Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שאני כבר יותר משנה בתהליך של "לבחור את הרכב הבא שלי", ולא מצלןיח לבחור כי עדיין לא הנמצא הרכב שיענה על כל הדרישות שלי, מישהו נכנס לי ברכב וידה ידה ידה - אובדן להלכה. עכשיו כבר חייבים לבחור וצריך לעשות את זה מהר. ולא רק זה אלא גם צריך רכב שנמצא במלאי בארץ.

אני נוסע 30,000 ק"מ בשנה.

בטיחות, פסיבית ואקטיבית, נמצאת בראש סדר העדיפויות ולכן חובה:

- רכב שנמכר גם באירופה וגם בארה"ב (בדיקות שונות שמכסות יותר מצבים)

- בלימה אוטונומית

- כמה שיותר מערכות אקטיביות (התרעה על נתיב, תיקון נתיב, רכב בשטח המת, החלפת אורות אוטומטית וכו')

אבל יש עוד דרישות.

- שקט ונוח עם מושבים נוחים

- עדיף בתצורת האצ'בק

- אמינות

- בקרת שיוט אדפטיבית, עדיף גם בפקקים

- שמירה על מרכז נתיב, עדיף גם בפקקים

- אני כבר 11 שנים עם היברידיות והייתי שמח להמשיך

- חשבתי להנות גם מרכב שיאפשר נסיעה בשטח

- תנוחת ישיבה גבוהה - יתרון

- הרכב צריך להיות מספיק מרווח שהבן שלי לא יבעט בכיסא :-)

- רצוי פתחי מיזוג מאחור.

- קו חלונות נמוך מאחור (שהבן יוכל לראות את הנוף)

מה לא חשוב:

ביצועים, התנהגות, מראה חיצוני, רכות הפלסטיקים (בקיצור רוב מה שמפורט במבחני הדרכים לא רלוונטי עבורי)

- ה-XV יתן את חוויית השטח, ואת מרבית המערכות האקטיביות (כולל בקרת שיוט בפקקים), אבל לא יתן שמירה אקטיבית על מרכז נתיב, או אפילו תיקון נתיב, אין לו פתחי מיזוג מאחור, הוא לא היברידי, ובמלאי יש רק את גרסת ה-1600 העצלה יחסית (לא קריטי עבורי, אבל זה גם גורם לה להיות יותר רועשת לעיתים). קיבלתי גם התחייבות לרכישה במחיר מחירון. בנוסף אחריות ל-5 שנים ושינוע לטיפולים אלה בונוסים שווים.

- הנירו יתן את כל מה שהסובארו לא, אבל במחיר של ויתור על התרעה על רכב בשטח המת ותנועה חוצה מאחור, בקרת שיוט אדפטיבית בפקקים, אורות גבוהים אוטומטים ומרבית יכולת השטח (טיפה מוגבה, אבל לא יותר מזה).

האס הגדול של נירו הוא שהעלות הכוללת שלו צפוייה להיות כ-600 שקל בחודש פחות (בעיקר דלק וביטוח).

- האיוניק פרימיום דומה מאוד לנירו אבל יחליף את תנוחת הישיבה הגבוהה ואת מרווח הגחון הטיפה מוגדל בהתרעה על רכב בשטח המת ותנועה חוצה מאחור. איתו גם אוותר על חיישני גשם ועל מראה מתכהה. האחריות הארוכה יותר שלו לא רלוונטית שכן אני אגיע לגבול הק"מ קודם.

לשלושת הרכבים קו חלונות אחורי גבוה ממה שהייתי רוצה

בקיצור - אין רכב שעונה על כל הדרישות וצריך להחליט על מה מתפשרים. לא מצליח להחליט... :-)

למישהו יש עוד זוית שלא חשבתי עליה? עוד רכב שיכול לענות על הדרישות יותר טוב?

פורסם

ה- XV הוציאו תוצאות ריסוק הרבה יותר טובות משמעותית משתי האחרות, הנירו בכלל בושה לדעתי (83% מבוגרים ו- ילדים 80%).

מצד שני, לחדש אין כמעט תא מטען...

לא יכול לעזור לך ביתר הדברים :-) אני הייתי לוקח מסובארו רכב זמני עד שיגיע 2.0 מאובזר אם הוא מתאים לך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

דבר ראשון אתה לא צריך למהר, אתה יכול לשכור בינתיים רכב בעלות נמוכה, אני ממתין לנירו שהזמנתי ושוכר בינתיים קיה פיקנטו בעלות של 77 ₪ ליום ועוד 14 ₪ ליום לנהג נוסף.

אני חושב שאתה כבר מכיר היטב את כל הרכבים בשוק ואתה רק צריך להחליט על מה אתה יכול לוותר ועל מה לא. למשל התראה על שטח מת ובוודאי התראה על תנועה חוצה, מראה מתכהה, קו חלונות נמוך הם דברים שלדעתי אפשר לחיות בלעדיהם בלי וויתור גדול מדי. לגבי שאר הדברים נראה לי שיהיה לך קשה לוותר.

מה שבטוח שבנסועה של 30 אלף ק״מ בשנה אני לא הייתי מתקרב לרכבי בנזין מלבד אולי הסקודה קארוק עם מנוע ה- 1 ליטר שצפוי להיות מאד חסכוני (בייחוד מחוץ לעיר). בכלל ייתכן שהקארוק יציע גם את כל מערכות הבטיחות שאתה מחפש ונראה שהוא צפוי להימכר מוקדם יותר מהצפוי (נצפו כמה רכבים בישראל). אני מציע לך להתקשר לכמה סוכנויות סקודה כדי לקבל תמונת מצב כמה שיותר מדוייקת לגבי מועד זה.

אפשרות אחרת היא לסטות ליונדאי סונטה הייבריד, אני חושב שהוא מציע כמעט את כל מערכות הבטיחות שאתה רוצה ועוד אביזרי נוחות ופינוק רבים וכן מרווח רב. אבא שלי קנה כזה רכב לפני כמה ימים והרכב מאד מרשים. אני לא מצליח לחשוב על חבילה כוללת כזאת במחיר כזה (בייחוד באפס ק״מ) באף רכב אחר. לי שאני מגיע מג׳יפון קצת הפריע הגג הנמוך מבחינת קו הראיה ממושב הנהג, אבל לך שמגיע מהפריוס אולי זה פחות יפריע. חסרון נוסף הוא שהרכב לא בתצורת האצ׳בק (תא המטען פחות שימושי וגם יש כניסת שמש מהחלון האחורי אבל גם בפריוס יש כניסת שמש) הייתי בודק אותו בכל מקרה ולא פוסל אותו על הסף עקב כך.

לפי דרך המחשבה הנ״ל הויתור העיקרי בקיה נירו הוא למעשה על בקרת השיוט שעובדת בפקקים ולכן הוא גם אפשרות שבאה בחשבון לדעתי בשבילך.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה על ההתייחסויות.

רכבים של ואג אני לא אקנה, כי אני לא סומך על צ'מפיון.

עד התאונה הייתי בעמדת המתנה לקארוק, חשבתי שליסינג של רכב שלהם יכול להיות אופציה - אבל אחרי שהם כמעט איבדו אותי עם תרמית הדיזל שלהם, הכתבה על ניסוי הקופים חיסלה את הסיכוי גם לזנ. לא מוכן להיות שותף לפשע.

לחברה הזו אין אלהים, ולא מצפון. היא לא תבחל בשום מהלך. אני משוכנע שגם את הלקוחות שלהם הם מרמים.

מעבר לזה - נסיון עם אאודי q3 שכור בחו"ל גרם לי להבין שאני ממש לא מתחבר לגיר הדו מצמדי שלהם. הוא מעצבן בשימוש (אני חונה יום יום בירידה חדה).

לגביי הסונטה / אופטימה - חשבתי עליהן - אבל פסלתי אותן בשל מבנה 3 הקופסאות שלהן. אולי שווה לבחון את זה בכל זאת. הפריוס בכל זאת נשארת לשנתיים-שלוש הקרובות, כך שיהיה פתרון האצ'בקי במידת הצורך.

פורסם

לגביי הסונטה והאופטימה - הן גם חסרות את השמירה האקטיבית על הנתיב.

נראה לי שהאיוניק והנירו הן פשרות עדיפות (אני נמצא מעט בפקקים. הייתי מאוד שמח לפיצ'ר הזה, אבל הוא פחות קריטי בשיקולים).

פורסם

לא בטוח שזה יזכה עם מערך השיקולים שלך אבל ננסה:

יונדאי i30 החדשה תענה על כמעט הכל - חוץ מצריכת דלק (טובה מהסובארו) ולא גבוהה (אך האצ׳בק)

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

כאמור, הנימוק העיקרי כנגד האיוניק זו העובדה שהוא לא נותן את אופציית נסיעת השבילים ואת תנוחת הישיבה הגבוהה.

מעבר לזה, הוא נופל גם גכמה קטנות לא ברורות כמו חיישני גשם, מראה מתכהה אוטומטית.

בנוסף בנסיעת מבחן שערכתי היום, מערכת המיזוג ביטלה על דעת עצמה את מצב סחרור האויר. כנראה שהדבר משותף גם לנירו.

ריח אגזוזים הוא אחד הדברים שאני הכי שונא, ולרוב המעבר לאויר מבחוץ מתגלה כשנפיחת אגזוז דיזל ממשאית גורמת לי לאיבוד היכולת לנשום. עד כמה שזה עשוי להישמע קטנוני, זו מבחינתי עילה לפסילת רכב (עוד סיבה לפסול את כל מכוניות ואג. מנסיוני, לכל התוצרת יש את ה"פיצ'ר" הזה).

בשל מפגעי הריח האלה לעולם לא אפתח חלון או גג נפתח בכבישי ישראל (אלא אם אסע בכביש מבודד בנגב).

לגביי ה-I30 - בנוסף לחסרונות שהזכרת, לדעתי היא גם לא תהיה מספיק מרווחת. החיסרון הכי גדול של האוריס היה הצפיפות במושב האחורי (והדלת האחורית הצרה).

לא ברור לי מה היתרון של ה-I30 על האיוניק. מה יש בה שאין באיוניק, אם כבר מתפשרים על כל השאר?

פורסם (נערך)

מהצרכים שלך ומקריאת בשרשור אני חושב שהאיוניק בגרסת סופרים/ קיה נירו הן האופציות הכי טובות עבורך.

מצטער לשמוע על התאונת דרכים. מכת מדינה.

תעשה נסיעת מבחן גם בנירו ותקבל החלטה.

הסונטה בגרסה הבכירה שלה מדהימה בעיני ותהווה פינוק לכל נהג ומשתמש.

אני גם מחכה לאיוניק שלי וכרגע שוכר רכב. גרין מדהים כמה המצב שלנו דומה. אני יודע להגיד שיש מלאי בארץ, שהזמנתי שבוע שעבר ואני צפו לקבל את הרכב בתחילת שבוע הבא.

עריכה אחרונה על ידי eliavsr
פורסם

לגביי ה-I30 - בנוסף לחסרונות שהזכרת, לדעתי היא גם לא תהיה מספיק מרווחת. החיסרון הכי גדול של האוריס היה הצפיפות במושב האחורי (והדלת האחורית הצרה).

לא ברור לי מה היתרון של ה-I30 על האיוניק. מה יש בה שאין באיוניק, אם כבר מתפשרים על כל השאר?

כידוע, מדובר בדגם חדש שראיתי רק בחטף ובעיקר מתבסס על מבחני דרכים וסיקורים.

לא אדבר על מערכת ההנעה (שפחות מעניינת אותך) אלא על מרווח - הi30 הקודמת הייתה די מרווחת והחדשה שופרה עוד יותר.

תקרא מבחני דרכים עליה ותראה שנושא המרווח אינו הבעיה שלה.

עשיתי סיקור בזמנו על האוריס מול הקורולה כשהייתי צריך לבחור רכב ליסינג. האוריס צפופה מאחור. לאבא שלי יש איוניק פרימיום (מרוצה מאוד), אין מה להשוות בינה לבין האוריס מבחינת מרווח פנים. אני מניח שה-i30 החדשה תהיה דומה לה.

קפוץ לאולם התצוגה של יונדאי בימים הקרובים, תוכל לראות את שני הרכבים אחד ליד השני.

פורסם

לפי התיאור שלך היברידי בטיחותי וגבוה הוא הפתרון שאתה מחפש. בנוסף עלות תחזוקה וביטוחים נמוכה, ורק הנירו נותן לך את המענה הזה. במידה ואתה ממש צריך עוד פתרונות, אני חושב שתמצא התקנות צד שלישי שישלימו לך.

פורסם

נראה לי שאחרי שנה של בדיקות כנראה שתדע יותר מכל אחד מאיתנו מה הכי מתאים לך לקנות, אם צמצמת ל2-3 אפשרויות פשוט תקבע נסיעות מבחן על כולם ותראה בעצמך על איזה רכב תרגיש הכי בטוח, אני הייתי הולך על הנירו כי יש לה באמת את על מערכות הבטיחות שאמרת שכה חשובות לך, הן באמת הכי מתקדמות בקטגוריה הזאת של הרכבים

פורסם

כמובן שעשיתי נסיעות מבחן בכל הרכבים הללו.

בסוף החלטתי לקנות את ה-xv 2.0.

כמכלול הוא עדיף בעיני והחלטתי לבדוק אם אני אתחיל לטייל יותר בזכותו.

העלות כנראה תהיה כ-600 שקל לחודש יותר (15-20% מהעלות), אבל הרבה תלוי בצריכת הדלק בפועל.

האספקה תהיה במרץ - אעדכן אז.

פורסם

בנסועה של 30K לשנה העלות של XV2.0 היא הרבה יותר מ-600 ש"ח לעומת קיה נירו למשל.

רק בעלות של הרכב ההפרש בינהם 20K, ל-3 שנים זה יוצא 550 ש"ח לא כולל הריבית!

צריכת הדלק של הנירו טובה יותר ב-30% לפחות, בנסועה של 2500 ק"מ לחודש ההפרש בעלות יהיה 60-70 ליטר לחודש. ולא דיברתי על הביטוח של XV שהוא הרבה יותר יקר.

ככה שהבדל בעלויות הוא לפחות 1000 ש"ח בחודש, 12K לשנה, 36K ל-3 שנים.

פורסם

תתחדש!

רכב מצויין למי שמנצל את יתרונותיו הגדולים ומבין את חסרונותיו (הלא קטנים בפני עצמם).

• תוכן חדש...