Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברצוני לפרמט מחשב(דיי ישן), היום רץ עליו XP והוא דיי מקרטע.

ייצרתי DOK USB שיהיה ניתן לבצע ממנו BOOT(עם תוכנה ייעודית) עם WINDOWS 10(ניסיתי גם עם WINDOWS 7 וגם לא עבד), הגדרתי למחשב לעלות דרך הUSB , אבל המחשב לא מזהה את התוכן של הDOK משמע לא מצליח להתחיל את התקנת הWINDOWS החדש.

לתותחי המחשוב כאן, האם יש רעיון כיצד ניתן לבצע את ההתקנה ? ניסיתי ליצור דיסק התקנה אבל נפח הדיסק קטן מדי בשביל הגודל של מערכת ההפעלה אז לא הצלחתי.

חשוב לציין, שעם אותו DOK, הצלחתי בעבר לפרמט לפטופ אחר וכמו כן ניסיתי לעשות את אותו דבר עם DOK אחר.

רעיונות למישהו כיצד אני מצליח בכל זאת לפרמט?

פורסם (נערך)
שלום לכולם.

ברצוני לפרמט מחשב(דיי ישן), היום רץ עליו XP והוא דיי מקרטע.

ייצרתי DOK USB שיהיה ניתן לבצע ממנו BOOT(עם תוכנה ייעודית) עם WINDOWS 10(ניסיתי גם עם WINDOWS 7 וגם לא עבד), הגדרתי למחשב לעלות דרך הUSB , אבל המחשב לא מזהה את התוכן של הDOK משמע לא מצליח להתחיל את התקנת הWINDOWS החדש.

לתותחי המחשוב כאן, האם יש רעיון כיצד ניתן לבצע את ההתקנה ? ניסיתי ליצור דיסק התקנה אבל נפח הדיסק קטן מדי בשביל הגודל של מערכת ההפעלה אז לא הצלחתי.

חשוב לציין, שעם אותו DOK, הצלחתי בעבר לפרמט לפטופ אחר וכמו כן ניסיתי לעשות את אותו דבר עם DOK אחר.

רעיונות למישהו כיצד אני מצליח בכל זאת לפרמט?

נסה בלי הBOOT עם תוכנה ייעודית.

תפרמט את הDOK ותעתיק את הקבצים כרגיל. אצלי זה עבד ככה.

אגב, תבדוק גם שלא השתנה לך ה-PARTITION ב-DOK. בד"כ תוכנות אתחול משנות את זה.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

מה זה תוכנה ייעודית?

יש אולי קישור להורדה ?

אם אני מבין נכון, אתה מתכוונן שדרך התוכנה אני בוחר את הקובץ של ההתקנה ומשם ממשיכים רגיל כמו בהתקנה רגילה?

פורסם (נערך)

מאיפה הורדת הבאת את תוכן הUSB? הורדת קובץ ISO ויצרת בעזרת תוכנה BOOT ליואסבי? אם זה מחשב נייד לפעמים צריך ללחוץ כפתור מסויים בהפעלה כדי להיכנס לרשימת הבוט ולהגדיר בביוס לא מספיק, תנסה בהפעלה ללחוץ ESC או TAB

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם (נערך)

זה מחשב נייח וכן, הורדתי קובץ ISO ובעזרת תוכנה הפכתי אותו לBOOT USB.

בהפעלה אני לוחץ F12 ואז בוחר את הUSB בתור המקור להפעלה ... בגדול הוא נראה כמזהה את הUSB אבל לא את התוכן שבו.

עריכה אחרונה על ידי michaelbe6
פורסם

הורדתי מאתר HEBBITS , ועם אותו תוכן הצלחתי כבר בעבר לפרמט מחשב נייד אחר באותה צורה.

יכול להיות שזה קשור לחומרה של המחשב הנייח שאני לא מצליח? אולי היא ישנה מדי עבור התקנה מUSB?

פורסם

אם הותקן עליו XP, הוא מאוד ישן, במחשבים הישנים הללו לא תמיד אפשר לבצע בוט מ-USB, וגם אם על הנייר זה אפשרי, בדר"כ זה לא הולך חלק.

צריך DVD בחיבור IDE או SATA, אם קיים על הלוח.

פורסם

מכיוון שכרגע אין לי דיסק התקנה, וגם אין לי אפשרות ליצור אחד כי יש לי דיסקים של 4GIGA בלבד, הפיתרון של תוכנה כפי שניר רשם, נשמע הכי יעיל כרגע.

יש למישהוא קישור לתוכנה שיודעת לקרוא ישירות מהמחשב את הקובץ ולהתחיל התקנה?

פורסם (נערך)

תשתמש בrufus כדי ליצור את הusb מהiso.

בהגדרות בחר GPT ולא UEFI. ככל הנראה זאת הגדרת ברירת המחדל, וכנראה שהמחשב שלך לא תומך.

עריכה:

כנראה שמה שאתה צריך זה MBR

עריכה אחרונה על ידי hisham10
פורסם

אני לא ממש חזק במחשבים אז זה קצת סינית מה שרשמת..

את הUSB באמת הכנתי עם רופוס, אולי באמת הגדרתי בצורה לא נכונה, אם אגדיר כפיש הצעת, זה נראה לך יעזור?

מה זה MBR?

פורסם

MBR וGPT אלה שני פורמטים לאחסון מידע על דיסקים (USB במקרה שלך).

GPT נתמך במחשבים חדשים. תנסה דרך RUFUS לשנות את target system type לMBR, זה יכול לעבוד.

• תוכן חדש...