Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוחד במכוני רישוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך כתבה ב-YNET : (אם פורסם, נא למחוק)

"סוכן סמוי הפליל:

מכוני רישוי אישרו כלי רכב פגומים תמורת שוחד,

בחודשים האחרונים העביר סוכן של היחידה המרכזית באגף התנועה, מכוניות עם ליקויי בטיחות חמורים את מבחן הרישוי השנתי, תמורת כסף מזומן לבוחנים הישירים. שני מכונים גדולים בתל אביב ובאשדוד נסגרו זמנית"

מישהו יכול להסביר איך מכון רישוי פרטי (יש לא פרטי ?) עובד, מי מפקח על מי ולמי הם כפופים למעט משרד התחבורה ?

תודה.

פורסם

מאז שהייתי ילד כול שנה נתפסים עובדים של מכון או הבעלים של המכון בעבירות שחתיתות בגלל בצע כסף.

התופעה הייתה קיימת לפני שנודלתי וכנראה תתקיים גם אחרי שאני אעזוב את החיים על פני כדור הארץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

למה בכל מכון אין נציג של משרד התחבורה, כמו מפקח חיצוני ?

מאז שהייתי ילד כול שנה נתפסים עובדים של מכון או הבעלים של המכון בעבירות שחתיתות בגלל בצע כסף.

התופעה הייתה קיימת לפני שנודלתי וכנראה תתקיים גם אחרי שאני אעזוב את החיים על פני כדור הארץ.

פורסם

כי אז הוא יתחבר עם הבוחנים במקום וישחדו גם אותו. עדיף שיגיעו מפקחים לביקורת מפעם לפעם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לא תופעה חדשה ומכיר אותה ממקור ראשון.

הכי מצחיק שאותם בוחנים מעבירים רכבים עם ליקויי בטיחות תמורת "תשלום נוסף" אבל לא מעבירים באם מדובר בשינוי קוסמטי כי לפעמים יש ניידות מחוץ למכונים, ושינויים קוסמטים הם יכולים לבדוק ומכנים לא.

פורסם

שוחד קיים בחלונות הנמוכים והגבוהים ביותר.

כל קונספט ה"טסטים" בארץ רקוב מהשורש, אז כמה לא מפתיע שיש בזה גם בצע כסף.

הבעיה בלהעביר טסט רכב עם ליקוי תמורת שוחד, אינה שונה לדעתי מאי העברת רכב תקין בגלל הרצון להרויח על חשבון הנהג עוד כמה גרושים. אלה אותה עבריינים.

פורסם

אני אשאל שוב, כל מכוני הרישוי הם בבעלות פרטית והם תמיד משולבים בעסק לבדיקות רכב לפני קניה ?

(אני עושה טסט באותו 'חור' כבר עשרים שנה...)

מהצד זה נראה כמו מכונת כסף משומנת, שיכולה להתפרנס יפה מאוד גם באופן 'רשמי'. נראה שגם בסיפור הזה יש איזה ש"ג שישלם.

פורסם

הכתבה המפתיעה באמת תהיה: "משטרת ישראל: נמצא מכון רישוי שסירב להעביר רכב עם ליקויי בטיחות חמורים תמורת שוחד".

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אולי קצת חורג מהדיון, אבל אולי הגיע הזמן לאיזו רפורמה ברישוי בכלל וקצת הקלות על שיפורים לגיטימיים שבוצעו בצורה מקצועית, זה עדיף על כל מיני 'טוטאלוסים' שאיכשהו מצליחים לחזור לכביש ולסכן את כולם. סתם עצוב פה.

פורסם
אני אשאל שוב, כל מכוני הרישוי הם בבעלות פרטית והם תמיד משולבים בעסק לבדיקות רכב לפני קניה ?

מהצד זה נראה כמו מכונת כסף משומנת, שיכולה להתפרנס יפה מאוד גם באופן 'רשמי'. נראה שגם בסיפור הזה יש איזה ש"ג שישלם.

כל מכוני הרישוי הם בבעלות פרטית (למעט עמדה טכנית מספר 1 במשרד הרישוי => ולשם אתה לא רוצה להגיע !!)

לא תמיד הם משולבים בעסק לבדיקות רכב לפני קניה ו/או מוסך לתיקון ליקויים שנמצאו בטסט, אך אני מאמין כי אצל רובם יש.

פורסם
שוחד קיים בחלונות הנמוכים והגבוהים ביותר.

כל קונספט ה"טסטים" בארץ רקוב מהשורש, אז כמה לא מפתיע שיש בזה גם בצע כסף.

הבעיה בלהעביר טסט רכב עם ליקוי תמורת שוחד, אינה שונה לדעתי מאי העברת רכב תקין בגלל הרצון להרויח על חשבון הנהג עוד כמה גרושים. אלה אותה עבריינים.

אני לא מסכים.

א) להעביר רכב עם צמיגים שחוקים ותקלה בבלמים זה הרבה יותר גרוע מלסחוט ממישהו 100 שקל על חידוש לוחיות רישוי. למרות שעל דברים כאלה לא יסתכנו. לרוב זה זיהום אוויר וכאלה.

ב) אם לא היה מבחן רישוי שנתי, הרבה ליקויי בטיחות לא היו מטופלים, והיו נוסעים עם רפידות וצלחות גמורות עד שהיו נכנסים במשאית (או שהמשאית הייתה נכנסת בהם). יש הרבה מאוד אנשים שפשוט לא מעניין אותם המצב של הרכב כל עוד הוא זז מהמקום, וטסט שנתי היא הדרך היחידה לאכוף תקינות בסיסית של הרכבים שלהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נסכים שלא להסכים. זה מקובל.

עצם קיומו של הטסט בארץ, במתכונתו הנוכחית, הוא לא יותר ממסחטת כספים מוגזמת. במקום לאכוף את הסדר והאחידות במכונים, מחפשים את מה שקל למצוא - שוחד.

פורסם
נסכים שלא להסכים. זה מקובל.

עצם קיומו של הטסט בארץ, במתכונתו הנוכחית, הוא לא יותר ממסחטת כספים מוגזמת. במקום לאכוף את הסדר והאחידות במכונים, מחפשים את מה שקל למצוא - שוחד.

יש הרבה מה לשפר באיך שהטסטים פועלים בארץ, עם זאת אני מודה לאלוהים שהם קיימים ושהם עלו על הנזילה שהיתה בבמי הרכב של בת זוגתי. אם לא הם אז יכול מאוד להיות שהיינו מגלים את זה בצורה מאוד לא נעימה.

לא חסרות דוגמאות כאלה, וחשיבות הטסטים חשובה כפליים בעידן של רכבי ליסינג מתוחזקים ברמה המינימלית האפשרית ועידן בו בעלי רכבים פרטיים שוכחים שזאת מכונה שמדי פעם דורשת התייחסות.

• תוכן חדש...