Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות במעמד צד אחד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הבת שלי נוהגת כיום ברכב שרשום על שמי, וכדי לקבל החזרי הוצאות מהעבודה שלה הרכב אמור להיות רשום על שמה, ולכן החלטנו להעביר בעלות.

כדי לחסוך זמן וכאב ראש - האם יש אפשרות לבצע את העברת הבעלות כאשר רק היא מגיעה לסניף הדואר?

כלומר - היא תשמש הן כמיופת כוח של המוכר (אני), והן כקונה.

האם זה אפשרי?

תודה!

פורסם (נערך)

כן. צריך להצטייד ברשיון רכב, תעודות זהות של כל הצדדים (לא כל תעודה מזהה) ויפוי כוח מתאים:

rishuy.mot.gov.il/download.php?f=YipuyKoahPrati.pdf

נ.ב. ברוב המקומות מספיקה הצהרה על שימוש ברכב בבעלות ההורים, אז אפשר לחסוך את מחיר העברת הבעלות (והרישום).

עריכה אחרונה על ידי Eily
נ.ב.
פורסם

תודה!

לא היכרתי את נושא הצהרת שימוש בבעלות הורים. זה טופס מסודר שצריך למלא או שהיא פשוט אומרת שזה בבעלות הורים, ומראה את הפרטים שלה בת.ז. שלי?

פורסם

זה תלוי במעביד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כאמור: לברר עם המעסיק במדור הרלוונטי אם זה אפשרי ואיזה הצהרות נדרשות.

לרוב המעסיק יאפשר את זה (רכב בבעלות עם זיקה, כגון הורה/בן זוג).

הצבא מאפשר את זה למשרתי צבא קבע, העירייה מאפשרת את זה בנוגע לתו חנייה.

היה לא מזמן שרשור שממליץ בחום כן להעביר בעלות גם בין בני משפחה (חמות), אבל אני חושב שהבת שלך תישאר הבת שלך, והיא תישא בעלויות (קנסות, כביש 6, רישום נקודות וכו'), ותחסכו את העלות של העברת בעלות ורישום.

אם אתם גרים רחוק אחד מהשני, אז יש סיבוך כל שנה להעביר טסט עם ת.ז. אז עדיף כבר להעביר בעלות, אבל אם גם ככה אתה לוקח את הרכב לטסט, קיצור שיקול שלך לחלוטין.

פורסם

בדרך כלל מבקשים הצהרה מאושרת ע"י נוטריון המאשרת שלמרות שהרכב רשום ע"ש ההרים, המשתמש(ת) בפועל היא הבת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כל העברת בעלות, למעט הוספת\הסרת בן\בת זוג נספרת כ"יד".

ראה כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סליחה, אולי לא הייתי מספיק מובן. נמנעתי מרצף מרכאות הכוונה ל "לא נספרת בעת המכירה", בזמן משא ומתן בין הקונה למוכר, מהצד של המוכר.

וודאי שהבעלות הקודמת נספרת במניין ברישיון.

אם אני בא לקנות רכב שעבר מאבא לבן במשרד הרישוי, ופוגש את האבא שמספר על חוויותיו עם הרכב, או שמר על בעלות מקורית ועבר בתוך המשפה, מבחינתי בעת הקנייה - זה אותו דבר.

כשאבוא למכור זה כבר סיפור אחר.

וכמובן שאני יותר מתרשם מהיסטוריית טיפולים מסודרת, מאשר מסיפורים.

פורסם

וכאשר אתה מוכר את אותו רכב? אתה כבר 02, הקונה הפוטנציאלי ילחץ על הנקודה הזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זאת בדיוק כוונת המשפט:

כשאבוא למכור זה כבר סיפור אחר.

אני לא יודע אם הרכב של פות"ש הוא בכלל יד ראשונה. בכל מקרה "מקובל" להפחית יד אחת בעת המכירה (כך נולדה לה "יד 0") והנושא נידון די בהרחבה בפורום. אני בכל אופן ממליץ לפות"ש על מסלול ההצהרה, אלא אם כולל נוטריון ואז אני חושב שלא סוף העולם להוסיף יד אחת לרכב.

• תוכן חדש...