Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדל בין כיוון פרונט לאיזון גלגלים? ואיזה מהם מדבר על זווית האופן? אשמח להסברים תודה

פורסם
מה ההבדל בין כיוון פרונט לאיזון גלגלים? ואיזה מהם מדבר על זווית האופן? אשמח להסברים תודה

הרעיון באיזון גלגלים, הוא לגרום לגלגל להסתובב בצורה אחידה במהירות.

כלומר, שהוא ימשוך לכל הכיוונים בצורה שווה (תנועה צנטריפוגלית מושכת כלפי חוץ).

כיוון פרונט, הוא כיוון הזוויות שבין הגלגלים לגוף הרכב (או אחד לשני).

יש שני סוגים של כיוון פרונט קמבר וקסטור.

hr_camber_bolts.jpg

בתמונה רואים כיוון של קמבר (ביחס לאנך)

כיוון של קסטור הוא ביחס לציר האורך של הרכב .

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

איזון גלגלים מתייחס לאיזון הגלגל עצמו שמתבצע בד"כ לאחר החלפת צמיגים ובו מוסיפים לגלגל משקולות קטנות כדי לאזן את הכוחות הצנטריפוגליים הפועלים עליו כפי שכתב Arilou, המטרה היא למנוע ויברציות שמקורן בכוחות לא שווים.

כיוון פרונט מתייחס לכיוון זוויות הגלגלים כפי שגם כתב Arilou אבל שכח לציין גם את זווית ה-TOE (כינוס באם מופנה אל ציר האורך, התבדרות באם מופנה החוצה ממנו) בנוסף לזוויות הקמבר והקסטר.

מוטי.

פורסם

איזון גלגלים - בד"כ רעידות או ויברציות קטנות מהגלגלים, יורגש היטב בהגה באם אחד הגלגלים הקדמיים אינו מאוזן.

כיוון פרונט - כל התנהגות שאינה בחזקת נורמלית -

משיכה בהגה ימינה או שמאלה

משיכה של הרכב לכיוון כלשהו תחת בלימה

נטייה של הרכב לעקוב אחרי חריצים בכביש בצורה מוגזמת

נטייה לזרוק זנב בפניות, לפעמים לצד אחד יותר מאשר לצד שני

נטייה של הרכב לתת-היגוי מוגזם, נוצרת זווית החלקה גדולה למדי גם בפנייה במהירות נורמלית לגמרי

שיטוט לרוחב הכביש במהירויות של כבישים בין עירוניים

בטח יש עוד סיבות שלא עולות לי בראש כרגע...

מוטי.

פורסם
איזון גלגלים מתייחס לאיזון הגלגל עצמו שמתבצע בד"כ לאחר החלפת צמיגים ובו מוסיפים לגלגל משקולות קטנות כדי לאזן את הכוחות הצנטריפוגליים הפועלים עליו כפי שכתב Arilou, המטרה היא למנוע ויברציות שמקורן בכוחות לא שווים.

כיוון פרונט מתייחס לכיוון זוויות הגלגלים כפי שגם כתב Arilou אבל שכח לציין גם את זווית ה-TOE (כינוס באם מופנה אל ציר האורך, התבדרות באם מופנה החוצה ממנו) בנוסף לזוויות הקמבר והקסטר.

מוטי.

תודה על התוספת, הרגשתי שחסר לי שם משהו :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לא ברור לי מה השאלה פה... אותו מכון שהלכת אליו להעביר את הטסט גם עושה כיוון פרונט ומחייב אותך לעשות אצלו?

לכיוון פרונט יש משמעות גדולה מאוד לבטיחות ההפעלה.

מוטי.

פורסם

כיוון פרונט הוא רק לגלגלים הקדמיים או שהוא לכל הארבעה?

מן השם עולה שזה רק לקדמיים אבל אני חושב שקראתי באחד השרשורים פעם שכיוון פרונט הוא לארבעת הגלגלים.

האם יש בכלל טעם לבצע כיוון גם לגלגלים האחוריים?

פורסם

כיוון פרונט הוא שם שדבק בטעות למונח Alignment.

הכיוון מתבצע בכל ארבעת הגלגלים מלבד רכבים שיש להם סרן אחורי שאינו מתכוונן (הרבה טנדרים ומשאיות), יש ויש טעם לכיוונון מאחור, הוא חיוני בדיוק כמו כיוונון מקדימה ואני לא הייתי מעלה על דעתי רק לכוון גלגלים קדמיים בלבד במידה וכל הגלגלים מתכוונים כמו שכמה מכונים מציעים לעשות.

מוטי.

פורסם

תודה,

שאלה נוספת (ובתקווה גם אחרונה :conf: )

arikss אמר שבטסט אמרו לו לבצע כיוון פרונט. אני מניח שהם פשוט בודקים את הזוויות (תקנו אותי אם אני טועה). האם יתכן שבטסט אדרש לבצע איזון גלגלים?

פורסם
תודה,

arikss אמר שבטסט אמרו לו לבצע כיוון פרונט. אני מניח שהם פשוט בודקים את הזוויות (תקנו אותי אם אני טועה). האם יתכן שבטסט אדרש לבצע איזון גלגלים?

אם ימצאו שכיוון הפרונט שלך לקוי - אז כן.

בכל מקרה, למיטב ידיעתי, במכון הטסטים לא בודקים את זוויות הקאמבר, אלא רק את ערכי ה TOE.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תודה,

כשאתה ניגש לטסט ועולה על המכשיר שבודק בלמים

המכשיר מבצע בדיקה נוספת

בדיקת בלמים

ובדיקה לפרונט

איזון גלגלים הוא לא בודק

ירון מאיר

פורסם

לפני כחודש הייתי בכיוון פרונט ושם נאמר לי כי הגלגלים האחוריים שלי נוטים בזוויות מוגזמות שמאלה וימינה ולכן יש ליישר את המשולשים האחוריים.

חשבתי כי הם צוחקים עלי עד היום. במוסך גיליתי כי 4 התושבות שעליהם יושבים המשולשים של הגלגלים האחוריים קרועות ולכן הגלגלים לא יושבים ישר!

לסיכום בכיוון פרונט המכוונים צדקו אבל רק במחצית, הם היו צריכים לבדוק את התושבות ולא לחפש סיבה ליישר משולשים!

לכן תמיד כדאי לבדוק אצל שני מוסכים ולא לרוץ אחרי מה שנאמר בפעם הראשונה!:wink:

• תוכן חדש...