Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עובדי ההיי טק, חברי הפורום, מוכרת לכם תופעה שכזאת בכתף/בשכמה ימנית?

super-man
שימו לב! השרשור הזה בן 2198 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חברים,

רציתי לשאול אתכם, עד שיגיע מועד התור שלי (הכי קרוב באוקטובר, חודשיים, לאורתופד כתף דרך הקופה)

במקום שאני אוכל סרטים עד אז איך שאומרים, אולי אצליח להבין פחות או יותר במה מדובר.

אני לא עובד בהייטק, אבל שיערתי לעצמי שמי שכן, בטוח יכיר

כתף ימין, שכמה ימנית (למה הדגשה לצד ימין? הצד של השימוש בעכבר) תחושה של

כתף צמודה מדי לגוף / כתף כאילו חלשה כזאת / תחושה לא נוחה ולא טבעית, כאילו משהו השתנה. לא אמור להיות ככה.

היד הימנית כאילו שמוטה, לא יודע כ"כ איך לתאר.

זה כבר אצלי לדעתי המון זמן, לא משהו חדש.

הרגשתי את זה גם לפני כמה שנים, הלכתי לרופא, אם אני זוכר נכון עשיתי צילום רנטגן

כמדומני הרופא אמר שהכל בסדר, או שיש עקמת קלה. אבל זה היה רופא משפחה כמדומני, לא אורתופד.

אבל העקמת לדעתי לא קשורה לזה. העקמת ידעתי שאולי תהיה, כי במשך הרבה זמן הייתי מרים יחד עם אמי את אחי.

הפעם זו פעם ראשונה במשך 26 שנותי שאני אלך לאורתופד כתף (חיפשתי ספציפית באתר הקופה, אחד שמתמחה בכתף).

כמובן שזה מציק לי, מפריע מאוד, מלחיץ אפילו (משהו שם השתנה? קרה משהו?)

אבל אין ברירה, צריך לחכות לתור, ועד אז לקרוא קצת תגובות לנסות להבין מה קרה לי שם, מה קורה.

אדגיש, שכן, אני המון במחשב לצערי.

המון בבית מתוקף (באתי לכתוב מתוקף תפקידי, אבל זה מצחיק) "הנסיבות" שאני המטפל בבית

אז מן הסתם אני גם המון בבית, וכשהמון בבית - יושבים המון על המחשב, המון זה המון שעות ביום, המון.

ועוד דבר, שפה אני כבר מנסה כאילו להרגיע את עצמי

אני אומר לעצמי שאתה לא מתעסק בכלל אבל בכלל בשום פעילות גופנית. אולי אם תתחיל להתעסק

זה פתאום יעבור מעצמו, אבל מצד שני - למה אז זה לא גם בצד שמאל? למה רק כתף ושכמה ימנית?

לא יודע, אם אני סתם מנסה להרגיע את עצמי, או שזה באמת נכון.

אני עושה בימים האחרונים כמה מתיחות וכאלה, אבל זה לא באמת עוזר, או עוזר לכמה שניות וזהו.

מה אומרים החברים, אכן מכירים את התופעה שאני מדבר עליה, או אתם הייתם אחראים ודאגתם לא להגזים ודאגתם לגוף שלכם?

אגב, נזכרתי לסיום

שפעם חבר אמר לי (לפני 6-7 שנים) שהוא שם לב שצד אחד שלי קצת יותר למטה, בכתף

הכוונה שהחולצה בצד ימין בצווארן שזה טיפה יותר נוטה לצד ימין (אבל אז באותה תקופה זה לא היה מלווה בשום רגש/כאב)

ממש מקווה שזה לא משהו רציני. כמובן שלא באתי לקבל ייעוץ רפואי או בסגנון, רק לשמוע מכם. תור כבר נקבע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לא עובד בהיי טק.

אבל גם לי שכמה ימין וכתף ימין כואבת.

כאבי כתפיים הם מהתלונות הנפוצות שיש, אז תרגיש בנוח.

טיפ קטן שיש לי - סביר להניח שהאורתוםד יישלח אותך לצילום או אולטראסאונד.

על מנת שלא תצטרך לחכות עוד חודשיים לחזור אליו עם התשובה, הייתי קובע מעכשיו תור שני אליו שבועיים-שלושה אחרי המקורי .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מהיר :wink:

קצת הצחיק אותי, הכוונה ל"צרת רבים חצי נחמה" עם זה שזה מהתלונות הנפוצות אז תרגיש בנוח :-D

אני באופי שלי תמיד הולך לקיצון.

שחור / לבן.

אין באמצע.

אם זה החמיר לרמה של מה שתיארתי + משכלל את מה שהחבר אמר לפני כמה שנים + שזה גם היה לי לפני כמה שנים, ישר מסקנה:

קרה לך משהו, זה החמיר, לך תדע מה עכשיו.

מה שכן מאוד מפריע לי בזמן האחרון, ברמה שאני מרגיש שקורה משהו לכתף, ליד. כאילו היא לא כמו השמאלית:cry:

תודה על הטיפ!

צריך לבדוק אם זה אפשרי לביצוע במערכת של הקופה (באתר)

כי כמדומני אם יש תור, הוא בטח לא יתן לי לקבוע תור נוסף עד שלא אגיע לתור הקיים (אבדוק).

אני חשבתי אולי גם מראש ללכת בכל זאת לרופא משפחה, לבקש כבר צילום? בכדי להגיע לאורתופד עם צילום?

או שבעצם רעיון לא הכי טוב לדעתי. גם יראה שאני סתם מתרוצץ בין רופאים (מה שאני לא אוהב) וגם אין לדעת איזה צילום

בדיוק ירצה האורתופד, עדיף להמתין לתור ולתת לו לאבחן ולבדוק. רק כ"כ מבאס שצריך להמתין כ"כ הרבה זמן.

קראתי פעם שלאנשים יש ביטוחי בריאות פרטים, וזה מקצר תהליכים וזמנים.

אבל אני מאמין שזה רק למי שעובד? ואם לא, זה בטח יקר (תרגישו חופשי להשלים לי את החור בהשכלה)?

אצלנו הביטוח היחידי שיש למשפחה זה ביטוח בקופת חולים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנחנו לא יצורים סימטריים ולכל אחד יש צד חזק וצד חלש בגוף. מחסור בפעילות גופנית מחריף את בעיות היציבה והתנוחה, אבל זה כמובן לא מחדש כלום לאף אחד...

אצלי נפל האסימון לפני כמה חודשים שצד ימין חלש אצלי מאז ומעולם. זה מתבטא בגב תחתון ומטה שנתפסים תמיד באותו צד. מאז אני לומד מחדש (בגיל מבוגר בהרבה!) איך לעמוד, לשבת וללכת - באופן מאוזן, בלי להישען באופן טבעי על הצד החזק יותר. קשה ללמד בהתכתבות, לצערי.

בקיצור, מה שתיארת הוא מאוד נפוץ ואין מה להילחץ מזה, אבל כדאי מאוד לתקן הרגלי יציבה לטווח ארוך ולהיות מודע לאופן שבו אתה מתנועע. לא רואה את זה קורה בלי עזרה התחלתית של איש מקצוע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא עובד בהיי טק.

אבל גם לי שכמה ימין וכתף ימין כואבת.

כאבי כתפיים הם מהתלונות הנפוצות שיש, אז תרגיש בנוח.

טיפ קטן שיש לי - סביר להניח שהאורתוםד יישלח אותך לצילום או אולטראסאונד.

על מנת שלא תצטרך לחכות עוד חודשיים לחזור אליו עם התשובה, הייתי קובע מעכשיו תור שני אליו שבועיים-שלושה אחרי המקורי .

נקמיצ'י - בעבודה שלך אתה גם משתמש הרבה ביד ימין (אני מניח שאתה שייל ל-85% האלה באוכלוסיה) ובתנוחות מאוד לא נוחות.

לגבי התור החוזר - בדרך כלל יש במרפאות תורים מיוחדים לאנשים שבאים להחזיר תשובות, ואז, ביציאה מחדר הרופא, ניגשים למזכירות ומתאמים תור כזה, הרבה יותר מהיר מהראשון (אם הרופא לא יוצא בדיוק לאיזה כנס וממשיך לטיול משפחתי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכתף היא אחד האברים הכי מורכבים בגוף האדם, עם מגוון גדול מאד של רצועות המאפשרות לכתף טווחי תנועה מטורפים, אם תחשוב על זה בעצם (אחת הסיבות מדוע בעתיד הקרוב וכניראה גם הרחוק, לא ניראה את האנדרואידים שמציגים לנו בסרטים. לא רואה איך מעתיקים זאת למכונה).

וככזאת, הכתף גם יחסית פגיעה.

בזמנו הלכתי לאורטופד שקבע שזהו הגיל (לצערי) וזאת לאחר שהעליתי 4 ק"ג מסת שריר במכון כושר. לבושתי ולחרדתי הוא הראה לי שאין לי כמעט טווח תנועה בכתף, כך למשל לא יכולתי לנגוע לעצמי בגב מעל קו האמצע. הוראותיו היו להפסיק עם המכון לאלתר ולגשת לפיזיותרפיה. בפיזיו הייתה גברת נמרצת אחת שאמרה לי שאנשים לא מבינים, אבל טווחי התנועה הם הם הדבר החשוב ביותר לגוף האדם, ולא חוזק השריר או הגיד. בוודאי שבגילי. התחלנו לעבוד חזק על הענין, ואני גם תלמיד ממושמע וכיום יש לי אפס בעיות. אני זוכר את הכאבים שהיו לי בתחילת הפיזיו, כאשר הייתי צריך לגבור על הקריסטליזציה שנוצרה בתוך מפרק הכתף. "כתף קרה" היא קראה לזה, ושלחה אותי גם לשחות.

מאז אני שוחה באופן קבוע ויש לי אפס בעיות, לא גב, לא כתף ולשמחתי גם לא תחת...

מוסר השכל של הסיפור קורע הלב הזה: תהיה תלמיד טוב בפיזיותרפיה ואל תזלזל בתורה הזו.

ואל תדאג, הכל יסתדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סופרמן

רק הערה אחת, אם אתה עובד משרדי, תבקש הערכה ארגונומית!

אם החברה שאתה עובד בה קטנה ואין כזה דבר, תנסה לקרוא ולראות המלצות באינטרנט.

ישיבה לא נכונה ארגונומית לאורך שנים מובילה לנזק חמור, גם בכתף וגם בצוואר.

המלצה אחת חשובה שלמדתי היא הכתפיים בזמן העבודה צריכות להיות עד כמה שיותר במנח טבעי ושמוט- כפי שהיו לדוגמא עם היית עומד, לעומת זאת אם אתה יושב נמוך...מתחת לקו השולחן ומניח ידיים על השולחן במהלך העבודה, הכתפיים מהכרח מורמות למנח לא טבעי ומזיק לאורח זמן.

תרגיש טוב

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד עניין קטן, בנוסף על כל מה שכבר נאמר כאן על העדר סימטריה של הגוף.

אם אתה נוהג ללכת עם תרמיל גב כל יום ולא משתמש בשתי הרצועות (ימין ושמאל), אלא נוהג לזרוק אותו על כתף אחת, אז כדאי שתתחיל להתרגל להרכיב אותו על שתי הכתפיים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרבה מול המחשב

לא עושה פעילות גופנית

התגלתה עקמת בעבר

צריך עוד סיבות?

תמתן את השעות מול המחשב או תחלק אותם לפחות רצופות.

כן תעשה פעילות גופנית, לפחות דברים שקשורים למשיכות כמו מתח

תבדוק לעומק שאין החמרה בעקמת.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסה לשים לב אם אתה יושן על הצד. זה מחמיר כאבים קיימים, ובהחלט ייתכן שמייצר חדשים- לפחות אצלי. זווית היד שלי בשינה ממש לא טובה, אבל אין לי כל כך שליטה על זה :lol:

וכמו שאמרו קודם. זה נשמע אדיוטי, אבל צריך ללמוד איך להזיז את הגוף- וצריך להזיז את הגוף...

חזרתי השנה להתאמן בקראטה. אחרי 14 שנה שלא התאמנתי בכלום (ו-24 שנה מאז הפעם האחרונה שלמדתי קראטה...).

די למדתי שאני לא זז נכון ביום-יום, הייתי צריך ללמד את עצמי לזוז מחדש. אני עדיין לא טוב בזה. אבל לומד.

אחת מהבחורות שמתאמנות שם, לצערי ולצערה סובלת מבעיות גב לא קלות. היא סיפרה לי שהיא לא רק מאמנת את עצמה לשים לב לתנוחת העמידה, הליכה, ישיבה וכל זה אלא גם משקיעה בכסאות אורטופדיים וכדומה- בנוסף להקפדה על תנועות נכונות באימונים.

סופרמן, עצתי לך: תתחיל לזוז. לעשות ספורט. לצמצם את השעות מול המחשב. להתחיל לעשות הליכות, ללכת אולי למכון כושר (או לקנות משקולות קטנות לבית ולהתחיל משם) ולייצר לך משטר קפדני- כל שעה מול מחשב, 5 הרמות (או משהו. יש פה חבר'ה שמבינים הרבה יותר ממני בתחום הכושר). אתה מרגיש שהכתף חלשה? תחזק אותה.

כמובן רק אחרי שקיבלת אישור לכך מהרופא!!! שלא תחמיר את המצב הקיים, בהנחה שהכל תקין וסתם אין כושר :wink:

אצלי דווקא כתף ימין היא החזקה (ואני שמאלי, גם העכבר ביד שמאל). כמחסנאי, הנטייה שלי היא לשים עליה את המשקלים משנים ארוכות. גיליתי שמעל 50 ק"ג קשה לי להרים לגובה הזה משקלים, אבל עד (וכולל) זה בסדר, מסתדר עם זה :lol:

עכשיו תשאלו איך גיליתי את זה... :lol::lol::lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אני לא רוצה להפחיד, אבל מה שאתה מתאר (כתף שמוטה, הרגשה לא טבעית) יכול להגרם גם מלחץ של החוליות בצוואר על העצבים.

דבר ראשון הייתי דואג לסביבת עבודה ארגונומית כמו שכתבו מעלי- לא חייב להיות כסא שעולה עשרת אלפים ש"ח אבל בתור התחלה לשים את המסך בגובה הנכון (אם אני זוכר נכון- הקצה שלו צריך להיות בגובה העיניים, אבל תבדוק אותי), הידיות של הכסא (שיהיו בהמשך לגובה השולחן), וכולי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רצה ברשת בדיחה על אבחונים באמצעות הרשת- מחפש תסמין כמו כאב ראש, ומגלה שיש לו אבולה תאילנדית או משהו כזה...

יש תור לרופא. שיתאזר בסבלנות וישמע מה יש לו להגיד, זה האבחון הנכון ביותר. דרך המסך אין לאף אחד דרך לאבחן מה יש למי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני סבלתי מכאבים בכתף ימין במשך מספר חודשים.

הכאבים חלפו אחרי שהחלפתי מזרן בן 10 שנים ברוחב 110 ס"מ במזרן חדש ברוחב 140 ס"מ.

לדעתי הסיבה לכאבים הייתה תנוחת שינה לא טובה שנבעה ממזרן צר וישן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברווז - היום אתה מגעגע הרבה דברי חוכמה.

חוסר התנועה מזיק לכל הגוף, לא רק לעצמות ולשרירים. התנועה חשובה למניעת מחלות שונות, ממחלות לב ועד סרטן.

1. ספורט יפה לבריאות. נקודה. ההמלצה שלך להתחיל לזוז מבורכת. סופרמן - תתחיל להקדיש לעצמך 30-60 דקות ביום. צא לאויר הפתוח ועד, מתח אברים, שמור על הכוח ועל הגמישות. אם יש בעיה ספציפית הוועץ ברופא, אבל אף אחד (כמעט) לא צריך אישור כדי לנעול נעליים ולצאת למדרכה\טיילת\קניון\חדר כושר הקרובים.

2. אתה מנהל מה שקרוי "אורח חיים יושבני" - כלומר נמצא הרבה יותר מדי שעות על הישבן. זה נחשב מזיק חמור לבריאות. לכן, בנוסף לעצה הקודמת, קום פעם בשעה מהכסא וצעד כמה צעדים משך 5 דקות.

3. שינה - אין כללים לגבי מזרן נוח, ואין תנוחת שינה קבועה - כל אחד מאתנו מתהפך פעמים רבות בלילה. זוגות עושים זאת יחד. אז צריך למצוא את המזרן הנוח לך (ואם יש זוגית - לשניכם).

4. שוב מחמאות לברווז - אתה כנראה מתכוון לעגבת סינית (זה מבדיחה עתיקה אחרת) - ד"ר גוגל אינו רופא, בקושי עייצעס גייבער. לך לרופא. מזכיר לי את האורתופד שראה את אחד הבנים שלי עם הנקע המי יודע כמה בקרסול ואמר לו בפשטות: "תמשיך לשחק כדורסל, תבוא אלי פעם בשנה כדי שלא תחלה בגיל 30".

5. הפעם ירחמיאל צודק - פיזיותרפיה מביא מזור להרבה מאד חוליים, במיוחד (ובהחלט לא רק) בתחום השלד והשרירים. אם האורתופד יפנה אותך לפיזיותרפיה הקפד על טיפולים מסודרים, ואם הפיזיותרפיסט מנחה אותך לבצע תרגילים באופן עצמאי - הקפד על כך. מהר מאד תרגיש יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השני סנט שלי:

אם מדובר Rounded shoulders syndrome

הקיים אצל אנשים רבים היושבים ישיבה ממושכת עם הכתפיים קדימה, מדובר בכמה בעיות כמו muscle tighteness בחזה ושרירי הכתף אחורת+מסובבי הכתף+גב באופן כללי חלשים, גוגל קצר או יוטיוב ותמצא את המבוקש לך בנושא הזה.

לגבי כתף שקרובה יותר לאוזן מהכתף השניה, זה יכול להגרם מטרפזים עליונים תפוסים ודגש על צד מסויים שתפוס יותר מהשני, גם במקרה הזה מתיחות הן דבר חשוב, תגגל trap stretch, בנוסף לכל זה הייתי בודק אולי יש לך הייפר לורדוסיס ופועל לתיקון הנושא בהתאם, מדובר במשהו שנפוץ גם הוא לישבנים (:)) ממושכים וגורם לעיתים לכאבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...