Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תמיד אומרים שבקארז אפשר למצוא תשובה לכל שאלה, אז גם אני מנסה.הגיע הזמן להחליף מקלדת, עד עכשיו השתמשתי במקלדת של לוגיטק:

23-126-160-01.jpg

שמעתי המון על מקלדות מכאניות אך אינני יודע איזה מומלצת (סוג סוויץ') השימוש העיקרי שלי הוא לכתיבה ולא גיימינג. איזה סוג סוויץ' מומלץ? אני אוהב שהמקלדת רחבה ונוחה כמו הישנה שלי, האם ישנן המלצות למקלדת מכאנית במחיר שפוי? (כמה מאות בודדות לכל היותר)

תודה.

עריכה אחרונה על ידי DaMN

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

שנים השתמשתי בבלאקווידו של רייזר(גם בשביל יומ-יום) - לצערי הרב לפני שנתיים נטשתי את המחשב הנייח לטובת הנייד(כולל מעבר לתפקיד שטח בו אין לי עמדה קבועה),

אבל היא המקלדת המכאנית הכי נוחה שניסיתי(קניתי את הסוג ה"נמוך" יותר עם מינימום אורות ושטויות של גיימינג).

מקלדת מכאנית עד היום לדעתי הרבה יותר נוחה מכל מקלדת אחרת גם בשגרה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

התנסתי בשתי מקלדות - Filco עם סוויצ'ים כחולים שבשלב מאוחר יותר הוחלפה ב Steel Series 6GV2 עם סוויצ'ים שחורים.

אם ה steel series עדיין נמכרת בארץ, מדובר בהוצאה של 300-400 ש"ח, להבדיל מהפילקו שעלתה לי באיזור ה 800 (מחו"ל) בזמנו.

ממקלדים סדרתיים יעדיפו גם את הסוויצ'ים הכחולים (רועשים יותר ויש להם שלב ביניים מורגש בעת לחיצה, הדרך הכי פשוטה לתאר את זה היא כמו ללחוץ על מקש שהצטבר בתוכו לכלוך). היתרון הוא שמי שמפתח את המיומנות יכול להגיע למצב שהמקש מבצע register מבלי ללחוץ את המקש עד הסוף (אותו שלב ביניים), וע"י כך להגביר את יעילות המקלוד.

למרות שאני מקליד מהר (מאוד) ועיוור, לאחר זמן ממושך הגעתי למסקנה שהסוויצ'ים השחורים טובים יותר (עבורי) ואם היתה אפשרות להשיג במחיר שפוי את הסוויצ'ים הירוקים (התנגדות עוד יותר גבוהה) אז בכלל תענוג.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אני משתמש ב-Realforce Topre, לטעמי המקלדת הכי טובה היום בשוק. לפני זה היתה לי מקלדת WASD, גם היא סבבה.

שווה לך לחכות קצת ולרכוש Das Keyboard 5Q, גם מכנית וגם ניתנת לתיכנות (סרטון מגניב

).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שים לב שבמקלדות המכאניות הרכיב שהכי משפיע זה הסוויצ'

וכאן אין קיצורי דרך - סוויצ' מכאני טוב עולה כסף, ולכן המקלדות גם עולות הרבה (יחסית לרגילות)

למיטב היכרותי הסוויצ' הנפוץ והנחשב הוא Cherry MX, כאשר יש לו כל מיני גרסאות (אני מניח שחברים לעיל שדיברו על סוויצ' כחול/שחור התייחסו לגרסאות של צ'רי).

זה חשוב, בגלל שיצאו כל מיני חיקויים, וכמובן שחלקם משתמשים בדיוק באותה שיטה של צבע פר סוויצ' - וכך אתה יכול לקנות סוויצ' "כחול" אבל של חברה אחרת.

היתה לי מקלדת עם Cherry MX Brown (נדמה לי שמדובר במקלדת הזו), שמכרתי לקולגה שלי אחרי חצי שנה בשביל לעבור ללייאאוט קטן יותר (המקלדת הזו של מג'יקפורס)

כשאני רכשתי את המקלדת של מג'יקפורס, היא הגיעה עם סוויצ'ים של יצרן סיני אחר כאשר הדגם היה Brown (אבל לא של צ'רי), החלטתי להמר על כך ולראות מה ההבדל בין הסוויצ'ים אם בכלל, כי זה נשמע לי כמו פלצנות בזמנו.

ברטרוספקטיבה אני יכול לציין שהמקשים הקודמים טובים יותר, הן בתחושה והן באמינות. המקלדת שלי עובדת סבבה והכל (אני עדיין איתה), אבל מדי פעם יש לה פאקים כמו מקש שלא נקלט. כשאני משתמש במקלדת הקודמת שלי, שכאמור - אצל קולגה במשרד קרוב - אני מיד חש בכך שהיא מוצלחת יותר.

אציין כי בלינק המעודכן ששמתי, המקלדת שלי מגיעה עם צ'רי - בהינתן הלייאאוט העיצוב המקשים התאורה והמחיר, אני סבור שזו עסקה מצוינת. כמעט מתפתה לרכוש לעצמי X:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...