Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בתור מתכנת עלתה בי תהייה לאחרונה.

נניח ואני מתחיל עבודה בסטרטאפ קטן, כזה שיש לו מימון שמספיק בדיוק לפעילות העסקית שלו ולמשכורות לכמה עובדים (בכמות חד ספרתית).

רצה הגורל והעסק לא הצליח ונסגר. מה דינם של העובדים?

אוכלים אותה? מקבלים כסף? סיוע? (בטווח שבו הם צריכים לחפש עבודה חדשה)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

חוקי העבודה לא מבדילים בין עובד לעובד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תוודא שמופקדים לך כל הפיצויים לפנסיה לפי סעיף 14. אם ככה לדעתי זה כמו מפוטר. מגיעים לך דמי אבטלה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

העובדים ממוקמים גבוה ברשימת הנושים, אבל זה לא מבטיח כלום.

מומלץ לעובדים לבדוק באופן שוטף שההפרשות הסוציאליות מבוצעות כסדרן. ככה, הסיכון הוא "רק" למשכורת אחת.

:turn-l:
פורסם

כאמור, כמו כל חברה

אצלי בסטארטאפ כל העובדים מקבלים הפרשות מלאות לפיצויים מדי חודש, ככה שלא אמור להיצבר חלילה חוב כלפי מישהו במידה והחברה תיסגר. (כמו''כ יש כסף בצד עבור משכורת של חודשיים לכולם).

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

כל עוד אתה מקבל משכורת והפרשות בזמן, אתה מסכן רק את החודש האחרון.

על החודש האחרון יש איזשהו כיסוי מהביטוח הלאומי, אבל זה לא מתקרב למשכורת היטק וגם את זה תקבל תוך הרבה חודשים.

אחרי שפוטרת אתה זכאי לדמי אבטלה בסכומים מגוחכים עד שאתה מוצא עבודה חדשה, לתקופה מוגבלת, בתנאי שעבדת שנה לפחות.

עריכה אחרונה על ידי armagedon
פורסם

סטארט-אפ מטבעו מתרחב ומתכווץ לפי הצורך. יכולה להגיע תקופה של קיצוצים, ותקופה קצרה אחריה גיוס מסיבי של עובדים. ההמלצות שלי:

1. כמו שהחבר'ה מעלי כבר אמרו, לבדוק שאתה חתום על סעיף 14א ולבדוק באמת בקופות גמל\מנהלים שמתבצעות הפקדות חודשיות (מה שאתה רואה בתלוש במשכורת זה כמה היה אמור להיות מופקד - לא כמה הופקד בפועל). אם יש צל של ספק באמינות המעסיק, הייתי ממליץ גם לבדוק את התשלומי מעביד למס הכנסה וביטוח לאומי.

2. החוק הישראלי להודעה למתן הודעה מוקדמת הוא די הוגן, גם למעסיק וגם לעובד. אם אתה רוצה להיות 100% בטוח, בקש בחוזה 30 יום התראה מוקדמת בכל מצב - גם לפני שמסתיימת שנת ההעסקה הראשונה שלך. אם המעסיק מגלה התנגדות, אתה יכול לטעון שאתה רוצה לתת גם לו זמן להתארגן במידה ואתה מחליט לעזוב.

3. כדאי להכניס לחוזה סעיף שאומר שאם פוטרת, או התפטרת עקב הרעת תנאים (חתכו לך את השכר \ שעות העבודה) - תקופת האי-תחרות יורדת משנה (בד"כ) לשלושה חודשים.

No worries 8)

פורסם

מה שמצחיק אותי בסעיף אי התחרות הוא שאם מפטרים אותך , מדוע סעיף אי התחרות נשאר בעינו ?

כמובן, ברור שההסכם נחתם ביודעין אבל הוא מייצר פה איזו אנומליה של מצד אחד המעביד פיטר אותי, אז מדוע ההגבלה מצדו נשארת ?

האם בית הדין נדרש לשאלה הזו אי פעם ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם (נערך)
מה שמצחיק אותי בסעיף אי התחרות הוא שאם מפטרים אותך , מדוע סעיף אי התחרות נשאר בעינו ?

כמובן, ברור שההסכם נחתם ביודעין אבל הוא מייצר פה איזו אנומליה של מצד אחד המעביד פיטר אותי, אז מדוע ההגבלה מצדו נשארת ?

האם בית הדין נדרש לשאלה הזו אי פעם ?

יאפ - היה תקדים לנושא עם צ׳ק פוינט בזמנו - והסעיף לא החזיק מים.

המימוש הספציפי שלו הוא הרבה יותר מוגבל ממה שהסעיפים שלרוב מוסיפים באמת כוללים מבחינת אכיפה.

שווה לקרא:

http://www.hilaporat.co.il/article.php?id=261

http://www.lawline.co.il/אי_תחרות/

(השני קצר יותר).

בקצרה - אני חתמתי בראש שקט על סעיפים כאלו בתור ידיעה מראש שאלא אם באמת יש פה משהו מלוכלך - הסעיפים האלו לא מחזיקים מים ברוב התרחישים היומיומיים.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סעיף אי התחרות רלוונטי רק לבעלי תפקידים בכירים/מהותיים בחברה.

בארץ מקובל משום-מה להחתים גם את המאבטח והמנקה על סעיף אי תחרות דרקוני לשנה שלמה.

בית הדין אמר את דברו מספר פעמים - זה נוגד את חופש העיסוק ברוב המקרים, ולכן שווה את הנייר שעליו הוא כתוב.

כן היו מספר מקרים בודדים שבהם מי שהתפטר היה בכיר שהקים חברה מתחרה על בסיס דברים שפותחו בחברה הקודמת -

ובית הדין הכריע לזכות המעביד הקודם. אבל אלה ממש מקרים בודדים.

עריכה:

תזכורת לעצמי - לרפרש את הטאב הפתוח לפני שאני עונה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הסעיף אכן לא מחזיק מים ברוב המקרים, אבל אני מעדיף לחיות עם ראש שקט מאשר לקבל מכתבים מאיימים מעורכי דין.

בחברה הקודמת שעבדתי בה היה מנהל מכירות בכיר שעזב במפתיע לטובת חברה מתחרה - ולקח ביחד איתו את החשבונות שלו שהכניסו מליוני דולרים לחברה, הישר לפתח החברה המתחרה.

החבר'ה בהנהלה איימו ואיימו ואיימו - ובסוף לאחר שחקרו את העניין משפטית, החליטו לרדת מהעץ. אגב, היום ככל הידוע לי הבחור מובטל.

No worries 8)

פורסם

1. כמו שהחבר'ה מעלי כבר אמרו, לבדוק שאתה חתום על סעיף 14א ולבדוק באמת בקופות גמל\מנהלים שמתבצעות הפקדות חודשיות (מה שאתה רואה בתלוש במשכורת זה כמה היה אמור להיות מופקד - לא כמה הופקד בפועל). אם יש צל של ספק באמינות המעסיק, הייתי ממליץ גם לבדוק את התשלומי מעביד למס הכנסה וביטוח לאומי.

במקצוע הזה אם יש צל של ספק באמינות המעסיק עוברים למעסיק אחר מיידית.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...