Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחריות על צמיגים, האמנם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנסה לעשות קצת סדר בנושא:

אורח חיים של צמיג ממוצע נע בין 40000-60000 ק״מ והאחריות עליהם מפגם ייצור היא עד כ-60000 ק״מ, בדרך כלל או 3-4 שנים.

צמיגים בחתך נמוך אורך החיים קצר יותר ב-20% לפחות.

במקרה של פגם ייצור (אותו מאוד מאוד מאוד קשה להוכיח) יש את שיטת הפרו רטה- כלומר, אם נסעת כבר 50000 ק״מ, ניצלת 83% מחייו, ותקבל 17% מהמחיר המלא, בעת רכישת צמיג חדש (בכל פנצ׳רייה יש לך 50% הנחה בלי ויכוח). זה לא משתלם לך אפילו לפנות.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה עושה סדר, לפחות תדייק בעובדות.

אורך חיי צמיג יכול להגיע גם ל 100,000 ק"מ והבאתי מספיק דוגמאות, כמו כן יש כאן מישהו בעמוד הקודם שהגיע ל 90,000 ק"מ עם ניסאן אלמרה והם עדיין היו בסדר.

זה שבארץ אנשים לא ממלאים אוויר, לא דואגים לבדוק איזון, לא מבצעים רוטציה כנדרש - פסולים כנראה מקבלת האחריות שכן הצמיגים ייראו עליהם שהם לא טופלו כראוי.

בחו"ל למשל היצרנים (אותם היצרנים שמוכרים לך כאן בארץ) נותנים אחריות של 60,000 מיילים שזה 96,000 ק"מ ולאחר מכן מקזזים איתך במחיר ביחס לכמה רמת השחיקה שהגעת לפניי תום האחריות, זה נקרא:

prorated tread-life warranty

בארץ, יש מתן אחריות (נוהל משרד התחבורה משנת 2003) ל 48 חודשים מטעם היבואן/יצרן עצמו ויש אחריות של המתקין גם כן לתקופה של כמה חודשים או אלפי ק"מ - או לפחות צריכה להיות גם כן אבל מי עוקב אחריי זה.

אבל, לעיתים הרבה פרטים חסרים בתעודת האחריות שמספקים לך, הדגם, ק"מ, סוג הרכב, שם הלקוח ופרטים רבים + חותמת בית העסק גם כן.

בנוסף, יש לקרוא כל תעודת אחריות מטעם כל יצרן ויבואן שכן, יכולים להיות שינויים כאלו ואחרים.

האחריות מטעם מכוני התקנה בארץ (תלוי איפה אתה קונה) היא דווקא לכל אורך חיי הצמיג עד שהוא מגיע לרמת שחיקת סוליה המוגדרת בחוק.

נשמע לא אמין? הינה תעודת אחריות של צ'ק אפ, תעודת אחריות ברורה ונורמלית כפי שצריכה להיות:

http://www.checkup.co.il/Upload/Documents/___%20______.pdf

B9MToWE.jpg

פורסם

אני לא מבין אותך.

יש יבואן, יש אחריות ואתה ממליץ לפות״ש לא לפנות?

תן לי את התרחיש הכי גרוע שעולה לך לראש.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

אתה לא מבין פשוט מה טיב האחריות.

הזמן והדלק שילכו על הנסיון לממש את האחריות יעלו לפותה"ש יותר מאשר גובה הפיצוי אם יקבל כזה.

חבל על המאמץ.

פורסם
מימשת אותה פעם?

לא אני באופן אישית אבל 2 מכרים שאני מכיר אכן מימשו את האחריות.

חייב לציין גם שאני שומע לא מעט על סניף מסויים של צ'ק אפ שרמת השירות והאדיבות שם מאוד גבוהה ואנשים מתפלאים לטובה.

אין לי שום קשר אליהם בכלל, אני בכלל רוכש בטיפטופ את הצמיגים שאני צריך מפאת זה שהם פתוחים 24/7 וכל השבוע, מזמין מראש הכל ומשלם מזומן.

פורסם (נערך)
אני לא מבין אותך.

יש יבואן, יש אחריות ואתה ממליץ לפות״ש לא לפנות?

תן לי את התרחיש הכי גרוע שעולה לך לראש.

להפך. שייפנה ויעדכן מה אמרו לו.

הם נותנים לך חלק יחסי ממה שנשאר מהצמיג בהנחה שיש פגם בייצור.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

בדיוק. במקרה הגרוע יגידו לא או שיתנו הצעה לא מספיק טובה.

מצד שני, מדובר ביצרן ויבואן מספיק חזקים בשביל לדעת לגבות אחריות. (בתקווה)

להבנתי הבעיה היחידה של הצמיג זה שהוא יבש, לאחר פחות משלוש שנים עם קילומטרג׳ של כ- 17 אק״מ לשנה בממוצע.

זה לא אופייני לצמיג של חברה שמתיימרת להיות ממובילות התחום.

פורסם

עזוב MAX, תן להם לנסות.

יש אנשים שלארג'ים על זמן של מישהו אחר.

אני אשמח ואופתע לשמוע שהיבואן מכיר באחריות של יובש אחרי 3 שנים ו-50 אלף קילומטר ונותן פיצוי אמיתי.

פורסם
נשמע לא אמין? הינה תעודת אחריות של צ'ק אפ, תעודת אחריות ברורה ונורמלית כפי שצריכה להיות:

http://www.checkup.co.il/Upload/Documents/___%20______.pdf

B9MToWE.jpg

לי יש נסיון לא טוב עם מימוש האחריות של חברת אוטולוקס (צ׳ק-אפ).

עד לרמה כזו שהצליחו להתיש אותי ולגרום לי לוותר.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם
עזוב MAX, תן להם לנסות.

יש אנשים שלארג'ים על זמן של מישהו אחר.

אני אשמח ואופתע לשמוע שהיבואן מכיר באחריות של יובש אחרי 3 שנים ו-50 אלף קילומטר ונותן פיצוי אמיתי.

אל תיתן לעצמך יותר מדי קרדית, אנשים מספיק נבונים לקחת את האינפורמציה ולהחליט מה לעשות אתה.

לדעתי, אתה תשמח לשמוע שצדקת.

כנראה החברות חולות על לקוחות כמוך.

אני יודע שאם הצמיגים שלי היו מתייבשים אז לכל הפחות היתי מרים טלפון לשירות הלקוחות של היבואן ורואה איך מתקדמים משם.

אתה להבדיל ממליץ לו לחכסוך את שיחת הטלפון.

אז יש מי שלאגר׳ עם זמנו של אחר ויש מי שעם כספו.

פורסם
לי יש נסיון לא טוב עם מימוש האחריות של חברת אוטולוקס (צ׳ק-אפ).

עד לרמה כזו שהצליחו להתיש אותי ולגרום לי לוותר.

אם תספר את כל הפרטים, למה התישו, מדוע לא כיבדו את האחריות, מה היה חסר? מה היו הטענות שלהם? מה היו הטענות שלך?

מדוע הגעת לממש אחריות? האם זה בהתאם לתעודת האחריות?

עם כל הכבוד ניסיון לא טוב, אם תוכל לפרט קצת יותר, נוכל להבין.

פורסם
אל תיתן לעצמך יותר מדי קרדית, אנשים מספיק נבונים לקחת את האינפורמציה ולהחליט מה לעשות אתה.

לדעתי, אתה תשמח לשמוע שצדקת.

כנראה החברות חולות על לקוחות כמוך.

אני יודע שאם הצמיגים שלי היו מתייבשים אז לכל הפחות היתי מרים טלפון לשירות הלקוחות של היבואן ורואה איך מתקדמים משם.

אתה להבדיל ממליץ לו לחכסוך את שיחת הטלפון.

אז יש מי שלאגר׳ עם זמנו של אחר ויש מי שעם כספו.

אני כמוך - לקוח.

אין שום סיבה שאשמח מזה.

למרות שלפי דעתי אין פה קייס של ממש, אשמח לטעות.

• תוכן חדש...