Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד אחד הלך, הפעם וולטר בקר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד משני גאונים מוסיקליים שהרכיבו את סטנלי דן הלך לעולמו.

הלהקה: רוק שנות השבעים משולב ג'אז כפי שלא היה לפניהם. שיאם היה באלבום המופת Aja מ-1977, שעד היום משתמשים בו לכיוונון אולפני הקלטה בגלל הסאונד המתקדם שלו. וזה לפני שמתייחסים לקטעים עצמם באלבום.

אחת הלהקות המשפיעות ביותר- גם בישראל. תשאלו את דני סנדרסון או יוני רכטר. מי שרואה את עצמו כחובב מוזיקה, כל מוזיקה- ולא מכיר, אני מצטער על ההתנשאות אבל זה חור בהשכלה, לא פחות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אללה ירחמו,

סטילי דן אחת מהלהקות היותר אינטילגנטיות שיצא לי לשמוע (מבלי להיות אובר-מתחכמים)

כשבא לי לפנק את האוזן אני שם את Gaucho

פורסם

סטילי-דן, צמד להקה מעולה.

אתמול שבת.. סתם במקרה חיפשתי ביו-טיוב, נתקלתי בהם והשמעתי שני שירים שלהם ברקע.

והיום ההודעה.. חבל, אבל השאיר מאחור מוזיקה וחתימת איכות וכייף למיליוני אנשים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כששומעים אותם היום זה לא ייאמן לאיזה דיוק והקפדה הגיעו עם האמצעים של אז. אני לא זוכר איזה טרק זה היה (אני חושב ש-Aja), אבל היה שם איזה ריף גיטרה שלקח להם שנה ואיזה שמונה נגנים עד שהם הגיעו לתוצאה שהם רצו.

מה שכן, הם מוסיקאי אולפן בעיקר, והפורטה שלהם הוא ההפקה הסופר מוקפדת וערוכה למשעי (כן, הם גם העסיקו נגנים מהשורה הראשונה...). היום זה כבר קצת פחות מרשים טכנית, אבל המוסיקה עדיין משובחת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כששומעים אותם היום זה לא ייאמן לאיזה דיוק והקפדה הגיעו עם האמצעים של אז. אני לא זוכר איזה טרק זה היה (אני חושב ש-Aja), אבל היה שם איזה ריף גיטרה שלקח להם שנה ואיזה שמונה נגנים עד שהם הגיעו לתוצאה שהם רצו.

...

לא ריף אלא הפתיחה של השיר, שהיא מעין הקדמה.

זה כלום לעומת Gaucho שיצא אחרי Aja, שם הם "שרפו" ערמות של דולרים כל על טראק, ממש בצורה חולנית. אחד מהמתופפים שהשתתפו באלבום, סיפר שכשהביאו אותו במיוחד להקליט את אחד הטראקים, במקום להשמיע לו באוזניות את שאר הכלים (שהוקלטו כבר בסשנים אחרים), הביאו גם את כל שאר הנגנים שינגנו איתו באולפן, ולמרות שהקליטו גם אותם באותו זמן- לא השתמשו בטייקים שלהם כלל. כל הסשן היה אך ורק עבורו.

אה, ואחרי חמישים טייקים הוא הפסיק לספור.

...

מה שכן, הם מוסיקאי אולפן בעיקר, והפורטה שלהם הוא ההפקה הסופר מוקפדת וערוכה למשעי (כן, הם גם העסיקו נגנים מהשורה הראשונה...). היום זה כבר קצת פחות מרשים טכנית, אבל המוסיקה עדיין משובחת.

מה שעוד מעניין אצלם, הוא שבאמת שאחרי שהתפרקו ב-1981, והיות והם באמת היו להקת אולפן, אף אחד לא חשב שאפשר יהיה לשמוע בלייב את השירים מהאלבומים הללו. אבל קרה לשניהם משהו מעניין- הם גילו שהם נהנים לנגן את השירים שלהם (דרישת הקהל אף פעם לא היתה בעיה). וכך הם התאחדו בשנות התשעים והתחילו להופיע, פחות-או-יותר באופן קבוע- עד עכשיו.

נו, לפחות דונלד פייגן כבר הודיע ב-obituary שלו שימשיך להופיע עם השירים והלהקה הנוכחית כמה שיוכל. גם זה משהו (במיוחד בהתחשב בכך שהוא היה הזמר וחלק ניכר מהלהקה זה הקול הייחודי שלו).

תיקון קטנצ'יק

טועות סופר, אני מבטיח. 8)

• תוכן חדש...