Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי ברשת , יש מחירון של שירותי עורך דין כגון אימות חתימות הצהרות כאלה ואחרות , אבל כמה עולה להוציא מכתב לא כתוב.

אני צריך להוציא לקבלן מכתב חתום על ידי עורך דין כיוון שכבר מעל לשלוש שנים הוא לא שולח מישהו לתקן נזילה שיש בקומה מעלי והתיקרה שלנו לחה ירוקה והצבע נפוח ומתקלף.

הדירה במסגרת 7 שנות הבדק של נזקי צנרת.

השיקול בעד ונגד , אולי הבאה של בעל מקצוע פרטי לאיתור ותיקון הנזילה יעלה פחות מהתעסקות עם עורך דין ואז כל העניין מיותר , יכול להיות שאינסטלטור יעלה 700 שח (סתם זרקתי מספר) ובמקרה הזה זה שווה לי את השקט הנפשי.

מצד שני אולי עורך דין יגרום לקבלן לשלוח סוף סוף בעל מקצוע ומכתב כזה יעלה (סתם זורק מספר ) 800₪ ואחרי מכתב כזה הקבלן יתעשת ויגיע לתקן את הנזילה.

תודה לעוזרים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הדייר מעלי יכול לרדוף כמה שהוא רוצה. הקבלן לא בא.

עכשיו תגיד לי מה כדאי לי לעשות כדי שהתקלה תבוא על פתרונה.

הדייר מעלי אמר לי שבכל שעה שהקבלן יגיע הוא ישתף פעולה ויהיה בבית כדי לקדם את זה.

זה לא אינטרס שלו ולכן אני לא מאמין שהוא ישקיע בזה.

הבניין תחת חוק הבדק והקבלן צריך להגיע.

אם הוא לא מגיע מה זה יעזור לי אם הדייר מעלי יתקשר אליו על בסיס של פעם ביום?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הדייר שמעליך מחוייב בתיקון התקלה. זה לא מעניין אותך אם הקבלן או משיח יגיע לתקן את התקלה.

אם הדייר מעליך רוצה לשבור את הראש מול הקבלן שישבור, אם לא שישלם על התיקון.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

חבר, אחריותו של הדייר מעלייך לתיקון הבעיה. לא משנה איך, לא משנה באילו אמצעים גם + תיקון הרטיבות אצלך שזה צביעה לאחר מכן וייבוש אם נדרש וכו'.

בנוסף, בנזקים כאלו ואחרים יחסית לא קטנים מגיע שמאי גם כן.

הדייר מעלייך מזמין את הביטוח משכנתא/דירה שלו והם ישלחו חאפרים בסגנון "שחר נזקי צנרת" לדוגמא, ותאמין לי שהחיים שלך יהיו מזה לא קלים, לרוב.

כך או כך, לא קשור לקבלן ולא קשור לשום דבר, אתה צריך להסביר ולהדריך את הדייר מעלייך להזמין את חברת הביטוח שלו, הוא משלם השתתפות עצמית קטנה וזה הכל, אתם גוררים את זה 3 שנים וזה דווקא מפתיע מאוד.

רוצה הדייר לעבוד עם הקבלן? סבבה, אבל זה נמשך 3 שנים וזה הרבה מעבר לזמן הסביר.

לפעמים? צריך קצת הכוונת לאנשים לא כולם יודעים מה נדרש עליהם לעשות, הוא ממש לא צריך את הקבלן בנושא הזה, אם כבר.

הקבלן, זה חמוד כי הוא מכיר את כל התשתית ואת הבעיות כן אבל מעבר לכך? מיותר.

אני מדבר מנסיון של וועד במגדל מגורים של 100 דירות, מכהן קרוב לשנתיים וכן, טיפלתי במספר דברים כאלו וגישורים בין דיירים בנושא.

פורסם (נערך)

אם הצנרת היא של הדייר שמעליך - אחריותו לתקן אותה, כולל את הנזקים שנגרמו ממנה לך ולאחרים.

אם מדובר בצנרת שלך - זו אחריותך.

אם בצנרת משותפת - האחריות היא על כלל הדיירים, לפי חלקם ברכוש המשותף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Automatic1, אם הדייר מעלי מפעיל ביטוח נזקי צנרת ובאה חברת שחר שקר כלשהו כמו שכתבת , איך זה עוזר לי ?

אני מבין לפי התגובות שזו אחריות הדייר שמעלי. אבל אם יבוא חאפר זה לא מקדם את הנושא.

פורסם

יביא חאפר ולא יתקן - זב"שו. בכל מקרה יהיה עליו לשלם את נזקיך.

מניסיון לפני מספר שנים - איתור מקור נזילה יכול להיות פשוט, אבל לפעמים יכול לארוך חודשים ולעלות אלפי שקלים. המקור יכול להיות טריויאלי כמו רובה שבורה, או בעייתי כמו צינורות שאף אחד לא יודע על קיומם במקום, וכן המים מופיעים במקום בו האיטום לא שלם, וזה יכול להיות אי אילו מטרים מהצינור הסתום או המבוקע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי. אעלה קומה למעלה לדבר איתו. מקווה שבסוף זה יסתדר.

פורסם

איתור נזילה על ידי מקצוען וחוות דעת כתובה תעלה לך מעל 1,500₪

כמו שכתבו לך - אותך לא מעניין איך הדייר מסדר את הנזילה. הוא צריך לסדר אותה.

קבלן/אינסטלטור פרטי/ביטוח/סבתא שלו.

בנוסף הוא אחראי לנזק לדירה שלך.

במסגרת יחסי שכנות טובים - אתה לא נהנה לתבוע את שכן שלך. אבל הנזק בדירה שלו פגע לך בדירה ואם הנזק היה הפוך - אני בטוח שהוא לא היה מחכה 3 שנים.

פורסם
הבנתי. אעלה קומה למעלה לדבר איתו. מקווה שבסוף זה יסתדר.

מניסיון מר, דאג להקליט כל מילה.

וכשזה נאמר, החברים צודקים - ככל שמדובר בצנרת הדירה שמעליך, אזי האחריות הינה של בעל הדירה מעליך.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לרוב האנשים שרוכשים דירה חדשה יש ביטוח (לרובם יש משכנתא ואז זה חובה) השכן ישלם השתתפות עצמית והבעיה תגיע לפתרונה .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

קודם כל - יש לי ניסיון עגום עם לפחות אחת החברות האלה.

שנית - ביטוח המשכנתא מכסה את המבנה עד גובה המשכנתא. לא תכולה, לא צד ג' ולא שום דבר אחר.

פורסם
חיפשתי ברשת , יש מחירון של שירותי עורך דין כגון אימות חתימות הצהרות כאלה ואחרות , אבל כמה עולה להוציא מכתב לא כתוב.

לא ממש הבנתי איך תוציא מכתב לא כתוב (בול בלתי נראה?), אבל נתעלם מזה לבינתיים.

לשאלתך.

מכתב חתום ע"י עו"ד, לרוב מהווה שלב ראשוני לפני פנייה "אמיתית" עם משקל לעו"ד. במצב הזה, לרוב יספיק לך לנסח מכתב תקיף בעצמך, שיופיע בו במפורש "מכתב זה הינו תקשורת אחרונה לפני נקיטת צעדים משפטיים" (או דומה לזה), ושרק ייחתם ע"י עו"ד.

חתימה של עו"ד על מסמך, מניסיוני, זה עניין זול עד זול-מאד; בבית המשפט בחיפה (ניסיוני הוא שם) יושבים להם מספר עורכי דין, שנגדיר אותם "יצאניות". יעשו כל מה שתבקש בתמורה לתשלום... כולל חתימה על מסמך ואפילו מעט עזרה והכוונה. העלות (נכון ללפני מספר שנים) הייתה נמוכה מ-50 ש"ח עבור חתימה.

כמה יעלה לך כתיבה של המכתב ע"י עו"ד, זו שאלה אחרת. לזה אין לי תשובה כי אני פשוט לא יודע. עד היום, רק החתימה של העו"ד הספיקה להזיז את העניינים :twisted:

מה אתה צריך לקחת בחשבון? שאני אינני משפטן, לכן קח את הדברים בעירבון מוגבל. ויתקנו אותי החברים כאן אם הטעיתי אותך חלילה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...