Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס solidworks ב systematics. מישהו מכיר? שמע? עשה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשקה נפשי ללמוד משהו חדש. משהו שישמש אותי אולי בעתיד.

אחרי שהרמתי טלפון לאוניברסיטה פה ליד הבית. בשביל הנדסאי מכונות, רצו ממני בגרות במתמטיקה (מקובל אין וויכוח)

באנגלית ( מקובל אין וויקוח) ובספרות או לשון.

אחרי שאת הבגרות במתמטיקה ואנגלית הייתי מוכן להשלים

עם בגרות בספרות (שהקשר שלה למקצוע הוא מקרי בהחלט)

הבנתי שזה סתם עוד דרך להוציא כסף. והם לא יראו ממני שקל.

כמו הרבה זמן שרציתי ללמוד סולידוורקסץ אבל לא הצלחתי לשבת בבית וללמוד (כי אני גרביל על מלא, מה לעשות)

מצאתי קורס. עלותו לא גבוהה בערך 4 אלף שקל. ל חמישה מפגשים של 8 שעות. כשמדובר על הקורס הכי בסיסי לאנשים שלא מכירים את התוכנה בכלל.

השאלה היא אם מישהו מכיר ועשה? האם יש מה לעשות עם זה אחרי זה? או שלא ממש?

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

דעתי היא שלילית:

אולי יש מקומות עבודה שדורשים נטו שרטוטים. אמנם אף פעם לא עבדתי בזה כמקור הכנסה, אבל לפי השמועות שמקום העבודה מספק תוכנה שרטוטים לפי בקשתו ולא לפי בקשת העובד. יכול להיות שאני טועה.

הדבר הנוסף ויותר חשוב: בשביל לדעת לשרטט טוב, צריך להכיר את הפונקציות הרבות שיש. התכונה נועדה למהנדס לעשות אנליזות על חלקים או הרכבה, וכאן לא תדע מה לעשות.

לכן אם כל כך חשוב לך, לך תעשה הנדסאי בשביל שתוכל להבין מה המוכנה הזאת עושה. לשם השוואה: זה כמו שתדע להפעיל Google translate ולא להבין מה התרגום אומר.

פורסם

לא הגדרת את מטרת העל שלך, מה אתה מנסה לעשות בעזרת התוכנה?

אני מניח (בזהירות) ששרטוטים אתה יודע לקרוא (הצצתי באינסטגרם).

למיטב ידיעתי אין מה לעשות עם ידע בתוכנה ללא השכלה נלוות בתחום.

כאשר אתה מדבר על תכנון מודל ממוחשב והעברה לשרטוט ניתן ללמוד באופן עצמאי לחלוטין, בעזרת יוטיוב ובעזרת כל מני מאגרי מידע שפתוחים לקהל הרחב.

לתוכנה יש עוד אינספור שימושים הכוללים סימולציות מגוונות שספק אם תשתמש בהם אי פעם אם זה לא יהיה העיסוק שלך.

בנוסף, כדי להבין מה מתקבל יש צורך בביסוס רקע בתחום.

הייתי ממליץ לך לנסות בעצמך לפני שאתה משקיע 4 אלף שקלים.

אם נוח לך ברוסית

פורסם

~

המחיר הגבוה מבהיר שהקורס מיועד בעיקר למי שנשלח אליו מטעם העבודה. במקומך הייתי בודק מספר אלטרנטיבות, בחינם או בתשלום, אונליין. הגמישות בשעות תהיה בונוס נחמד, ואם אתה שולט באנגלית טכנית זה יקל עליך משמעותית.

פורסם
דעתי היא שלילית:

אולי יש מקומות עבודה שדורשים נטו שרטוטים. אמנם אף פעם לא עבדתי בזה כמקור הכנסה, אבל לפי השמועות שמקום העבודה מספק תוכנה שרטוטים לפי בקשתו ולא לפי בקשת העובד. יכול להיות שאני טועה.

הדבר הנוסף ויותר חשוב: בשביל לדעת לשרטט טוב, צריך להכיר את הפונקציות הרבות שיש. התכונה נועדה למהנדס לעשות אנליזות על חלקים או הרכבה, וכאן לא תדע מה לעשות.

לכן אם כל כך חשוב לך, לך תעשה הנדסאי בשביל שתוכל להבין מה המוכנה הזאת עושה. לשם השוואה: זה כמו שתדע להפעיל Google translate ולא להבין מה התרגום אומר.

אולי אתה טועה ואולי לא, אין לי מושג, לא מכיר את התחום.

טוב לי בעבודה שלי שאני עובד בה עכשיו, ואני לא מתכוון להחליף בזמן הקרוב. אבל תמיד טוב לדעת עוד משהו.

לא הגדרת את מטרת העל שלך, מה אתה מנסה לעשות בעזרת התוכנה?

אני מניח (בזהירות) ששרטוטים אתה יודע לקרוא (הצצתי באינסטגרם).

למיטב ידיעתי אין מה לעשות עם ידע בתוכנה ללא השכלה נלוות בתחום.

כאשר אתה מדבר על תכנון מודל ממוחשב והעברה לשרטוט ניתן ללמוד באופן עצמאי לחלוטין, בעזרת יוטיוב ובעזרת כל מני מאגרי מידע שפתוחים לקהל הרחב.

לתוכנה יש עוד אינספור שימושים הכוללים סימולציות מגוונות שספק אם תשתמש בהם אי פעם אם זה לא יהיה העיסוק שלך.

בנוסף, כדי להבין מה מתקבל יש צורך בביסוס רקע בתחום.

הייתי ממליץ לך לנסות בעצמך לפני שאתה משקיע 4 אלף שקלים.

אם נוח לך ברוסית

המטרה היא לדעת להישתמש בתוכנה, וליצור סרטוטים ומודלים, לדוגמה

אני בשלבי הסבה לגיר ידני לרכב שלי. גיר של פורד למנוע של וולוו. אני צריך לייצר תותב ל PILOT BEARING.

אני צריך סרטוט או מודל כדי להבין מי נגד מי כמה ולמה (במקרה הספציפי הזה. מישהו אחר יכין לי סרטוט וזה ילך לחרט.)

זה אמור ליהיות קיט BOLT ON שיש לי לשים אותו על הרכב בדיוק יום וחצי לא פחות ולא יותר.

דווקא יש סומולציות שם שכן מעניינות אותי, כמו סומולציות של עומסים לדוגמה. או סומולציות זרימה.

תודה על הלינק ברוסית, קצת יותר נוח, למרות שגם האנגלית אחלה.

פורסם

בשביל השימושים שלך אני חושב שאתה לא צריך יותר ממה שיוטיוב יכול לתת לך.

בשביל הסימולציות אני מאמין שגם יוטיוב מספיק עבורך.

רק קח בחשבון, כדי לבצע סימולציה בצורה נכונה ועל מנת לפענח אותה יש צורך בהבנה של התיאוריה שעליה הסימולציה מתבססת.

פורסם

"קורס סולידוורקס" זה דבר שכשלעצמו, הוא קצת הזוי מבחינתי.

התוכנה כוללת Tutorials מפורטים שבנויים כ "שיעורים", מהרמה הבסיסית של לשרטט צורה גיאומטרית ולהפוך אותה לתלת מימד, ועד לכלי עקומות מתקדמים שיאפשרו לך לחתוך משטחים לפי פונקציות מתמטיות, או ליצור משטח תלת מימדי לפי פונקציה.

למה לשלם על מה שכלול בתוכנה כבר

פורסם (נערך)

המטרה היא לדעת להישתמש בתוכנה, וליצור סרטוטים ומודלים, לדוגמה

אני בשלבי הסבה לגיר ידני לרכב שלי. גיר של פורד למנוע של וולוו. אני צריך לייצר תותב ל PILOT BEARING.

אני צריך סרטוט או מודל כדי להבין מי נגד מי כמה ולמה (במקרה הספציפי הזה. מישהו אחר יכין לי סרטוט וזה ילך לחרט.)

זה אמור ליהיות קיט BOLT ON שיש לי לשים אותו על הרכב בדיוק יום וחצי לא פחות ולא יותר.

דווקא יש סומולציות שם שכן מעניינות אותי, כמו סומולציות של עומסים לדוגמה. או סומולציות זרימה.

תודה על הלינק ברוסית, קצת יותר נוח, למרות שגם האנגלית אחלה.

בשביל לעשות סימולציות חוזק אתה צריך ללמוד הנדסת מכונות או לפחות הנדסאי מכונות וגם קורס מתאים לביצוע סימלוציות חוזק בעזרת תוכנת תיב"מ.

קורס של 5 מפגשים ללא המשך תרגול במקום עבודה (לא בבית בסבבה) ושרטוט מודלים והוצאת שרטוטי ייצור לא שווה את הכסף שתשקיע מכיוון שמהר מאוד אתה תשכח להשתמש בתוכנה.

בכדי לייצר תותב אצל חרט אתה יכול לשרטט שרטוט ידני ולהוסיף בכתב יד דרישות לטיפול טרמי וסוג החומר ושאר הערות.

פעם לפני כמה עשורים היה מקצוע שנלמד בתיכון ונקרא שרטוט טכני היום כול הנדסאי/מהנדס גם מתכנן וגם מוציא שרטוטי ייצור.

במקום העבודה האחרון שלי בתור מהנדס מכונות עבדה איתי אישה יחסית מבוגרת שהייתה בעלת תעודת שרטטת עם 5 או 7 יחידות בגרות והתפקיד שלה היה לקחת תיכנונים שביצעתי בעזרת תוכנת סוליד של סימטרון ולהוסיף הערות וקצת מידות ולאחר מכן להדפיס וגם להכניס את השרטוטים לתוכנת לניהול מידע הנדסי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
"קורס סולידוורקס" זה דבר שכשלעצמו, הוא קצת הזוי מבחינתי.

התוכנה כוללת Tutorials מפורטים שבנויים כ "שיעורים", מהרמה הבסיסית של לשרטט צורה גיאומטרית ולהפוך אותה לתלת מימד, ועד לכלי עקומות מתקדמים שיאפשרו לך לחתוך משטחים לפי פונקציות מתמטיות, או ליצור משטח תלת מימדי לפי פונקציה.

למה לשלם על מה שכלול בתוכנה כבר

לא כול יכול ללמוד עצמאית או/גם בעל משמעת עצמית. הלימוד הכי טוב זה כאשר תצטרך במקום העבודה להוציא שרטוטי ייצור הכוללים שרטוט הרכבה עם הוראות הרכבה של מוצר חדש תוך שבוע ימים.

פורסם
בשביל השימושים שלך אני חושב שאתה לא צריך יותר ממה שיוטיוב יכול לתת לך.

בשביל הסימולציות אני מאמין שגם יוטיוב מספיק עבורך.

רק קח בחשבון, כדי לבצע סימולציה בצורה נכונה ועל מנת לפענח אותה יש צורך בהבנה של התיאוריה שעליה הסימולציה מתבססת. - מסכים !

לעשות סימולציה של חלק אמיתי שהולך לייצור שנע בשלוש מישורים את זה לא תוכל ללמוד בעזרת יוטיוב או אחרי קורס של 5 מפגשים.

פורסם

ההמלצה שלי היא לעשות את הטוטוריאל של התוכנה (לא מכיר את של סוליד אלא את של סימטרון והוא בהחלט מספיק לרמה שאתה צריך) ולגשת לעבודה. מידי פעם תיתקע ותחזור לטוטוריאל או תשאל כאן.

אנליזות שכח מזה. זה לא ברמה של קורס ל כמה ימים וצריך הרבה ידע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ההמלצה שלי היא לעשות את הטוטוריאל של התוכנה (לא מכיר את של סוליד אלא את של סימטרון והוא בהחלט מספיק לרמה שאתה צריך) ולגשת לעבודה. מידי פעם תיתקע ותחזור לטוטוריאל או תשאל כאן.

אנליזות שכח מזה. זה לא ברמה של קורס ל כמה ימים וצריך הרבה ידע.

איך כותבים סימטרון באנגלית? שאני אחפש מי נגד מי

• תוכן חדש...