Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך ל-ODB יש מידע שלרכב... אין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם ODB קבוע, פותח לפעמים את האפליקציה ונהנה לראות מה המנוע עושה, שינויים קטנים בטמפ' עבודה, אחוז פתיחת המצערת, הוולטז' של האלטרנטור וככה. השאלה: ה-TORQUE מראה לי גם צריכת דלק - רגעית וממוצעת (אגב ממוצעת למתי? מאז איפוס אחרון?). מאיפה ה-ODB שולף את המידע הזה? למיטב ידיעתי אין ברכב מחשב דרך (CRV מודל 2002). :shock:

תודה

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

המחשב חי וקיים, מאחורי הקלעים. מה שאין לך הוא צג לנהג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כפי שחלק עקצו וחלק ענו נכון בהחלט - יש המון נתונים שליצרן אין פשוט רצון וכסף להשקיע ולהציג לך אותם בצגים שונים ברכב.

זה פשוט, חסכון כספי גדול ועיצובי ותכנוני גם כן.

במידה והיצרן היה רוצה להציג לך את כל הנתונים, הוא למעשה צריך להציב מערכת מולטימדיה עם צמה מחוברת אליו (צמה עבה נוספת "יותר מדי") ולעבוד על תוכנת פיענוח כלשהי מטעמו וכך למעשה כל יצרן בכדי לבדל את עצמו.

לאחר מכן, היצרן נדרש להתקין לך צג צבעוני או לכל הפחות צג סביר כלשהו של תפעול המערכות ברכב לעומת זוג שעוני תצוגה של מהירות וסל"ד ובקטנה מסביב אם הוא נדיב, מד דלק וחום מנוע וכו'.

כך או כך, כיום הרכבים מחווטים בעשרות חיישנים שונים ומחשבי הרכב שלנו מאוד מתקדמים.

יש יצרנים שכן עושים מאמץ קטן ונותנים לך "קצת" מידע אקסטרה בהתאם לסוג הרכב ומצ'פרים אותך במידע עודף או יכולת לשנות פרמטרים כאלו ואחרים.

לדוגמא? שינוי פרמטר כמות האיתות בנגיעה קלה, תאורת חניה, נעילה בתחילת הנסיעה ועוד מספר דברים (טוסון למשל).

דברים אלו לדוגמא, אני בפורד מונדאו העמוסה טכנולוגית וגם בצד מידע נדיב (טיטניום) נאלץ לשנות דרך שקע OBD USB ובעזרת תוכנת ELM CONFIG לדוגמא.

אז כן, יש התקדמות פשוט אין שום סיבה שבעולם שאתה תצטרך להציץ בנתונים אלו ולכן, השוק מלא במתאמי OBD וקיימות מגוון תוכנות כגון TORQUE PRO (יש גם APK של הגרסא המלאה).

אם אתה רוצה מכשיר OBD מהיר שמספיק מספיק "פידים" מהירים ומכשיר שעובד מהפעם הראשונה, יש לך את זה להזמין עד הבית - יש לי כזה.

https://bafxpro.com/products/obdreader

1__63687.1469505628.1280.1280_1024x1024.jpg?v=1509855518

זה לא מכשיר מקטגוריית החרטא אלה מחברה שאפילו מספקת שנתיים אחריות.

פורסם
אני עם ODB קבוע, פותח לפעמים את האפליקציה ונהנה לראות מה המנוע עושה, שינויים קטנים בטמפ' עבודה, אחוז פתיחת המצערת, הוולטז' של האלטרנטור וככה. השאלה: ה-TORQUE מראה לי גם צריכת דלק - רגעית וממוצעת (אגב ממוצעת למתי? מאז איפוס אחרון?). מאיפה ה-ODB שולף את המידע הזה? למיטב ידיעתי אין ברכב מחשב דרך (CRV מודל 2002). :shock:

תודה

מחשבי דרך מחשבים את הצריכה פשוט מאוד:

ספיקת המזרקים (דבר נתון) כפול זמן פתיחת המזרקים בחלוקה לקילומטרים של נסיעה, לפי ספידומטרר.

מחשב ניהול מנוע שולח פקודה לפתיחת המזרקים בכל מחזור עבודה (כשצריך הרבה דלק זמן פתיחה ארוך, כשצריך מעט דלק, זמן פתיחה קצר). כך שזמן פתיחת מזרקים זה נתון שקיים במחשב ניהול מנוע עם מחשב דרך או בלעדיו.

"מחשב דרך" זה רק תוכנה קטנה שאוספת ומעבדת את הנתונים האלו שקיימים בכל מקרה ותצוגה שמציגה אותם.

יכול להיות אותו רכב בדיוק עם מחשב דרך ברמת איבזור גבוהה ובלי מחשב דרך ברמת איבזור נמוכה יותר.

פורסם

אז כן, יש התקדמות פשוט אין שום סיבה שבעולם שאתה תצטרך להציץ בנתונים אלו ולכן, השוק מלא במתאמי OBD וקיימות מגוון תוכנות כגון TORQUE PRO (יש גם APK של הגרסא המלאה).

אם אתה רוצה מכשיר OBD מהיר שמספיק מספיק "פידים" מהירים ומכשיר שעובד מהפעם הראשונה, יש לך את זה להזמין עד הבית - יש לי כזה.

האם זה מתאים לכל סוגי הרכב?

או לפחות לרכב שלי מג'נטיס 08?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
כפי שחלק עקצו וחלק ענו נכון בהחלט - יש המון נתונים שליצרן אין פשוט רצון וכסף להשקיע ולהציג לך אותם בצגים שונים ברכב.

זה פשוט, חסכון כספי גדול ועיצובי ותכנוני גם כן.

במידה והיצרן היה רוצה להציג לך את כל הנתונים, הוא למעשה צריך להציב מערכת מולטימדיה עם צמה מחוברת אליו (צמה עבה נוספת "יותר מדי") ולעבוד על תוכנת פיענוח כלשהי מטעמו וכך למעשה כל יצרן בכדי לבדל את עצמו.

לאחר מכן, היצרן נדרש להתקין לך צג צבעוני או לכל הפחות צג סביר כלשהו של תפעול המערכות ברכב לעומת זוג שעוני תצוגה של מהירות וסל"ד ובקטנה מסביב אם הוא נדיב, מד דלק וחום מנוע וכו'.

כך או כך, כיום הרכבים מחווטים בעשרות חיישנים שונים ומחשבי הרכב שלנו מאוד מתקדמים.

יש יצרנים שכן עושים מאמץ קטן ונותנים לך "קצת" מידע אקסטרה בהתאם לסוג הרכב ומצ'פרים אותך במידע עודף או יכולת לשנות פרמטרים כאלו ואחרים.

לדוגמא? שינוי פרמטר כמות האיתות בנגיעה קלה, תאורת חניה, נעילה בתחילת הנסיעה ועוד מספר דברים (טוסון למשל).

דברים אלו לדוגמא, אני בפורד מונדאו העמוסה טכנולוגית וגם בצד מידע נדיב (טיטניום) נאלץ לשנות דרך שקע OBD USB ובעזרת תוכנת ELM CONFIG לדוגמא.

הייתי מחזק ואומר יותר מזה: אילו "מחשב הדלק" היה מציג את כל המידע ממחשב ניהול הרכב כנראה שהיה צורך בשני נהגים, בדיוק כפי שבמטוס נדרשים שני טייסים על מנת לשלוט בכמות המידע העצומה המוצגת בפניהם. עדיף להשאר עם מינימם מידע חיוני ולהתרכז בכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

"הייתי מחזק ואומר יותר מזה: אילו "מחשב הדלק" היה מציג את כל המידע ממחשב ניהול הרכב כנראה שהיה צורך בשני נהגים, בדיוק כפי שבמטוס נדרשים שני טייסים על מנת לשלוט בכמות המידע העצומה המוצגת בפניהם. עדיף להשאר עם מינימם מידע חיוני ולהתרכז בכביש."

מזכיר לי את Pacific Rim...

אין ויכוח. ה-TORQUE מאפשר לבחור איזה נתונים להציג, ואני מחליף מדי פעם. עדיין זה מספק לי פחות נתונים ממה שהרכב השני שלי, מודל 2017, מספק כסטנדרט.

תודה לכל מי שענה והאיר את עיני.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

יצרני הרכב תכננו את שקע ה OBD לשימוש זמני בלבד בזמן הביקור של הרכב במוסך. אין שם שום מנגנון שנותן הגנה או נעילה מכאנית כדי לשמור על רצף החיבור בזמן שהרכב בתנועה.

כמו כן כשל לא צפוי ברכיב ה OBD ישפיע ישירות על מחשב הרכב.

זה שווה ערך לדעה הרווחת בפורום להמנע מהתקנה של מערכות שונות בהתקנה מקומית.

אתה מוסיף מערכת חיצונית שלא עוברת את אותו מנגנון

בקרת ההתאמה והאיכות של יצרן הרכב - זה בד"כ מקור לתקלות שונות ומשונות.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

זה נכון כשמדובר במתאם סיני בשקל וחצי, אי אפשר לסמוך עליו. במקרה של מתאם איכותי זה פחות מדאיג.

ובתור דוגמא, יש מכוניות עם דלקן שמתחבר לשקע OBD לצורך קריאת קילומטרז', זה מחובר קבוע ונוסעים ככה שנים.

פורסם
ממליץ בחום לא להשאיר את התקן הOBD מחובר קבוע בזמן הנסיעה. זה יכול לשגע את מחשב הרכב .

כפי שצויין, הסיניים בשקל וחצי כן עלולים לגרום לבעיות כיוון שהם לא מכבים את עצמם ולמעשה גם פארזיטים לא קטנים של צריכה כאשר הרכב כבוי.

האיכותיים, כגון המכשיר שצורף ועולה פי 5 ממוצר דומה סיני, מכבה את עצמו לצריכת זרם מינימלית ביותר.

יש לקחת בחשבון שמוצרים זולים מאוד גם לא באמת יודעים לבצע פעולות מתקדמות אלה רק להציג מידע לרוב, כך שזה עוד בלוף שהרבה לא מבינים למה דברים לא משתנים או מתאפסים לאחר ששולחים פקודות דרכם או לחלופין, אם מצליחים להתחבר אליהם בנסיון ה 5.

• תוכן חדש...