Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חדשה בפורום בגלגול הנוכחי (הייתי קוראת שקטה אי שם ב2006), מקווה שכותבת לפי הכללים:

קראתי פוסטים קודמים אבל האחרונים שמצאתי בנושא היו מ-2017 ותוהה אם משהו השתנה מבחינת דגמים.

דרישות לפי חשיבות:

1. בטיחות (לא סינים כמובן. ומקריאה כאן הבנתי ש-falken פחות מומלצים בגלל הטבילה הרטובה הראשונית)

2. אחיזה טובה ביבש ורטוב

3. רעש

4. עמידות לשנתיים לפחות

5. נוחות

עד 1000 ש"ח לרביעייה (מקווה שהמחיר ריאלי לדרישות)

שאלת בונוס - האם רעש ונוחות קשורים אחד בשניה?

תודה רבה,

מעיין

פורסם

למיטב ידיעתי הבעיות של פאלקן עם כביש רטוב היו בעיקר בדגמים ישנים של סדרת ה-SN.

סדרת ה-ZE עדיפה, וכרגע קיים דגם חדש, ZE310 שאמור להוות שיפור על פני קודמו ה-ZE914.

זמין דרך אתר היבואן: http://www.tireclub.co.il/catalog/185/60R14-82H-TL-6837.html

ישנה הנחה אוטומטית ברכישת רביעיה של 5%. יתכן וניתן להשיג הנחה נוספת דרך הנציג בפורום. אך גם יתכן וניתן להשיג יותר בזול ישירות דרך צמיגיות (ראי גם yad2.tires.co.il).

צמיגים נוספים שהייתי שוקל ורק צריך למצוא אם קיימים בשוק במסגרת התקציב ובעלי תאריך ייצור טרי (עד חצי שנה-שנה): פירלי P1, טויו CF2, קונטיננטל פרימיום-קונטקט 5 או אקו-קונטקט 6, גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס (קומפקט גם יהיה בסדר, אבל הוא עם קוד מהירות T וצריך לבדוק אם אין הגבלה ברשיון הרכב).

רעש (בתוך הרכב) ונוחות לא בהכרח קשורים זה לזה, אבל גם לא מן הנמנע שקיים קשר. אלו לא פרמטרים שנמדדים באופן רגיל (לציין כי נתון הרעש שמופיע בתיוג האירופאי של צמיגים הינו ממדידה חיצונית לרכב בעת חליפה במהירות 80 קמ"ש), למעט מבחני דרכים, וגם שם בדיקה ברכב שונה מזה שיש לך עשוי להניב תוצאה מעט שונה.

שאלות בונוס :wink: - באיזה רכב מדובר? אילו צמיגים מותקנים כיום ומה חוות דעתך לגביהם?

פורסם

תודה על התשובה המפורטת (מאוד).

אעשה סקר שוק מקיף לפי הדגמים שהזכרת (למרות שלא מכירה פנצ'ריות באיזורי וגם לא הצלחתי להבין אם יש סניף טייר קלאב בעיר שלי).

לגבי הגבלה ברשיון, לא מצויין אצלי קוד מהירות ועומס, איך אני יכולה לדעת מה המגבלות?

תודה על המידע לגבי בדיקת הרעש, נשמע שזה באמת בעייתי לדעת ספציפית.

מדובר באוואו 2005. קיבלתי אותו מאמא שלי ומפחדת לבדוק, מניחה שסיניים מחורצים ויבשים ביותר :oops:

ולגבי דעתי עליהם - לתחושתי באוטו כזה קשה לחוות דיעה על צמיגים, אבל אולי אחרי שאחליף אהיה יותר חכמה.

ושוב, תודה רבה, עשית לי סדר.

פורסם (נערך)

חוזרת לעדכן שבדקתי ומסתמן שאזמין את הפאלקן ZE310 דרך טייר קלאב (המחיר הכי טוב שקיבלתי, אבל גם כי נראה שאין ממש היצע לרביעיית "לא סינים" בירושלים).

דיברתי עם טייר קלאב ומי שענה לי הסביר שאין דרך לדעת אם הצמיג מיוצר בתורכיה או בתאילנד. עד כמה זה קריטי?

ועוד שאלה (בונוס :wink:), האם נהוג לתת טיפ למתקינים? אם כן, כמה? (לא היה לי רכב עד כה אז אין לי מושג).

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי Hamaayan
פורסם

צמיגיות מומלצות באזור ירושלים שזכורות לי משרשורי עבר (אקראי ולא מוגבל ל-): י.ג המכוון (פעם אחרונה שבדקתי, הם היו סניף השירות של טיירקלאב בירושלים, אפשר לבדוק מולם מחיר גם בנפרד מהיבואן אולי יציעו יותר בזול), אייל נאסה, רשת הצמיג-דודי נאסה. די בטוח שהיו עוד כמה. אם יש לך נסיעה מתוכננת לאזור המרכז, אפשר למצוא צמיגיות נוספות שאולי יציעו אפשרויות נוספות או תמחור זול יותר.

לשנתון הרכב שלך אין חובה חוקית או רישום לקוד עומס ומהירות. בשנתונים מאוחרים יותר של אותו דגם נדרש 82H. אבל מבחינתך גם 82T יעבוד בסדר. אין מה "לפחד" לבדוק. העיפי מבט על דופן הצמיג, שם החברה והדגם בדר"כ מופיעים בכיתוב גדול. אפשר גם להעלות תמונה ברורה.

ברכב וותיק יחסית שכזה, אם לא בוצע מעולם, שווה לבצע בדיקה של כיוון הגלגלים ("פרונט") וכן בדיקה של בולמי הזעזועים. את החלק הראשון מציעים לעיתים צמיגיות מסויימות במסגרת החלפת הצמיגים או תמורת עלות סימלית.

לגבי מדינת הייצור של הפאלקן, איני יודע להגיד ומסופק אם מישהו אחר יוכל, זאת מאחר ומדובר בדגם חדש שנכנס כעת לארץ.

אבל, כבר נתקלנו כאן בעבר בפערי ביצועים בין צמיג שמיוצר באירופה אל מול טורקיה למשל (גודייר אפישנטגריפ, לרעת הטורקי, אבל גם התבטא בפירוש בתיוגים האירופאים). אין בכך להעיד מה המצב אצל חברת פאלקן.

לגבי טיפ, אישית אני לא מכיר בצורך כזה.

אבל איש(ה) הישר בעיניהם יעשו, אם חושבים שקיבלו שירות מעל למצופה. :wink:

פורסם (נערך)

תודה, מחר אדבר איתם ישירות ואנסה גם את אייל נאסה, נראה לי שבדקתי המון. היה מי שהציע לי קונטיננטל אקו קונטקט 6 ב-1320, אבל זה מעבר לתקציב המצומצם שלי. לצערי לא יוצאת מירושלים יותר מדי.

תודה, בדקתי. אכן סינים. האחוריים נראים בסדר יחסית הקדמיים נראים ממש לא טוב עם חריצים שהמיקום שלהם נראה לי מוזר, אבל אולי ככה זה בסינים? מצרפת תמונות (אהבתי את הפיל חיקוי של מישלן).

משום מה אמא שלי טיפלה בו כל השנים (היא הייתה היד ראשונה) במוסך מורשה, אבל היא לא ידעה לומר לי לגבי הבולמים והכיוון פרונט, אבדוק כשאחליף, תודה על זה.

אז לסיכום, מבחינת בטיחות, היית אומר שאני יכולה להסתפק בפאלקן גם אם יוצר בטורקיה, או שיש מותג ודגם אחרים (מתוך אלו שהמלצת) שעדיפים מבחינה בטיחותית (ומבחינת ארץ היצור)?

תודה על הטיפ ;)

סליחה על כל השאלות, מעריכה את התשובות המעמיקות. כבר למדתי המון, תודה.

WhatsApp Image 2019-05-28 at 21.31.43.jpg

WhatsApp Image 2019-05-28 at 21.28.23 (2).jpeg

WhatsApp Image 2019-05-28 at 21.28.23.jpg

עריכה אחרונה על ידי Hamaayan
פורסם

בהצלחה ותתחדשי עם הצמיגים.

וטוב שלא בחרת סינים :)

מצחיק שחברת הצמיגים הסינית Jinyu שיש בתמונה שמה את איש הצמיגים של Michelin על הצמיג :shock:

קובי

:-)

פורסם

תודה על העדכונים.

נשמח לשמוע בהמשך גם חוות דעת על תהליך ההתקנה ועל הצמיגים עצמם (אחרי כמה אלפי ק"מ שתעברי איתם), כמו גם ארץ הייצור שלהם (כבונוס :lol:).

שימי לב כי ביצועי הצמיגים לא יהיו במיטבם בהתחלה, בעיקר אם הכביש רטוב (מאיזו סיבה שלא תהיה). זאת בשל שכבת הגנה שקיימת על הצמיג שלוקח לה קצת זמן להישחק (כמה מאות ק"מ) וכן תהליך "התיישבות" הצמיג על החישוקים והרכב.

סעי בדרכים טובות. 8)

פורסם
תודה על העדכונים.

נשמח לשמוע בהמשך גם חוות דעת על תהליך ההתקנה ועל הצמיגים עצמם (אחרי כמה אלפי ק"מ שתעברי איתם), כמו גם ארץ הייצור שלהם (כבונוס :lol:).

שימי לב כי ביצועי הצמיגים לא יהיו במיטבם בהתחלה, בעיקר אם הכביש רטוב (מאיזו סיבה שלא תהיה). זאת בשל שכבת הגנה שקיימת על הצמיג שלוקח לה קצת זמן להישחק (כמה מאות ק"מ) וכן תהליך "התיישבות" הצמיג על החישוקים והרכב.

סעי בדרכים טובות. 8)

אין לי למה להשוות, אבל ההתקנה הייתה בסדר ממה שהצלחתי לראות. עשיתי גם כיוון פרונט וכמו שהצעת שאלתי על הבולמים - אמרו שהכל תקין.

התלבטתי אם להחליף את הצמיג ספייר (שהוא במידה הרגילה) באחד הצמיגים האחוריים. גם העובד וגם המנהל שהיו שם אמרו שאין להם בעיה להחליף אבל שלא כדאי כי הספייר לא ראה כביש. אני עדיין לא בטוחה שמסכימה כי אני חושבת שהוא שם מאז שהאוטו נולד (לפני 15 שנה). לא הצלחתי לבדוק את התאריך כי זה הצריך פירוק שלו מהתושבת ולא יכולתי מסיבות טכניות (הפעוטה שלי הייתה איתי והגענו בסוף יום ועוד סוף יום של רמדאן). תוהה אם זה בסדר כי זה "רק" ספייר.

ארץ הייצור היא אכן טורקיה.

יש לי כמה מחשבות על איך זה מרגיש עם החדשים, אבל בטח לא רלוונטי עד שנעבור איתם כברת דרך.

סופש מעולה לכולם

פורסם

תודה על העדכון.

בנוגע לספייר, זה דיון שעלה פה גם בעבר. מדבריך אני מבין שמדובר בצמיג במידה מלאה?

יצרני צמיגים למיניהם ממליצים להחליף צמיגים כשגילם מגיע ל-10 שנים, ללא תלות במה שעברו. כך שמבחינה זו, הגישה שלך תואמת.

ומצד שני אכן, תכליתו של הצמיג המדובר, כזמני בלבד עד לתיקון הצמיג הבעייתי.

אם לוקחים את הגישה השניה, ונוקטים במשנה זהירות, כפי שעושים עם צמיג במידה מוקטנת ("בייגלה"), סביר שיהיה ניתן להגיע בבטחה למקום תיקון.

פורסם

אכן מידה מלאה. תודה.

שאלה שעלתה לי, כשהתקינו את הצמיגים לא בדקו מה הלחץ שצריך להיות בהם לפי היצרן. האם כשמתקינים צמיגים חדשים מנפחים בלחץ אחר, או שכדאי לבדוק כמה יש והאם תואם ליצרן? (במקרה שלי זה 30 psi בכולם).

ועוד שאלה, האם בקיץ כדאי למלא פחות מהמומלץ בגלל החום?

תודה רבה ושבוע מוצלח ובטוח

פורסם

צמיגיות שונות נוטות לנפח לחץ "סטנדרטי" משלהן, ולכן בהחלט מומלץ לבדוק בעצמך את הלחץ הקיים כעת בכל הצמיגים.

לחץ האוויר המומלץ ע"י היצרן נועד לניפוח כאשר הצמיגים קרים, משמע לאחר נסיעה ראשונה של 1-2 ק"מ במהירות עירונית ורצוי בשעות שעוד לא חם מדי ו/או הצמיגים היו חשופים לשמש ישירה לאורך זמן. אם התנאים הללו לא מתקיימים, אפשר להוסיף ללחץ המומלץ כ-10%.

בשום פנים ואופן לא למלא פחות מהמומלץ ע"ס הטמפרטורה החיצונית. כאשר זו תרד, הלחץ בצמיגים יקטן אף הוא.

בהכללה גסה, עדיף לחץ גבוה יותר מאשר נמוך מהמומלץ.

צמיגי רכב פרטי עמידים ללחץ קר מקסימלי של 44/51PSI (רשום על דופן הצמיג), כך שבכל מקרה את רחוקה מהנתון הזה.

• תוכן חדש...