Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אזהרה, פוסט ארוך יחסית..

נתחיל מההתחלה רציתי לשדרג את הסאונד ברכב (פולו 2013) ולאחר מס' התלבטויות והמלצות ובדיקות וחפירה פה בפורום קניתי סט קומפוננט של הרץ dsk 165.3 + זוג אחוריים שלהם בעלות כולתת של 900 ללא התקנה.

את האחוריים התקנתי לבד בעזרת חבר בעבודה ולא היו בעיות כלשהן. כשניסינו להתקין את הקדמיים הם לא נכנסו בגלל המנגון של החלון אז ויתרנו והלכתי למתקין מקצועי כביכול..

הוא אמר שהוא יקח לי 150 שקל סה"כ על העבודה מחיר שנשמע סביר אז אמרתי יאללה

התקין תחילה את הרמקולים( שם אותם על התושבות המקוריות של הרמקולים המקוריים ) הדביק את הקרוס לדופן הדלת הפינמית ובא להדביק לי הטוייטרים על הדלת ( יש הכנה לטוויטרים בA PILLAR וביקשתי ממנו בהתחלה וכשאמרתי לו באמצע ההתקנה הוא אמר שזה מסבך מאוד ושזה עוד 100 שקל.. יאללה ניחא העיקר שסיים ).. לאחר ההתקנה שמעו בסדר.. אבל כבר כשחזרתי הביתה לא שמעו כמו שציפיתי חשבתי אולי הבעיה אצלי או בגלל שאין מגבר ככה אמורים לשמוע.. הייתי עם המערכת ככה איזה שבועיים במהלך הזמן הבנתי שזה ממש לא תקין ושלא שומעים בכלל מהקדמיים אלא רק מהטווטרים ומהזוג אחוריים.

אחרי שחזרתי אליו הוא בדק והגיע למסקנה שהפלסטיק בדופק הדלת מונע מהרמקולים הקדמיים לזוז ובגלל לא שומעים טוב.. מה גם אמר שככל הנראה הם הלכו כי הגומי טיפה התעקם .. מי אני שאגיד משהו.. החליף לזוג רמקולים אחר של סרווין ווגה (לא קומפוננט אלא זוג וופרים רגיל כמו האחורי פשוט התקין מקדימה) חיבר לקרוס ושלח אותי לדרכי..

סהכ שילמתי כולל התקנה וכל הסיבוכים 1200 שקל על 4 רמקולים וזוג טוויטרים.. והאמת? לא ממש מרוצה.. שומעים סבבה .. האם שווה את ההשקעה? ממש לא. האם בדיעבד יכולתי לפעול אחרת או ללכת למתקין אחר והתוצאה תיהיה אחרת? ככל הנראה.

מההתרשמות שלי העבודה של המתקין לא מקצועית מאוד, הלחמה שנראית חובבנית+ שימוש מוגזם באיזו

הדבקת הקרוס בדלת( מה אומרים כדאי להזיז אותו?)

השארת ההגבות המקוריות במקום להחליף להגבהות מעץ,

בקיצור... ממש מבואס ומתוסכל, ופה אתם נכנסים לסיפור.

אשמח לשמוע מה כדאי לעשות, מצד אחד כבר השקעתי לא מעט כסף והתוצאה היא לא מה שאני רוצה אבל אני בדרך הנכונה.

מצד שני זה המון כסף שעוד צריך להשקיע ואם אקח למתקין אחר בטח יעלה לי עוד הרבה "לטפל" בכל הפאשלות של המתקין ההוא.

לפי דעתי מגבר יכול לפתור הכל הקטע הוא שזה חתיכת כאב ראש מבחינת עבודה ולא מעט כסף..

כל עצה בנושא או המלצה חמה על מתקין באזור בין חדרה לחיפה תתקבל בברכה.

פורסם
אתה אומר שהם מחוברים ישירות ליחידת הראש ולא למגבר, איזה יחידת ראש יש לך? איך האות שהוא מוציא? מה ההספק? יכול להיות שכאן הבעיה..

מולטימדיה תואמת מקור של VAG מהשנים 2013-14 בערך.. RCD510

.

אם אני לא טועה. התקין לי את הרמקולים עם החיווט הקיים פשוט ניתק את הקודמים והלחים את הסט החדש באותו מקום..ההספק ניראלי 4X50 W , מאמין שגם זה תורם אבל לא חשבתי שהבעיה תיהיה ככ חמורה

פורסם

דעתי היא שכמינימום, אתה צריך לקבל מאותו מתקין זוג וופרים זהים למקור שהפקדת ברשותו להתקנה. הוא ביצע נזק בציוד שלך, שישלם.

(ואם צריך, אז גם דרך תביעה קטנה. וכן, קל להגיד זאת, אבל זכייה כמובן לא מובטחת).

לגבי ההתקנה על הטבעות המקוריות, זה משהו שמבוצע, בעיקר כשהתקציב נמוך.

אבל גם את זה צריך לדעת לעשות, ולדאוג לכך שהרמקול יושב כמו שצריך, אטום בהיקפו וכמובן שאינו פוגע בדיפון הדלת.

האם ביצעת איטום/בידוד בדלת כחלק מההמלצות שניתנו לך כאן בעבר?

יתכן שהשילוב של רמקולים בסיסיים שהחליפו רמקולים מקוריים (שבנויים להתאים לנפחי העבודה וכיוצב') ללא הנ"ל הפחיתו קצת מתחום תדרים מסויים שאתה מחפש. זאת בנוסף לעובדה שפשוט יתכן כי דגם הרמקולים הזה פשוט לא לטעמך מיסודו.

אגב, האם "זוג אחוריים" הכוונה לכאלו בדלתות האחוריות או 6X9 על המגש?

אם הראשון, אני די בספק שתמצא הרבה המלצות כאן בפורום על רכישה כזו.

פורסם
דעתי היא שכמינימום, אתה צריך לקבל מאותו מתקין זוג וופרים זהים למקור שהפקדת ברשותו להתקנה. הוא ביצע נזק בציוד שלך, שישלם.

(ואם צריך, אז גם דרך תביעה קטנה. וכן, קל להגיד זאת, אבל זכייה כמובן לא מובטחת).

לגבי ההתקנה על הטבעות המקוריות, זה משהו שמבוצע, בעיקר כשהתקציב נמוך.

אבל גם את זה צריך לדעת לעשות, ולדאוג לכך שהרמקול יושב כמו שצריך, אטום בהיקפו וכמובן שאינו פוגע בדיפון הדלת.

האם ביצעת איטום/בידוד בדלת כחלק מההמלצות שניתנו לך כאן בעבר?

יתכן שהשילוב של רמקולים בסיסיים שהחליפו רמקולים מקוריים (שבנויים להתאים לנפחי העבודה וכיוצב') ללא הנ"ל הפחיתו קצת מתחום תדרים מסויים שאתה מחפש. זאת בנוסף לעובדה שפשוט יתכן כי דגם הרמקולים הזה פשוט לא לטעמך מיסודו.

אגב, האם "זוג אחוריים" הכוונה לכאלו בדלתות האחוריות או 6X9 על המגש?

אם הראשון, אני די בספק שתמצא הרבה המלצות כאן בפורום על רכישה כזו.

מודה לך מראש על התגובה האורכה והמפורטת.

עד שהוא סיים להחליף ועשה את מה שעשה לא הבנתי בכלל שזה מה שקרה ושהוא בכלל פגע בציוד שלי והחליף ברמתו ללא ידיעתי וללא הסכמתי. לא אתבע אותו אבל ללא ספק אני לא אחזור אליו. הוא שם לי זוג רמקולים של סרווין וגה שלטעמי פחותים ברמה שלהם מהזוג המקורי, מה גם זה עשה קצת מיש מש כי הם זוג וופרים רגילים עם טוויטר במרכזם (ובגלל חיבור הקרוס גם לא יעשו כלום)

לאחר שעלה נושא הבידוד שאלתי אך נותרתי ללא תשובה או מענה בנושא אז וויתרתי, אשמח אם תוכל להרחיב החל מסדר גודל עליות, מהיכן לקנות וכמה עבודה מדובר.

מה שמבאס אותי בנוגע להתקנה על הטבעת המקורית הוא שקיבלתי הצעת מחיר של 280 שקל להתקנה כולל הגבהות מעץ מבחור אחר ובחרתי במתקין שהתקנתי אצלו מפאת מחיר ( אמר שזה יעלה 150 אבל בסוף זה עלה 250 אחרי שבאמצע ההתקנה הוא התפלא שרציתי את הטוויטרים בA PILLAR) אז המחיר כמעט זהה ואיכות ההתקנה.. ככל הנראה פחותה.

זוג אחוריים הכוונה לזוג רמקולים רגילים בדלתות האחרויות, כן אני מודע לזה שהאפקט של 6X9 הוא יותר מורגש וכנראה התוצאה הסופית תיהיה גם היא עדיפה, אזקוף לזכותו של המתקין שהוא גם הציע פתרון זה, אני מעדיף להשאיר את האוטו כפי שהוא "סטוק" ולכן רציתי להתקין בדלתות במקום לעשות חורים על המגש.

לעניות דעתך מה עליי לעשות כעת ?

פורסם

בהיעדר הגברה חיצונית - הדגש למידבאסים יהיה לבחור רמקולים עם נתון נצילות גבוה, גבוה מ90DB

לדוגמא - אודיסון פרימה, מוראל מקסימוס (מקסימוס לא מקסימו) וכך הלאה.

הדגש השני יהיה ביצוע בידוד אקוסטי בדלתות הקידמיות.

ובסופו של דבר - לאזן את מידת הבאס שהרמקולים הקידמיים מנגנים היות ואין להם הגנה בקרוסאובר בעבור הקצה התחתון שלהם - הקרוס אובר הפסיבי לא חוסם בHPF את הרמקולים הקידמיים כפי שמגבר חיצוני כן מסוגל לעשות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בהיעדר הגברה חיצונית - הדגש למידבאסים יהיה לבחור רמקולים עם נתון נצילות גבוה, גבוה מ90DB

לדוגמא - אודיסון פרימה, מוראל מקסימוס (מקסימוס לא מקסימו) וכך הלאה.

הדגש השני יהיה ביצוע בידוד אקוסטי בדלתות הקידמיות.

ובסופו של דבר - לאזן את מידת הבאס שהרמקולים הקידמיים מנגנים היות ואין להם הגנה בקרוסאובר בעבור הקצה התחתון שלהם - הקרוס אובר הפסיבי לא חוסם בHPF את הרמקולים הקידמיים כפי שמגבר חיצוני כן מסוגל לעשות.

מהסיבה הזאת קניתי את הdsk 165.3 שיש להן נצילות של 93 דציבל, לצערי המתקין הרס את הזוג הקדמי ובמקומו התקין זוג של cerwin vega עם נצילות שאיננה ידועה לי ולא מצליח למצוא את המידע הזה עליהם. אשמח אם תוכל להרחיב בנושא הבידוד בדלתות הקדמיות וכמה דבר כזה אמור לעלות ואצל מי מומלץ לעשות את זה.

פורסם

פשוט תריץ כאן חיפוש על בידוד אקוסטי או על "איטום" בתוך פורום אודיו. יש כאן לא מעט מדריכים בנושא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אין בכוונתך לגשת לאותו מתקין ולדרוש את הרמקולים שלך במצב תקין, בצורה כזו או אחרת, אז אני מניח שאתה מבין שנדרשת השקעה נוספת כלשהי.

אתה יכול לכמת כמה עוד אתה מוכן להשקיע?

פורסם

ממה שאני מצליח להבין זה מסוג בעלי המקצוע שעדיף לנתק מהם מגע ולעשות קאט-לוס - כל אינטרקציה איתו רק תיגמר בדמעות נוספות.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
אם אין בכוונתך לגשת לאותו מתקין ולדרוש את הרמקולים שלך במצב תקין, בצורה כזו או אחרת, אז אני מניח שאתה מבין שנדרשת השקעה נוספת כלשהי.

אתה יכול לכמת כמה עוד אתה מוכן להשקיע?

לא רוצה להיכנס להוצאות של אלפי שקלים.. השאלה היא האם כל הוצאה שהיא פחות מ1000 שקל ( מוכן לשים גג עד 1200 שח) יספק תוצאה טובה בהתאם למה שנעשה כבר.

פשוט תריץ כאן חיפוש על בידוד אקוסטי או על "איטום" בתוך פורום אודיו. יש כאן לא מעט מדריכים בנושא.

הרצתי, כל הפוסטים שמצאתי הם משנות 2006 והילך לא משהו רלונטי שיכול להועיל לי.

ממה שאני מצליח להבין זה מסוג בעלי המקצוע שעדיף לנתק מהם מגע ולעשות קאט-לוס - כל אינטרקציה איתו רק תיגמר בדמעות נוספות.

ומעבר לזה שכמובן שזה מה שאני עושה מעבר לכך מה ממליץ לעשות כרגע, ללכת למתקין אחר שיתקן את מה שנעשה כבר? במידה וכן יש מישהו שאתה יכוןל להמליץ לי עליו ?

עריכה אחרונה על ידי Ilay Gozlan
פורסם

באזור חדרה אני לא מכיר בעלי מקצוע אבל היו כאן כמה המלצות על בעלי מצעות טובים מאזור הצפון.

תנסה למצוא שרשור שלי עם המילים "נציג STP" בשורת הנושא - זה יותר רלוונטי מאי פעם.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...