Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ברור על בסיס אילו נתונים הוא עשה את ההדמיה כך שלא ברורה לחלוטין אמינות הסרטון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתם מופתעים?

כשאני עשיתי את הקורס רענון הזה מיד לאחריו פתחתי שרשור שבה ציינתי שהיה לי וויכוח עם המרצה על כך שמערכת הABS מאפשרת היגוי והוא טען בתוקף שלא. אחר כך כל "הפוצים" שחשבו שהם מבינים התחילו להתווכח איתי אז ויתרתי, מזל שיש תמיד ספר אוטוטורניקה כדי להוכיח דברים.

פורסם

אני לא מצליח להבין למה ABS מקצרת את זמן העצירה בכביש יבש (לפי חלק מהכותבים פה).

אנחנו מדברים על אנרגיית תנועה שהופכת לאנרגיית חום, או בצמיג הנוגע בכביש או ברפידת הבלם.

במקרה של רפידת הבלם מדובר בחיכוך דינמי ולא חיכוך סטטי, חיכוך סטטי (מצב של החלקה מלאה) הוא המרת אנרגיה יותר אפקטיבית, או שאני טועה בנתונים שלי? האם צורת החשיבה בכלל נכונה?

אוסיף אנקדוטה למשהו שנאמר פה, באותו יום שקיבלתי את רישיון הנהיגה שלי, אבא שלי לקח אותי למגרש חניה ריק, אמר לי לעלות לחמישים קמ"ש ואז לבלום עד הסוף עם הברקס, כדי להכיר איך מרגיש האוטו בזמן בלימת חירום. ממליץ לכולם לעשות את זה.

פורסם

מערכת ABS לכשעצמה אינה מקצרת את מרחק הבלימה בכביש יבש.

אבל בניגוד למערכות מהדורות הראשונים, היא אינה מאריכה אותו, וגם אם מאריכה אותו מעט, יתרונותיה אינם מוטלים בשום ספק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא נכון.

לפעמים מכונית עם צמיגים נעולים תעצור קצר ומהר יותר.

פורסם

זאת בדיוק התהייה שלי. זה באמת נראה קטע שצריך לחשב אותו עבור צמיד ורפידה ספציפיים. לפעמים עדיף להישאר במצב של slip ratio נמוך ממאה לפעמים עדיף להגיע למאה (גלגל נעול).

הבנתי נכון?

פורסם (נערך)

לא דיברתי על ה-Slip ratio של הרפידה. לדעתי הוא זעום.

גם ככה הבלמים הם לא מה שעוצר את הרכב.

לא נכון.

לפעמים מכונית עם צמיגים נעולים תעצור קצר ומהר יותר.

נכון, גם אני ציינתי את זה.

אבל זה בגלל שהמערכת לא בהכרח פועלת ביעילות של 100% לא בגלל שעקרון פעולתה לא אמור לקצר את מרחק העצירה ביבש. הוא כן; ובמערכות מהעשור האחרון - מרחק העצירה ביבש קצר יותר עם ABS.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

גם ככה הבלמים הם לא מה שעוצר את הרכב.

ABS.

אז מה עוצר את הרכב?

תפילותיו של הנהג ?

רוח הקודש ?

פורסם
מצתרף לפאלו, כל 4 הסעיפים הם קשקוש בלבוש שחירטט הדיוט שלא התעדכן 30 שנה (מינימום) בטכנולוגיות רכב.

חבל שכזה אדם מדריך בכלל משהוא אבל אם שר תחבורה אמר שלא צריך חגורת בטיחות בעיר כי הוא נותן עם הידיים קונטרה בהגה...(חידה, מי היה שר התחבורה הנ"ל?)

חיים קורפו , שר התחבורה אי שם בשנות השמונים.

גם אמר שאפשר לרכב עם קסדת חצי והיא מספיקה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

התגובה של Eddard התייחסה לחיכוך בין הרפידה לדיסק. רציתי להבהיר שמה שקובע את קצב ההאטה הוא החיכוך בין הצמיג לכביש וה-Slip Ratio של הצמיג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
נתקלתי בהרבה מקרים שה ABS כמעט וגרם לתאונה כי הרכב לא בולם, הרעיון מבורך הביצועים של המערכת על הפנים.

או שהרכבים במקרים שציינת ישנים יחסית ועם מערכת ABS מיושנת או שהרכבים לא במצב תקין מבחינת צמיגים ומתלים או שהאוחזים בהגה לא היו מרוכזים.

תבחר.

אני לא בטוח שזה לא אחד מיעדי המערכת. קיצור מרחק העצירה הוא תוצאה ישירה של שמירת הצמיג ב-Slip Ratio האופטימלי.

בברירה בין השניים, הארכה משמעותית של מרחק העצירה אינה משתלמת גם אם היא מקנה לנהג שליטה על ההגה.

טכנית, מערכות בקרת אחיזה מתחילות להתערב החל מסוף התחום ה"אלסטי" של הצמיג או בסוף תחום המעבר (Transitional) להחלקה.3

1.
No Skid Braking: The Maxaret Automatic Control: what it is and what it does
, In:
Flight International
(30 October 1953), pp. 587ff.

2.http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?276060-%D7%A0%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%96%D7%94-%D7%98%D7%95%D7%91&p=2219070&viewfull=1#post2219070

3.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5LabmtmK0fcJ:www.advanced-driving.co.uk/forum/viewtopic.php%3Ff%3D2%26t%3D4897%26start%3D15+&cd=1&hl=iw&ct=clnk&gl=il

קיצור מרחק בלימה אינו יעד מוגדר של מערכת ABS, זה פשוט תוצר של אופן פעולת המערכת בסיטואציות מסויימות בדיוק כמו שבסיטואציות אחרות מרחק הבלימה עשוי להתארך עקב פעולת המערכת.

לגבי פיסקה שניה, הייתי מסכים איתך אם היה מדובר בהארכה משמעותית של מרחק הבלימה, נניח 50%.

מאחר ובמערכות המודרניות מרחקי הבלימה לרוב לא נפגעים, וגם אם יש שינוי הוא ברמה זניחה יחסית- בהחלט עדיף להשתמש במערכת.

לגבי פיסקה שלישית, אתה צודק, אני פשוט משתדל לפשט הסברים כדי שיהיו יותר מובנים וקלים לעיכול לבוגרי אוקספורד ובוגרי תיכון אקסטרני כאחד.

;)

עידן הערה קטנה: בקרת אחיזה היא Traction Control ולא ESP, כנראה התכוונת לבקרת יציבות.

אתה צודק (בכפוף לתיקון של חנג) אבל נראה לי שהתבלבלת עם הנמען, לא ציינתי בשום שלב את האותיות ESP.

;)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

השבוע הייתה לי בלימת חירום מ-120 קמ''ש ל-0, זה היה מרחק 20 מטר עד לעצירה סופית, היית בטוח אני נכנס ברכב שנכנס לכביש בהפתעה מהשוליים, ולא היה לי לאן לברוח, משום מה ה-ABS לא נכנס לפעולה, ולחצתי בכל הכח, אבל הגלגלים לא ננעלו, והעצירה הייתה יפה מאוד, הייתי מופתע, הייתי בטוח ב-100 אחוז שאני נכנס ברכב מלפני.

מזל.

זה מרחק סביר 20 מטר לעצירה מ-120 ל-0?

• תוכן חדש...