Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני נוסע המון ... כמעט 60 אלף בשנה.

נוסע היום ב c4 שעושה סביב ה 1:14/16.

מחפש לשדרג לרכב חדש שיעשה לפחות 1:22 ומעלה .. יש דבר כזה בכלל ???

כאמור,

מחפש לשדרג לרכב חדש,, להחזיק אותו 3 שנים ולהחליף.

רוב הנסיעות שלי בין עירוניות ללא רמזורים בכלל.. כן יש עליות וירידות.

בדרכ אוהב לנסוע רגוע עם קרוז קונטרול.

גודל רכב שיספיק לשני מבוגרים ללא צפיפות ועוד 2 נערים מאחורה.

עדיפות לסטיישן אם יש..

הסתכלתי על המגאן גרנד טור ועל הקליאו לא הרשימו אותי .. וגם הבנתי שהן לא עושות יותר מ 1:16

בקיצור חייב את הרכב הכי חסכוני

ומניסיון ולא בתנאי מעבדה של היצרנים..

תודה

פורסם (נערך)

מה שאתה צריך זה לא דיזל אלא היברידי.

טויוטה קורולה היברידי סטיישן החדש, הרכב הכי חסכוני שנמכר היום למיטב ידיעתי מלבד רכבי פלאג אין.

בקורולה נתון אמיתי של 1 ליטר ל- 25 קילומטרים הוא ריאלי בפועל כמובן בנסיעה מתונה (חבר שלי בפריוס מוציא נתון דומה).

ניתן להזמין כבר מעכשיו, אספקה בחודש מאי.

קיה נירו היברידי יהיה קצת פחות חסכוני או קיה נירו פלאג אין שיהיה חסכוני יותר (נסיעה של עד כ- 40 ומשהו קילומטרים ראשונים על חשמל) אבל עלות הרכישה גבוהה יותר.

מתיחת פנים הוצגה לנירו בחו״ל עם שיפור בפנים הרכב לרבות מערכת מולטימדיה חדשה, בלם יד חשמלי ומערכת בקרת שיוט אדפטיבית עם סייען פקקים. הגירסה המחודשת תתחיל להימכר בישראל בהמשך השנה.

קיה נירו יותר מרווח מהקורולה (בקורולה הקטינו את מרווח הפנים לעומת הקורולה הקודם) והישיבה בו יותר גבוהה מהקורולה ולדעתי נוחה יותר.

מצד שני בקורולה ובייחוד הסטיישן תא המטען גדול יותר.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
מה שאתה צריך זה לא דיזל אלא היברידי.

טויוטה קורולה היברידי סטיישן החדש, הרכב הכי חסכוני שנמכר היום למיטב ידיעתי מלבד רכבי פלאג אין.

בקורולה נתון אמיתי של 1 ליטר ל- 25 קילומטרים הוא ריאלי בפועל כמובן בנסיעה מתונה (חבר שלי בפריוס מוציא נתון דומה).

ניתן להזמין כבר מעכשיו, אספקה בחודש מאי.

קיה נירו היברידי יהיה קצת פחות חסכוני או קיה נירו פלאג אין שיהיה חסכוני יותר (נסיעה של עד כ- 40 ומשהו קילומטרים ראשונים על חשמל) אבל עלות הרכישה גבוהה יותר.

מתיחת פנים הוצגה לנירו בחו״ל עם שיפור בפנים הרכב לרבות מערכת מולטימדיה חדשה, בלם יד חשמלי ומערכת בקרת שיוט אדפטיבית עם סייען פקקים. הגירסה המחודשת תתחיל להימכר בישראל בהמשך השנה.

קיה נירו יותר מרווח מהקורולה (בקורולה הקטינו את מרווח הפנים לעומת הקורולה הקודם) והישיבה בו יותר גבוהה מהקורולה ולדעתי נוחה יותר.

מצד שני בקורולה ובייחוד הסטיישן תא המטען גדול יותר.

את האמת שהיתה לי פריוס דור 2

מאד אהבתי את הנוחות שלה

ממה שאני זוכר למרות שנסעתי איתה על מצב eco

היא גרירה את ה 1:15

האם היום זה בטוח השתנה בהיבט הזה ?

דבר נוסף ששכחתי... חייב לשים וו גרירה לאופניים .. האם אפשרי עם ההיברידי ?

פורסם

לחבר שלי יש כאמור רכב פריוס דור 4 שנת 2016 שמערכת ההנעה שלו זהה לקורולה החדש (ולמעשה בקורולה החדש המערכת אף משופרת).

הוא נוסע כ- 45 אלף ק״מ בשנה, חלק גדול מהנסיעות הן בינעירוניות כאשר חלק מתוואי הנסיעה כולל גם עליות וירידות.

צריכת הדלק הממוצעת בפועל לכל הקילומטרז הזה שהצטבר עד כה בשלוש שנים היא 3.9 ליטר ל- 100 ק״מ, כלומר 25.6 ק״מ לליטר.

נקודה נוספת, ברכבים היברידיים של טויוטה יש תוכנית הארכת אחריות לסוללה של עד 12 בשנה, העלות היא של 300 ₪ כל 15 אלף ק״מ, בקילומטרז שלו זה יוצא 900 ₪ לשנה.

לגבי וו גרירה בנירו הדבר לא ניתן, בקורולה אני לא יודע (אולי במפרט של הרכב באתר של טויוטה זה יהיה רשום).

פורסם

אני מסכים שהקורולה החדשה מצויינת, אבל צריך לזכור שהיא עולה 30-40 אלף שקל יותר מהקקטוסולר למשל.

אני ממליץ לפותח השרשור את הדבר הבא. אם ידני בא בחשבון קקטוסולר. לאבי יש אחת, הרכב כרגע עם 105 אלף קמ ואין מילה רעה לומר עליו. רק טובה.

1-25 זה בר ביצוע שם אבל תצטרך באמת לנהוג כמו סבתא. 1-22 לא בעיה לדעתי.

אם אתה מעדיף רכב אוטומטי הקורולה החדשה בהחלט מתמודדת מעולה והייתי מעדיף אותה על דיזל אוטומטי מקביל שעולה כמעט אותו דבר.

פרמטרים כמו שמירת ערך ומחירון לדעתי פחות רלוונטיים פה עקב הנסועה המאוד גבוהה. יהיה פה הפסד גדול במכירה ולכן אישית אני חושב שלחסוך 30-40 אלף שקל בקניה היא אפשרות חכמה יותר.

יש גם את הדאצ׳יה סנדרו סטאפווי. רכב יותר ספרטני אומנם אבל לשיוט כמו שפותח השרשור ציין ולצרכים הוא בחירה מצויינת. גם המחיר יורד בעוד 20 אלף שקלים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נראה לי שמבחינת חסכון בדלק ועלות אחזקה... ההיברידי עדיף על הדיזל ?

מה אתם אומרים על יונדאי איוניק ?

או שלחכות לקורולה החדשה ?

פורסם

לא צריך לדחוף היברידי בכוח, הנסועה שלו לא מתאימה להיברידי.

היברידי חסכוני בעיקר בעיר, מחוץ לעיר הוא ישתמש מעט בסוללה ובעיקר במנוע בנזין, ויעשה 1 ל15 גם ככה.

עדיף לו את אחת הצרפתיות שציינו כאן, אך עם זאת אני חושב שגם לירידת ערך יש משמעות חשובה בנוסחה כאן (צרפתיה בת 3 עם 200 אלף קמ זה לא דבר סחיר)

אז אולי צריך לחשב מסלול מחדש ולקנות קקטוס בת שנתיים כדי לחסוך את ירידת הערך האסטרונומית הזו.

פורסם

נירו בנסיעה ביעירונית נטו (בלי נסיעה עירונית בכלל), במהירות 120 קמ"ש (בקרת שיוט פועלת), 1 ל- 22 ק"מ.

במהירות נמוכה יותר צריכת הדלק טובה יותר.

בנסיעה עירונית נטו באזור הררי, רגל קלה על הדוושה, בין 1 ל- 17 עד 18.

פריוס כאמור ציינתי למעלה צריכת דלק משולבת של 1 ל- 25.6 בנסיעה עם רגל קלה על הדוושה. בנסיעה ביעירונית נטו צריכת הדלק טובה יותר.

פורסם

בנסועה שלו אני לא מבין למה ממליצים על היברידי, טורבו דיזל נראית לי בחירה טובה לנסועה שנתית כזאת, בעיקר כשמדובר בנסועה שרובה בינעירונית ורגועה, מנוע דיזל יציג צריכת דלק מצוינת בשילוב עם אמינות טובה.

אגב לא יודע מאיפה קיבלת את הנתונים על הגראנד טור, אבל הייתה להוריי מגאן III אסטייט ושכרתי בחו"ל דאסטר וקשקאי עם אותו מנוע (K9K, 110 כ"ס) וצריכת הדלק בנסועה שרובה בינעירונית עמדה על 1:20-1:22. את הקשקאי משכתי הרבה מעבר למהירויות החוקיות בארץ (נשכרה בגרמניה) ועם הדאסטר ביליתי במהירויות נמוכות יחסית בתנועה הררית חלק מהזמן (נשכרה ברומניה).

כדי לקבל נתון כל כך גרוע של 1:15 בקשקאי, הייתי צריך לעמוד 4 שעות בפקק עם מזגן דלוק ורכב מונע ואחר כך לנסוע 200 קמ"ש (פחות או יותר המהירות המקסימלית שהרכב מגיע אליה). עם המגאן אפילו בנסועה עירונית בלבד עם מזגן התקבל נתון של 1:16.

לא ייתכן הבדל כזה גדול, אפילו שהרכב שונה, המנוע זהה, הגיר זהה.

הייתי בודק גם אופציה לפג'ו דיזל כלשהי. יותר אהבתי את האופי של ה-1.6 BlueHDi מאשר האופי של ה-K9K של רנו, גם צריכת הדלק איתו באוטובהאן הייתה מרשימה למדי על 308SW (כמעט 1:26, כולל נסיעה באיזורים הרריים, על גיר ידני), מאמין שהגרסה האוטומטית (אם זמינה עדיין בארץ) תפיק נתון פחות טוב מעט, אך עדיין תקבל צריכת דלק טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
נירו בנסיעה ביעירונית נטו (בלי נסיעה עירונית בכלל), במהירות 120 קמ"ש (בקרת שיוט פועלת), 1 ל- 22 ק"מ.

במהירות נמוכה יותר צריכת הדלק טובה יותר.

בנסיעה עירונית נטו באזור הררי, רגל קלה על הדוושה, בין 1 ל- 17 עד 18.

פריוס כאמור ציינתי למעלה צריכת דלק משולבת של 1 ל- 25.6 בנסיעה עם רגל קלה על הדוושה. בנסיעה ביעירונית נטו צריכת הדלק טובה יותר.

בנסיעה בינעירונית נטו דיזל עושה 1-30 אז מה?

הרכבים הללו עולים 30-40 אלף שקל יותר מקקטוס ידני ו50-60 אלף שקל יותר מדאצ’יה דיזל ידנית.

נניח שהוא יסע 3 שנים עם הרכב, הרכב שלו יגיע ל180 אלף קמ. כמה לדעתך המחירון של הקורולה או היונדאי יחזיק? כמה יחזיק מחירון של כל רכב במתאר הזה?

עדיף לקנות בזול במקרה הזה אפילו בן שנה מיד ראשונה כמו שהציעו, כי אחרי 3-4 שנים הרכב בקושי שווה כסף.

לא מאמין שקורולה תשנה פה את תמונת המאזניים מן הקצה אל הקצה.

*מול דיזל אוטומטי אני לחלוטין תומך בהמלצה שלך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...