Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיקנטו (נערך)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תעשה בדיקת משכון באינטרנט באתר של רשם המשכונות.

אם יש שיעבוד, הוא נרשם ברישיון הרכב, בעלות לא תעבור כל עוד לא מסירים את השיעבוד.

אין מה לבדוק במשרד הרישוי בעיניין זה.

תוודא שמי שמוכר את הרכב ומי שמופיע כבעילם ברישון זה אותו בן אדם.

לא בהכרח שיהיה רשום ברשיון הרכב יכול להיות שהשיעבוד נוסף לאחר שהרשיון הודפס.

ומבדיקה באינטרנט בעלות כן תעבור עם שיעבוד, רק רכב מעוקל לא יעבור

פורסם

באינטרנט רשום הרבה דברים. איפה שקראת את זה, איך הם מציעים לבדוק שיעבוד?

שיעבוד חייב להיות מדווח למשרד הרישוי, ואם הוא מדווח, משרד הרישוי חוסם העברת בעלות. שיעבוד נרשום לטובת הגוף המממן: בנק שנתן הלוואה לקניית הרכב. אז הרכב משועבד לבנק עד החזר ההלוואה. זה איטנרס של הגוף המממן שלא ניתן יהיה למכור רכב משועבד.

משכון - לא מדווח למשרד הרישוי, ולכן עושים בדיקת משכון ברשם המשכונות.

פורסם
באינטרנט רשום הרבה דברים. איפה שקראת את זה, איך הם מציעים לבדוק שיעבוד?

שיעבוד חייב להיות מדווח למשרד הרישוי, ואם הוא מדווח, משרד הרישוי חוסם העברת בעלות. שיעבוד נרשום לטובת הגוף המממן: בנק שנתן הלוואה לקניית הרכב. אז הרכב משועבד לבנק עד החזר ההלוואה. זה איטנרס של הגוף המממן שלא ניתן יהיה למכור רכב משועבד.

משכון - לא מדווח למשרד הרישוי, ולכן עושים בדיקת משכון ברשם המשכונות.

אז אולי אני פשוט לא מבין את ההבדל בין שיעבוד למשכון

תוכל להסביר לי?

וגם לגבי עיקול?

פורסם

בגדול:

נגיד אני רוצה לקנות רכב חדש, לוקח לשם כך הלוואה מהבנק על כל הסכום.

בתמורה להלוואה הבנק ידרוש שיעבוד הרכב לטובתו, למקרה שאפסיק לשלם את ההלוואה. אז הבנק יכול למכור את הרכב ולקבל את הכסף שלו.

במקביל לשיעבוד נרשם גם משכון ברשם המשכונות.

אבל נכון להיום רק שיעבוד מדווח למשרד הרישוי ונרשם ברישיון, זה מונע העברת בעלות. משכון לא מדווח למשרד הרישוי ולא מונע העברת בעלות.

אחרי פרעון ההלוואה הגוף המממן (זאת אומרת הבנק) מסיר את השיעבוד אבל יש מקרים ששוכח להסיר את המשכון. בשביל לוודא שאין משכון רשום, עושים בדיקה ברשם המשכונות. את הבדיקה הזאת אפשר לעשות בדואר במועד העברת בעלות בתשלום של משהו כמו 60-70 ש"ח או עצמאית באתר של רשם המשכומות לפי מספר הרכב בתשלום 10 או 20 ש"ח.

עיקול - יש צו עיקול בגלל חובות, באים אנשי הוצאה לפועל, מעמיסים את הרכב ושמים אותו במגרש מכוניות של הוצאה לפועל. כמובן שיש שלב שבין מתן צו עיקול לבין ביצוע בפועל.

פורסם
בגדול:

אני רוצה לקנות רכב חדש, לוקח לשם כך הלוואה מהבנק על כל הסכום.

בתמורה להלוואה הבנק ידרוש שיעבוד הרכב לטובתו, למקרה שאפסיק לשלם את ההלוואה. אז הבנק יכול למכור את הרכב ולקבל את הכסף שלו.

במקביל לשיעבוד נרשם גם משכון ברשם המשכונות.

אבל נכון להיום רק שיעבוד מדווח למשרד הרישוי ונרשם ברישיון, זה מונע העברת בעלות. משכון לא מדווח למשרד הרישוי ולא מונע העברת בעלות.

אחרי פרעון ההלוואה הגוף המממן מסיר את השיעבוד אבל יש מקרים ששוכח להסיר את המשכון. בשביל לוודא שאין משכון רשום, עושים בדיקה ברשם המשכונות.

עיקול - יש צו עיקול בגלל חובות, באים אנשי הוצאה לפועל, מעמיסים את הרכב ושמים אותו במגרש מכוניות של הוצאה לפועל. כמובן שיש שלב שבין מתן צו עיקול לבין ביצוע בפועל.

אוקיי, אבל לא הבנתי מה ההבדל בין משכון לשיעבוד? אם לקחתי הלוואה מהבנק לרכב אז הרכב גם משועבד וגם ממושכן? זה אותו דבר כביכול?

פורסם

כן הגוף שנותן את ההלוואה מבצע שיעבוד: זאת אומרת מבטיח שהרכב יעבור לרשותו אם לא תשלם את ההלוואה וגם רושם משכון.

על מנת שהרכב יעבור בעלות שיעבוד חייב להיות מוסר. אבל משכון לא. עקרונית אפשר לקנות רכב יד 5 שיש עליו עדיין משכון שנרשם על מי שהיה היד הראשונה.

אין לי מושג מדוע צריך את שניהם אבל ככה זה עובד.

פורסם
כן הגוף שנותן את ההלוואה מבצע שיעבוד: זאת אומרת מבטיח שהרכב יעבור לרשותו אם לא תשלם את ההלוואה וגם רושם משכון.

על מנת שהרכב יעבור בעלות שיעבוד חייב להיות מוסר. אבל משכון לא. עקרונית אפשר לקנות רכב יד 5 שיש עליו עדיין משכון שנרשם על מי שהיה היד הראשונה.

אין לי מושג מדוע צריך את שניהם אבל ככה זה עובד.

אז מה שאני מבין מזה, זה שאם אני מבצע בדיקה ברשם המשכונות באינטרנט, ומקבל תשובה שהרכב לא ממשוכן. זה אומר אוטומטית שגם הוא אינו משועבד או מעוקל - כי אם הוא ממשוכן זה אומר שהוא גם משועבד או היה משועבד, ואם הוא מעוקל אז הוא חייב להיות ממושכן קודם לכן. ולכן גם אין צורך לבדוק ברשות הרישוי אם הרכב משועבד כי מספיק לבדוק אם הוא ממשוכן ברשם המשכונות..

תפסתי את זה נכון?

פורסם

מה האופציות האחרות? אתה יכול לבדוק רק ברשם משכונות וזהו.

בחוזה קניה\מכירה תוסיף את הסעיף שמוכר מתחייב להוריד את כל השעבודים והמשכונים מהרכב.

פורסם
מה האופציות האחרות? אתה יכול לבדוק רק ברשם משכונות וזהו.

בחוזה קניה\מכירה תוסיף את הסעיף שמוכר מתחייב להוריד את כל השעבודים והמשכונים מהרכב.

האופציה הנוספת היא לבדוק במשרד הרישוי

• תוכן חדש...