Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אני מעוניין לשדרג את מערכת השמע במאזדה 3 בתצורת 5 דלתות משנתון 2017.

אני איש של צלילים גבוהים בעיקר ושומע סגנונות שונים של מוזיקה, לרוב פופ ורוק והאוס.

חשובה לי האיכות הגבוהה וצליל חד ונקי אבל גם עוצמה לא מוגזמת תתקבל בברכה.

בנוסף, מכיוון שהמערכת המקורית מסתפקת בכיוונים בסיסיים של טרבל ובאס, האם יש דרך להכניס אקולייזר שיאפשר שליטה וכיוונים רבים יותר?

תקציב של כ- 5000 ש"ח כולל עבודה.

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי hemi

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם
בצע חיפוש לשרשור "אינטגרציית OEM" מבית אדי (lanosforce).

תודה רבה. קורא, הרבה סינית בשבילי :)

פורסם

האם אתה גם פתוח לרמקולים ביתיים? למגבר מונובלוק יד שניה?

אם כן - אולי אפשר לעשות משהו מאוד מעניין ועדיין להשאר בתקציב הזה ולהיות בטוח במאה אחוזים שזה ישמע פנטסטי.

מצד שני האם אתה מוכן לקחת סיכון וללכת על טכנולוגיה שהיא עדיין לא מוכחת בארץ? גם זה יהיה מאוד מעניין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מכוון לציוד יד ראשונה ולרכב בלבד, פחות אוהב סיכונים ויותר שמרן :)

יש ברשותי מגבר פלאנט אודיו 4 ערוצים כמעט חדש, ששימש אותי זמן קצר מאד ברכב אספנות שמכרתי והיה משודך לרמקולים אינפיניטי. אני מבין שבמאזדה אני רוצה משהו אחר, והכיוון הוא שוב - מגבר, סאב (לא הכרחיבשלב ראשון) ורמקולים טובים, כשהכל משודך לראש המקורי המגיע עם הרכב.

פורסם

אוקיי - אז הכוון שלי הוא אינטגרטור שזה בעצם מגבר ארבעה ערוצים משולב פרוססור 9 ערוצים.

ממליץ על אודיסון פרימה כברירת מחדל היות ומדובר בספונסר פורום.

הPRIMA 4.9BIT יתן לך תשלובת של פרוססור משולב מנחת שיעשה דה-אקוולציה למערכת המקורית ויפיק מזה אות שטוחה.

לאחר מכן יעביר אותה דרך מעבד צליל 9 ערוצים שמאפשר לך את הפעולות הבאות

קרוס אובר מלא לכל ערוץ עם סלופים משתנים לחיתוך עליון וחיתוך תחתון ושיטות קרוס שונות (באטרס, בזל, לינקוויץ)

אקולייזר גרפי (לא זוכר כמה ערוצים) לכל ערוץ

ערוץ 9 נפרד ייעודי למונובלוק עבור סאב וופר.

הפיכת פאזה (קטביות האות) לכל ערוץ

הנחתה נפרדת לכל ערוץ

בקרת קליפינג לכל ערוץ

השהיית זמנים לכל ערוץ

ובנוסף לכך מגבר ארבעה ערוצים בהספק מוצא 70 וואט ב4 אוהם לערוץ כאשר זוג ערוצים בגישור יוכל להפיק 280 וואט.

האפשרויות שלך הן - להגביר סט פסיבי על זוג ערוצים וסאב וופר על הזוג השני בגישור.

או - להוסיף מונובלוק ולחבר אותו ליציאה 9 ולהגביר את הסאב וופר על מונובלוק נפרד (צריך לרכוש מונובלוק בנוסף)

המגבר הזה בגודל של רבע קופסאת נעליים בערך - לא דורש הרבה מקום ואפשר לעבוד איתו עם כבל 8 גייג' בלי שום בעיה.

אז גם החיווט יהיה זול אבל המגבר ממה שאני זוכר בסביבות ה3K שקלים אז נשארו לך רק 2000 לסט קומפוננט קידמי וסאב וופר במידה ואתה מוותר בתור התחלה על מונובלוק.

מידבאסים קידמיים אמליץ לך על אודיסון AP 6.5 - לינק.

וטוויטרים - הנה משהו מעניין - זוג דייטון AMT-8 מאתר כמו פארטס אקספרס.

את האופציה הזו תיקח במידה ותבחר להגביר אקטיבית כל רמקול והחלטת להוסיף מונובלוק.

סט פסיבי קומפלט - הייתי שוקל סט כניסה של פוקל כמו האקסס שלהם או פוליגלס - יכולות הכוון המתקדמות של הפרוססור הזה אמורות להפיק מהסט הזה דבש.

עוד אפשרות נהדרת! - סט כניסה של PHD.

תיקח בחשבון שאת הפרוססור מכוונים בעזרת מחשב ואם לך אין את הידע - זו עלות נוספת אצל בעל מקצוע מומחה.

אני מנסה לעזור כשאני יכול אבל לאחרונה עומס המטלות בחיים הפרטיים שלי מונע ממני לעשות זאת, מודיע מראש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אוקיי - אז הכוון שלי הוא אינטגרטור שזה בעצם מגבר ארבעה ערוצים משולב פרוססור 9 ערוצים.

ממליץ על אודיסון פרימה כברירת מחדל היות ומדובר בספונסר פורום.

הPRIMA 4.9BIT יתן לך תשלובת של פרוססור משולב מנחת שיעשה דה-אקוולציה למערכת המקורית ויפיק מזה אות שטוחה.

לאחר מכן יעביר אותה דרך מעבד צליל 9 ערוצים שמאפשר לך את הפעולות הבאות

קרוס אובר מלא לכל ערוץ עם סלופים משתנים לחיתוך עליון וחיתוך תחתון ושיטות קרוס שונות (באטרס, בזל, לינקוויץ)

אקולייזר גרפי (לא זוכר כמה ערוצים) לכל ערוץ

ערוץ 9 נפרד ייעודי למונובלוק עבור סאב וופר.

הפיכת פאזה (קטביות האות) לכל ערוץ

הנחתה נפרדת לכל ערוץ

בקרת קליפינג לכל ערוץ

השהיית זמנים לכל ערוץ

ובנוסף לכך מגבר ארבעה ערוצים בהספק מוצא 70 וואט ב4 אוהם לערוץ כאשר זוג ערוצים בגישור יוכל להפיק 280 וואט.

האפשרויות שלך הן - להגביר סט פסיבי על זוג ערוצים וסאב וופר על הזוג השני בגישור.

או - להוסיף מונובלוק ולחבר אותו ליציאה 9 ולהגביר את הסאב וופר על מונובלוק נפרד (צריך לרכוש מונובלוק בנוסף)

המגבר הזה בגודל של רבע קופסאת נעליים בערך - לא דורש הרבה מקום ואפשר לעבוד איתו עם כבל 8 גייג' בלי שום בעיה.

אז גם החיווט יהיה זול אבל המגבר ממה שאני זוכר בסביבות ה3K שקלים אז נשארו לך רק 2000 לסט קומפוננט קידמי וסאב וופר במידה ואתה מוותר בתור התחלה על מונובלוק.

מידבאסים קידמיים אמליץ לך על אודיסון AP 6.5 - לינק.

וטוויטרים - הנה משהו מעניין - זוג דייטון AMT-8 מאתר כמו פארטס אקספרס.

את האופציה הזו תיקח במידה ותבחר להגביר אקטיבית כל רמקול והחלטת להוסיף מונובלוק.

סט פסיבי קומפלט - הייתי שוקל סט כניסה של פוקל כמו האקסס שלהם או פוליגלס - יכולות הכוון המתקדמות של הפרוססור הזה אמורות להפיק מהסט הזה דבש.

עוד אפשרות נהדרת! - סט כניסה של PHD.

תיקח בחשבון שאת הפרוססור מכוונים בעזרת מחשב ואם לך אין את הידע - זו עלות נוספת אצל בעל מקצוע מומחה.

אני מנסה לעזור כשאני יכול אבל לאחרונה עומס המטלות בחיים הפרטיים שלי מונע ממני לעשות זאת, מודיע מראש.

תודה רבה והערכה גדולה על חוות הדעת וההסבר המפורט.

נדמה לי שיותר מ- 80% מהמונחים המקצועיים לא ממש הבנתי, כי הם פשוט זרים לי עד מאד.

אם כך, לאחר הכיוונים שייעשו, ביום יום אני עדיין אוכל לשלוט רק בטרבל ובבאס מהמערכת הראשית?

פורסם

המערכת הראשית לא תשתנה - אתה תכוון שם הכל בכדי שיהיה על אפס - שטוח - FLAT

כל השליטה היא דרך הפרוססור. רק הווליום מהמערכת. והנחתות קשיחות בפרוססור בכדי לאזן את ההספקים בין הרמקולים.

Pioneer TS-X150

פורסם
המערכת הראשית לא תשתנה - אתה תכוון שם הכל בכדי שיהיה על אפס - שטוח - FLAT

כל השליטה היא דרך הפרוססור. רק הווליום מהמערכת. והנחתות קשיחות בפרוססור בכדי לאזן את ההספקים בין הרמקולים.

תודה רבה. והשליטה דרך הפרוססור היא באמצעות חיבור מחשב נייד בלבד? או שיש דרך אחרת, פשוטה יותר, למשל צג נפרד?

פורסם

אם הפתרון הוא לכוון של הפרימה ודומיו - שליטה מלאה רק דרך מחשב. מהשלט הרחוק אפשר לשלוט רק על הווליום בעיקר, ווליום סאבוופר ולהחליף בין פריסטים - כל השאר דרך המחשב.

האפשרות השניה היא מוצרי סדרת MDA וIPA של ניפון (לאנבו מאחורי הקלעים) שם השליטה היא דרך אפליקציה שאתה מתקין על הסמארטפון אבל אתה מוגבל או לפרוססור משולב מגבר ארבעה ערוצים או לפרוססור חמישה ערוצים חיצוני (שאני מעדיף את החיצוני) ואז אתה צריך לדאוג גם להגברה - פרוססור חמישה ערוצים שכזה ומגבר חמישה ערוצים "דיגיטלי" של ניפון לדעתי יעלה בעצם אותו הדבר כמו לקנות פרימה ביט אבל יכולת עיבוד האות שלך פחותה בהרבה ואיכות המצור מן הסתם גם כן נחותה יותר - יחד עם זאת, אופציה מעניינת ומאוד רלוונטית וגם יכולה להיות הפתעה אמיתית לטובה - אין לי מספיק נסיון עם זה לצערי.

Pioneer TS-X150

פורסם
אם הפתרון הוא לכוון של הפרימה ודומיו - שליטה מלאה רק דרך מחשב. מהשלט הרחוק אפשר לשלוט רק על הווליום בעיקר, ווליום סאבוופר ולהחליף בין פריסטים - כל השאר דרך המחשב.

האפשרות השניה היא מוצרי סדרת MDA וIPA של ניפון (לאנבו מאחורי הקלעים) שם השליטה היא דרך אפליקציה שאתה מתקין על הסמארטפון אבל אתה מוגבל או לפרוססור משולב מגבר ארבעה ערוצים או לפרוססור חמישה ערוצים חיצוני (שאני מעדיף את החיצוני) ואז אתה צריך לדאוג גם להגברה - פרוססור חמישה ערוצים שכזה ומגבר חמישה ערוצים "דיגיטלי" של ניפון לדעתי יעלה בעצם אותו הדבר כמו לקנות פרימה ביט אבל יכולת עיבוד האות שלך פחותה בהרבה ואיכות המצור מן הסתם גם כן נחותה יותר - יחד עם זאת, אופציה מעניינת ומאוד רלוונטית וגם יכולה להיות הפתעה אמיתית לטובה - אין לי מספיק נסיון עם זה לצערי.

תודה רבה על המידע.

• תוכן חדש...