Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברווז - היום אתה מגעגע הרבה דברי חוכמה.

:lol:

להבדיל מהיום-יום, אה? :lol::lol::lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני השוויתי?

אתמול זה פאסה, מחר זה לנביאים.

דרך אגב, לא הבנתי את המיקום שלך: האוקיינוס הארקטי או טנסי?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תעשה קופי-פייסט, ותגלה :lol:

אגב, שמתי לב למשהו הזוי.

כשאני לא מחובר לפורום, אני רואה פרסומת מתחת להודעה שלי :shock: כאילו שאני כתבתי אותה.

כשאני מחובר, כלום-ריק שם...

פרסומת.png

פורסם

כמה שנים סבלתי ממיחושים בשכמה השמאלית, דווקא כששחיתי, עד מצב שנתפס הצוואר.

הפסקתי לשחות, לא עבר. חזרתי לשחות, החמיר.

עשיתי פיסיוטרפיה בקופה, פלוס חישמולים, פלוס פיוזטרפיסטית פרטית, שעבדו על הצוואר.

יוק.

הגעתי לאוסטיופת שהוא גם איירון-מן. קודם כל, תחב לי אצבע בחוליה בגב תחתון, שהרגשתי זרם מהכתף עד הצוואר. אמר: "הבעיה בכלל פה".

אז עשה לי כמה טיפולים שפירקו אותי קצת, אבל שיפרו את המצב מאוד.

שלח אותי ללמוד לשחות נכון, ומאז שניים-שלושה ביקורים בבריכה בשבוע, והכל מתפקד.

לכן, צריך לאבחן ע"י מישהו שמבין (וזה קשה למצוא אחד, כי מה אתה מבין בלמצוא מי שמבין...).

דבר שני, אין תחליף לפעילות גופנית, מבוצעת נכון. נקודה.

כל מי שחושב שהוא יישב והבעיות תפתרנה מעצמן, טועה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לצערי, עד היום נפלתי רק על כאלו שלא מבינים...:shock::cry:

אם היה לך מושג כמה פעמים בחיים הייתי צריך להסביר לרופא מה יש לי ומה הוא אמור לעשות איתי :cry:

פורסם
לצערי, עד היום נפלתי רק על כאלו שלא מבינים...:shock::cry:

אם היה לך מושג כמה פעמים בחיים הייתי צריך להסביר לרופא מה יש לי ומה הוא אמור לעשות איתי :cry:

מניסיוני המוגבל, בכל הקשר לבעיות שרירים/גידים, עדיף איש מקצוע שהוא לא רופא, אלא עוסק יותר בשיקום (כירופרקט, אוסטיופת, מדריכות פילאטיס עם ידע משלים וכו'). רופאים אורתופדים תמיד בדקו, ואם לא שווה ניתוח - לא מעניין.

פורסם

אכן מחמאות לברווז, אני שמח לגלות שאני ממש לא היחיד שנאלץ ללמוד מחדש איך לזוז (ולי אין עבר בקראטה...).

בהמשך לפאלו, גם אצלי איש המקצוע שעזר הכי הרבה, מעבר לגילויים עצמאיים שביצעתי פה ושם דרך האינטרנט ודרך מומחים רנדומליים, היה אוסתיאופט. גם הסביר איפה הבעיה, גם נתן תרגילים טובים, וגם העיר אצלי את המודעות. אפשר להזיז את עמוד השדרה אפילו עם נשימה נכונה למשל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מחזק את הנושא של אוסטיאופט.

לאשתי כשהיו כאבים בירך ובגב זה הדבר היחיד שעזר (מ א ו ד)

כמובן הבעיה העיקרית היא שהטובים הם פרטיים ממה שנתקלתי והעלות לא נמוכה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חזרתי מרופא משפחה. הורדתי חולצה, מיד שם לב למשהו מוזר. אי איזון.

אמר שרואים שהצד הימני שלי והכתף יותר למטה מאשר הצד השמאלי.

אמר שיש לי עקמת.

בעקמת אי אפשר לטפל ממה שהבנתי.

אבל כן אפשר ללמוד לחיות איתה.

הוא אמר שכל הסוד הוא בשרירים.

אפשר לעבוד עליהם, לחזק אותם, לעבוד על יציבה נכונה וחיזוק השרירים ואז העקמת כאילו לא תורגש.

כי הגב עמוד השדרה מאזן את עצמו. הכל בשרירים.

הוא עשה לי דיקור יבש. קצת כאב, אבל בסדר. אמר לחזור אליו לעוד טיפול שבוע הבא.

המליץ לי מאוד ללכת לבריכה, שחיה. אמר שזה מאוד טוב למצב הזה, לגב ולכתפים.

אמרתי שאני לא יודע לשחות, מעולם לא שחיתי.

הבנתי שיש לנו קאנטרי בעיר (לא ידעתי אפילו). אני צריך לבדוק עלויות + כמה עולה ללמוד לשחות.

קצת מבאס אותי שמראש אני חושב שזה יהיה יקר, כי שחיה תמיד נתפס אצלנו כמשהו לעשירים בגלל זה אף פעם לא שחיתי.

לא הייתי בבריכה.

אבל אני מקווה שאולי אתבדה.

לא שאלתי לגבי פיזיותרפיה, אשאל בביקור הבא, וגם לא שאלתי לגבי צילום כל שהוא.

* יש לי עדיין טוב לאורתופד כמובן, אבל רציתי שיראה אותי גם רופא משפחה. כי התור הוא לעוד חודש+ ובינתיים

התחושה מאוד לא נעימה בכתף/גב/בשכמה הימנית. כנראה לא סתם הרגשתי משהו.

קיבלתי גם מרשם לכדורים כמדומני "מוסקול" משהו כזה.

פורסם

סופרמן, התחלת תהליך והתחלת ברגל ימין. טוב מאד. אני שמח לבשר לך שאתה תצליח: יש לך רצון, מוטיבציה והתחלת כאמור את התהליך, מה שרבים אחרים דוחים ודוחים.

לגבי ההמשך: מאד מאד ממליץ על פיזיותרפיה. כמובן חשוב להיות תלמיד טוב וליישם בדיוק את מה שאומרים לך לעשות.

לגבי שחייה: אתה במקום מצוין: נק' הפתיחה הטובה ביותר במצבך היא לא-לדעת-לשחות. כך אתה בא ללימוד נטול טעויות מוטמעות והרגלים. תסביר למדריך את הבעיה הרפואית והוא ילמד אותך.

לגבי היכן לשחות: תנסה לחפש בריכה בלבד, ללא כל החבילה של מכון כושר וכו'.

פורסם
חזרתי מרופא משפחה. הורדתי חולצה, מיד שם לב למשהו מוזר. אי איזון.

אמר שרואים שהצד הימני שלי והכתף יותר למטה מאשר הצד השמאלי.

אמר שיש לי עקמת.

בעקמת אי אפשר לטפל ממה שהבנתי.

אבל כן אפשר ללמוד לחיות איתה.

הוא אמר שכל הסוד הוא בשרירים.

אפשר לעבוד עליהם, לחזק אותם, לעבוד על יציבה נכונה וחיזוק השרירים ואז העקמת כאילו לא תורגש.

כי הגב עמוד השדרה מאזן את עצמו. הכל בשרירים.

הוא עשה לי דיקור יבש. קצת כאב, אבל בסדר. אמר לחזור אליו לעוד טיפול שבוע הבא.

הבנתי שיש לנו קאנטרי בעיר (לא ידעתי אפילו). אני צריך לבדוק עלויות + כמה עולה ללמוד לשחות.

קצת מבאס אותי שמראש אני חושב שזה יהיה יקר, כי שחיה תמיד נתפס אצלנו כמשהו לעשירים בגלל זה אף פעם לא שחיתי.

לא הייתי בבריכה.

אבל אני מקווה שאולי אתבדה.

לא שאלתי לגבי פיזיותרפיה, אשאל בביקור הבא, וגם לא שאלתי לגבי צילום כל שהוא.

* יש לי עדיין טוב לאורתופד כמובן, אבל רציתי שיראה אותי גם רופא משפחה. כי התור הוא לעוד חודש+ ובינתיים

התחושה מאוד לא נעימה בכתף/גב/בשכמה הימנית. כנראה לא סתם הרגשתי משהו.

קיבלתי גם מרשם לכדורים כמדומני "מוסקול" משהו כזה.

מה שהמלצתי לך בתגובה שלי, חיזוק הגב והכתף האחורית, שני אזורים חלשים מאוד לרוב האנשים שיושבים רוב היום, אתה גם ממש לא חייב לשחות בשביל לחזק את האזורים הללו.

ניתן להתחיל מרצועות התנגדות שעולות גרושים ולעשות איתם את התרגילים פייספול ו-YTWL בנוסף מומלץ לעשות מתח, בעיקרון כל תרגיל משיכה נוסף יהיה טוב.

הייתי אולי גם מכניס דדליפט בשביל הגב התחתון, להתחיל ממוט ריק ולעלות לאט לאט

פורסם

רופא משפחה לא תמיד יודע לאבחן נכון דברים שהוא לא נתקל בהם באופן קבוע. אחרי קביעה שכזו, צריך ללכת לרופא מומחה לתחום. אם גם הוא יגיד את זה, מצטער... כנראה שיש לך.

שחייה זה מצויין ואחד מסוגי הספורט הטובים ביותר שיש. אתה תהנה לעשות את זה. אבל, קח בחשבון שאתה גם תצטרך לעשות שינויים קלים בחיים מעבר ללהתחיל בשחייה.

אתה תהיה חייב לעבוד על יציבה נכונה, עמידה וישיבה. להקפיד להתנתק מהישיבה לאחר X זמן ולעשות משהו ספורטיבי בעמידה.

זה תחזוקה, בדיוק כמו תחזוקה לאוטו. אם לא מתחזקים, מתחילות בעיות שרק מחמירות. אותו דבר עם הגוף.

אם היום תזניח, בעוד X שנים הבעיות האלו ממש יכאבו ברמה שתקשה על התפקוד שלך. אין טעם להגיע לשם כשהמניעה קלה יחסית.

פורסם

יש לי קצת מירמור בנושא הזה.

האורטופד מבחינתי הוא נטו כדי לקבל הפניה לפיזאוטרפיה או אישורים מסויימים, יותר מזה הוא אף פעם לא עזר לי. כואב קצת בעקב? קבל פנלטאר פאשיאטיס ולך הביתה.

יש כאבי גב? בודק שאין פריצת דיסק - הפניה לפיזאו- והביתה.

הפיזאוטרפיה של הקופות על גבול העצובה. יש סט מסויים של דברים שעושים לכול בעיה, אין כמעט חשיבה או בדיקות מחוץ להוראות הקבועות שלהם וכך יוצא שאני מקבל טיפול לא מתאים בכלל, שלא עוזר. העיקר "עשינו". הקונספט הוא שאני אגיע עם כאב בעקב, יעשו לי 4-6 טיפולים X, זה לא יעזור, אני אחזור לאורטופד, הוא יחליט על משהו שרירותי אחרת ואני שוב אלך לטיפול, ושוב לא יעזור.

כשנשבר לי הלכתי לפיזאוטרפיסט פרטי, שאשכרה עשה בדיקות גמישות, מדידת אורכים ובדיקת טווחי תנועה וכאלה. אחר כך ניסה למצוא היכן הבעיה באמת (שריר באגן מקרין לעקב, בערך...) כבר אחרי הטיפול הראשון היה שיפור, חזרתי עם תרגילים ממוקדים לבעיה שיש. קיבלתי את הכלים שהיו חסרים לי כדי לטפל בזה בעצמי ותוך שלושה מפגשים הכול התחיל להסתדר. יחסית.

הנה הכריזו לבחור עקמת. אולי זה פשוט כמה שרירים תפוסים? או כאלה שהתקצרו טיפה וצריכים מתיחה ועבודה? אבל לא. יש אלגוריתם קבוע - קצת עקום? עקמת - קבל הפניה לפיזאוטרפיה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא הייתי בבריכה.

שחייה זה ספורט טכני. אם הטכניקה שלך לא טובה, אתה יכול יותר להזיק מלהועיל. אפשר ללמוד לבד, עם סרטוני הדרכה מסודרים ותרגילים מאורגנים, אם אתה עם מודעות פיסית טובה (אתה עושה את התנועה שאתה חושב שאתה עושה) + מישהו שיצלם אותך.

אחרת, זה קורס. וקורס זה כסף.

אני עשיתי קורס של TI, ובמיוחד אם אתה לא שוחה, זה מומלץ:

https://lp.ti-swim.co.il/neon/?utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=basic_brand&utm_content=ti_swimming&utm_term=ti%20swimming&utm_ad=278328969243&utm_device=c&gclid=CjwKCAjwzqPcBRAnEiwAzKRgSyarGWUGPEWZdveP0Q42biTKIo0z1pGYq8WmPnCvtjVBOtJ5SSVqTRoCprwQAvD_BwE

תשכח אבל מהפרסום שלהם, אין "בלי מאמץ". הלימוד הוא טכני, סיזיפי וצריך לתרגל, ו-הקורס הוא רק ההתחלה, אבל אחרי זה יש לך מיומנות לכל החיים (אם תתמיד גם לאחר הקורס).

הטכניקה שלהם מדגישה שחייה ארוכה (מותחת את השרירים/גידים), מינימום הפעלת עומס על הכתפיים ומקסימום חיזוק שרירי הליבה. נראה לי טוב למצבך.

אם תעשה את זה, שחייה סוגרת לך את רב הפינות.

אבל, שוב, אתה צריך להפנים שאין ארוחות חינם.צריך להשקיע בפעילות גופנית, לא רק לעשות אלא גם לעשות נכון. צריך לפנות לזה זמן וצריך להתמיד. אתה עוד בחור צעיר, ובעיות פיסיות כאלו לא נפתרות עם הזמן, הן רק מחריפות.

פורסם

דייויד - לי יש נסיון שונה.

לפני מספר שנים פרצתי דיסק. זה קרה לי באמצע אימון הכושר, לא קלטתי מיד מה קורה ואני חושד שהחמרתי את זה לעצמי.

לקח לי איזה 10 ימם - שבועיים להגיע לפיזיותרפיסט. הייתי משוכנע שאקבל ממנו איזה תכנית אימונים קשה, אבל לא. הבחור הקדיש איזה חצי שעה - שעה לבדיקה יסודית, הכין לי תכנית טיפול, ואז ביקרתי אצלו בממוצע פעם בשבוע לשעה. הרבה הוקוס פוקוס (כך זה נראה לי, כיון שמדובר בשיטות בדוקות), וכעבור פחות מ-3 חודשים הייתי שוב בחדר הכושר.

צודק פאלו לגבי הצורך בטכניקה נכונה (וזה נכול לכל ספורט, שחיה היא רק דוגמא), חוץ משר, אולי, הליכה - אבל זו תועיל להרבה דברים לא לכתפיים.העניין הוא שכפי שאנחנו מכירים את סופרמן, הצד הכלכלי בעוכריו. ובכל זאת, סופרמן, יהיה עליך להקדיש קצת אמצעים לבריאות שלך. אחרת מצבך ידרדר. האמצעים יכולים להיות נעליים איכותיות להליכה, מנוי לבריכה או לחדר הכושר או מה שנדרש, ולפי יכולתך. אבל אל תזניח את עצמך, אחרת בעוד כמה שנים תתקשה לסייע למשפחתך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...