Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת נתונים:

- קילומטראז' שנתי של 30K, רובו על כביש 2 וכביש 6

- יש נהגים צעירים אז צריך להיות בטיחותי

- חיפאים אז צריך ביצועים

- נח לנהיגה

- תקציב של 50-80 אלף. יותר חשוב שלא תהיה ירידת ערך של יותר מ-10 אלפים שקל לשנה, גם לסוחר גרוע כמוני.

- מעדיף שנתון 2016 ומעלה, מוכן להתפשר על 2015.

כל השאר כמו צריכת דלק, גודל תא מטען, צורה, אבזור וכו', תמיד נחמד אבל פחות חשוב לי.

הרכב הזה יחליף את האופל אסטרה 2012 שברשותי 3 וקצת שנים, שהוא אמנם נח לנהיגה ובעל ביצועים לא רעים (מתרגלים לגיר מתישהו), אבל סובל מבעיות אמינות קשות, ופשוט מתפרק לנו בידיים. לכן מבחינה כלכלית הוא היה עסקה לא טובה. אבל לפחות נסענו איתו 100 אלף ק"מ כך שאת שלו הוא עשה.

פורסם (נערך)

לחסכון בדלק אפשר לקנות טויוטה היברידית ( אוריס או פריוס ).

רכב בנזין סטנדרטי עם שמירת ערך טובה - קורולה או מאזדה 3.

למאזדה עם מנוע 2.0 ביצועים טובים יותר ומערכות בטיחות בגרסאות מאובזרות, אבל מרחב הפנים יותר קטן וצריכת דלק קצת יותר גבוה .

כל הרכבים האלה ב 100 אלף קילומטרים עוד לא מתחילים לנסוע.

החסרון, כמובן, הביצועים אליהם התרגלת באופל ומחיר קניה גבוה ( זה הצד השני של המטבע ברכב סחיר ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ירידת ערך שנתית למכונית כמו מאזדה 3 היא סביבות 15% לשנה אבל,הק"מ הדי גבוה שהרכב יעבור יוריד יותר מכך את ערך הרכב.

יש כאן 2 אפשרויות:

1. לחפש רכב עם ק"מ נמוך מלכתחילה,לנסוע 3 שנים ולמכור.

2. לקחת רכב חדש בתקציב מעט גבוה יותר כמו שאתה רוצה עם מקדמה בעסקת ליסינג פרטי- שם אולי יש קנס על חריגה בק"מ אבל,בסוף העסקה (18/24/36 חודש) כאב הראש של מכירת הרכב אינו שלך,אלא של חברת הליסינג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

פות"ש, לא כל כך הצלחתי להבין למה מצד אחד ירידת ערך נורא חשובה לך, ומצד שני צריכת דלק בק"מ כזה גבוה לא חשובה לך. בסוף שניהם זה כסף, מה זה משנה באיזה צד אתה חוסך?

בכל אופן, רכב שתקנה היום ב-80 ימכר עוד 3 שנים ב-50 אם יהיה לך קצת מזל ותיסע בו ק"מ ממוצע. בנסועה שלך, בכזה מחיר, גם קורולה תאבד כנראה יותר מ-10 לשנה במשך 3 שנים.

במצבך (נסועה גבוהה וצורך בכח סביר) הייתי מחפש דיזל. אין פה המון אופציות, אם אתה יכול להרשות לעצמך ידני ולא צריך רכב גדול מדי סיטרואן קקטוס יכול להיות אופציה סבירה, אם לא מגאן / פלואנס יהיו כנראה אופציות סבירות, רק צריך לקחת בחשבון את הגיר הרובוטי והתחזוקה הפוטנציאלית שלו. מכיוון שאתה נוסע בעיקר בין עירוני זה כנראה פחות נורא, אבל בכל זאת כדאי להבין למה נכנסים.

אני רק לא מכיר את ההגבלות על רכב דיזל בחיפה, כדאי להבין על מה מדובר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

ההגבלות הן על רכבי דיזל מזהמים. לא רלוונטי לענייננו שזה דיזל פרטי.ועוד חדש (ולו יחסית חדש)

פורסם
פות"ש, לא כל כך הצלחתי להבין למה מצד אחד ירידת ערך נורא חשובה לך, ומצד שני צריכת דלק בק"מ כזה גבוה לא חשובה לך. בסוף שניהם זה כסף, מה זה משנה באיזה צד אתה חוסך?

השאלה במקום. יש לי 2 תשובות

1. כשזה יורד טיפין טיפין במשך 3 שנים, פחות כואב לך מאשר 20000 במכה אחת

2. זה לא רק שווי הרכב, זה גם מה שעומד מאחורי השווי הנמוך. כלומר רכב שעושה בעיות, יקר לתחזוקה ולא מהנה במיוחד בשלב זה.

פורסם
נראה לי שאני אתאושש עם משהו יפני\קוריאני, או גג סקודה, לפני שאצא להרפתקה אירופית נוספת.
אם אתה חייב משהו אסייאתי, הייתי מחפש אוריס (רגילה / סטיישן) היברידית. תחסוך לך המון כסף על דלק. רק תוודא שהסוללה באחריות ותדאג להאריך את האחריות כשתצטרך.

סקודה היא אירופאית לכל דבר ועניין, כולל גיר רובוטי. לא נראה לי שאוקטביה למשל אמינה יותר ממגאן דור 3 או פלואנס.

אם אתה כבר שוקל סקודה, אוקטביה דיזל יכול להיות מעניינת (אם היא לא הגיעה כבר לירח וחזרה מבחינת ק"מ).

השאלה במקום. יש לי 2 תשובות

1. כשזה יורד טיפין טיפין במשך 3 שנים, פחות כואב לך מאשר 20000 במכה אחת

2. זה לא רק שווי הרכב, זה גם מה שעומד מאחורי השווי הנמוך. כלומר רכב שעושה בעיות, יקר לתחזוקה ולא מהנה במיוחד בשלב זה.

1. נכון חלקית, בסוף זה עניין של תכנון תזרים. אם אתה משלם כך חודש פחות על דלק, אתה יכול לחסוך יותר כל חודש להחלפה הבאה.

2. לא תמיד נכון, אובדן ערך גבוה נובע גם מתדמית של מותג. יש רכבים שמאבדים ערך מהר בלי שום סיבה אוביקטיבית (נגיד, כאלו שדגם קודם עם אותו שם היה לא אמין אבל הנוכחי אמין ברמה סבירה, או כאלו שמשווקים עם שני מנועים שונים לחלוטין, אחד אמין מאוד ואחד פחות אמין).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...