה ובדרך למוסך נדלק אפילו נורת מנוע. במסוך אומרים שהלכת היחידת הצתה כמו שחשבתם. הבעיה היא שהמכונאי לא מוצא יחידת הצתה. חבל לי לוותר על הרכב כי הוא במצב טוב (70 אלף קילמוטר) ומספיק למה שאני צריך שזה נסיעה פעם בשבועים. איפה אני יכול למצוא יחידת הצתה? פירוקיות? יש פירוקיות של ספציפיות של קיה?

פורסם

מעדכן: מצאתי סליל בחנות חלפים אחרי הרבה טלפונים. וזה מחר מגיע למוסך. יעדכן שהכל בסדר :-)

פורסם

אז הכל יחידת ההצתה (Coil) הוחלפה. בנוסף על הדרך החלפתי גם את ארבעת הפלאגים כי לא החלפתי פלאגים מעולם (ואני לא בטוח מתי היד הקודמת החליף).

עשיתי סיבוב של כשעה על הרכב (תודות לפקקים בדרך הביתה). נסיעה עם מזגן, הרבה עצירות ולא חוותי שום קפיצות.

הרכב עבד בחניה שלושה ימים, והיום עשיתי נסיעה קצרה ולצערי הבעיה עדין קיימת. אומנם הפעם לא נדלג מנורה "בדיקת מנוע", אבל הרכב עם מזגן קפץ לי ברמזור, והפעם לחיצה על הגז שהרכב עומד גרמה לו לגמגם כמה פעמים ברצץ והרגשתי שהוא לא סוחב עד שהוא צבר קצת מהירות וזה הסתדר. זה קרה כמה פעמים נוסופות לאורך הניסעה של הרבע שעה. בחזור, נסעתי שוב רבע שעה - ולא נתקלתי בבעיה הזאת, הרכב נסע חלק.

רעיונות נוספים? יכול להיות שהיחידה הצתה שהחלפתי גם היא לא טובה? זה חלפים ישנים סך הכל. או שאולי חבר אמר שהיה לו בעיה נוספת, ובסופו של דבר הוא החליף (או איפס - הוא לא בדיוק זוכר) חיישן כולשהו וזה פתר את הבעיה? מדובר על חיישן אוויר? או שהוא מדבר על משהו אחר?

ואגב - זה מסך שאני עובד איתו שנים, אבל הרגשתי הפעם שהמחיר לא הגיוני לכמות העבודה. כמה בערך יעלה החלפת 4 פלגים, תיקון של הצמה (הוא טען שהצמה של הפלאגים כבר היתה חצי קרועה אז הוא החליף את החוטים) והתקנה של יחידת הצתה צריכה לעלות? את היחידת הצתה אני סיפקתי, והוא בעצם לקח על עבודה ועל הפלאגים.

תודה!

• תוכן חדש...