Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני הולך להיות סטודנט וצריך רכב מיני, ידני רק בשבילי. שיצרוך לי כמה שפחות דלק אבל עם מנוע שיוכל להתמודד עם עליות בכרמל ובצפת, שמעתי על הפיגו 108 שהיא מאובזרת ברמה גבוהה, ובעלת מנוע 1.2 ידני, רציתי לשמוע המלצות על הרכב הזה ומה היא הצריכת דלק שלו, ומה הרכב היום מהקטגוריה של המיני עם הצריכת דלק הכי נמוכה בפועל.

אשמח להמלצות גם על קיה פיקנטו..

פורסם

לפיגו יש את המנוע הזריז מבין רכבי מיני והיא הייתה הבחירה שלי.

הרכב קל ככה שצריך להיות חיסכוני וזריז.

מנוע ה1.0 בבין עירוני מציג צריכה של 1/18ובשיוט מעל 1/20. ה1.2 אמור להיות דומה.

הפיקנטו בעלת תא מטען גדול יותר, אחריות רחבה יותר וסלון מעולה.

אך לדעתי היא נוקשה יותר ובגירסה הידנית תהיה חלשה יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כתבתי לא מזמן סיכום על השנה הראשונה עם ה108 1.2,

לגבי צריכת דלק- משולב (שליש עירוני+פקקים /2 שליש בין עירוני ללא פקקים) ללא מזגן כ19.5 ק"מ לליטר (עפ מדידה במשאבה) עם מזגן הצריכה עולה לכ17 ק"מ לליטר באותו תוואי נסיעה

פורסם

מה התקציב? אתה מעוניין ברכב חדש או משומש?

ה108 היא המיני הידנית הטובה ביותר כיום לטעמי, אבל אם מדובר על רכישה של משומשת, אז כבר הייתי קונה 208 באותו המחיר.

ההבדל בצריכת הדלק בין ה108 ל208 לא גדול, מדובר באותו מנוע וגיר ותוספת של 100 ק"ג במשקל. אבל תקבל רכב הרבה יותר נוח ומרווח, ואם מדובר ברמת גימור "אקטיב" אז גם יותר מאובזר.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

הכוונה היא קנייה של משומשת, שתחסוך לי כמה שיותר כסף בדלק, כי זו הבעיה העיקרית, יש הבדל כ"כ משמעותי בין 107/108/208?

פורסם

107 זה הדור הראשון, 108 עדיפה מבחינת שקט,נוחות,איבזור וזריזות בגלל מנוע 1.2, ה208 זאת כבר סופר מיני,נוחה יותר,תא מטען גדול יותר, מרווח רגלים עדיף,איכות חומרים עדיפה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה-108 היא הבחירה המתאימה לכך מבין המכוניות שפירטת בכותרת.

יחס חיסכון לכוח מצוין.

מצד שני, הרכב ספרטני למדי ויכול להיות שבפחות כסף הפיאט פנדה משנת 2013ומעלה תיתן לך תמורה טובה יותר. אמינה ובעיקר נוחה ונעימה יותר, שווה לשקול ולבדוק..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לקנות רכב מיני משומש כדי לעשות את העליות של צפת והכרמל לא הייתי ממליץ לך.

הייתי במקומך הולך על הפיקנטו 1.25 המנוע של 107 ושל 108 יצרחו לך בעליות וסתם תבזבז כסף .

בנוסף היא הכי בטיחותית בקטגוריה הזו ועליות, ירידות וסיבובים של צפת והכרמל תחשוב בטיחות לפני דלק

פורסם (נערך)

הוא ביקש ידני בלבד, והפיקנטו החדשה מגיעה רק עם מנוע ליטר בגיר ידני, ככה שאין לה יתרון כוח.

בדגם הישן אין יתרון בטיחותי על ה108 , ולשתיהן מנוע 1.2 ואמנם המנוע בפיקנטו קצת חזק יותר, אבל צריך להזיז יותר מסה ככה שזה מתקזז והם כנראה יצרחו באותה מידה בעלייה.

כמו כן, הפיקנטו דור קודם 1.25 ידנית מגיעה רק בתצורת 3 דלתות שפוגעת בפרקטיות שלה.

כמו כן הפיקנטו החדשה טרם עברה מבחני ריסוק, והאייגו משווה את המערכות בטיחות שיש בפיקנטו רק ששם הכל מקורי, ככה שלא הייתי רץ להכריז עליה כהכי בטוחה בקטגוריה.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)

למה פיקנטו זה לא מיני?

כיוון שהפיגו קלה יותר יש מצב היא תהיה אפילו זריזה יותר.

בכול מקרה, לפיגו מנוע 1.2 כך שאין סיבה שהפיקנטו תעלה עליות בקלילות והמנוע של פיגו יצרח.

כמו כן הפיקנטו החדשה שגם ככה לא רלוונטית בגלל הגיר לא נבחנה עדיין במבחן ריסוק.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

הפיאט פנדה מהדגם החדש היא הבחירה המומלצת עבורך.

יש לה תחושה "ג'יפית" בנהיגה, מנוע 1.2 זריז, אמין וחסכוני מאוד.

עלויות אחזקה נמוכות יחסית.

מזגן איכותי עם 4 פתחי איוורור ולא בדיחה עצובה כמו במכוניות המיני האחרות.

פורסם

לעומת המנוע של פיגו היא חלשה יותר.

ובעליות להפיגו יהיה יתרון משמעותי.

פורסם

לא ממש, מבחינת כוח- דובר במנוע בנפח זהה אבל שיא המומנט של הפיג'ו מגיע 1250 סלד מוקם יותר (2750 לעומת 4000 בפיקנטו) כך שבפועל יכוחת הסחיבה טובה יותר בשימוש יומיומי

בנוסף, המחיר של ה108 נע סביבות ה63,000 לחדשה במבצעים למינהם לעומת ה76,000 לפיקנטו ספורט

כך שתקציב מסויים יחייב אותך לרדת בשנתון בכדי לקנות פיקנטו לעומת הפיג'ו המקבילה

שווה לך לקרוא טיפה פה : http://m.auto.co.il/index.html#/articles/32528

פורסם

המנוע הזה פותח בצורה כזו שהוא מספק את שיא המומנט שלו כבר בתורים נמוכים,

עם ה301 שאני מאמין גם יותר כבדה מה108 יש אותו מנוע, אך עם גיר רובוטי ולא ידני, סוחבת כל עליה בלי שום בעיה גם בכל עליה בצפון עם כל המשפחה וציוד בבגאג', אז בוודאי שלא תהיה שום בעיה להתנייד ולסחוב את ה108 הידנית בכל מצב.

• תוכן חדש...