Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פרטי הרכב :

מדובר במנוע 1.4 75 כ"ס

עלה לכביש ב2006

דגם מנוע : BKY

קוד דגם 0727-0161

אשמח לדעת מהו המקט של חיישן הMAP

יותר מאשמח ללינק מאייבי במידה ויש ( תודה מראש*)

יפני זה הכי אחי

פורסם

אגב וזה שאלה חשובה : האם בגלל מצערת \ חיישן MAP בעייתים

הרכב עלול להתכבות בנסיעה ?

תפקיד החיישן הוא לקרוא את כמות האוויר הנכנסת למנוע ולהתאים אליה את כמות הדלק, אם הוא מזייף אז זה בהחלט אפשרי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה שתיארתי הוא התפקיד של שניהם, ההבדל הוא שחיישן MAF מודד את האוויר שזורם דרכו וחיישן(F=Flow) הMAP מודד לחץ (P=Pressure) בסעפת, לחיישן הMAP צריך להוסיף גם חיישן טמפ' (לפעמים יש חיישן משולב לחץ וטמפ') ובסופו של דבר מתקבלת אותה התוצאה, כמות אוויר.

ניסיתי להתאים את רמת התשובה לרמת השואל כי אני לא חושב שהוא אי פעם ראה מפת מנוע וזה לא כזה קריטי לו.

התשובה אגב היא אותה תשובה - חיישן תקול יכול לגרום לכמות לא נכונה של דלק להיות מוזרקת ובכך להשפיע על יציבות הסל"ד כולל כיבוי מנוע.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

היי חברים , שאלה לי אליכם , עדיין לא יצא לי לתקן , מחוסר זמן .

אבל מה שכן בדקתי מחיר של חיישן MAP .. המחיר הזול ביותר שהצלחתי להשיג היה כ-500 שקל חדש או 180 שקל מפירוק בלי אחריות !

מנגד באייבי הצלחתי להשיג את החיישן ב40 שקל סיני או 120 שקל של חברת בוש .

השאלה הנשאלה האם אמתין על הגעתו של החלק מאייבי , האם קיים נזק למנוע וחלקיו כאשר החיישן MAP דפוק , ידוע שאני יבזבז דלק ויחווה את כל החסרונות שבכך .

אבל האם הדבר סובל דיחוי עד שהחלק יגיע מחול ?

ואשמח לדעת האם הגיוני והחיישן MAP יזייף בגלל תוסף דלק ?

עריכה אחרונה על ידי oorenn

יפני זה הכי אחי

פורסם

תריץ תחילה ניקוי לחיישן הקיים עד שיגיע החיישן שתזמין. חוסר יציבות בתערובת הדלק עלולה לפגוע בממיר הקטליטי ולגרום להצטברות עודפת של פיח ומישקעים בצילינדרים.

פורסם

היי חברים עדכון קטן, לאחר חיפוש המק"ט על החיישן מסתבר שהוא נתפס על קליפס. באותו רגע שלפתי אותו וניקיתי עם ספריי יעודי.

חיכיתי שהתייבש ואז הרכבתי.

והופ התקלה נעלמה!!

אושר גדול, נסעתי כ5 דקות על מנת לבחון אם נעלמה הבעיה ובאמת הכל היה נראה בסדר.

לצערי הגעתי לחניה ובצעתי סריקה בשנית.. ולצערי התקלה p0106 חזרה להיות בobd.

אך היא לא באדום אלא בצהוב משמע בקרוב תיהיה באדום ואז הצ'ק אנג' ן יקפוץ..

בעמידה בשילוב ההילוך d. הטורים יורדים ל500 ואז המנוע מעלה ל800 על מנת לא להתכבות.

בהילוך p או n הטורים יציבים

כנראה שבכל זאת אזמין את החיישן הזה או לפחות אנסה למצוא אותו בזול בחנויות אחרי שיש לי את המק"ט המדויק.

לפי דעתכם משחק הטורים שקורה דווקא בd על מה יכול להצביע?

על מצערת או על שבגלל קריאה שגויה בחיישן התקלה נגרמת.

אגב החיישן היה עמוס בפייח.

יפני זה הכי אחי

פורסם

תוסף דלק ממיס פיח והפיח עלול להידבק לחיישן.

תאפס את התקלה עם הסורק שלך (מניח שיש לך את הסוג שמתחבר לטלפון?) ותבדוק אם היא חוזרת, אם כן תזמין את החיישן של בוש מאיביי. 120 שקל זה בקטנה. רק תוודא שהמוכר סבבה (אני בזמנו היו הרבה מוכרים של חיישנים אירופאים מלטביה שהיו ממש בסדר).

במידה ולאחר החלפת החיישן זה לא יפתר \ התקלה לא חזרה אחרי איפוס - הדבר הבא לדעתי הוא ניקוי בית מצערת.

לגבי הצניחה בסל"ד בהעברה לדרייב:

כשאתה משלב הילוך בתיבה אוטומטית היא רוצה להתחיל לנסוע, אם להסביר בצורה מאד פשוטה: מה שמפריד בין המנוע לגלגלים בגיר שלך הוא שמן, המנוע מסחרר את השמן והשמן מנסה לסחרר את הגלגלים, אבל אתה מחזיק ברקס ולא נותן לאוטו לזוז ובעצם מתנגד למנוע (בגלל זה רכב אוטומטי נוסע לבד ברגע שעוזבים ברקס), ברגע שאתה מתנגד למנוע אתה מקשה עליו, אבל מצד שני אתה לא עוזר לו עם גז - אז כמו שאם אני אשים עלייך תיק כבד ולא אתן לך פוש בעליה מהירות ההליכה שלך תרד, כך גם מהירות המנוע יורדת כי 'קשה' לו. זה מצב תקין בגדול - אבל יתכן ובמקרה שלך עקב גיל הרכב והפיח שהצטבר שמקשה על המנוע לנשום הוא מוקצן, במיוחד שאתה רואה שמחשב המנוע מזהה מיד את הנפילה ומוסיף קצת דלק כדי שהסל"ד יעלה חזרה.

לא מכיר אישית את הדגם, אבל יתכן ויש פה חברים בעלי יותר נסיון שיגיד אם 500 זה סבבה או נמוך מדי.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
תוסף דלק ממיס פיח והפיח עלול להידבק לחיישן.

תאפס את התקלה עם הסורק שלך (מניח שיש לך את הסוג שמתחבר לטלפון?) ותבדוק אם היא חוזרת, אם כן תזמין את החיישן של בוש מאיביי. 120 שקל זה בקטנה. רק תוודא שהמוכר סבבה (אני בזמנו היו הרבה מוכרים של חיישנים אירופאים מלטביה שהיו ממש בסדר).

במידה ולאחר החלפת החיישן זה לא יפתר \ התקלה לא חזרה אחרי איפוס - הדבר הבא לדעתי הוא ניקוי בית מצערת.

לגבי הצניחה בסל"ד בהעברה לדרייב:

כשאתה משלב הילוך בתיבה אוטומטית היא רוצה להתחיל לנסוע, אם להסביר בצורה מאד פשוטה: מה שמפריד בין המנוע לגלגלים בגיר שלך הוא שמן, המנוע מסחרר את השמן והשמן מנסה לסחרר את הגלגלים, אבל אתה מחזיק ברקס ולא נותן לאוטו לזוז ובעצם מתנגד למנוע (בגלל זה רכב אוטומטי נוסע לבד ברגע שעוזבים ברקס), ברגע שאתה מתנגד למנוע אתה מקשה עליו, אבל מצד שני אתה לא עוזר לו עם גז - אז כמו שאם אני אשים עלייך תיק כבד ולא אתן לך פוש בעליה מהירות ההליכה שלך תרד, כך גם מהירות המנוע יורדת כי 'קשה' לו. זה מצב תקין בגדול - אבל יתכן ובמקרה שלך עקב גיל הרכב והפיח שהצטבר שמקשה על המנוע לנשום הוא מוקצן, במיוחד שאתה רואה שמחשב המנוע מזהה מיד את הנפילה ומוסיף קצת דלק כדי שהסל"ד יעלה חזרה.

לא מכיר אישית את הדגם, אבל יתכן ויש פה חברים בעלי יותר נסיון שיגיד אם 500 זה סבבה או נמוך מדי.

תודה על התשובה האיכותית , אנסה היום בדיקה מקיפה לאיתור החיישן בחנויות חלקי חילוף , אולי כן אמצא את הצדיק שיתמכר את החיישן במחיר " סביר " .

מעט כואב לשלם 500 על מוצר זהה או אפילו טוב יותר ב120 שקל ולחשוב שמדובר בחנויות חלפים שאמורות להיות זולות . זאת אומרת שאם הייתי הולך למוסך מורשה יכולתי לצאת ב1000 שקל כולל עבודה .

האמת שהדבר הראשון שבדקתי היה המצערת אתמול , הפרפר האומנם לא מפוצץ בפיח , אך מנגד הקצוות הסובבות את הפרפר מלאות בשכבה עבה יחסית של פיח ( יכולתי לגרד עם הציפורן )

יפני זה הכי אחי

פורסם

אם המצערת היא חשמלית ומעבר האויר במצב סרק נעשה דרך ההיקף של הפרפר אז בהחלט הצטברות פיח כמו שתיארת יכולה לגרום לתופעת טורים לא יציבים ומישחקי סלד למיניהם. כן הייתי מבצע ניקוי יסודי למצערת ואיפוס שלה על ידי ניתוק המצבר ואז מאפס שוב תקלות ובוחן שוב את העניין מקרוב..

פורסם

היי חברים , היום הפכתי באמת כל חנות למצוא את החיישן הארור ...

ונחרדתי לגלות ש פער המחירים עצום..

חיישן של חברת בוש עולה באייבי הכי זול 97 שקל מלטביה בארץ עולה הכי זול 750 שקל והמחיר דרך חלקי רכב ולא מוסך !!!!

חיישן חלופי שעולה באייבי בין 30-50 שקל , נמכר בארץ בין 380 הכי זול ל 450 הכי יקר !

פשוט מחירים הזויים ! , מבחינת עלות מחיר , אם אקח טיסה לאו קוסט ללטביה הלך חזור ואקנה את החיישן של הבוס מהבחור מאייבי יצא לי יותר זול או לפחות באותו מחיר כמו שאלך לחנות חלפים בעיר ...

יפני זה הכי אחי

• תוכן חדש...