Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה פתאום.

בכל מקרה כל תיקון יהיה במוסך מורשה של היבואן.

אין שום סיטואציה שבא היבואן יבצע תיקון באחריות באף מוסך.

שתיגמר האחריות לך לאן שבא לך.

בינתיים כדאי ללכת למוסך מורשה אחרי השוואת מחירים והורדת כל החלפים שאתה לא חייב כמו מסירי פיח למיניהם.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה יותר פשוט מלהרים טלפון לגבע / אורן ולשאול על ניסיון העבר במקרים כאלה ?

הרי אם יש מישהו עם ידע וניסיון במימוש אחריות מול קרסו זה הם. ובשילוב עם כמות ההמלצות עליהם כאנשים ישרים אני מאמין שתקבל תשובה כנה (אינני יודע מה היא תהיה... אבל במקומך הייתי שואל)

אגב, לגבי הדוגמא שנתת - לדעתי בטיפול וחצי במוסך מתמחה תחסוך יותר מאשר עלות של מצבר כזה

פורסם

מימוש אחריות רק במוסך מורשה יבואן.

בוודאות של מיליון אחוז.

אם צריך להחליף חלק באחריות, מוסך שלא מורשה יבואן לא יכול לעשות את זה.

טיפול תקופתי (שהלקוח משלם עליו) אפשר לעשות בכל מוסך כללי, לדאוג שרושמים על הקבלה בדיוק באיזה חלקים השתמשו כולל מק"ט. ולשמור את הקבלות. את הקבלות תידרש להציג אם תרצה לממש אחריות במוסך מורשה יבואן.

פורסם
מה יותר פשוט מלהרים טלפון לגבע / אורן ולשאול על ניסיון העבר במקרים כאלה ?

הרי אם יש מישהו עם ידע וניסיון במימוש אחריות מול קרסו זה הם. ובשילוב עם כמות ההמלצות עליהם כאנשים ישרים אני מאמין שתקבל תשובה כנה (אינני יודע מה היא תהיה... אבל במקומך הייתי שואל)

אגב, לגבי הדוגמא שנתת - לדעתי בטיפול וחצי במוסך מתמחה תחסוך יותר מאשר עלות של מצבר כזה

אני אעשה את זה אבל אני מודה שאני מוטה לדעה של Nakamichi שזה ריסקי, במיוחד שכן יכול להיות מצב שכן יצטרכו לבצע תיקון או החלפה במסגרת האחריות ובדברים האלה כל כך יהיה נוח לנותן השירות הישראלי להאשים אחרים במחדל שהרי הלכתי למקום לא מורשה יבואן. כמו שאומרים רק תתן להם תירוץ... אבל אני אשמח לשמוע מה יש למוסך גבע לאמר על זה.

גם בלי קשר נראה לי טרחני במידה לתזז בין מוסכים כשכן צריך להפעיל אחריות אפילו אם נלך על תסריט אופטימי שהמורשה יבואן יכבד את זה שאחרים טיפלו ברכב, עדיף בהיגיון שלי מקום קבוע שיכיר את הרכב ויטפל בו לפחות בכמה שנים של האחריות. בכל אופן אין לי ספק שבסיום האחריות אני אהיה קבוע אצל גבע עם כל כל המילים הטובות ששמעתי עליו.

פורסם

רק בשביל הספורט, נסה לשאול מה תהיה עלות הטיפולים הצפויים בכל 3 השנים של האחריות (לפי הנסועה הצפויה שלך) אצל גבע / אורן ומה לעומת זאת תהיה עלות כל הטיפולים האלו במוסך מורשה. אשמח אם תוכל לשתף בפורום בכמה מסתכם הפרש המחיר בין מוסך מורשה לבין גבע / אורן

פורסם

בכל המוסכים המורשים ביררתי רק לגבי טיפול ראשון, לא ראיתי טעם בלשאול הלאה, מן הסתם מתאר לעצמי שהמחיר רק מחמיר משם ואני יודע גם שאחרי 4 שנים יש טיפול גדול מאוד של החלפת רצועת מנוע בעלות של 3000 לפי אחד המוסכים.

בכל אופן יכול לשאול לגבי טיפול ראשון אצל גבע מול טיפול ראשון של מורשי יבואן אם יש עניין.

פורסם

התקשרתי לגבע עכשיו, שאלתי אותו לגבי עניין האחריות, אמר שאין שום בעיה וכבר קרו שם מקרים והיבואן כיבד את האחריות, שיש חוק בעניין וכו׳

שאלתי אותו מה כולל הטיפול הראשון, אמר שמן מנוע ומסנן שמן, זאת אומרת בניגוד למורשה יבואן הוא לא מחליף מסנן מזגן ואוויר, לטענתו אין שום סיבה בטיפול ראשון לעשות את זה אבל בכל מקרה הוא בודק ואם יש צורך הוא מחליף מסנן אוויר, על מסנן מזגן הוא מתעקש רק בטיפול שני.

המחיר הרבה יותר זול, יותר מחצי מחיר את האמת (ובמקרה של המוסך שרצה אלפייה מגיע גם לשליש), נע סביב ה 350 עד ה 380 ואם הוא רואה צורך במסנן אוויר הוא מחליף גם אותו, סיפור שלטענתו לא עולה יותר מ 58 שקל.

רק אחרי השיחה הבנתי ששכחתי לשאול אם החלפים מקוריים, למרות שגם מוסך מורשה יבואן עובד עם שמן פז ולא עם ELF כמו שרנו דורשים אבל חוץ מהעניין הזה הכל מקורי אצל היבואן, למרות שבטוח שאצל גבע משתמשים בחלפים איכותיים בין אם מקוריים או לא.

בכל אופן אלו הנתונים, הבדל גדול במחיר, מפרט טיפולים שונה שנשמע לי יותר הגיוני (למה באמת להחליף מסנן מזגן שבקושי עבד?) אבל לא ברור אם החלפים מקוריים ועדיין יש חשש בללכת בדרך הזו למרות שהם אומרים שאין בעיה. מה דעתכם?

פורסם

לדעתי זו טעות שלא לטפל במוסך מורשה בתקופת האחריות, ואף מעט מעבר אליה, ואפרט:

ראשית מהצד הכספי החסכון קיים אך לא גדול. אלא ככל ומביאים חלפים מחו"ל (ואז בהצלחה לתעד זאת בקבלת המוסך ולהתמודד עם טענה של היבואן כי החלפים מזויפים), אין חסכון של ממש בעלויות חלפים מקוריים. לחלופין דווקא במוסכים מורשים ניתן לקבל חלקים חליפיים מאושרים על ידי היבואן במחירים סבירים (לדוגמא: מסנן אוויר חליפי לגולף עולה בצ'מפיון כ- 50 ש"ח במקום מעל 200 למקורי). מהצד השני, עלות שעת עבודה במוסך לא מורשה יכולה להיות נמוכה בכ- 100 ש"ח לשעה. בטיפול מדובר בכשעה-שעתיים עבודה, ולכן על פני 3 שנים החסכון הוא בסה"כ כמה מאות ש"ח, אולי אלפייה.

על מנת שאחריות היבואן תכובד, מוסך כללי חייב להשתמש בחלקים לפי מפרט מדויק של היצרן. למוסך כללי אין דרך לדעת אם חל שינוי בהוראות היצרן, בפרט לגבי תקן שמן מנוע. שימוש בשמן לא מתאים כמובן יגרום לכך שאחריות היבואן (לכל הפחות לגבי כל מה שקשור למנוע) תבוטל.

מוסך כללי לא מקבל עדכוני תוכנה ולא מקבל הוראות ריקולים שקטים. התוצאה היא שהרכב נוסע עם תוכנה (מנוע, גיר, אביזרי בטיחות [לא רלוונטי ברנו :evil:], מולטימדיה) לא מעודכנים ולא מבוצעים בו תיקונים (בחינם) שהיצרן חושב שצריך לבצע. מהנסיון שלי ברכבים מודרניים כמעט בכל טיפול צץ משהו כזה.

הלאה- נגיד שעד כה לא שכנעתי, הרכב טופל מחוץ למוסכי היבואן ונחסכו אלף שקל במשך תקופת האחריות, אולי עוד כמה מאות בשנה שנתיים שאחריה. עכשיו צריך למכור כי רוצים להתחדש ברכב חדש. טרייד אין היבואן לא יקבל לרוב מכונית שלא טופלה אצלו, טרייד אין של יבואן אחר גם יכול להשתמש בכך שהרכב לא טופל אצל היבואן כתירוץ שלא לקבל את האוטו וגם אם יסכים לקבלו, בוודאות ישתמש בכך להפחתת המחיר. לא מוכרים לטרייד? רוב הקונים הפרטיים לא יסכימו לקבל רכב בן שנים בודדות שלא "טופל בחברה". כמובן שישנם קונים חריגים, וגם את חברי הפורום שידעו ודאי להעריך את עבודת המוסכים המומלצים, אבל זהו בערך.

למרות עמדתי הנחרצת, החריג היחיד הינו הבלמים. לרוב בטיפול ממליצים על החלפת הבלמים לא כי הם באמת נגמרו, אלא מכיוון שיש סבירות שלא יחזיקו עד הטיפול הבא. זה הזמן לגשת לרכב, לראות מה עובי הרפידות וככל שהן לא בסוף חייהן, לבקש להמתין כמה אלפי ק"מ עם ההחלפה. אפשר להתקין רפידות ודיסקי בלם חליפיים ואיכותיים במחיר נמוך ממחיר היבואן ולחסוך קצת גם על העבודה, וכאן אכן הסיכוי שהדבר יפגע באחריות קלוש.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

הנה, אתה כבר רואה שההפרשים משמעותיים ביותר והולכים לגדול עוד יותר בטיפולים הבאים (לא סתם אמרתי לך לבדוק את סך העלויות של מורשה לעומת מומחה לטיפולים ב 3 שנים).

לגבי מה כולל כל טיפול - אני לא יודע איך זה ברנו (לי יש פג׳ו) אבל כדאי לפנות לשירות הלקוחות של היבואן ולבקש את הנחיות הטיפול של היצרן לרכב הספיציפי שלך (על פי מספר רכב) ולדאוג לפעול בדיוק על פיהם (הרי זה תנאי למימוש האחריות).

בנוסף, אתה יכול להרים טלפון גם לאורן ולעדכן כאן בתוצאות השיחה ובעלויות (גילוי נאות, אני מאוד התרשמתי ממנו ומטפל אצלו).

לגבי השמן - אם אתה לא מרוצה מהשמן בו משתמשים בגבע (מכל סיבה שהיא) תזכור שאתה יכול לרכוש את השמן שאתה רוצה בעצמך ולהביא אותו בעצמך לטיפול.

רק תזכור שעל מנת שהאחריות תתפוס צריך לעקוב אחרי הנחיות היצרן לטיפול ברכב (אם לדוגמא כתוב שצריך להחליף פילטר מזגן בכל טיפול - תחליף... גם אם הוא נראה במצב חדש לגמרי).

אני באופן אישי מעדיף שהרכב יטופל באהבה ובידיים המסורות של אורן / גבע מהיום הראשון ובמקרה של בעיה להעזר בהם ובניסיון והמקצועיות שלהם על מנת להפעיל את האחריות.

פורסם
לדעתי זו טעות שלא לטפל במוסך מורשה בתקופת האחריות, ואף מעט מעבר אליה, ואפרט:

ראשית מהצד הכספי החסכון קיים אך לא גדול. אלא ככל ומביאים חלפים מחו"ל (ואז בהצלחה לתעד זאת בקבלת המוסך ולהתמודד עם טענה של היבואן כי החלפים מזויפים), אין חסכון של ממש בעלויות חלפים מקוריים. לחלופין דווקא במוסכים מורשים ניתן לקבל חלקים חליפיים מאושרים על ידי היבואן במחירים סבירים (לדוגמא: מסנן אוויר חליפי לגולף עולה בצ'מפיון כ- 50 ש"ח במקום מעל 200 למקורי). מהצד השני, עלות שעת עבודה במוסך לא מורשה יכולה להיות נמוכה בכ- 100 ש"ח לשעה. בטיפול מדובר בכשעה-שעתיים עבודה, ולכן על פני 3 שנים החסכון הוא בסה"כ כמה מאות ש"ח, אולי אלפייה.

על מנת שאחריות היבואן תכובד, מוסך כללי חייב להשתמש בחלקים לפי מפרט מדויק של היצרן. למוסך כללי אין דרך לדעת אם חל שינוי בהוראות היצרן, בפרט לגבי תקן שמן מנוע. שימוש בשמן לא מתאים כמובן יגרום לכך שאחריות היבואן (לכל הפחות לגבי כל מה שקשור למנוע) תבוטל.

מוסך כללי לא מקבל עדכוני תוכנה ולא מקבל הוראות ריקולים שקטים. התוצאה היא שהרכב נוסע עם תוכנה (מנוע, גיר, אביזרי בטיחות [לא רלוונטי ברנו :evil:], מולטימדיה) לא מעודכנים ולא מבוצעים בו תיקונים (בחינם) שהיצרן חושב שצריך לבצע. מהנסיון שלי ברכבים מודרניים כמעט בכל טיפול צץ משהו כזה.

הלאה- נגיד שעד כה לא שכנעתי, הרכב טופל מחוץ למוסכי היבואן ונחסכו אלף שקל במשך תקופת האחריות, אולי עוד כמה מאות בשנה שנתיים שאחריה. עכשיו צריך למכור כי רוצים להתחדש ברכב חדש. טרייד אין היבואן לא יקבל לרוב מכונית שלא טופלה אצלו, טרייד אין של יבואן אחר גם יכול להשתמש בכך שהרכב לא טופל אצל היבואן כתירוץ שלא לקבל את האוטו וגם אם יסכים לקבלו, בוודאות ישתמש בכך להפחתת המחיר. לא מוכרים לטרייד? רוב הקונים הפרטיים לא יסכימו לקבל רכב בן שנים בודדות שלא "טופל בחברה". כמובן שישנם קונים חריגים, וגם את חברי הפורום שידעו ודאי להעריך את עבודת המוסכים המומלצים, אבל זהו בערך.

למרות עמדתי הנחרצת, החריג היחיד הינו הבלמים. לרוב בטיפול ממליצים על החלפת הבלמים לא כי הם באמת נגמרו, אלא מכיוון שיש סבירות שלא יחזיקו עד הטיפול הבא. זה הזמן לגשת לרכב, לראות מה עובי הרפידות וככל שהן לא בסוף חייהן, לבקש להמתין כמה אלפי ק"מ עם ההחלפה. אפשר להתקין רפידות ודיסקי בלם חליפיים ואיכותיים במחיר נמוך ממחיר היבואן ולחסוך קצת גם על העבודה, וכאן אכן הסיכוי שהדבר יפגע באחריות קלוש.

שי

שי, שים לב לתגובה של גבע בשרשור הבא: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?527314-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-C4-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-20K-%D7%95%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9F-%D7%92%D7%91%D7%A2-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%94-%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%D7%9F אליו הגבת בעבר.

״

מוסך גבע אינו

מוסך מורשה

יבואן אבל אין הכרח לטפל במוסך מורשה ואין תנאי כזה בתעודת האחריות.החובה היא לבצע את שגרת הטיפולים בהתאם להנחיות יצרן ובמוסך גבע אנחנו פועלים בהתאם להנחיות יצרן כולל שימוש בחלפים מקורים לרבות שמן מנוע TOTAL שמשתמשים במוסכי היבואן.בנוסף המערכות הממוחשבות נבדקות בעזרת סורק מקורי DIAGBOX ע"י טכנאי מומחה של פיג'ו וסיטרואן.״

״

כמו שציינתי בעזרת סורק מקורי DIAGBOX/LEXIA/PPS מעודכן (ויש לנו כזה בגבע) ניתן לעשות עדכוני תוכנה״

כך שאין בעיה של שימוש בחלפים לא מקוריים / מזוייפים או לחלופין של חוסר בעדכוני תוכנה.

על פי הבנתי אורן מקפיד לרשום על החשבונית ליד כל חלק את המק״ט יצרן שלו וזאת על מנת שתהיה הוכחה לשימוש בחלקים מקוריים / מאושרים על ידי היצרן

גם אורן וגם גבע הם מוסכים מתמחים שמשקיעים לא מעט זמן וכסף בהתעדכנות מקצועית מהיצרן ובהחזקת ציוד ייעודי שיאפשר להם לטפל ברכב לא פחות טוב (בלשון המעטה) ממוסך מורשה.

ודווקא לגבי רפידות הבלם - הייתי מעדיף להחליף אותן אם הן לא יחזיקו עד לטיפול הבא. אולי אפסיד כמה אלפי ק״מ של נסיעה עם הרפידות הקיימות אך אחסוך כניסה למוסך בין טיפולים.

פורסם

כמובן שאת השוואת העלויות יש לבצע כאגוזים מול אגוזים, כלומר באותו מפרט טיפול. השוואה של טיפול חלקי בחלקים תחליפיים למול טיפול מלא בחלקים אינה הוגנת, במיוחד שניתן להגיע גם במוסך המורשה למצב של טיפול חלקי בחלקים תחליפיים.

ונקודה נוספת ומאד חשובה שנשמטה מהודעתי הקודמת - אחריות של רצון טוב. אם מתגלה כשל גדול שנה-שנתיים אחרי האחריות, הרבה יבואנים יקחו עליה אחריות (במיוחד אם מדובר במשהו נפוץ) באופן מלא או חלקי. הסיכוי שזה יקרה לרכב שלא טופל אצלם - נמוך. יבואן דרעק שלא לוקח אחריות של רצון טוב, ימצא (או לפחות יחפש כל אפשרות ויוציא לך את המיץ) דרך שלא לקחת אחריות גם במשך תקופת האחריות אם לא תטפל אצלו...

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

כך שאין בעיה של שימוש בחלפים לא מקוריים / מזוייפים או לחלופין של חוסר בעדכוני תוכנה.
לא אמרתי שיש חשש לחלקים מזויפים בגבע (חלילה!!), אלא לגבי הזמנה אישית מחו"ל. לגבי עדכוני תוכנה, השאלה האם הם מקבלים את כל העדכונים ובאיזו תדירות ואינני יודע את התשובה לכך.

על פי הבנתי אורן מקפיד לרשום על החשבונית ליד כל חלק את המק״ט יצרן שלו וזאת על מנת שתהיה הוכחה לשימוש בחלקים מקוריים / מאושרים על ידי היצרן
סבבה. אם החלק מקורי לא תחסוך הרבה. אם החלק חליפי לך תוכיח שהוא מאושר על ידי היצרן

גם אורן וגם גבע הם מוסכים מתמחים שמשקיעים לא מעט זמן וכסף בהתעדכנות מקצועית מהיצרן ובהחזקת ציוד ייעודי שיאפשר להם לטפל ברכב לא פחות טוב (בלשון המעטה) ממוסך מורשה.
ידוע. לא אומר שאיכות הטיפול נפגעת, אלא כי אין חסכון כלכלי אמיתי. ברכב ישן יותר כנראה שהם מציעים פתרון עדיף

ודווקא לגבי רפידות הבלם - הייתי מעדיף להחליף אותן אם הן לא יחזיקו עד לטיפול הבא. אולי אפסיד כמה אלפי ק״מ של נסיעה עם הרפידות הקיימות אך אחסוך כניסה למוסך בין טיפולים.
גם אני. אך הצעתי דרך לטפל במורשה ולפחות לחסוך במרכיב יקר זה

תשובתי באדום

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אתם חושבים שיש צורך להחליף פילטר מזגן בהנחה שהוא חלק ממפרט היבואן גם אם הוא בקושי זכה לשימוש?

אני השתמשתי במזגן אולי 30 יום מתוך כל השנה, זה באמת הכרחי?

ביררתי עם המוסך והם אמרו שלא חייבים לבצע את החלפת פילטר מזגן, שפשוט יופיע סירוב שלי בחשבונית. זה משהו שאתם חושבים שבאמת יכול לפגוע באחריות ולגרום ליבואן להתנער ממני במקרה של תקלה כלשהי?

בהנחה שלמשל תהיה תקלה שלא קשורה בכלל למערכת המיזוג, למה שהוא בדיוק יעז לבטל אחריות על עניין הפילטר? נשמע לי מופרך.

פורסם
אתם חושבים שיש צורך להחליף פילטר מזגן בהנחה שהוא חלק ממפרט היבואן גם אם הוא בקושי זכה לשימוש?

אני השתמשתי במזגן אולי 30 יום מתוך כל השנה, זה באמת הכרחי?

ביררתי עם המוסך והם אמרו שלא חייבים לבצע את החלפת פילטר מזגן, שפשוט יופיע סירוב שלי בחשבונית. זה משהו שאתם חושבים שבאמת יכול לפגוע באחריות ולגרום ליבואן להתנער ממני במקרה של תקלה כלשהי?

בהנחה שלמשל תהיה תקלה שלא קשורה בכלל למערכת המיזוג, למה שהוא בדיוק יעז לבטל אחריות על עניין הפילטר? נשמע לי מופרך.

אם היבואן אומר שיש צורך של החלפה של חלק כל שהוא כחלק מהטיפול אז יש לבצע זאת כי רק אז תכובד אחריות במידה ותהיה תקלה במיכלול הקשור לאותו חלק שהוחלף. למורשה יבואן יהיה קל להתנער מאחריות וכך יעשה ברגע שיבין שלא הוחלף החלק. אם תהיה תקלה בחלק אחר שלא קשור למה שלא הוחלף אז אין קשר והאחריות תתפוס. גם לי יש רכב באחריות ולפני כל טיפול אני מרים טלפון למורשה יבואן ומבקש הצעת מחיר ופירוט מה הולך להיעשות באותו טיפול ואז מחליף במקום שאני מכיר עם קבלות והכל וחוסך כ 2 שליש מחיר. אפילו מצמיד פירוט של החלקים המקוריים שאני קונה מחנות החלפים כדי שלא יהיה ספק כלשהו.

• תוכן חדש...