Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס solidworks ב systematics. מישהו מכיר? שמע? עשה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סימטרון לפחות בזמנו כשהייתי בעניינים מאוד מיושנת / כמה צעדים מאחור לעומת סולידוורקס.

בכ״א - ללמוד את התוכנה בפני עצמה זה לא נותן יותר מדי.

כדאי / חובה ללמוד סירטוט מכאני הנדסי במקביל (איזה חיתוכים אתה צריך , איך למדל למדוד ולסמן חלק , דרגות של חופש וConstraints וכו) כי אחרת אתה לא ממש מגיע לשום דבר שמיש.

למעשה בשביל ליצר חלק פשוט - כדאי שתוודא שאתה יודע לסרטט אותו גם ביד.

לגבי חלק ליצור - אלא אם זו פלטה עם חורים בערך - אכן ליצור את הסימולציה המתאימה ולנתח אותה זה כבר הרבה מעבר לScope של הקורס הזה.

ליביו (שעשה בימים ימימה את הקורס של סרטוט - ידני וממוחשב כחלק מלימודי הנדסה מכאנית באוניברסיטת ת״א - היה מרתק)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• אחראי פורום
פורסם

אני עם מארק. לימוד סוליד ללא ידיעת החומר לא תעזור יותר מדי.

לכל ח"ג יש חוקיות משלו בין אם זה עוביים, טולרנסים, הברזות וכו'.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
ההמלצה שלי היא לעשות את הטוטוריאל של התוכנה (לא מכיר את של סוליד אלא את של סימטרון והוא בהחלט מספיק לרמה שאתה צריך) ולגשת לעבודה. מידי פעם תיתקע ותחזור לטוטוריאל או תשאל כאן.

תשמ'ע, בתור אחד שעבד לפחות 15 שנים עם סימטרון החל גרסה 1.6 בתכנון מכני וגם עם

solidworks יצא לי במסגרת העבודה ללמד מספר לא קטן של עובדים חדשים ללא ניסיון בתכנון מכני אלא רק עם תעודה מהאוניברסיטה+קורס בתיב"מ רובם לא הצליחו לתכנן חלק נורמלי עם שרטוטי ייצור שאפשר לשלוח מחר לחריטה/כרסום/השחזה וכול השאר אלא רק לאחר הדרכה פרטנית. בשלב הראשון של ההדרכה נתתי לעובדים שרטוטים ישנים אשר שורטטו על גליונות פרגמנט ולהופכם לשרטוט ממוחשב ורק לאחר מכן נתתי להם לתכנן חלקים פשוטים ולא הרכבות כאשר תהליך כזה לוקח כמה חודשים טובים עד אשר העובד יכול להיות עצמאי.

גם לאחר שהעובד למד לשרטט חלקים ולתכנן חלקים פשוטים עדין זה לא מבטיח שהחלק שהעובד תכנן שווה משהו...או במילים

אחרות יכולת תכנון טובה זה קצת מעבר לניסיון אלא גם כישרון.

אל תשכח שפותח האשכול אומנם בעל מקצוע בריתוך ואולי גם מסגרות (למיטב ידעתי) וכנראה יודע לקרוא שרטוט טכני אבל קיים הבדל בין לדעת לקרוא שרטוט לבין לתכנן ולשרטט את אותו חלק.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אין ספק שידע בתוכנה הוא לא ידע בשרטוט ובטח לא ידע בתכנון. אני יוצא מנקודת הנחה שהוא יסתמך על חלק קיים וימדל אותו עם שינויים קלים.

הוא יוצאי שרטוט לא ברור, ישאלו אותו שאלות והוא יתקן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שאלה לי אלייך בתור אחד שעובד בתחום. כמה שרטוטים מכיל תיק מוצר של מגוף 10" ללא פיקוד חשמלי אחד פשוט עם כול החלקים ושרטוטי ייצור הכוללים רשימת חלקים/חומרים/טיפול תרמי ?

פורסם

בסביבות ה 40 שרטוטים ועוד כ 20 עמודים של מפרטים והוראות.

אין ספק שהוא לא בכיוון ויוצא משהו חובבני אבל לפעמים גם זה מספיק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אצלנו בעבודה, קיבלו העובדים גישה בלתי מוגבלת אל LYNDA.COM שזה בעצם מקום לקורסים אחד ענק.

ניתן ללמוד שם את כל הקורסים הנדרשים ובאמת, להפוך מאחד שלא יודע שום כלום בתוכנה עד לאחד שכן יודע לעשות משהו עם תוכנה מסויימת.

לא רק תוכנות, אלה פיתוח מקצועי וקריירה גם כן.

הכל באנגלית, אין ברירה עם זה אבל ניתן למצוא את הקורסים האלו גם בטורנטים למינהם, בהתאם לרמה.

פורסם

נראה אותך מגיע לראיון עבודה אצל מעסיק ומסביר לו שלמדת תיכנון מכני או שרטוט טכני בקורס מתוקשב באינטרנט.

במקרה אני מכיר את בוגרי הקורס המתוקשב לחובבי רדיו בישראל לשם קבלת רישיון לדרגה ב' או ד' של משרד התקשורת והידע שלהם שווה לתחXת.

פורסם

לא ברור אם התגובה מיועדת אליי או לא, אבל התגובה שלי מיועדת לבחור בכדי להעשיר את הידע שלו ולקבל בסיס.

הבסיס שתקבל ב LYNDA במידה ותסיים את כל הקורסים שם, לא יודע אם אתה בכלל הייתה באתר הזה, הוא ידע איכותי וגדול ולמעשה אפשר להתחיל להבין, מי נגד מי.

• תוכן חדש...