Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יחס הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי להתעניין יותר לגבי איך הרכב עובד מבחינה טכנית, וכרגע סיימתי ללמוד על יחס הילוכים, דיפרצינאל וכו'

למיטב הבנתי גל הארכובה ממיר תנועה קווית של הבוכנות לתנועה סיבובית של גלגל השיניים שמחובר לו (איך קוראים לגלגל שיניים הזה? נקרא לו x בינתיים) - x מסתובב בקצב שאנחנו רואים בלוח המחוונים שלנו. x מחובר באמצעות המצמד לגלגל השיניים של אותו הילוך - הילוך ראשון גלגל עם הרדיוס הגדול ביותר ועם הכי הרבה שיניים, הילוך שני עם פחות וכו'. לאחר מכן הכח מועבר לדיפרנציאל שאמור לפצל אותו בין הגלגלים.

נניח שמדובר ברכב ידני - הייתי רוצה לדעת בדיוק כמה שיניים יש בכל הילוך, אך אני לא מצליח למצוא את המידע הזה. מצאתי מדריך אחד שמצריך הרמה של הרכב וממש הסתכלות מלמטה על גלגלי השיניים וספירה ידנית, וזה לא נראה לי הגיוני שהמידע לא קיים.

נניח שאני בהילוך רביעי, נניח שברכב שלי x הוא בעל 10 גלגלי שיניים ונניח שהילוך רביעי הוא גם בעל 10 גלגלי שיניים.

אני רוצה להעביר להילוך שני, בהילוך שני ברכב שלי יש 5 גלגלי שיניים.

נניח שאני על 2500rpm (בהילוך רביעי) - העברת הילוך אידיאלית תהיה כאשר המנוע על 5000rpm -

אבל בשביל זה אני צריך לדעת בדיוק מה היחס הילוכים.

נ.ב.

יש סיכוי גדול שרשמתי פה הרבה שטויות, רק התחלתי ללמוד את הנושא והחומר עדיין לא "שקע" - אז אשמח לתיקונים במידה ויש.

פורסם

גל הארכובה לא מחובר לשום גלגל שיניים שקראת לא X.

בקצה גל הארכובה יש גלגלל תנופה ועל גלגל התנופה מורכב מצמד. אחרי המצמד יש את תיבת ההילוכים.

מצמד מסתובב במהירות שמראה מד סל"ד בלוח שעונים.

מספר השיניים בגלגלי שיניים בגיר חסר משמעות ואף אחד לא הולך לספור אותן.

מה שמעניין אותנו זה יחס העברה בכל הילוך. נניח מהירות בכניסה הייתה 3000 סל"ד, מהירות ביציאה 1000 סל"ד. אז ההילוך הזה הוא בעל יחס העברה 1:3.

את יחסי ההערה של הילוכים אפשר למצוא במפרט הרכב.

דוגמה ליחסי העברה ברכב ידני כלשהו. המספרים הם באמת יחסים בין כמות גלגלי השיניים. 1 ל 3 אומר שבגלגל שיניים גדול יש פי 3 גלגלי שיניים מהקטן. אבל לא מקובל לרשום את מספר השיניים עצמן, אלא את היחס בינהן בלבד.

ראשון 1:3.5

שני 1:2.4

שלישי 1:1.7

רביעי 1:0.95

חמישי 1:0.7

לכל הילוך יש זוג גלגלי שיניים "פרטי שלו".

בנוסף, יש יחס הפחתה בדיפרנציאל, בדרך כלל משהו כמ 1:3 או 1:4.

זאת אומרת יחס העברה של הילוך מוכפל ביחס העברה של דיפרנציאל והמספר הכללי מתאר את מהירות סיבוב גלגל ביחס למהירות סיבוב מנוע.

פורסם

גלגל תנופה והמצמד מסתובבים באותה מהירות כל עוד לא לוחצים על דוושת המצמד. פלטת מצמד צוצמדת לגלגל תנופה ומסתובבת יחד איתו.

כשלוחצים על דוושת המצמד, פלטת מצמד מופרדת מגלגל תנופה וכבר לא מסתובבץ יחד איתו אלא עומדת לגצרי אם הגיר בניוטרל או מסתובבת במהירות הגלגלים כפול יחס העברה של הילוך משולב, אם הגיר משולב להילוך.

פורסם

אז תיאורטית אם לחצתי על דוושת המצמד ונניח שהמצמד וגלגל התנופה מסתובבים בדיוק באותה מהירות - אני יכול "לזרוק קלאטצ"?

אם הבנתי נכון השחרור האיטי של המצמד הוא בשביל לכפר על ההפרשי מהירות סיבוב בין המצמד לגלגל התנופה, לא?

• תוכן חדש...