Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרבות נהיגה ביפן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הסרטון הנל

ופשוט וואו.

איזה כיף לעומת התרבות נהיגה בארץ.

איפה אנחנו ואיפה הם, פשוט שנות אור.

חייב לציין שלא נהגתי אף פעם ביפן אבל אחרי הסירטון הזה בא לי לעבור לגור שמה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקופה האחרונה אני רואה גם בארץ נהגים "אומרים תודה" על ידי הבהוב ב 4 וינקרים. לא הרבה אבל יש.

אני גם עושה את זה, אולי זה יתפוס.

פורסם

נהגים איטיים בסרטון (כולל הצלם) נוהגים סתם בנתיב השמאלי וכולם עוקפים אותם מימין, יותר גרוע מבארץ!!! :-D:-D (ציני).

בארץ דווקא יצא לי להתקל מדי פעם בהבהוב באורות מצוקה לצורך "אמירת תודה". בכל מקרה, הלוואי ומתישהו התרבות בכביש בארץ תהיה דומה ליפן.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
בתקופה האחרונה אני רואה גם בארץ נהגים "אומרים תודה" על ידי הבהוב ב 4 וינקרים. לא הרבה אבל יש.

אני גם עושה את זה, אולי זה יתפוס.

זה לא. הישראלי המצוי יגיד 'ואעעעלייהה עוד פעם המשוגע הזה שנוסע בחיפושית הולך להתקע בכביש! אני חייב לעקוף אותו!!!!!'

פורסם
ראיתי את הסרטון הנל

ופשוט וואו.

איזה כיף לעומת התרבות נהיגה בארץ.

איפה אנחנו ואיפה הם, פשוט שנות אור.

חייב לציין שלא נהגתי אף פעם ביפן אבל אחרי הסירטון הזה בא לי לעבור לגור שמה.

אני לא רואה הבדל בין הונגריה\גרמניה\אוסטריה ליפן.

והלוואי והיה כך בארץ.

אבל עזוב את זה, איזה גשר מ-ד-ה-י-ם!!!, איזה יפה!!!

פרנקופיל מושבע!

פורסם
זה לא. הישראלי המצוי יגיד 'ואעעעלייהה עוד פעם המשוגע הזה שנוסע בחיפושית הולך להתקע בכביש! אני חייב לעקוף אותו!!!!!'
בחיפושית היה חסר לי כפתור 4 וינקרים -:)

אבל עובדה, לפני שנה - שנתיים לא ראיתי נהגים בארץ מודים לנהגים אחרים בצורה הזאת ועכשיו אני כן רואה.

מישהו שכח להדליק אורות בלילה, אתה מסמן לו עם עם האור הגבוה, הוא שם לב. מדליק את האורות ו"מודה לך" עם 4 וינקרים.

זה נותן הרגשה טובה.

נכון שזה לא דבר נפוץ אבל ראיתי את זה יותר מפעם אחת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יותר כמו מישהו שוכח להדליק אורות ואתה מסמן לו אז הוא נוסע לאט כדי שתעקוף אותו ואז הוא מסנוור לך את החיים כי הוא חושב שאתה מנסה להציק לו.

בארץ כשמישהו אומר תודה הוא מנופף ביד. כרגע זה עדיין הסימן המוסכם, לפחות פה במרכז.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בגלל זה אני לא מהבהב באור גבוה יותר מפעם - פעמיים.

אם לא שמים לב, מנסה עוד כמה פעמים עם אור נמוך - החלפה מהירה מ OFF לאור נמוך.

זה לא מציק. מי שלא שם לב גם לזה - לא מתעקש יותר.

פורסם
יותר כמו מישהו שוכח להדליק אורות ואתה מסמן לו אז הוא נוסע לאט כדי שתעקוף אותו ואז הוא מסנוור לך את החיים כי הוא חושב שאתה מנסה להציק לו.

או שהוא עושה לך את זה:

[video=facebook_share;414710955783046]

פורסם

אגב, לחיפושית לא מהבהבים. זה אוטו מספיק בולט וכל אחד מבין שהוא לא יכול להאיץ בעליה בקצב של מכוניות אחרות, "נותנים כבוד לפז"מ".

פורסם

יפן וישראל זה כמו מאדים וצדק - פלנטות שונות. הבדלי התרבויות (לטובת היפנים כמובן) אסטרונומיים, וזה מתחיל הרבה לפני תרבות הנהיגה.

פורסם (נערך)

יצא לי לנהוג בחו"ל רק בארה"ב במשך שבועיים (אזור טקסס, אני יודע שלא בכל מקום שם זה ככה) ויש כמה דברים שיצא לי ממש להתפעל מהם שם:

1. במשך שבועיים בכל סוגי הכבישים שם (כולל עירוניים צפופים) לא שמעתי אפילו צפירה אחת. אפילו לא אחת, כולל פעם שנתקעתי כמו אדיוט בימני עם אדום כשאלה שמאחורה ציפו שאפנה ימינה כי לא היו מכוניות משמאל, היו כמה פרצופים תמוהים במראה אבל לא צפירות.

2. מרווח בין מכוניות ברמזור. כמעט לעולם לא תראו רכב נצמד לזה שלפניו וכמובן שלא תוקע מבטים לרכב שלידו :p

3. מרווח עצירה מהולכי רגל - כמעט אף פעם לא ראיתי רכב מתקרב יותר מ 2-3 מטרים מהולכי רגל שחוצים. במעברי חציה זה אפילו די צפוי אבל זה נכון גם לגבי מקומות אחרים כמו חניונים של סופרים. אני זוכר שהלכתי להביא עגלה לסופר וכחציתי היה איזה SUV שעצר משהו כמו 10 מטר ממני ולא התקרב עד שלא עברתי לגמריי. בארץ לפעמים זה מרגיש כאילו רוצים עוד שניה לדרוס אותך כי אתה עובר להם בדיוק לא בזמן :p

4. עצור מ 4 כיוונים בצומת. FIFO מדהים. חשבתי על איזה רעיון יפה זה ואיך זה יכול לעבוד בארץ, ואז חשבתי על זה יותר ברצינות ואמרתי לעצמי, זהו שלא :p

5. פניה ימינה חופשית באדום ופניה שמאלה עם רמזור ירוק תוך כדי זכות קדימה לבאים ממול. גם כאן יופי של רעיונות. רמזור שמאלה אפילו קריטי הייתי אומר כי הם בד"כ קצרים מאוד, אם היה אפשרי לתת לשמאלה אפשרות לפנות תוך כדי זכות קדימה רק לאלה שמקדימה, זה יכול היה לחסוך לא מעט זמן.

דווקא סימונים עם וינקרים לאות תודה יצא לי לראות לא מעט פעמים, פחות באזור הדרום ויותר כשהייתי נוסע לעיתים לאזור המרכז.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

I'm sorry to poop on your parade,

אבל מבחינת נימוסים והלכות אני מעדיף להיות בישראל, ולא ביפן, עם כל החלוקה למעמדות וקודים של כבוד שיש להם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מישהו שכח להדליק אורות בלילה, אתה מסמן לו עם עם האור הגבוה, הוא שם לב. מדליק את האורות ו"מודה לך" עם 4 וינקרים.

רק בארץ...נשגב מבינתי כיצד ניתן לנהוג בערב\לילה (לא אחה"צ...חושך מוחלט) - ללא אורות..:|

מה אתה מסתמך על התאורה בכביש\נהגים אחרים? המצבר עומד למות וזה מה שייתן לך עוד כמה שעות\ימים ?

רואה את זה לצערי כל יום בדרך ל\מ העבודה (כבישים 1 ו444)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...