Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הממ... כל המערכות החשובות: בלימה אוטונומית, שמירה על נתיב (ולא רק צפצוף התראה) ובקרת שיוט אדפטיבית. את שלושתן אגב יש בנירו ובאיוניק, מה שהופך את הרכב לחצי אוטונומי. עשיתי נסיעת מבחן והאמת שהתלהבתי.

חשובות למי..אני רוצה לנהוג לבד באוטו תודה, לא צריך ולא רוצה מערכות שינהגו במקומי, בשביל זה יש אוטובוס או מונית..

נדמה שכל השירשור הזה הובלת אל המאזדה הזאת, 150כ"ס, פחות מ 10 שניות ל 100 קמ"ש, מערכות שונות.. מה הקשר בינה לבין רכב דיזל? אם אתה נוהג היום בלקסוס היברידית - למה בכלל להחליף? למה לרדת (וסליחה מכל מי שנפגע אישית, הלקסוס כנראה קצת יותר טובה) למאזדה 3?

בלי חירטוטים, אם אתה מחפש רכב חזק חסכוני ונוח - פלואנס זה האוטו בשבילך למרות שהוא רק מתריע בצפצופים על סטייה מנתיב..

בהצלחה.

בריאות לכולם!

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מערכות בטיחות אקטיביות לא נועדו לנהוג במקומך, הן נועדו לשמור על החיים שלך והוכיחו את עצמן במבחני Euro NCAP. לא הייתי מחליף לרכב חדש שאין בו לפחות בלימה אוטונומית במצב חירום, ולא רק במהירות עירונית - לדעתי המערכת החשובה ביותר.

לשאלתך מה הקשר בין מאזדה 3 לדיזל - כמובן שאין שום קשר. בחו"ל משווקת מאזדה 3 עם מנוע 2.2 טורבו דיזל (150 או 185 כ"ס), בארץ אין וקיוויתי למצוא אלטרנטיבה.

למה "לרדת" מלקסוס? אם הייתה באופק CT חדשה עם בטיחות אקטיבית ומנוע יותר חזק, הייתי מחכה לה. אין. A3 1.4 אחרי מתיחת הפנים, 150 כ"ס היא האלטרנטיבה בשבילי בפרמיום והיא נשקלת אבל מה עם קצת פרגון על זה שאני לא נעול על פרמיום או SUV אלא מחפש מאפיינים עם תמורה טובה לכסף? בעוד כמה ימים תיחשף המאזדה 3 מתיחת פנים ונראה מה המפרט של הפרמיום ואיך החבילה לעומת הפלואנס דיזל.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

אני לגמרי מבין את התסכול של פות''ש.

ידידי, אין בתקציב שלך חיה כזו. פשוט אין.

היבואנים לא מייבאים, הלקוחות לא רוצים, ונשארנו עם ביצה שבורה ותרנגולת שחוטה. חבל.

לפחות ממה שהתנסיתי באירופה, אין מה להשוות מנוע דיזל בריא (2.0 ו3.0 ליטר tdi) לצעצועי ה1.6דיזל.

המנוע 3 ליטר של ב.מ.וו משומשת לדעתי היה מתאים לך בול עם האבזור הנכון (+ הנעה אחורית), אבל אתה מתעקש על רכב חצי אוטונומי ואז בעצם החיפוש שלך נדון לכישלון.

פורסם

תודה פריג'י, בדיוק ככה.

פגעת בול - אם הייתה 320d משומשת טרייה מאובזרת לא הייתי עומד בפיתוי. לאשתי יש את המנוע הזה ב-X3 והוא תענוג צרוף וגם חסכוני. אך שוב אכזבה - אין סדרה 3 דיזל בארץ וגם לא סדרה 1. בודדות אולי הגיעו בייבוא אישי.

אגב אני לא מתעקש על חצי אוטונומי, אמרתי רק שאם כבר רכב חדש שלפחות תהיה לו בלימה אוטונומית, לא בקשה מוגזמת ב-160-180 אלף שקל לרכב קומפקטי בשנת 2017.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם

אני הייתי שוקל ברצינות גם את האודי Q2 הכוולת את כל האבזור הבטיחותי שאתה מחפש גם בגירסה הבסיסית ביותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפותח השרשור.

גם אני נמצא באותו המצב כמוך.

יש ברשותי סי4 דיזל רובוטית גרסת pk. הגרסה הזאת מאובזרת בכל טוב שאין ברכבים אחרים מלבד מערכות בטיחות שלא היו קיימות באותה תקופה( שלי מודל 2011).

חיפשתי רכב מפנק מאוד דיזל ומשפחתי ולא מצאתי. חשבתי על ה3008 אבל לא יצא לי עסקה שהייתי שלם איתה, בסוף החלטתי לקפוץ לדגמי מנהלים ובחרתי בסונטה היברידית לימטד שנותן המון באיבזור ומפנקת מאוד ועדיין חסכונית.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
הצורך בדיזל - לטובת צריכת הדלק והכח, כתחליף להיברידית. נסועה בין עירונית ברובה של 25,000 ק"מ בשנה לפחות.

הסגמנט - משפחתית קומפקטית, לא סופר מיני, אבל משמשת רק את הנהג כרכב שני במשפחה. תא מטען ומושב אחורי לא חשובים. 150 כ"ס ומעלה לעליות נוחות לירושלים, ויחד עם זה מעל 15 ק"מ לליטר בחיים האמיתיים.

אבזור - חשוב מאוד. מערכות בטיחות אקטיביות חובה, מולטימדיה טובה ונוחה, איכות חומרים וגימור גבוהה, עדיפות לריפודי עור.

תקציב - 160,000 וגמיש.

לא מוצא אף רכב שעונה לדרישות האלה למרות התקציב הגבוה. דיזל משפחתיות ראיתי רק בקיה ורנו, פלוס הפוקוס. רובן ככולן בסיסיות מדי. מפתיע מאוד בעיני שקטגוריה כל כך פופולרית באירופה עדיין לא קיימת בארץ - דיזל חזקה ומאובזרת...

אשמח לשמוע רעיונות. גם פרמיום קומפקט בא בחשבון, שם 1.4 A3 מובילה לדעתי עם כח וצריכת דלק דומים לדיזל אבל עם פשרות כואבות באבזור, בטח ביחס למחיר. כיום נוהג בלקסוס CT200h.

מצטט את עצמי כדי לסגור מעגל בשרשור - הבחירה נפלה על אאודי Q2 עם חבילת אסיסטאנס (שלא הייתה בהיצע כשנפתח השרשור). אומנם לא דיזל כמובן אבל דיזל לא היה המטרה אלא האמצעי לחיסכון בדלק, ומנוע ה-1.4 COD מגרד את ה-15 ק"מ לליטר בממוצע בפועל וגם מחזיר ב-8.5 שניות בהאצה ל-100. חבילת הבטיחות האקטיבית לא נופלת מרכבים שעולים פי 4 והיא אכן "חצי אוטונומית". לסקירה המלאה.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...