Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה השרשור של הרכישה: כאן

כעת ארשום סיכום של הבעלות, חויית המכירה.

הרכב מגאן סטיישן דיזל 2013 שנרכשה מ lease4u בחודש יולי 2016 עם 107 אלף ק''מ על השעון, נמכרה לפני כמה ימים עם 145 אלף ק''מ על השעון.

על הרכב בכללי, מאוד נוח לנהיגה, כוח לא חסר ובכבישים מפותלים אפילו ניתן להפיק הנאה מהנהיגה ברכב למרות גודלו, ברכב שלי הותקנה תוכנה של סופרצ'יפס שאמורה להעלות את ההספק מ 110 ל 130 ואת המומנט במעט. רמת גימור מפוארת עם גג פנורמי שהילדה שלי התאהבה בו, קרוז קונטרול מאוד נוח לשימוש, חיישני אורות שמעולם לא אכזבו וחיישני גשם שמעט פחות אהבתי, מזגן מפוצל שעובד מצויין. לי אישית היה חסר רק מזגן לאחור של הרכב. תא מטען גדול ונוח מאוד להעמסה, תנוחת ישיבה והגה מתכוננים בצורה באמת אידיאלית לנהג, מעולם לא סבלתי מכאבי גב ברכב גם בנהיגה של שעות.

תקלות בתקופתי: היו 2 במספר, מחשב גיר שהלך ועלה 1800 ש''ח במוסך מורשה כאשר קיבלתי 50% הנחה על החלק עצמו וצינורית טורבו שנקרעה ועלתה 870 ש''ח במורשה (את הצינורית היה ניתן להוזיל מהותית).

החזקה שוטפת: לא זוכר בדיוק עלויות, טיפולים שוטפים צומצמו לכל 15 אלף ק''מ, החלפת שמן גיר בוצעה אחת לשני טיפולים, בתקופתי הוחלף מצבר (כי היה לי ואוצ'ר מהליסינג), 2 צמיגים אחורה, רפידות אחורה (סתם הוחלפו כי כבר קניתי), רפידות ודיסקים קדימה וזה בעצם הכל. בנהיגה שלי קיבלתי לרוב ממוצע של 6 ליטר ל 100 ק''מ במחשב דרך.

נעבור לחולשה של הרכב וזה הגיר הרובוטי, רוב הנסיעות שלי היו בבין עירוני ללא פקקים, בפקקים אכן לפעמים ההעברה בין ראשון לשני בוצעה בקפיצה מעט מעצבנת, ניתן ללמוד את פעולת הגיר ולגרום להעברות חלקות קבוע, בבין עירוני הגיר עובר חלק ללא דופי, זינוק בעליה ללא רעידות (אני מציין זאת כי יצא לי לחוות זינוק בעליה ב dsg7 ברכב עם 60 אלף ק''מ וזה היה פשוט זוועה, רמת רטט מטורפת שאצלי לא חוויתי בחיים).

המצמדים אצלי היו מקוריים ולטעמי יעברו עוד הרבה עד ההחלפה (קונה הרכב לא חבר פורום אז אין לי טעם לייפות).

בהמשך לרכישה מהליסינג וספציפית מ lease4u הייתי ממליץ להתרחק.

פעמיים שרציתי השתתפות בתקלות זה לא היה באחריות ורצו שאגש למוסך מורשה רנו, אשלם 300 ש''ח על אבחון תקלה, אשלח להם ואז יקבעו האם זה באחריות או לא. 2 התקלות לא היו באחריות.

הצביעה של הרכב במסגרת ההשבחה פשוט נוראית! הרכב אחרי שנה ברשותי היה מלא בקילופי צבע, בדלת תא מטען היו טיפות לקה שהתייבשו, הפסי קישוט בצדדים והפגוש היו מלאים בקילופים מה שממש גרע מהרכב! לפני תום האחריות פניתי עם הנושא ל lease4u פעמיים אך אפילו לא זכיתי שיחזרו אליי וכבר ויתרתי על העניין.

מכירת הרכב: פורסם פעמיים, פעם ראשונה בא קונה דיי מהר וביטלתי את המכירה עקב העדר מציאת מחליפה ראויה, פעם שניה פרסמתי במחיר הכי זול ביד 2 שה 40 אלף ש''ח, הטלפון בקושי צלצל, אנשים לא רציניים שבזבזו לי דלק זמן וכסף. בוצעה בדיקה על ידי קונה פוטנציאלי שהרג'קט המשמעותי היה רעידת יתר בגיר (לטעמי כסת''ח לגיר רובוטי) והשני הזעת שמן מהגיר, כל השאר תיקוני צבע והחלפת חלקים (ללא נגיעה בשלדה), כיוון פרונט ועוד משהו בקטנה. לצערי הרכב עם טסט לשנה מלאה, נראה חיצונית לא משהו ולבסוף נמכר במחיר נמוך בהרבה מהמחירון.

גילוי נאות הרכב נמכר עם רעשים ככל הנראה ממיסב שמאל שאמרתי לקונה בגילוי נאות (לא עלו על זה בבדיקה).

אציין רק שהירידת ערך של הרכב בשנה וקצת הייתה ממנת לי פיאט בראבו במצב סביר.

לבסוף עם ירידת הערך החסכון בדלק לי אישית לא השתלם.

האם הייתי קונה כזאת שוב? כן אך בוודאות לא מליסינג ולא עם ק''מ גבוה!

האם הייתי קונה שוב מליסינג כלשהו? כנראה שלא, השוק באמת לא משהו היום ועם מעט סבלנות ניתן למצוא רכב מיד פרטית עם ק''מ נמוך שגם יישמור היטב על ערכו בעת מכירה.

מאמין שעם מעט יותר זמן וסבלנות הייתי מוכר את הרכב במחיר יותר טוב אך לא היה לי זמן ולא היה לי סבלנות.

אם יש שאלות אשמח לענות.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תודה על הסקירה המפורטת והכנה!

אשאל את השאלה המתבקשת מכולן: למה החלטת למכור אחרי קצת יותר משנה?

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

החלטתי למכור כי זאת נראתה לי הזדמנות דיי טובה, הרכב אצלי דיי נטחן מבחינת ק''מ ועוד שנה כבר הייתי בכלל מוכר אותו בגרוש וחצי.

המחיר שהרכב נמכר יכול לאפשר לקונה להחליף את שני המצמדים ולהשאר עדיין בקטגוריה של קניה כדאית, לי אישית לא יהיה את הכסף השנה לעשות את המצמדים כי נכנסנו לשנה עמוסה כלכלית.

כמו שאמרתי הרכב לדעתי יכול לעבור איתם עוד הרבה קילומטרים אך כשזה מגיע זה כבד.

בשורה התחתונה מכרתי לטובת רכישה של משהו זול יותר ומטופל עם שארית של סכום כסף בבנק.

בלי קשר לצערי אני ממצא דיי מהר ואוהב רכבים עם מעט פלפל או עניין והנאה פיזית או נפשית מהרכב (למשל הפיאט 500 שמשמשת את אשתי). לאורך השנים היו בבעלותי רכבים דיי מעניינים, הסטנדרט דיי משעמם.

אגב המגאן הייתה רכב ראשון אוטומטי ברשותנו, נוח זה בהחלט אבל אין כמו ידני מבחינת אמינות ועלות החזקה.

כרגע מחפש בראבו ידנית 2010 - 2011.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תודה על הסקירה,

אדע להתרחק מ lease4u.

ואכן השאלה המתבקשת - למה רצית למכור בכל מחיר? סה"כ נשמע שאהבת את הרכב. לא עדיף היה להמשיך איתו מאשר למכור במחיר מאוד נמוך כפי שאתה מתאר?

פורסם
אתה מוכר אחרי שנה ומתלונן על ירידת הערך?
צודק, לא אידיאלי, מקווה שעם רכב הבא נחזיק הרבה יותר.

עם זאת אציין המחיר שחשבתי שזול מליסינג לא באמת היה כזה זול וברכב מיד פרטית ללא השבחת ליסינג ועם ק''מ סביר יותר כנראה הירידת ערך הייתה מתונה בהרבה!

גם אני בתור קונה כנראה לא הייתי עף על רכב משנת 2013 עם מלא קילופי צבע.

עם הפיאט 500 הלקח הופק, נרכשה פרטית עם ק''מ נמוך ובמחיר מצויין.

נכון להיום לפחות הפיאט 500 כנראה תהיה אצלינו עד ללא ידע.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

האמת שלאישתי רכשתי כזאת מבציר 2014 אבל לא הדגם המפואר.

נושא החסכון בדלק לא היה הדבר הכי חשוב מבחנתנו והיא משיגה צריכה של 1:6.5 בנסיעה קצרה שרובה בין עירונית.

לרכב 57,000 ק"מ בלבד וטפו טפו טפו, טרם היתה תקלה כלשהי למעט דלת שיצאה מכיוון.

היא מאוד אוהבת את הרכב בשל השימושיות הגבוהה והמומנט של הדיזל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני בקטע די דומה, לא הפחיד אותך לקנות רכב בין 3 עם 107K ק"מ מליסינג?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אם אתה נוסע מעט ופחות מהממוצע הייתי שוקל זאת, אם מעל הממוצע חפש רכב עם ק''מ נמוך, בסוף השימוש שלך הוא לא יהיה שווה הרבה.

קניתי את זה כי זה היה התקציב שלי וזה מה שחיפשתי.

היום הנסועה שלי כנראה תרד דיי משמעותית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אתה מוכר אחרי שנה ומתלונן על ירידת הערך?

הוא קנה רכב בן 3 ומכר רכב בן 4, נשמע שבשנה אחת שספג ירידת ערך שוות ערך לשנתיים במשפחתית מקבילה, למה שלא יתלונן?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אגב יאמר לזכות הפלואנס שלמרות המכלולים הזהים השמירת ערך שלה טובה יותר + סחירות גבוהה בהרבה!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הוא קנה רכב צרפתי מליסינג בן 3 שנסע הרבה ועבר "השבחה", ואז נסע עליו הרבה במשך שנה ומכר בלחץ.

טוב לא יכול לצאת מזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...