Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

ראה: http://www.nesea.org/greencarclub/factsheets_methanol.pdf

למה בכלל להוסיף מתנול?

החומר מאוד קורזיבי וגורם לנזקים במיכל הדלק ובצנרת, במיוחד לחלקי פלסטיק \ גומי.

החומר ממיס מצוין ועלול להמיס משקעים במיכל הדלק ולסתום בהמשך מערכת הדלק.

למתנול תכולת אנרגיה נמוכה, כלומר צריכת הדלק עולה.

אוקטן הדלק יותר גבוה, ואם לרכב יש קידום הצתה דינמי ( בתלות בסנסור ה"צלצולים") ההספק יעלה מעט אבל האם זה שווה את הנזק?

יהודה

פורסם
צביק, אני סבור שהגזמת. ואני מתנצל אם הגזמתי.

הוא שואל על הוספת מתנול בלבד! שהוא דבר שנבדק כבר בשנת 85 ע"י הטכניון והתוצאות היו מוצלחות מאוד!!

אם שמים, רק צריך להשגיח מה קורה עם פילטר הדלק, ואם צינוריות לא מקוריות.

אני חושב שנראה שאף אחד בפורום לא יכול לפרט מה הנזקים האפשריים, אז נשאר רק הטענות של איגות המוסכים האמריקני משנת 86 שאומרים שאמור להיות צריכת דלק גבוהה יותר בגלל ערך קלורי נמוך יותר, ובעיות קורוזיה בטווח הארוך במנועים מסויימים. יכול להיות שהם עשו את הניסוי שלהם בנוגע לריכוז של +10%, ולכן זה לא רלוונטי, ולא בטוח אם הם ניקו את המכלים ממים כמו שעשו בניסוי הטכניון. בריכוז של 3% יכול להיות שגם לאמריקנים היה יוצא תוצאות אחרות, מאחר שבריכוז כזה התועלת שלו גוברת על הערך הקלורי הנמוך!

מה שאני חושב הוא שמי שמנסה את זה, כדאי לנקות קודם את מיכל הדלק קודם. האם מישהו יודע אם זה קל? אני עשיתי זאת רק בסקודה 94, והיה צריך ליפט. אני רק ניסרתי את מוטות הברזל עם משור דיסק במקום.. הרי הרכב היה לפירוק וזה היה רק ללמידה..

יוסי ידידי שלום רב!,

רצוי וכדאי שתפלח סטיסטית את גילאי חברי הפורום, ותגלה שאלה שתגובתי

אליהם נשמעת כצינית ומזלזלת, היא לא בגלל הגיל הצעיר שלהם יחסית( 20ממוצע),

והתלהבות שלךהם והאדרלנין שטבוע בהם, מהווה בעייה באיזה שהוא מקום, וחוסר הנסיון

שלהם במקרה זה עומד להם לרועץ!

לכן אני מרשה לעצמי להטיף להם , ולצטט פתגמים, שהמסר בהם הוא ," תחילת מעשה במחשבה תחילה" אין חכם כבעל נסיון" ו" ומכל מלמדי השכלתי " ..ועוד! בברכה

ידידך

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום

למה בכלל להוסיף מתנול?

החומר מאוד קורזיבי וגורם לנזקים במיכל הדלק ובצנרת, במיוחד לחלקי פלסטיק \ גומי.

למתנול תכולת אנרגיה נמוכה, כלומר צריכת הדלק עולה.[אז מי צריך את זה??]

אוקטן הדלק יותר גבוה, ואם לרכב יש קידום הצתה דינמי ( בתלות בסנסור ה"צלצולים") ההספק יעלה מעט אבל האם זה שווה את הנזק?

יהודה

יהודה אפוא היית עד עכשו??!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, כתמיד, צודק בסוף.

הבעיה שבניסוי הטכניון התוצאות היו טובות. יש למישהו הסבר למה לא מימשו את תוצאותיהם למעשה אם הפרטים המפורסמים הם נכונים? פשוט כי אף אחד לא מעיז?

מאיפה המידע שמתנול גורם לקורוזיה? אולי ברלל שהוא סופח משקעי מים? הרי קורוזיה זה תרכובת של חלקי ברזל וחמצן, לא? "ולמען ההגינות" אציין שאני לא בטוח שאני מבין מספיק בכימיה.

פורסם

למה בכלל להוסיף מתנול?החומר מאוד קורזיבי וגורם לנזקים במיכל הדלק ובצנרת, במיוחד לחלקי פלסטיק \ גומי.

למתנול תכולת אנרגיה נמוכה, כלומר צריכת הדלק עולה.

גם זיהום האוויר נמוך יותר, וגם בניסוי הטכניון בריכוז נמוך תצרוכת הדלק ירדה, בשונה מאשר בריכוז גבוה שעל זה אף אחד פה לא מדבר.

עמידות הגומי מחלקים המקוריים של רכבים גם נבדק, כך שגם לחשש הזה בכתבה אין מה לחשוש יותר מידי!

פורסם
תפריד בין מטוסי טורבינה למטוסי בוכנה.

מטוסי בוכנה (אלה עם המדחפים) מופעלים על ידי מנועי בעירה פנימית שלא שונים בעיקרון הפעולה ממנועי רכב, הם צורכים בנזין (אם כי האוקטן עשוי להיות שונה עקב יחס דחיסה גבוה מאוד).

מטוסי טורבינה (סילון) שורפים את הדלק בצורה רציפה בתוך תא הבעירה שלהם, ואין להם צורך באיכות גבוהה של דלק, לכן הם משתמשים בקרוסין.

קיימים מנועי טורבו-פרופ, בהם הפרופלור מחובר עם תמסורת לציר של מנוע סילון.

(למשל מסוקים, מטוסי תובלה)

גלעד

בברכה,

גלעד

פורסם

מה בקשר למנועי דיזל?

ניסן סרנה אם זה משנה...

:beerchug:"אתה אמור לכייף שם" ויין רייני לקווין שוונץ במירוץ שהפך לאחרון שלו :beerchug:

פורסם

לפי דעתי לא כדאי לך לשים את זה במנועי דיזל!

מנוע דיזל עובד שונה ממנוע בנזין שבו יש ניצוץ, במנוע דיזל הדלק נדלק ע"י חום ואם תשים לו חומר שונה שיתפוצץ בנק' שונה זה יכול לגרום נזק למנוע. לא?

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
מה בקשר למנועי דיזל?..
המתנול מתערבב עם מים, עם בנזין, אבל לא עם סולר. ולכן אי אפשר להוסיפו למנועי דיזל.

• תוכן חדש...