Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לפראג וגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

סגרתי טיסה לפראג וחזור מגרמניה (פרנקפורט).

אגיע לתערוכה כמובן וזה מבחינתי ההייליט של הנסיעה.

אני צריך המלצות, מה כדאי לראות בפראג, איפה כדאי לאכול (מסעדות מכל הסוגים, אבל רצוי שהמחירים יהיו סבירים).

בגרמניה אשכור רכב. חשבתי על דרזדן לאיזה יום או יומיים ומשם להמשיך לפרנקפורט.

יש המלצות מה לעשות בדרזדן, באיזור שלה ובאיזור פרנקפורט? אני שוקל איך לחלק את הימים בין דרזדן ופרנקפורט.

חשבתי על קלן ובון כשאהיה בפרנקפורט ולשלב את לייפציג בנסיעה מדרזדן לפרנקפורט, אבל לא ראיתי אתרים מאוד מעניינים או מקומות מיוחדים.

תודה!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחד הבנים שלי בילה יום אחד בדרזדן (טיול שיצא מפראג) וטען שגם זה הרבה יותר מדי.

פראג עיר של 3 ימים לכל היותר. בן אחר שלי נחת שם היום, התוכנית שלו כולת 4 ימים עם רכב ברחבי צ'כיה ועוד 3 ימים בעיר.

קלן עצמה תספק תעסוקה בערך ליומיים, אבל האזור מדהים. הנה שרשור קצר שלי מהשנה שעברה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה, לפראג מתוכננים בדיוק שלושה ימים. אם יש לאחד הבנים המלצות למסעדות נחמדות זה יהיה טוב.

יש עוד יעדים שלא הספקתי לבקר בהם בפעמים הקודמות בגרמניה באיזור פרנקפורט, אז אשקול לבקר בהם הפעם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אם אתם בקטע של פסטות אז pasta fresca זכורה לי ממש ממש לטובה, נמצאת בעיר העתיקה בפראג אם זכור לי נכון

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

פורסם

Bloodfist - רשמתי, תודה.

פורסם

ממליץ על ג'יימס דין, סוג של דיינר אמריקאי מגניב עם אוכל טוב (הייתי לפני חצי שנה).

עוד מסעדה עם שם טוב וחברים טובים אכלו בה, sasazu.

לגבי הפסטה פרסקה, היא קרובה מאוד לפלדיום, להזמין את הפיצה שלהם.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אם אתה לוקח רכב במקום אחד ומחזיר במקום אחר, תבדוק שאין דמי החזרה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אקסנט קופה - תודה, אבדוק.

ואדים, לוקח בדרזדן ומחזיר בפרנקפורט, קיבלנו מחיר סביר למדי.

פורסם

בדוק מחיר השכרה מול מחיר רכבת או אפילו טיסה. זאת, כמובן, אם אתם לא מתכוונים לעצור בדרך. בכל זאת מדובר בנהיגה של 400-500 ק"מ, כולל 1-2 ימים נוספים של שכירת רכב + הוצאות דלק + דמי החזרה בתחנה שונה מהלקיחה + בזבוז של יום חופש (תלוי בשעות הטיסה\רכבת), וכמובן נהיגה מתישה לעומת נסיעה רגועה ברכבת. כך גם לגבי יציאה ישירות מפראג וויתור על דרזדן.

קוריוז קטן - בנסיעה לקלן הבנים הרויחו גם משחק של לברקוזן מול טוטנהאם (לברקוזן היא פרבר של קלן), אני ויתרתי כיון שאשתי סירבה להצטרף, לא הבינה שהעיקר אינו המשחק אלא האוירה, במיוחד עם אוהדים בריטיים מול אוהדים גרמניים. אם אתם בעונה המתאימה חפשו משחק טוב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן מתכוונים לעצור בדרך, טיסה תעלה לנו יותר מהרכב גם כן (טיסה עולה לאדם 120 יורו מפראג לפרנקפורט, בשעות לא ממש נוחות אם אני זוכר טוב).

פורסם

בדוק טיסות לשדות משניים כמו HHN או CGN או אפילו DUS, אפילו אם זה יעלה דמי החזרת רכב. שוב, זה תלוי בתאריך ובשעה, וטיסה מוקדמת יכולה לספק לכם יום נוסף לטיול. עניין של תמורה למחיר. אתה מדבר על 120 אירו לאדם בטיסה (נשמע לי הרבה, האם אין טיסות LCC?) - כמה יעלה יום שכירת רכב + ביטוח לנהגים צעירים + איזה 30 ליטר דלק לפחות (אם תקבל דיזל. אם מדובר ברכב בנזין פי 1.5). אם בזכות זה תרויח יום ביעד זה יכול להיות מוצדק. שוב - לפי שיקול אישי.

פורסם

אוטובוס מפראג לדרזדן נוסע פחות משעתיים, רכבת נוסעת כשעתיים, חבל לי לקחת טיסות שבוודאות יעלו יותר (אוטובוס עולה משהו כמו 12-13 יורו לאדם, רכבת עולה 20 יורו לאדם, לטיסה אני חייב להוסיף מזוודות כי אני לוקח מהארץ).

בגרמניה אין צורך בביטוח לנהג צעיר, מדובר בסיקסט ששכרנו מהם רכב כבר פעמיים, פעם כשהייתי בן 21 ופעם כשהייתי בן 23, באף אחד מהמקרים לא דרשו תשלום, אין סיבה שידרשו הפעם, שכן נהג צעיר בגרמניה אצל סיקסט הוא עד גיל 23.

פורסם

לכן כתבתי: בדוק את העלויות השונות ומצד שני את הזמן שיתבזבז בדרכים השונות. אל תקח שום דבר כמובן מאליו.

הרץ סימולציות בחברות שונות, ואני מוסיף - בדוק גם אפשרות להזמין רכב מסוכנות ישראלית - זה עשוי להיות יותר זול והיתרון העיקרי הוא שבמקרה הצורך ההתדיינות המשפית היא מול חברה ישראלית בבית משפט ישראלי ולפי החוק הישראלי, ולא בשלט רחוק מל חברה גרמנית. החסרון הוא שלעתים צריך לשלם הרחבות ביטוח בתחנת ההשכרה.

בעבר שכרתי רכב דרך אתרים של חברות אירופיות, דרך rentalcars.com, דרך autoeurope.com ודרך אופרן, כל פעם לפי התנאים שהוצעו לי לגבי אותו יעד ותאריך. לנסיעה הבאה שלי שכרתי דרך אופרן, אבל לאחר שהתייעצתי טלפונית עם נציג בחברת ההשכרה המקומית ביעד.

פורסם

ההזמנה לרכב כבר בוצעה דרך שלמה סיקסט, קיבלתי מחיר טוב ואת כל הביטוחים האפשריים (ביטול השתתפות עצמית, ביטוח לשמשות ומראות, אפשרות לשלושה נהגים).

פורסם (נערך)

בדיוק עשיתי את זה - לקחתי פוקוס מיורוקאר בפרנקפורט ונהגתי 5 שעות לפראג, החזרתי את הרכב בדרזדן, אז תפסנו אוטובוס של פיקסבאס חזרה לפראג - כבר נתנו פה מחירים ועצות מאוד קולעות.

קח בחשבון שהחניה בפראג דורשת תכנון במיוחד שאתה נוסע לאתרים, לעתים נופלים לאזור שלם שמוגבל לתושבים בלבד, מה שלא מוגבל בתשלום לא גבוה, וצריך להפעיל מדחנים משעה מוקדמת בבוקר אחרת תמצא רכב מסונדל.

בדרזדן החניה יותר פשוטה לפחות באזור הנהר שמרכז את התיירות.

אפילו עם הרכב מצאנו את עצמנו מידי פעם לוקחים את הרכבת הקלה, בייחוד שרצינו לנצל את מחירי הבירות.

יש מארבי משטרה ומצלמות, צריך להיזהר כי קל מאוד להתבלבל כשמקומי עוקף אותך על 200+ אבל גם יודע מתי לבלום.

פסטה פרסקה אכן חובה, רומנטי מאוד אגב.

עריכה: התייחסת למחירים.

שים לב שמסעדות תיירים תופרות במחירים ונותנות אווירה של הזקן והים - לא בשביל זה טסת.

אם לא תצא עם מספיק המלצות מפה, פתח טריאדווייזר וסנן הם קלעו בכמעט כל המלצה שדגנו (DEN NOC היחיד שאני זוכר, תהנה).

בפרסקה עלה בערך 150 לזוג עם ראשונות, עיקריות, מעט יינות תקציב וטיפ.

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...