Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצות להשכרת רכב בחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מציעים לך שתחזיר את הרכב עם מיכל ריק ותשלם מראש על מלא אל תסכים, הסכמתי לקטע כזה עם סיקסט בספרד וסתם נתתי להם מתנה יותר מרבע מיכל.

ממליץ להוריד MAPS.ME ולהוריד מראש מפות של כל האיזורים שתבקר בהם. אין התראה ל מצלמות אבל יש מפות חופשי עד שתתארגן על סים מקומי.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אישית אני לא אוהב את maps.me, מעדיף את HereWeGo. אפשר גם מפות גוגל, אם כי אותי גם הן מעצבנות. אבל זו כוונתי בהורדת מפות offline. יתרון נוסף של התוכנות האלה הוא ניווט רגלי בחו"ל, חשוב מאוד בקטעים העירוניים של הטיול. אם אין לך בעית זכרון בטלפון הורד כמה תוכנות, נסה אותן ובחר בנוחה לך אישית.

העצה לגבי תשלום מראש על מיכל דלק נכונה, אלא אם אתה מסוגל לתכנן החזרה של הרכב עם מיכל מלא אדי דלק. בכניסה לכמעט כל נמל תעופה יש תחנת דלק, או שממלאים כמה ק"מ קודם (אבל לא רבים, יש מקומות בהם חברת ההשכרה תשים לב לנועה הקטנה ביותר של המחוג). אמנם בדרך כלל אלה תחנות "יקרות" אולם מעשית מדובר בהפרשים קטנים, ואם אתה ממלא כמה ליטרים (נניח שתדלקת 100 ק"מ לפני ההחזרה, אז מדובר ב-5-10 ליטרים) ההפסד יהיה ברמת הסנטים, פחות מאירו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אפשר , להחזיר את האוטו לא ברגע האחרון לפני הטיסה אלא יום או כמה שעות קודם ולהשתמש בתחבורה ציבורית

חוויתי בעצמי ושמעתי מספיק סיפורים.

פורסם (נערך)

למה? נניח ואני בטיול עם המשפחה, מזוודות וכו, מדוע לטרטר את עצמך לשדה התעופה (או סניף קרוב יותר,אבל אז זה לפעמים כרוך בתשלום נוסף) להחזיר יום לפני ולהיסחב בתחבורה ציבורית?

למען האמת גם אם אני לבד (רוב ההשכרות שלי), אני לא רואה סיבה לעשות זאת.

מה חווית ושמעת?

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

לא צריך להשתגע ולהסחב יום שלם עם מזוודות אבל אם ניתן באופן סביר , אני ממליץ.

סיפור לדוגמה - חבר הגיע להחזיר רכב במדריד זמן קצר לפני הטיסה אך אבוי המשרד נעול.

למזלו , עברה שם גברת מקומית ואמרה לו לרדת קומה אחת למטה על סמך פתק קטן בספרדית שהיה תלוי שם.

למה אין באנגלית ? לך תבין.

חברים הגיעו לשדה התעופה בז'נווה , לא מצאו את המקום , שאלו דיילת "הרץ" איפה זה והגברת לא דוברת אנגלית.

הם הגיעו בשנייה האחרונה לטיסה.

אני לא מצאתי את המגרש ברומא טרמיני והסתובבתי שם מעל שעה בלילה.

בנוסף , אם יש בעייה באוטו שנגררת לויכוח עם חברת ההשכרה ואתה רוצה ללכת מהר אז למה להלחץ ?

פורסם

מאוד ממליץ לנהל משא ומתן על הרכב בcounter. הרבה פעמים ישדרגו אותכם אם תבקשו, ללא תוספת מחיר (תלוי מאוד בחברה, במדינה ובהיצע כמובן).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לגבי ההחזרה המוקדמת - יש כמה מצבים:

1. אתם מגיעים לעיר האחרונה ממנה אתם טסים יום או יותר לפני הטיסה וממילא מתכוונים להשתמש בתח"צ\אוטופוס - אז החזרה מוקדמת חוסכת דמי שכירות של יום או יותר. כדאי אפילו להחזיר בתחנת השכרה בעיר כדי לחסוך את הנסיעה מנמה"ת למלון. במקרה כזה מחזירים את הרכב אחרי הצ'ק אין למלון, כדי לא להסחב עם המזוודות.

2. הטיסה היא טיסת בוקר מוקדמת (או טיסת לילה מאוחרת, די נדיר אם כי קיים) ותחנת ההשכרה בשדה סגורה בשעה בה צריך להחזיר את הרכב כדי להגיע לצ'ק אין עדיף להחזיר ערב קודם, מונית תעלה בדרך כלל פחות מהזמנת נציג שיקבל את המפתחות מחוץ לשעות העבודה. לא רלוונטי אם יש אפשרות להחזרה עצמית.

3. החזרה בשדה בשעות העבודה הרגילות - ממליץ להגיע שעה לפני הזמן, גם בגלל הקשיים שיש לעתים במציאת מגרש ההחזרה, וגם למקרה של איזה עיכוב. יעילות ההחזרה שונה בשדות שונים - במינכן, למשל, הייתי בדרכי לצ'ק אין עם כל המסמכים תוך 5-10 דקות מההגעה לקומת ההחזרות. במקומות אחרים לקח לי קצת זמן למצוא את מקום ההחזרה, אם כי מעולם לא יותר מ-15 דקות, אפילו אם פספסתי פניה והייתי צריך לעשות סיבוב נוסף. לזה צריך להוסיף כמה דקות למציאת תחנת דלק ומילוי המיכל,, לעתים עם איזה המתנה קצרה.

בכל מקרה צריך לדעת מראש מה שעות העבודה במשרדי ההשכרה, ומה זמן ההגעה ממגרש ההחזרות לטרמינל, שיכול להיות בקלות 30 דקות ויותר כולל הליכה עם מזוודות וגם נסיעה בשאטלים. וכמובן לא לשכוח לבצע ברכב סריקה לפני מסירת המפתחות, לא לשכוח דבר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לגבי ההחזרה המוקדמת - יש כמה מצבים:

1. אתם מגיעים לעיר האחרונה ממנה אתם טסים יום או יותר לפני הטיסה וממילא מתכוונים להשתמש בתח"צ\אוטופוס - אז החזרה מוקדמת חוסכת דמי שכירות של יום או יותר. כדאי אפילו להחזיר בתחנת השכרה בעיר כדי לחסוך את הנסיעה מנמה"ת למלון. במקרה כזה מחזירים את הרכב אחרי הצ'ק אין למלון, כדי לא להסחב עם המזוודות.

2. הטיסה היא טיסת בוקר מוקדמת (או טיסת לילה מאוחרת, די נדיר אם כי קיים) ותחנת ההשכרה בשדה סגורה בשעה בה צריך להחזיר את הרכב כדי להגיע לצ'ק אין עדיף להחזיר ערב קודם, מונית תעלה בדרך כלל פחות מהזמנת נציג שיקבל את המפתחות מחוץ לשעות העבודה. לא רלוונטי אם יש אפשרות להחזרה עצמית.

3. החזרה בשדה בשעות העבודה הרגילות - ממליץ להגיע שעה לפני הזמן, גם בגלל הקשיים שיש לעתים במציאת מגרש ההחזרה, וגם למקרה של איזה עיכוב. יעילות ההחזרה שונה בשדות שונים - במינכן, למשל, הייתי בדרכי לצ'ק אין עם כל המסמכים תוך 5-10 דקות מההגעה לקומת ההחזרות. במקומות אחרים לקח לי קצת זמן למצוא את מקום ההחזרה, אם כי מעולם לא יותר מ-15 דקות, אפילו אם פספסתי פניה והייתי צריך לעשות סיבוב נוסף. לזה צריך להוסיף כמה דקות למציאת תחנת דלק ומילוי המיכל,, לעתים עם איזה המתנה קצרה.

בכל מקרה צריך לדעת מראש מה שעות העבודה במשרדי ההשכרה, ומה זמן ההגעה ממגרש ההחזרות לטרמינל, שיכול להיות בקלות 30 דקות ויותר כולל הליכה עם מזוודות וגם נסיעה בשאטלים. וכמובן לא לשכוח לבצע ברכב סריקה לפני מסירת המפתחות, לא לשכוח דבר.

זה מה שעשיתי בטיסתי האחרונה מז'נווה - המראה ב 6 בבוקר

לא התאים לי להחזיר ב 3 או 4 בבוקר למרות שיש שם החזרה עצמית.

החזרתי ב12 בלילה , חזרה למלון קרוב באוטובוס ומונית ב 4 לשדה .

עלה כמה יורו אבל השקט הנפשי שווה לי

פורסם

בדיוק מה שעשיתי לפני 3 שנים בקופנהאגן.

אני גם לא אוהב להחזיק ברכב בעיר גדולה, למרות שבשנים האחרונות קצת התרתי את הרסן. מעדיף לשכור את הרכב לאחר סיום הביקור בבירה, או כאשר אני חוזר אליה לכמה ימים לפני ההמראה הביתה. אז אני אמנע מהג'ונגל של רומא, אבל לפני כמה שנים העזתי להכנס לבריסל, ואחרי שראיתי שהשד לא כל כך נורא נהגתי בעוד כמה ערים לא קטנות.

פורסם
אם אפשר , להחזיר את האוטו לא ברגע האחרון לפני הטיסה אלא יום או כמה שעות קודם ולהשתמש בתחבורה ציבורית

חוויתי בעצמי ושמעתי מספיק סיפורים.

בדיוק ההפך.

כמעט תמיד ששכרנו רכב זה היה עד היום האחרון, והרכב הוחזר בשדה התעופה. זה כל כך נוח - לא תלוי באף אחד, יוצא מהמלון או מטייל עם הרכב עד שמגיע הזמן להגיע לנמל התעופה, מגיע איתו לשדה ומזדכה עליו שם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור - זה תלוי בתכנית הטיול ובשעת הטיסה. כנראה שבמקרים שלכם זה התאים להחזרת הרכב בהגעה לטיסה. בנסיעות עתידיות סביר מאד שתגלה שהתכנון צריך להיות שונה.

פורסם

ברומניה החזרנו את הרכב כי לא היה טעם לשלם 3 ימים על רכב בבוקרשט. זה שיגעון לנהוג שם והמוניות במילא זולות.

עכשיו בוינה אני גם אחזיר את הרכב בתוך העיר, כי אני לא רוצה לשלם על 3-4 ימי השכרה סתם, ובתוך העיר אין בכלל צורך ברכב, שכן התחבורה הציבורית מצוינת.

מאידך, בשאר הטיולים, לא החזרתי את הרכב. זה די תלוי באופי הטיול.

אם היינו נשארים לילה אחד בוינה או בבוקרשט, יש סיכוי מאוד גבוה שהיינו משאירים את הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

זה די פשוט. אם תחנת ההחזרה סגורה בשעת הטיסה, עדיף להחזיר את הרכב לפני. אם היא פתוחה, לא רואה סיבה להחזיר לפני סתם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בדרך כלל, תחנות בשדה התעופה פתוחות עד מאוחר. כיוון שרוב הטיסות לאירופה ומאירופה הן בשעות הבוקר או בשעות הערב, לא בעיה למצוא תחנה שפתוחה במסגרת השעות האלו.

פורסם

לא מדוייק. טיסות רבות לארץ, במיוחד, אבל לא רק, של LCC's, הן בשעות הבוקר המוקדמות, והצ'ק אין הוא סביב 3-4 לפנות בוקר. לא שעה טובה לחפש תחנת השכרה פתוחה. יצא לי גם להגיע בשעות כאלה. למשל - פעמיים נחתתי בבריסל בסביבות 3-4 לפנות בוקר. הלכתי לישון במלון במרחק 5 דקות במונית, וחזרתי בסביבות 10 בבוקר עם השאטל של המלון על מנת לשכור את הרכב. יש לכך יתרון גם מבחינת נהיגה אחרי לילה לבן.

• תוכן חדש...