Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שוקל לקנות יונדאי קונה חדשה, אך חושש מבעיית הגיר הרובוטי כפול המצמד.

בארה"ב היתה תביעה ייצוגית על גיר כזה ביונדאי טוסון ב 2016. היצרן טוען שעדכון תוכנה פתר את הענין אבל צרכנים רבים טוענים שלא כך.

מישהו מכיר ?:shock:

אם לא מומלץ אשמח להמלצה על רכב חדש אחר, המיועד לאחזקה של 7-8 שנים עם קילומטרז נמוך.

קריטריונים:

1. אמינות ותחזוקה - לכן הנטיה ליפני או קוראני

2. בטיחות

3. לא אוהב היברדי - וגם שמש לנסיעות עירוניות קצרות

4. לא חייב להיות ג'יפון

5. איו חשיבות לבגאז' גדול

שוקל

סוזוקי קרוסאובר - החיסרון העיקרי העדר מערכת בטיחות אקטיבית

טויוטה קורולה- קצת מיושן אבל יודעים בדיוק מה מקבלים

תודה מראש

פורסם

לא הצבת תקציב מסויים , אז אני אניח שהמחיר של הקונה זו המסגרת העליונה.

אפשר להוסיף סובארו XV (הייתי מציע את האימפרזה ,אבל רק כשיגיעו לה מערכות בטיחות ורק עם מנוע 2.0, עדיפה על קורולה בנוחות).

הגיר הרובוטי מתחיל להתפשט בקוריאניות ולהיות ברירת המחדל ברובן.

הונדה סיוויק גם אופציה טובה ומאובזרת מאוד למרות שהמנועים דיי צעירים בארץ.

מאזדה 3 מאובזרת ועם גיר אוטומטי רגיל ומערכות בטיחות מקוריות.

פורסם

אני מכיר שהגיר הזה מאוד רגיש לפקקים ראה ערך קיה ספורטאג GT עם התרעת התחממות הגיר בפקקים ושולחת אותך לעמוד בצד 5 דקות.

זה אותו גיר כמו בטוסון טורבו שבחול וגם בקונה, להגיד לך שעדכון תוכנה פותר, גם בפוקוס אמרו את זה ותראה מה היה שם.

אם אתה כזה פריק של אמינות תקנה קורולה, אתה יודע מה אתה מקבל.......

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

למה לא מאזדה 3?

עולה בערך כמו קורולה, מנוע 2000 שסוחב טוב יותר, גיר אוטומטי ולא גיר רציף, נראית טוב יותר, מאובזרת למדי, צריכת דלק סבירה פלוס (די מפתיעה אפילו) למנוע כזה, נוחות נסיעה טובה ועם ה"סמל הנכון".

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נראה לי שחוץ ממאזדה ואופל , לא ניתן לקנות היום בארץ מכונית קטנה או משפחתית עם גיר פלנאטרי. כולם עברו לגיר רובוטי או רציף. האם אני טועה?

פורסם

טועה.

פורד פוקוס, שברולט קרוז , פיג'ו 308 ו208, סיטרואן C3 ,יונדאי אלנטרה, קיה ריו ,יונדאי I20 ,פיאט טיפו 1.6, יונדאי I25 ועוד מגיעות עם גיר פלנטרי.

פורסם

בהתייחסות לגירים אוטומטיים בלבד:

מאזדה - רק גירים אוטומטיים כמדומני.

פג'ו וסיטרואן - גיר רובוטי רק ב-C1/108 ובדגמים כמו 2008 דיזל או 1.2 בנזין (אם עוד נמכרים), בשאר אוטומט 6 הילוכים כמדומני.

שברולט - הכול אוטומטי.

יונדאי וקיה - הרוב אוטומטי, 4/6 הילוכים.

בקיצור, פחות נפוץ אולי, אבל יש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פות"ש, האם חשבת על היונדאי קונה בגלל ה-4X4 או המנוע החזק יחסית שמוצמד אליה? בכל מקרה, נראה כמו רכב ראוי בשבילך.

יש סתירה משמעותית בין זה לבין האלטרנטיבה שכתבת בדמות הקורולה...

אם אתה מחפש שיהיה קצת "ניראות" לרכב ואין צורך ברכב מרווח במיוחד, תוריד את כל רכבי הסדאן, כולל הקורולה מהמשוואה.

ההונדה סיוויק נראה כמו בחירה טובה במקרה שכזה.

* אמינות הגיר - יש הצהרה די עדכנית מהיבואן שמגובה מהיצרן שבעיית התחממות הגיר נפתרה.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

לדעתי לא צריך לחשוש כל כך מהגיר של הקונה. לקיה סיד למשל יש גיר רובוטי כפול מצמדים אמין. זה רכב ותיק מאוד על הכביש ולא שמעתי תלונות על אמינות הגיר.

קיה היא חלק מקונצרן יונדאי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם
לא הצבת תקציב מסויים , אז אני אניח שהמחיר של הקונה זו המסגרת העליונה.

אפשר להוסיף סובארו XV (הייתי מציע את האימפרזה ,אבל רק כשיגיעו לה מערכות בטיחות ורק עם מנוע 2.0, עדיפה על קורולה בנוחות).

הגיר הרובוטי מתחיל להתפשט בקוריאניות ולהיות ברירת המחדל ברובן.

הונדה סיוויק גם אופציה טובה ומאובזרת מאוד למרות שהמנועים דיי צעירים בארץ.

מאזדה 3 מאובזרת ועם גיר אוטומטי רגיל ומערכות בטיחות מקוריות.

כן מחיר הקונה - רף עליון בתקציב

תודה

פורסם

מזדה 3 2L בחירה הטובה לדעתי.

פג'ו 308 רכב מוצלח + גיר יפני.

לגבי קרוז חדשה לא נשמעו תלונות, גם אוטומטית.

אותו דבר לגבי אופל.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם
לדעתי לא צריך לחשוש כל כך מהגיר של הקונה. לקיה סיד למשל יש גיר רובוטי כפול מצמדים אמין. זה רכב ותיק מאוד על הכביש ולא שמעתי תלונות על אמינות הגיר.

קיה היא חלק מקונצרן יונדאי.

יש באתר כמה תלונות על הגיר, לא בתדירות של VW פורד או אפילו רנו אבל יש, בעיקר על התחממות (כולל אחותה הI30 בשנים האחרונות של הדגם שבהן קיבלה גיר רובוטי) וסיד אחת שהוחלפו לה מצמדים באזור ה50 אלף.

פורסם

יש תלונות על הרובוטי של הסיד, יש תלונות על הכל, המלצתי לפותש שאם הוא חושש מעננת אמינות כזו או אחרת שתבוא בדמות תקלה בגיר אז שיירד מגירים רובוטיים יבשים, אם כבר אז רטוב.

ואם הבחיר היא בין קורולה למזדה 3 2 ליטר אין פה שאלה, לדעתי הקורולה זוועה של רכב , עגלה משעממת.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תוכן חדש...