Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החפזון מן השטן, כך אומרים. וצודקים.

אתחיל עם סיפור הרכישה של הרכב, שהוא ככל הנראה הקצר ביותר בהיסטוריה - נכנסתי לסניף של אלבר שנמצא סמוך לעבודה וחיפשתי הפתעות של 0 ק"מ באיזור ה 80K ש"ח שהן לא i10ביקנטוזבייסטאר, משו כמו חצי ליגה (שניה, הפועל ת"א סטייל) מעל.

אותרה לה כמעט במיידית קיה ריו האצ'בק צ'חורה עם 15 ק"מ על השעון שעלתה על הכביש בתחילת חודש מאי השנה ; הרכב ברמת גימור LX (כמובן, למה שיהיו LEDים) שכולל מולטימדיית אנדרואיד (מזעזעת, אבל לפחות יש iGo עם מפות עדכניות לסוף 2016 וווייז), מצלמת רוורס (מפתיעה לטובה באיכותה), חיישני רוורס (שאפילו עובדים), מובילאיי 630 (רחמנא ליצלן) ופה זה פחות או יותר מסתיים.

ניגשתי לסוכן, הצבעתי על הרכב - הצהרתי בריש גלי "יא חאצ'ו!", העברת IBAN על מלוא הסכום, סגירה במקביל עם הביטוחה ותוך פחות מ 30 דקות הייתי עם הרכב בחוץ. Lovely.

נוסעים, הגיע זמן התאכלס (גם להתבאס) - לקחה לי פחות מאלפית השניה להבין בכביש המהיר עד כמה i10 חבוטה של חברת השכרה הינה על תקן E-Class בכל מה שנוגע לבידוד רעשי דרך (גם רוח, אבל בעיקר דרך) בהשוואה לריו. המצב עד כדי כך גרוע (קצת פחות גרוע אם מרימים את הווליום או פשוט פותחים חלון ומדמיינים שאתם רצים ממש ממש מהר).

פתחתי שירוש עם אצבע מאשימה כלפי הצמיגים אותם הרכב נועל, בו לא התקבלה החלטה חד-משמעית בנוגע לטיבם, אך עושה רושם שישנו חשד יותר מסביר שהם ככל הנראה אחראיים לבעיה. השתעשעתי עם האפשרות של להחליף אותם ברביעיה חדשה, אך אשאר בשלב זה עם פתרון הווליום.

קרקושים, קרקושים everywhere - מראה מרכזית, קונסולה, קליפס כוונון גובה חגורת הנהג, כפתורי השליטה בהגה, חיפוי הפלסטיק הכסוף בחלק התחתון של ההגה - כמעט כל מה שנמצא בסמוך אלי, בתוך הרכב, מקרקש ברמה כזו או אחרת ברגע שמגיעה המהמורה או מגע היד. מדגדג לי להאשים את ההתקנות המקומיות, אך עושה רושם שהבעיה היא ככל הנראה יותר עמוקה ולמעשה מדובר ברכב לימוני. עוד פרטים בהמשך.

שיכוך מהמורות - אין כזה. כל מהמורה בדרך גורמת לי להרגיש שעם המהמורה הבאה, בורג כלשהו במרכב/שלדה עשוי לפגוש את הכביש.

ולגולת הכותרת שכבר הצליחה ממש להטריף אותי והיא החשד לבעייה באיזון הגלגלים/פרונט של הרכב או שסתם ההגה לא ממורכז ; כבר במהירויות עירוניות ישנה תחושה שהרכב מתקשה לשמר על כיוון נסיעה ישר, נראה שישנה נטיה למשיכה קלה לצדדים (בעיקר ימינה) ובמרבית הזמן, גם במהירות עירונית כאמור, אני מוצא את עצמי נותן להגה קונטרה של 2-3 מעלות (יחסית בקטנה) מהמיקום המרכזי שלו בכדי לשמר את כיוון הנסיעה. לא נראה לי תקין. לחץ האוויר עומד על 33PSI~ בכל ארבעת הצמיגים.

ההגה אמנם חסר כל תחושה ויש לו גם נטיה מעיקה לא להתמרכז חזרה לאחר ביצוע פרסה/פניה (מוכר עוד מהפיקנטו שהייתי משכיר מדי פעם), אך המצב הזה נראה לי דורש אבחון במוסך.

לא בא לי. בכלל. הפעם היחידה שאני רוצה לראות את המוסך היא בטיפול, שגם אותו הייתי מעדיף לבצע בעצמי אילו הדבר לא היה פוגם באחריות.

במהירויות של 130-140~ מורגשות רעידות במרכב (אך לא בהגה), כך שיתכן שפרונט הוא לא האישיו פה אלא משהו עם הגלגלים האחוריים.

צריכת דלק סבירה בבינעירוני (14.5~ קמ"ל בתקופת ההרצה), סבירה הרבה פחות בעירוני (9.5~ קמ"ל).

אז מה עלפע, יש משהו כן טוב בלימונדה הזו ולמה דווקא ריו?

ובכן, לרכב מוניטין חיובי מבחינת אמינות, ללא DQ200 (תגגלו) וצ'מפיון, נאה למראה (לטעמי, אפילו עם הטאסות של ה LX והיעדר מקדם הפוזה של ה LEDים), סלחן בחניות המרכז תל-אביביות (גם לא יכאב לי עליו יותר מדי כשידפקו לי אותו בחניות, להבדיל מלאון FR לדוגמא) והוא לא ממש דחוס, אה כן - והתחשק לי חדש מהניילונים, כוסומו.

באשר למה שכן טוב (ובאמת שהתאמצתי למצוא, מלבד הלוק) - המושבים יחסית תומכים והמזגן מצויין (מצויין מינוס אחרי שהרכב שהה קצת בשמש).

עדיין יותר טעימה מפפסי.

מקווה ששרדתם עד לכאן וצפו לעדכונים בהמשך, ככל הנראה עם המכירה של הרכב. ;)

פורסם

מצער לשמוע.

תתחדש ותהנה!

אבל ברצינות לרגע, בכל כך הרבה כסף לא היו מיליון אלטרנטיבות יד שניה מוצלחות פי הרבה מאוד? אני יכול לחשוב על כמה ממש בשלוף, שלא לדבר אפילו על איזו 208 יד ראשונה אפס ק"מ פחות או יותר באותו מחיר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אז לא הבנתי, שילמת 80 אלף על ריו 0 ק"מ 1.4 ? מחיר לא רחוק מזה היית מוציא מהסוכנות של קיה. פרט לכך ישנן הרבה אופציות טובות בשוק. אבל מאחר והרכישה בוצעה - נסה להתסכל על הכוס המלאה. רכב אמין שימשיך לנסוע גם אחרי שכל הג'וקים ייכחדו.

פורסם

הייתה לי קיה ריו סדאן 1.4 בנזין ידנית למשך שנה וחצי,

לא סבלתי מקרקושים יותר מידיי, הטסות של הLX לטעמי נראות לא רע בכלל וLEDים זה לא משהו שמדדי בו איי פעם את הרכבים שלי.

הגיר הידני עם 6 ההילוכים עדיף משמעותית על המנוע הזה מאשר ה4 הילוכים הסופר עתיק,

יש רעשי רוח בריו - פחות ממה שיש בקליאו שיש לי עכשיו אבל, לא משהו נורא במיוחד אבל הצמיגים באמת היו על הפנים.

האם נהגת על הרכב לפני?(כמו ששאלו) - לקנות רכב רק לפי מראה חיצוני זה טעות, צריך לבדוק איך הרכב בנסיעה ע"מ לקבוע אם הוא מתאים לך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
אז לא הבנתי, שילמת 80 אלף על ריו 0 ק"מ 1.4 ?

77,800.

ואני אכן מסתכל על הכוס המלאה - הוא לוקח אותי ומחזיר אותי מהעבודה. :)

למטולה או אילת לא ממש יהיה לי חשק לקחת אותו.

באשר ללנהוג על הרכב - הפיקנטו היתה נסבלת, לא תיארתי שהריו תהיה גרועה יותר (שוב, כנראה שזו לימונית ; בארה"ב הייתי יכול לחזור לסוכנות, עם או בלי שוטגאן ולדרוש את הכסף בחזרה, בישראל זה קצת יותר בעייתי).

נסעתי מס' פעמים כנוסע בריו (מונית) ולא הבחנתי בדקויות שאני מבחין בהן כשהיא כעת בבעלותי, ובספק רב עד כמה הייתי מבחין בהן בנסיעת מבחן בת 10-20 דקות.

תתחדש ותהנה!

תודה רבה! :)

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לא קונים קוריאנית אוטומאטית בסגמנט הזה, הגיר מיושן ואו שתקנה ידני או שתתקדם לרכב גדול יותר, צריכת הדלק לצערי תשאר זהה ולפחות איכות הרכב תהיה גבוהה יותר

פורסם

תתחדש, ההגה הלא מתמרכז חוויתי ביונדאי i25 צבאית. שמתי לב תוך כדי נהיגה שאני נוהג בצורה של סינוס (או קוסינוס למי שמעדיף ). כשסיפרתי על כך לבעל הרכב שנהג בו שנים הוא אמר לי שמאז שהודעץי לו גם הוא התחיל לשים לזה לב וזה שיגע אותו... לא בטוח אם זהב באג או פיצ'ר

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

אישית הייתי הולך על האיביזה חדשה, היא נוחה יותר הרבה יותר חזקה ומאובזרת יותר ולא הייתה לך בעיה לקחת אותה לאילת.

הריו אכן נוקשה אך מבחינת קירקושים ממה שיצא לי לנסוע גם על מוניות לא היו קירקושים.

בכול מקרה נשמע לשמוע לעידכונים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
אישית הייתי הולך על האיביזה חדשה, היא נוחה יותר הרבה יותר חזקה ומאובזרת יותר ולא הייתה לך בעיה לקחת אותה לאילת.

הריו אכן נוקשה אך מבחינת קירקושים ממה שיצא לי לנסוע גם על מוניות לא היו קירקושים.

בכול מקרה נשמע לשמוע לעידכונים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

גם אני, אבל כמו שציינתי -

DQ200 + צ'מפיון.

נפסל.

משום מה יותר מטריד אותי, איפה שקנית את הרכב מאשר הרכב עצמו...

0 ק"מ + אחריות יבואן, לא באמת עקרוני. בכל מקרה אחר, בספק אם הייתי הולך למגרש.

ממליץ לך לנהוג ברוגע ובמתינות בתקופת ההרצה של הרכב החדש.

אלו לא מהירויות שמגרדות את הרף העליון שמוגדר להרצה (4,000 סל"ד) כך שהגעה מתונה למהירויות האלה לא אמורה להזיק. את ההרצה משכתי עוד 500 ק"מ יותר ממה שהומלץ (1,500 במקום 1,000 ק"מ) וכעת, 170~ ק"מ לאחר שהסתיימה ההרצה והכל כבר אמור לשבת פחות או יותר במקום, החלטתי לשתף אתכם בממצאים.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אי-דחיית סיפוקים וקנייה אימפולסיבית זה הרגל לא טוב, אז כשזה בסכום של 15 שקל לבטריות או 10 שקל ל3 רחנים לרכב, בתור לקופאית בסופר, זה איכשהו מתקבל.

אבל כזה בסכום של 80 אלף שקל. זה פשוט החלטה שגויה של רגע בלי לחשוב.

אני מאמין שעשית שיעורי בית לפני שרכשת אבל לא עשית משהו מאוד חשוב - לכתוב רשימה, יתרונות וחסרונות, ולהשוות ביניהם.

מה שגרם למצב של מרוב עצים לא רואים את היער. ואז התסכול נבנה ונבנה במשך הזמן - נלחצים - אומרים "כוסומו מה כבר יכול להיות זה רכב מומלץ סך הכל נקנה ברבאק!" בלי לחשוב בלי להשוות בלי נסיעת מבחן והעיקר לרכוש מהר מהר שתגמר הדילמה הזאתי כבר.

בסופו של דבר, אחרי רכישה סביר להניח שאתה עכשיו מייחס חשיבות לדברים, שלא היית מייחס חשיבות אם הקנייה היתה מושכלת ולא אימפוליסיבית.

רעשי כביש ? מי שקונה קיה ריו לא באמת קונה בשביל איכות נסיעה. הוא קונה כי הוא צריך להגיע מא' לב'.

ומי שקונה קיה ריו חדשה, זה אותו אחד שרוצה להגיע מא' לב' רק אין לו כח להתמודד עם שוק היד2.

אבל אתה כבר יודע את זה. ואני לא מחדש לך כלום.

קנית עם הלב, רכב שקונים עם השכל.

האכזבה הייתה צפויה ולא משנה איזה חוויה או אקסמפל הייתה מקבל. הקנייה כנראה לא הייתה נכונה לך.

קיה ריו הוא רכב מעולה סך הכל. אמין מאוד. פשוט מאוד. זול לאחזקה ויביא אותך מא' לב' בלי הרבה נצנצים.

במקום להתמרמר על כל פיפס קטן, בוא, תהנה מהרכב, הוא באמת רכב טוב.

לא שקט כמו גולף, אבל אמין הרבה יותר.

מוסכניק שיודע לתקן את הרכב ולא גובה עמלת אלמנט, אפשר למצוא בכל פינה בגלובוס.

0 ל 100 סופרים בדקות ולא בשניות, אבל מצד שני טיפול קטן עולה 400 שקל. ולא 2700 שקל.

אם מחר , חופש גדול, ילדים משועממים מסתובבים בחוץ ועוקרים לך מראה, תוך חצי שעה בפירוקיה לידך אתה מוצא מראה חדשה בעשירית מחיר.

תן לעצמך דד-ליין, שנה שנתיים, תחליט שבא לך למכור - מקסימום, תמכור אחרי זה לא קרה כלום כולה רכב.

אבל בינינו ? זה אחלה רכב אין לך מה להתבאס.

פורסם

ביונדאי, זה לפחות הרושם שלי, מאמינים פחות בבידוד רעשי דרך, במיוחד המית צמיגים מעצבנת, הרבה יותר בתחום של האיבזור לגווניו. וזה מצליח, אנשים קונים.

פורסם

אוקיי, אז באמת זה לא משנה הרבה שרכשת משם.

רעשי רוח/סביבה יכול להיות שתוכל לשפר ע"י הוספת מספר גומיות למרכב הרכב. (ישאר לך עודף מ-100 ש"ח)

בד"כ קורה B עירומה וזה יוצר הרבה רעשי רוח... (אצלי לפחות התקבל שיפור דיי ניכר לאחר הוספת זוג גומיות כאלה)

לגבי רעשי דרך/צמיגים - בשביל זה כבר צריך לעבוד יותר קשה...

• תוכן חדש...